Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3811 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים ,

אנו זוג צעיר בשנות העשרים עם מחשבה לתינוק בשנתיים-שלוש הקרובות ולכן הכיוון הוא לסופר מיני טיפה מרווחת שתוכל לאכסן עגלה ולא למיני זערורי. סגנון הנהיגה הוא רגוע , לא צריך כוח למרות שעדיף שלא תהיה עגלה מוחלטת. מחפשים אוטו מרווח ככל האפשר בקטגוריה , חסכוני ככל האפשר , אפשר ידני (אבל הכרחי שיהיה מנגנון בלימת הדרדרות בעלייה) , זול בטיפולים ובטיחותי ככל שניתן. השאיפה היא להחזיק את האוטו לזמן ארוך ככה שירידת ערך לא קריטית לנו.

התקציב כמו בכותרת , עד 30K פחות או יותר. עדיף שנתון 2010 לפחות אם אפשר.

בהתחלה המחשבה שלי הייתה על פיאט פונטו איבו בדגש על מנוע המולטיאיר 105 כ"ס אבל אישתי לעתיד פסלה בנחרצות את המותג פיאט עקב הטראומה שהיא חוותה מהאוטו העכשווי שלנו (פיאט פונטו ספייס 2001 שכרגע גילינו ראש מנוע מספר 2 אצלה...).

כרגע אני מסתכל על רנו קליאו 2010-2011 דגם אקסטרים ידני מנוע 1150 כפי שראיתי ביד 2. איך האוטו הזה ?

האם ישנם עוד המלצות להסתכל עליהן בכיוון ?

אשמח לכל עזרה ! תודה רבה למשיבים

פורסם

אם אתה לא נרתע מרנו (בצדק!), מציע לך לשקול גם את המגאן דור II 2008-9.

הרכב חסכוני מאוד יחסית גם לסופר מיני האוטומטיות, נוח, מרווח, בטיחותי ואמין ביותר. תקפיד רק על רכישה של רכב מ-ל-ו-ק-ק. בלי פשרות. רק רכב שטופל כל ימיו במוסכי הרשת של היבואן, רק רכב שבא מאדם פרטי בלי עבר של ליסינג, רק רכב שמור היטב פנים וחוץ...

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

תודה על ההמלצות חברים.

מחר אני הולך לראות רנו מגאן דור 2 שנת 2009 יד 2. אומנם היד ה-1 הייתה ליסינג אבל רק שנתיים וחוץ מזה הכול נשמע טוב.

לאיזו צריכת דלק אפשר לצפות מרכב שכזה ? בפיאט פונטו ספייס הידנית שלי הייתי מקבל 1:13 בעיר , 1:19 מחוץ לעיר. וממוצע בערך של 1:15. אשמח אם זה יתקרב לזה.

פורסם

המגאן לא תתן לך צריכה כזאת.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

בהנחה שאני נהג רגוע מאוד ובהתחשב בנתוני צריכת הדלק שסיפקתי לאיזו צריכת דלק אני צריך לצפות ?

וכמו כן , האם ישנם הבדלים מהותיים בין המגאן דור 2 לקליאו דור 3 , שניהן בגרסאות האוטומטיות ? שמתי לב שזה אותו מנוע כאשר מדובר בגרסאות האוטומטיות. האם הקליאו דור 3 האוטומטית יותר חסכונית מהמגאן דור 2 האוטומטית ?

פורסם

מגאן יותר גדולה ושוקלת יותר, לכן תהיה פחות חסכונית. צריכת דלק במגאן סביב 1:12 , של קליאו קצת יותר טובה.

גם הגיר זהה, ולא שיא האמינות. לכן כדאי מאוד למצוא רכב עם נתונים טובים ומטופל כמו שצריך.

היתרונות של שני הרכבים - נוחות, בטיחות ומחיר קניה נמוך. החסרונות - סחירות, טיפולים לא זולים ( בעיקר החלפת רצועת טיימינג) ואמינות הגיר בסימן שאלה.

סופר מיני מאוד חסכונית, מרווחת ואמינה - הונדה ג'אז דור ראשון. אבל בגלל הביקוש לרכב הזה המחירים הרבה יותר גבוהים. ג'אז מומלצת עד 2007 ( אחרי זה הגיע גיר רובוטי לא מוצלח) .

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

מבחינת המרכב , האם ההבדל בין המגאן לקליאו הוא רק בכך שלמגאן יש תא מטען ארוך וגדול יותר או שיש עוד הבדלים כמו מרווח פנים גדול יותר במגאן לעומת הקליאו ?

האם ניתן להכניס עגלה לתאן המטען של הקליאו ?

פורסם

ברור שיש הבדל במרחב פנים - מגאן ופוקוס בשנתונים האלה רכבים הכי מרווחים בקבוצת משפחתיות קטנות.

לשאלתך השניה - תלוי איזו עגלה. לרוב אין בעיה אלא אם מדובר בעגלה משולבת אמבטיה.

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם (נערך)

תודה רבה על העזרה.

הרכב שאני מעוניין ללכת לראות מחר עבר טיימינג לא מזמן ויש קבלות על כל הטיפולים. מבחינת סחירות זה לא מעניין אותי כי אני לא מתכוון למכור את האוטו בחמש השנים הקרובות לפחות...חוץ מזה שמחיר האוטו זול אז כמה כבר הוא יכול לרדת שזה מעולה. האם להתעקש על רכב שטופל רק במוסך מורשה יבואן או אפשר רכב שטופל בקפדנות במוסך מורשה לא של היבואן ויש כמובן קבלות על הכול ?

לידע אישי , כמה עולה החלפת רצועת טיימינג במגאן/קליאו ?

אני מתלבט. אם החסכון בדלק אצלי נמצא גבוה ואפילו גבוה מאוד ברשימה אבל הנסועה השנתית לא גבוהה (15 אלף ואף פחות) האם ללכת על הקליאו או אפשר להתפשר על המגאן שאולי ההבדל ביניהם בצריכת הדלק הוא קטן ? מבחינת מחיר אני רואה ששניהם נמכרים במחירים שווים פחות או יותר.

עריכה אחרונה על ידי loki2d
פורסם

אין לה Hill Holder כמו שהוא רוצה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

החלפת טיימינג עולה 2000-2500 שקלים ( תלוי במוסך) . ההפרש בצריכת דלק בין קליאו למגאן בכמות הנסיעות שלך זניח.

לא הייתי פוסל רכב עם קבלות מהטיפולים של מוסך רגיל ( יש לא מעט מוסכים שמתמחים ברכבים צרפתיים בלי להיות מורשה יבואן) .

תציץ בפורום המכירה של קארספורום - יש שם מגאן עם נתונים נחמדים ( אם זה לא הרכב שדיברת עליו) .

פורסם

עדכון : ראיתי היום את המגאן. אומנם הייתה 3 שנים בליסינג אבל לאחר מכן שאר הזמן אצל פרטי. המוכר טיפל רק במוסך רשת היבואן ויש קבלות על הכול , כולל טיימינג שביצע לפני כעשר אלף קילומטר. שמורה ונראית טוב מבפנים ומבחוץ (רק ידיות הדלת מקדימה בפנים היו מקולפות). קיצר , אני הולך על זה ...מקווה שלא אתאכזב ושצריכת הדלק תהיה סבירה פלוס. מבדיקת צריכת דלק רגעית שבוצעה בכביש מהיר על 90 קמ"ש נראה שהמחשב מראה 5-5.5 ליטר ל-100 ק"מ. אם זה אכן כך אז מצויין.

נראה לי שאפילו לא אעשה בדיקה , עד כדי כך. מה אתם אומרים ? בהנחה שיש את כל הסטורית הטיפולים במוסך הרשת של היבואן והאיש נראה אמין מאוד האם אפשר לוותר על בדיקה ?

פורסם

רכב כזה לא כדאי לקחת למכון הבדיקות אלא למוסך שמתמחה ברנו או/ו למכון גירים אוטומטיים. החשש הגדול ברכבים האלה שצריך לשפץ גיר.

נסעת על הרכב? הרגשת את מעבר ההילוכים?

גם במצב תקין הוא לא מעביר הילוכים חלק, וכאשר יש תקלה, מרגישים מכה, הרכב נכנס למצב חירום ( ננעל על הילוך שלישי ונדלקת נורת הגיר) . הנעה מחודשת של הרכב מכבה את נורת ההתראה.

פורסם

אל תיבהל משום דבר!

הדבר היחידי שהייתי מציע לך זה לראות עוד מגאן אחת או שתיים מהשנתונים האלה (2008-9), שתהיה לך תמונה יותר טובה מה הכי כדאי לקנות ובכמה.

אכן, אין צורך בבדיקה - פניה למוסך שירות של קראסו, בקש מיועץ השירות במוסך שיעיף מבט בהיסטוריה של הרכב, ואם ברכב (תציע תשלום, אבל זכור שהם לא עושים "בדיקות קנייה), שיגיד לך אם כדאי לקחת לבדיקה.

מהתשובות שלו תבין הכל.

לגבי צריכת הדלק - כן, המגאן נוסעת 5 ל' למאה ק"מ... דווקא קצת יותר מהר, משהו מעל 105 קמ"ש. אני מבין שאתה יודע להסתכל על מחשב הדרך - מה אתה רואה בממוצע? מזה אפשר ללמוד איך נהגו ברכב קודם. הממוצע צריך להיות בסביבות 7-8 ל' ל- 100 ק"מ. שוב, תלוי מה טיב הנסיעות, אבל עם הממוצע עובר 10 ל' ל- 100 ק"מ מחוץ לעיר, נהגו בה נמרצות, וזה אכן עלול לקרב את קיצו של הגיר.

אצלי הגיר הזה עשה 230,000 ק"מ בלי שום בעיות.

מקרים נדירים בהם הוא נכנס למצב חירום לא מעידים על שום דבר. מכבים את המנוע, הכל חוזר לתיקונו ואפשר לנסוע בשקט שנים!

מכות סבירות בשילוב הילוכים נמוכים (ראשון/שני) אינן מעידות על שום תקלה.

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

• תוכן חדש...