Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3813 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אם דייהטסו סוג סוג ב' אז פיג'ו סוג ז'.

עכשיו ברצינות, YRV? בסה"כ יאריס מחופשת.

דייהטסו היו ועדיין רכבים מאוד אמינים ומהנים

למה אתה לוקח קשה ונפגע?

דייהטסו זה באמת טויוטה סוג ב'. לטוב ולרע של העניין.

הרכבים שלהם היו פשוטים מאוד אבל בהחלט עשו את העבודה מבחינת האמינות והחסכון שלהן (דלק וטיפולים). גם לא התמיירו להיות משהו מעבר האמת. אם הם יחזרו זה יהיה מעולה כי זה יעודד עוד תחרות, במיוחד בתחום הלואו קוסט שצובר תאוצה יותר ויותר, ותחרות זה תמיד דבר טוב.

ואם תיהיה איזו גג נפתח קטנה וזולה זה בכלל יהיה מעולה!

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
למה אתה לוקח קשה ונפגע?

דייהטסו זה באמת טויוטה סוג ב'. לטוב ולרע של העניין.

הרכבים שלהם היו פשוטים מאוד אבל בהחלט עשו את העבודה מבחינת האמינות והחסכון שלהן (דלק וטיפולים). גם לא התמיירו להיות משהו מעבר האמת. אם הם יחזרו זה יהיה מעולה כי זה יעודד עוד תחרות, במיוחד בתחום הלואו קוסט שצובר תאוצה יותר ויותר, ותחרות זה תמיד דבר טוב.

ואם תיהיה איזו גג נפתח קטנה וזולה זה בכלל יהיה מעולה!

חס וחלילה נפגע בטח ובטח ממכונית.

אבל אתה יכול להגיד לי במה פולו\206\יאריס\גטס\סויפט היו יותר טובות מסיריון באותן שנים?

Daihatsu YRV 01' 86 HP << Sold

KIA Cerato 08' LX 122 HP << Sold

Chevrolet Cruz 13' LT Wagon 141 HP 1.8L

80 Mitsubishi Attrage 15' INSTYLE HP 1.2L

פורסם
אם דייהטסו סוג סוג ב' אז פיג'ו סוג ז'.

עכשיו ברצינות, YRV? בסה"כ יאריס מחופשת.

דייהטסו היו ועדיין רכבים מאוד אמינים ומהנים

אין לי פיז'ו. לא יודע מה ניסית לומר באנלוגיה שלך...

לענייננו, לדייהטסו מעולם לא היתה אמינות של טויוטה, הגימור היה זול, בידוד הרעשים לוקה בחסר וכיול המתלים היה טעון שיפור.

לטעון ש-YRV היא בסה"כ יאריס מחופשת? אני מקווה שאתה לא באמת מאמין בזה.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

עזבו את הרעיון בצד, מתגעגע לאפלאוז של פעם הייתה לאבא שלי כזאת משנת 92-2001, אוטו חזק עולה בקלות עם מטען ואוטו מלא אוטו שהפך לאגדה ואם נדבר על דלק לא אכל הרבה סביב 1:8.5 שלקרבורטור זה נחשב לחסכוני

פורסם (נערך)
טויוטה סוג ב'. לא יותר, לא פחות.

לחיוב, היתה להם תקופה מוצלחת בשנות השמונים עם השרייד והקורה - וגם הג'יפים שלהם רוקי ופרוזה היו נחמדים.

וזהו, פחות או יותר.

לא לגמרי מדוייק -

• בשנים 1991/2/3 - נתח השוק של דייהטסו היה כ-10% (בכל שנה)
  • בשנים 1997/8/9 - נתח השוק של דייהטסו היה כ-5% (בכל שנה)
  • בשנים 2006/7/8 - נתח השוק של דייהטסו היה כ-4% (בכל שנה)

כדי לשים בפרספקטיבה, 10% זה בערך מה שהיה לטויוטה ב-2015 ו-4% זה פחות או יותר נתח השוק של רנו או ניסאן ב-2015.

גם לא ברור מה זה "טויוטה סוג ב" - זה משהו הנדסי? מדעי? נתמך באיזשהו טיעון שאפשר לאושש?

דייהטסו לא התיימרה אף פעם לכוון לשפיץ של שום דבר וזה בסופו של דבר אפשר ליבואן לתמחר מוצר סביר במחיר סביר ולמכור פה בכלל לא רע, בטח בשנים בהן הוצעו מעט מאוד דגמים - לראייה, סיריון נמכרו בטירוף, אכן - בעיקר לליסינג - אבל אינסוף סיריון יד 2 עד יד 1000 מצאו רוכשים פרטיים די בקלות ועדיין מסתובבות על הכבישים בלי בעיות מיוחדות ועם זמני מכירה קצרים בהרבה משל לא מעט דגמים מתחרים, בלי לנקוב בשמות דגם וארצות מוצא, למרות שבשביל לספור ידיים וק"מ צריך אקסל.

עריכה אחרונה על ידי X9500

The older you get, the better you used to be

פורסם
חס וחלילה נפגע בטח ובטח ממכונית.

אבל אתה יכול להגיד לי במה פולו\206\יאריס\גטס\סויפט היו יותר טובות מסיריון באותן שנים?

זה פשוט נראה כאילו לקחת מאוד קשה ואישי את מה ש504 רשם.

פולו אני לא מכיר כלכך וגם לא יאריס אבל יש ניסיון עם גטס (פחות טובה מסיריון), סוויפט (לטעמי הן דיי שקולות וזה יותר עניין של טעם. הסריון יותר נוחה אבל הסוויפט יותר "ספורטיבית" {היא לא באמת ספורטיבית! אבל יש לה לוק צעיר יותר והמושבים יותר תומכים בצדדים} ככה שזה עניין אישי), וה206 הייתה והרגישה יותר רכב. הייתה יותר מחוברת לכביש, מושבים עדיפים, בידוד רעשים עדיף. מה שכן הסיריון הייתה חסכונית יותר ובגלל העיצוב המרובע הייתה מכונית שהכניסה והיציאה ממנה קלות יותר.

פורסם
לא לגמרי מדוייק -

• בשנים 1991/2/3 - נתח השוק של דייהטסו היה כ-10% (בכל שנה)
  • בשנים 1997/8/9 - נתח השוק של דייהטסו היה כ-5% (בכל שנה)
  • בשנים 2006/7/8 - נתח השוק של דייהטסו היה כ-4% (בכל שנה)

כדי לשים בפרספקטיבה, 10% זה בערך מה שהיה לטויוטה ב-2015 ו-4% זה פחות או יותר נתח השוק של רנו או ניסאן ב-2015.

גם לא ברור מה זה "טויוטה סוג ב" - זה משהו הנדסי? מדעי? נתמך באיזשהו טיעון שאפשר לאושש?

דייהטסו לא התיימרה אף פעם לכוון לשפיץ של שום דבר וזה בסופו של דבר אפשר ליבואן לתמחר מוצר סביר במחיר סביר ולמכור פה בכלל לא רע, בטח בשנים בהן הוצעו מעט מאוד דגמים - לראייה, סיריון נמכרו בטירוף, אכן - בעיקר לליסינג - אבל אינסוף סיריון יד 2 עד יד 1000 מצאו רוכשים פרטיים די בקלות ועדיין מסתובבות על הכבישים בלי בעיות מיוחדות ועם זמני מכירה קצרים בהרבה משל לא מעט דגמים מתחרים, בלי לנקוב בשמות דגם וארצות מוצא, למרות שבשביל לספור ידיים וק"מ צריך אקסל.

מה אני אמור ללמוד מנתח השוק ביחס לטיב המכונית? שכדאי ללכת עם העדר?

בשנת 87' סובארו לאונה היתה בחירת העם. מכונית אמינה ומגעילה כאחת. בשנת 88' סיטרואן BX היתה הבסט סלר, ב-89' מיצובישי לנסר. BX היתה מכונית נהדרת לנהיגה ונסיעה אבל לא איכותית במיוחד, מיצובישי לנסר היתה עגלה לא נוחה אבל הזדקנה יותר טוב ואובזרה לעייפה.

מה אני אמור להסיק מזה?

ולעניין 'טויוטה סוג ב', זו הדרך שלי להגדיר את המכוניות. אם יצא לך לנהוג בסיריון/YRV/מאטריה/טריוס, תבין למה אני מתכוון. אם תנסה להשוות אפלאוז לקורולה מאותו שנתון, תבין גם כן.

גילוי נאות: כותב שורות אלו עבד מספר שנים בטלקאר, בתקופת ה-10% שתיארת. נהגתי על עשרות מכוניות דייהטסו, כל דגם ותת דגם. באמת שאין לי הערכה רבה למותג הזה.

להבדיל, דגמי שנות השמונים שציינתי, בלטו בדרך זו או אחרת. השרייד של 1984-1987 היתה מכונית מצויינת, עם יכולת דינמית גבוהה ומנוע 3 ציל' יחודי(עוד מ-1977). לקורה של אותן שנים היה ניצול חלל פנים מדהים. אפילו השרמנטים האחרונים מדגמי 1987, ששווקו עם מנועי 1.6 והגה כח, היו זריזים וחביבים בדרכם (הרבה יותר זריזים מלאונה 1.6, למשל).

פורסם

השרייד היתה הקטנה הראשונה בארץ הציעה את נוסחת הפלאים "אוטומט+מזגן" כבר בסוף 82', למרות שהתיבה שלה לא היתה אוטומטית באמת.

השרייד דור ראשון היתה מכוערת אמיתית, אבל היה לה מנוע 3 בוכנות מצויין וביצועים טובים בהרבה מאלו של האירופאיות בנות תקופתה, שצויידו כולן במנועי 0.9-1.1 עייפים.

דייהאטסו התמחו תמיד במכוניות נישה, ובזה הם היו לא רעים - הקורה הנהדרת, הג'יפ רוקי והפרוזה.

כמכוניות, הן באמת הרגישו כמו טויוטה סוג ב', ולדעתי זה היה אפילו מכוון.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם (נערך)
מה אני אמור ללמוד מנתח השוק ביחס לטיב המכונית? שכדאי ללכת עם העדר?

בשנת 87' סובארו לאונה היתה בחירת העם. מכונית אמינה ומגעילה כאחת. בשנת 88' סיטרואן BX היתה הבסט סלר, ב-89' מיצובישי לנסר. BX היתה מכונית נהדרת לנהיגה ונסיעה אבל לא איכותית במיוחד, מיצובישי לנסר היתה עגלה לא נוחה אבל הזדקנה יותר טוב ואובזרה לעייפה.

מה אני אמור להסיק מזה?

ולעניין 'טויוטה סוג ב', זו הדרך שלי להגדיר את המכוניות. אם יצא לך לנהוג בסיריון/YRV/מאטריה/טריוס, תבין למה אני מתכוון. אם תנסה להשוות אפלאוז לקורולה מאותו שנתון, תבין גם כן.

גילוי נאות: כותב שורות אלו עבד מספר שנים בטלקאר, בתקופת ה-10% שתיארת. נהגתי על עשרות מכוניות דייהטסו, כל דגם ותת דגם. באמת שאין לי הערכה רבה למותג הזה.

להבדיל, דגמי שנות השמונים שציינתי, בלטו בדרך זו או אחרת. השרייד של 1984-1987 היתה מכונית מצויינת, עם יכולת דינמית גבוהה ומנוע 3 ציל' יחודי(עוד מ-1977). לקורה של אותן שנים היה ניצול חלל פנים מדהים. אפילו השרמנטים האחרונים מדגמי 1987, ששווקו עם מנועי 1.6 והגה כח, היו זריזים וחביבים בדרכם (הרבה יותר זריזים מלאונה 1.6, למשל).

אם היית קורא קצת יותר ואימפולסיבי קצת פחות, היית מבין ש"לא לגמרי מדוייק" מתייחס להצהרה שלך על ההצלחה בשנות השמונים ותו לא. לרגע לא טענתי שיש קשר בין נתח שוק לטיב המכונית, אלא להצלחת המותג במכירות, גם אם מה שנמכר הוא לא הדובדבן שבקצפת.

אני מכיר את הסיריון מצויין, לאורך אלפי קילומטרים - וכנ"ל את היאריס. שום דבר ממה שאני מכיר לא עושה את הסיריון ליאריס סוג ב'. הצהרות-רוחב על יצרן זה או אחר המקטלגות קשת דגמים שלמה כסוג א', ב', ג' או משהו אחר, לא נשמעות באוזני יותר מידי אינפורמטיביות.

עריכה אחרונה על ידי X9500

The older you get, the better you used to be

פורסם

לא הייתי מגדיר את דייהטסו כ"סוג ב'" לטויוטה אלא יותר כמו טויוטה "דור אחד" אחורה. דגמי דייהטסו חולקים מכלולים משותפים ולא מעט חלקים זהים לחלוטין לאלו של טויוטה (מה גם שיש דגמים שנמכרו תחת לוגו של טויוטה בארצות שונות בעולם, בעיקר בארצות המתפתחות), ככה שזה אפילו מגוחך לקרוא להן "סוג ב'" כאשר מכנית הרכבים דומים ויצרני ה OEM זהים אף הם.

הדגמים האחרונים של דייהטסו בארץ, הסיריון 2006+, הטריוס והמאטריה לא הרגישו נחותות בשום פרמטר. הן אומנם היו בסיסיות מאוד אך בפירוש לא הרגישו זולות.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
אם היית קורא קצת יותר ואימפולסיבי קצת פחות, היית מבין ש"לא לגמרי מדוייק" מתייחס להצהרה שלך על ההצלחה בשנות השמונים ותו לא.

רק שלא דיברתי על הצלחה במכירות אלא על תקופה של דגמים מוצלחים, אימפולסיבי שכמותי...

פורסם

איתמר, הסיריון הרגישה בפירוש פשוטה ונחותה מהיאריס, וזה התבטא הן באיכות החומרים והן בבידוד הרעשים.

למרות שהן חולקות מיכללים זהים, הסיריון הרבה פחות מעודנת מהיאריס.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
לא הייתי מגדיר את דייהטסו כ"סוג ב'" לטויוטה אלא יותר כמו טויוטה "דור אחד" אחורה. דגמי דייהטסו חולקים מכלולים משותפים ולא מעט חלקים זהים לחלוטין לאלו של טויוטה (מה גם שיש דגמים שנמכרו תחת לוגו של טויוטה בארצות שונות בעולם, בעיקר בארצות המתפתחות), ככה שזה אפילו מגוחך לקרוא להן "סוג ב'" כאשר מכנית הרכבים דומים ויצרני ה OEM זהים אף הם.

הדגמים האחרונים של דייהטסו בארץ, הסיריון 2006+, הטריוס והמאטריה לא הרגישו נחותות בשום פרמטר. הן אומנם היו בסיסיות מאוד אך בפירוש לא הרגישו זולות.

שב וסע בלאון ובגולף חדשות. אתה רוצה לומר לי שלא תרגיש את ההבדל כבר בדקות הראשונות?

פורסם

מה אתה משווה תפוחים לאגסים? תשווה את הסיריון 2006 נגיד למאזדה 2 שהוצגה לעולם שנה או שנתיים אחריה. היית אומר שהיא נחותה ממנה? לא ממש.

כמו שאמרתי בעיני דייהטסו נותרה דור אחד אחרי טויוטה. את הסיריון 2006 הייתי משווה ליאריס דור ראשון (ששורשיו להזכיר נעוצים בסוף שנות ה 90 של המאה הקודמת), מה גם שהן אכן דומות מאוד מכנית.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
מה אתה משווה תפוחים לאגסים? תשווה את הסיריון 2006 נגיד למאזדה 2 שהוצגה לעולם שנה או שנתיים אחריה. היית אומר שהיא נחותה ממנה? לא ממש.

כמו שאמרתי בעיני דייהטסו נותרה דור אחד אחרי טויוטה. את הסיריון 2006 הייתי משווה ליאריס דור ראשון (ששורשיו להזכיר נעוצים בסוף שנות ה 90 של המאה הקודמת), מה גם שהן אכן דומות מאוד מכנית.

למה תפוחים לאגסים? בדיוק אותו מקרה.

ואת הסיריון תשווה ליאריס מאותה שנה. הכי מתבקש.

• תוכן חדש...