Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3797 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי,

ברשותי פורד פוקוס מודל 2012 ואני מעוניין לשדרג לה את המערכת מולטימדיה המקורית (ללא מסך).

הכיוון שחיפשתי הוא מערכת מבוססת Android אשר תאפשר שימוש ביכולות GPS, WIFI, MiraCast, 3G, מצלמה אחורית, מצלמה קדמית ותמיכה בדיסק USB חיצוני (32 ג'יגה יספיקו).

האופציה הטבעית הייתה למצוא מתאם לDashboard אשר מאפשר התקנה של מערכת DoubleDin ולשים בו איזה מערכת שמתאימה לפרמטרים שאני מחפש.

מי שמכיר את הDashboard של רכב, המסך הקטן של המערכת הישנה נשאר לאחר התקנת המתאם DoubleDin, ולא נעשה בו שום שימוש לאחר מכן מלבד הצגת התאריך.

דוגמא למתאם אשר משאיר את המסך הקטן (שנותר ללא שימוש)

http://www.caraudiodistributors.com/media/catalog/product/9/9/99-5827b-1.jpg

הפתרון הזה פחות אלגנטי לדעתי ותקופה ארוכה חיפשתי פתרון אשר ישנה את כלל הDashboard כולל את המסך הקטן.

לאחרונה, מצאתי חברה סינית בשם Witson אשר מייצרת מערכות מולטימדיה מבוססות Android, ואחד המוצרים שלהם תפור על הDashboard של הפוקוס שלי ברמת Bolt On כולל חיבור לצמה המקורית, שליטה מההגה (כמעט מלאה כמו במקור) ותומכת בכלל הפרמטרים שחיפשתי במקור.

http://www.witson.com/en/displayproduct.html?proID=102372383

מחיר המערכת הוא 380$US שכולל משלוח מבוטח ע"י TNT

תוספת ל3G Module עולה 30$US

תוספת מצלמה קדמית עולה 25$US

תוספת מצלמה אחורית תואמת פורד פוקוס (BoltOn במקום הנורה של מספר הרכב) 15$US

סה"כ לכל התחביב הזה 450$US.

לא מעט כסף, אבל חוסר לי סיבוכים עם התקנות טאבלטים וקומבינות רבות.

אשמח לשמוע דעתכם על הפרוייקט, במיוחד מאלו שניסו דברים דומים.

תודה מראש!

עריכה אחרונה על ידי Tweet
פורסם

הדלקת אותי גם ! אני עם פוקוס 2012 גם, עם המערכת של סוני שנראית ככה :

http://www.carsforum.co.il/cars/Uploads/motori/2-2013/1062/gallery/%D7%A4%D7%95%D7%A8%D7%93-%D7%A7%D7%95%D7%92%D7%94-5.jpg

(לא הבנתי מה יש אצלך במקור).

המערכת אצלי טובה בסה"כ, אבל יכול להיות נחמד לשדרג. כמה תהיות :

1. יש גירסת וינדוס גם, לא עדיף ? http://www.witson.com/en/displayproduct.html?proID=102406881

2. מה הכוונה שהשליטה מההגה 'כמעט מלאה' כמו במקור ? מה לא ? זה מאד חשוב מבחינתי.

3. יש גם אופציה למודול OBD עם תצוגה של נתוני מנוע, תקלות וכו'. נראה שווה.

4. יש אופציה לחיישני TPMS, אולי שווה גם להוסיף ? ..

5. השאלה הגדולה מבחינתי אם הדיבורית בלוטות' איכותית או לא, וזה קצת הימור. היא מתחברת למיקרופון המקורי שמובנה ברכב ?

6. תמיכה בטלפון באנשי קשר בעברית, מניח שיש כי זה אנדרואיד, השאלה אם האפליקציה שלהם ספציפית תומכת.

7. מצלמת דרך קדמית יש לי כבר ואני מרוצה ממנה, השאלה איך המצלמה שלהם מתחברת למערכת, אני מניח שבRCA, כלומר וידאו SD בלבד.

8. המחיר שציינת כולל מיסים ? כי זה תוספת לא קטנה אם לא..

9. התקנה עצמית אני מניח ? לפרק את הקונסולה אני כבר יודע, אם זה רק PLUG&PLAY לא צריכה להיות בעיה. מצלמת רוורס אולי כן תדרוש התקנה מקצועית.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם (נערך)

misterb מצבך עוד יותר טוב משלי

:)

לא כמו הדגם שלך, הפוקוס שלי היא ברמת אבזור Trend, כך שאצלי אין מערכת של סוני (שמקריאה בפורומים בחו"ל אומרים שיש לה צליל לא רע בכלל).

לגבי הנקודות שהעלית,

1. מדובר בגירסת Windows CE 6.0 - זה לא Windows 8/10 וזו מערכת הפעלה עם בעיות תאימות קשות לכל מה שהוא לא עצמה.

2. השליטה מההגה על המערכת מבוססת על 2 כפתורים - ימני עליון וימני תחתון. הימני העליון נשאר ללא שימוש בSetup הזה, רק בתחתון יש שימוש (ווליום, קדימה\אחורה ומענה\ניתוק שיחות)

3. האופציה למודול OBD II מבוססת על תמיכת המערכת בBlueTooth לדעתי, כך שזה יעבוד כמו בכל Android.

4. אין אצלי ברכב חיישני TPMS, כך שלא בדקתי את הכיוון. לדעתי רק במערכת המבוססת WindowsCE תומכת בזה.

5. אני מסכים איתך לחלוטין. הדיבורית המובנית היא מעולה ברמה שאנשים לא מודעים שאני מדבר איתם מהדיבורית גם בנסיעה במהירויות גבוהות. זה אכן הימור גדול. המערכת מגיעה עם מיקרופון משל עצמה לדעתי - לא בדקתי לעומק את הנושא הזה.

6. לא יודע אם האפליקציה שלהם תומכת, אבל כמו שאמרת - זה Android. מקסימום מוצאים אפליקציה אחרת.

7. המצלמה הקדמית היא בחיבור USB והיא 720p, האחורית מחובר Coax והיא אכן באיכות פחות טובה. מספיק בשביל חנייה לדעתי.

8. לא חישבתי מיסים. שילוח דרך חברת שילוח תמיד יהיה מחוייב במיסים?

9. ההתקנה של המערכת ממה Plug & Play, ואם יש לך קצת ידיים טובים ויודע לפרק פאנלים של רכב בלי לשבור או לעקם, גם את המצלמה האחורית אפשר להתקין יחסית בקלות.

עריכה אחרונה על ידי Tweet
פורסם

misterb מצבך עוד יותר טוב משלי :)

לא כמו הדגם שלך, הפוקוס שלי היא ברמת אבזור Trend, כך שאצלי אין מערכת של סוני (שמקריאה בפורומים בחו"ל אומרים שיש לה צליל לא רע בכלל).

- אכן המערכת לא רעה, אני מקווה שהחלק של הרמקולים הוא המשמעותי, ולא תהיה פגיעה גדולה באיכות. מה שכן אני לא 'אודיופיל' ממש.

לגבי הנקודות שהעלית,

1. מדובר בגירסת Windows CE 6.0 - זה לא Windows 8/10 וזו מערכת הפעלה עם בעיות תאימות קשות לכל מה שהוא לא עצמה.

הבנתי - אז באמת לא רלוונטי.

2. השליטה מההגה על המערכת מבוססת על 2 כפתורים - ימני עליון וימני תחתון. הימני העליון נשאר ללא שימוש בSetup הזה, רק בתחתון יש שימוש (ווליום, קדימה\אחורה ומענה\ניתוק שיחות)

לא להיט, השליטה עם החצים מההגה מאד שימושית לי. ככה אני מנווט בספריות המוזיקה למשל.

3. האופציה למודול OBD II מבוססת על תמיכת המערכת בBlueTooth לדעתי, כך שזה יעבוד כמו בכל Android.

לפי התמונה זה חיבור חוטי לקונקטור OBD...

4. אין אצלי ברכב חיישני TPMS, כך שלא בדקתי את הכיוון. לדעתי רק במערכת המבוססת WindowsCE תומכת בזה.

גם לי אין ברכב, אבל לפי התמונה זו מערכת שלמה שבאה עם החיישנים להתקנה בגלגלים.

5. אני מסכים איתך לחלוטין. הדיבורית המובנית היא מעולה ברמה שאנשים לא מודעים שאני מדבר איתם מהדיבורית גם בנסיעה במהירויות גבוהות. זה אכן הימור גדול. המערכת מגיעה עם מיקרופון משל עצמה לדעתי - לא בדקתי לעומק את הנושא הזה.

לפי המפרט יש גם מיקרופון פנימי וגם חיבור למיקרופון חיצוני, השאלה אם הוא מתחבר בפועל לחיצוני של הרכב.

6. לא יודע אם האפליקציה שלהם תומכת, אבל כמו שאמרת - זה Android. מקסימום מוצאים אפליקציה אחרת.

7. המצלמה הקדמית היא בחיבור USB והיא 720p, האחורית מחובר Coax והיא אכן באיכות פחות טובה. מספיק בשביל חנייה לדעתי.

מסכים. נראה לי שאני אוותר על המצלמה הקדמית, מרוצה משלי..

8. לא חישבתי מיסים. שילוח דרך חברת שילוח תמיד יהיה מחוייב במיסים?

די בוודאות. לפחות מע"מ תשלם ואולי עוד 'עמלות שקר' כלשהן שיכולות להגיע למאות שקלים.

9. ההתקנה של המערכת ממה Plug & Play, ואם יש לך קצת ידיים טובים ויודע לפרק פאנלים של רכב בלי לשבור או לעקם, גם את המצלמה האחורית אפשר להתקין יחסית בקלות.

נראה לי שאני אחכה שאתה תתקין ואז נסיק מסקנות בהתאם :wink:

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

עכשיו אני רואה שחלק מהאופציות מופיעות רק במפרט של מערכת ההפעלה החלונאית (OBD, TPMS למשל). לא ברור אם זה נתמך גם באנדרואיד, אבל לא רואה סיבה שלא.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

• תוכן חדש...