Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3839 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, כנראה הלך ברכב הרדיאטור חימום מאחר והפעלת החימום יוצא אוויר מבחוץ בלבד, ברגע שיפסק הגשם ותיהיה לי אפשרות לגשת לרכב לבדוק אם יש מעקף שם או לא, רוצה לבדוק עלות מחירים לדבר הזה.

אם יש למישהו מק״ט/קישור לקניה אני אשמח.

האם בעייתי לגשת שם לרדיאטור? תודה.

פורסם

ביקרתי בשרשור, אני מאמין שנעשה אצל הבעלים הקודמים מעקף מאחר ואין איבוד מים בכלל ובנוסף אין חימום.

אשמח לשרטוט שמסביר איך לגשת לרדיאטור חימום.

פורסם

אתה מאמין או שאתה בטוח ? בדוק האם מתחברים שתי צינורות לקיר האש אשר מובילים נוזל קירור למחליף החום הפנימי.

בכדי להחליף את הרדיאטור הפנימי יש צורך לפרק את הדשבורד+קונסולה מרכזית כלומר עבודה של יום עבודה והעלות כ-2500-3000 שקלים במוסך לא מורשה של הייבואן.

איזה כייף לי :)

פורסם

ירדתי לרכב (של אבא)

בדקתי, אין מעקף צינורות, ז"א יש חיבור לרדיאטור.

הנעתי את הרכב והמתנתי, ב5 דקות הראשונות אכן לא היה שום חימום (הרכב כבר היה חם יחסית, אחרי נסיעה), בדקה ה6 התחיל לצאת אוויר חמים כזה וככה זה נשאר, משמע אני חושב שהרדיאטור פשוט סתום. ראיונות?

אין איבוד של מים וודאי. הרכב אצלינו שנה ובשנה הזאת הקו מים עדיין במקסימום ללא הוספת קודמות.

בגלל זה רציתי לשאול איפה הרדיאטור ממוקם, לדעת עד כמה בעייתי לגשת אליו.

פורסם (נערך)

כתבתי לך שאין גישה לרדיאטור מבלי לפרק את הדש.

1. בדוק שהצינורות המתחברים לקיר האש חמים לאחר שהמנוע הגיע לטמפ' עבודה.

2. יש לבדוק שהטרמוסטט תקין.

3. ייתכן שיש תקלה במדפי עירבול האוויר.

4. סתימה ברדיאטור.

כמה קילומטרים עשה הרכב והאם השתמשו תמיד בנוזל קירור איכותיי ?

הרדיאטור ממוקם בתוך התיבה כפי שניתן לראות בתמונה המוצורפת.

roomster-906.JPG

עריכה אחרונה על ידי מרק10

פורסם

צינור אחד חם והשני פחות בהרבה.

תמיד היה ברכב נוזל איכותי רק שמשום מה הרגע קלטתי שיש שם נוזל ירוק, ידוע לי שצריך להיות ורוד. במידה ובאמת צריך, עד כמה קריטי העיניין?.

הטרמוסטט תקין נבדק, בנוגע למדפים כשמעבירים מחום לקור והפוך שומעים את התנועה של המצף, וגם כשאני מפעיל קירור וזה על קור יוצא אוויר קפוא וכשאני מעביר לחום זה מוציא חום, אבל זה חום פושר. אני חושב שצריך גם לנקות את המאוורר האוויר שיוצא הוא בעוצמה נמוכה. הגישה אליו פחות בעייתי אני מקווה?

פורסם

ייתכן מאוד שקיימת סתימה ברדיאטור הפנימי אך לפני הסקה של מסקנות הייתי פונה לבעל מקצוע אשר מכיר את הרכב לבדיקה מעמיקה.

תתחיל בקטנה...תחליף את פילטר המזגן.

ראה הנחיות בקובץ המצורף.

HBHLWH57.pdf

פורסם
ייתכן מאוד שקיימת סתימה ברדיאטור הפנימי אך לפני הסקה של מסקנות הייתי פונה לבעל מקצוע אשר מכיר את הרכב לבדיקה מעמיקה.

תתחיל בקטנה...תחליף את פילטר המזגן.

ראה הנחיות בקובץ המצורף.

אם עוצמת האויר תקינה ולא חלשה אין שום קשר לפילטר המזגן והתופעה המתוארת פה היא רדיאטור פנימי סתום נטו! צינור כניסה חם וצינור יציאה פושר מסביר לחלוטין שקיימת סתימה ויש לנסות לשחררה בלחץ. התהליך בגדול הוא ניתוק 2 הצינורות המתחברים לקיר האש והזרמת לחץ מיים מצינור גינה עד אשר הליכלוך ייצא...זה הכל! כמובן שבסוף התהליך יש לבצע ניקוז אויר כנידרש.

פורסם (נערך)
צינור אחד חם והשני פחות בהרבה.

תמיד היה ברכב נוזל איכותי רק שמשום מה הרגע קלטתי שיש שם נוזל ירוק, ידוע לי שצריך להיות ורוד. במידה ובאמת צריך, עד כמה קריטי העיניין?.

הטרמוסטט תקין נבדק, בנוגע למדפים כשמעבירים מחום לקור והפוך שומעים את התנועה של המצף, וגם כשאני מפעיל קירור וזה על קור יוצא אוויר קפוא וכשאני מעביר לחום זה מוציא חום, אבל זה חום פושר. אני חושב שצריך גם לנקות את המאוורר האוויר שיוצא הוא בעוצמה נמוכה. הגישה אליו פחות בעייתי אני מקווה?

אם עוצמת האויר תקינה ולא חלשה אין שום קשר לפילטר המזגן והתופעה המתוארת פה היא רדיאטור פנימי סתום נטו! צינור כניסה חם וצינור יציאה פושר מסביר לחלוטין שקיימת סתימה ויש לנסות לשחררה בלחץ. התהליך בגדול הוא ניתוק 2 הצינורות המתחברים לקיר האש והזרמת לחץ מיים מצינור גינה עד אשר הליכלוך ייצא...זה הכל! כמובן שבסוף התהליך יש לבצע ניקוז אויר כנידרש.

לפני שאתה קופץ קרא שוב פעם את ההודעה של פותח האשכול.

אני מעדיף לא להמליץ לאנשים להחליף חלקים או לבצע פעולות שאינם מכירים לפני בדיקה מדוקדקת של בעל מקצוע מכיוון שלא תמיד ניתן לסמוך על הבדיקה של בעל הרכב כאשר התקשורת היא דרך מסך המחשב ראה גם הודעות קודמות באשכול "

ביקרתי בשרשור, אני מאמין שנעשה אצל הבעלים הקודמים מעקף מאחר ואין איבוד מים בכלל ובנוסף אין חימום"

אם קיימת סתימה ברדיאטור הפנימי כתוצאה מקורוזיה אשר נוצרה כתוצאה משימוש ממי ברז או בנוזל קירור יירוד ניקוי בעזרת צינור מים הוא בדרך כלל פיתרון זמני.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

• תוכן חדש...