Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3845 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי,

עקב משטח שהיה על הכביש ללא אפשרות סטייה נקרע אחד הצמיגים הקדמיים. אין שום נזק נוסף.

רכב יונדאי סטיישן צורה ישנה, מידת צמיג 185/65R15 H88, הצמיגים ברכב הם תוצרת Radar RPX800, כולם חדשים מאוד יחסית, כמספר חודשים, הותקנו ע"י החברת ליסינג. אני יודע שזאת לא מיטב התוצרת... אם הצמיגים היו ישנים לא היתה התלבטות.

יש כנראה גם נזק לחישוק עצמו, חישוק יונדאי סטנדטי מידה 5.5Jx15 ע"פ הספר רכב.

מה עושים עם החישוק? האם אפשר ליישר אותו או שעדיף שלא? לדברי אישתי החישוק מעוקם.

הבעיה שהרזרבי הוא צמיג קטן ולכן אי אפשר להחליף.

בגדול, המחשבה שלי היתה לנסוע על הצמיגים כאלה כמה שאפשר וכשיתבלו קצת להחליף מידה ל 195/65R15 V91

במידה הזאת יש גם מבחר מאוד גדול, מה שאין ב185/65R15 H88.

המחשבה היתה גם ש 10 ממ נוספים ברוחב יתרמו גם לנוחות נסיעה טובה יותר וגם יתרמו 6.5mm למרווח גחון שממש מעצבן אותי. אבל זה היתה מחשבה תיאורתית שלא בדקתי אותה בפועל, העיקר על סמך שרשור ישן פה של מישהו שחשב גם להחליף מידה.

לעניינו אני מתלבט - מה עושים עם החישוק? האם אפשר ליישר? האם חובה לשים חישוק מקורי (משקל שונה??)

האם להחליף לצמיג מאותו הסוג בדיוק? מצאו לי אחד כזה באחת מהחברות השיווק הגדולות עלות 250 שח. הבעיה שאין להם חישוקים שם.

האם להחליף צמיג בודד? האם זה חוקי או שיכשילו אותי בטסט?

האם להחליף רק את שני הקדמיים בצמיגים מידה זהה רק מתוצרת נורמלית? או לשים איזה סיני סביר (יש כזה?)?

קיבלתי הצעה על Good Year Eagle Sport ב339 ו Good Year EffiecntGrip ב369 שח לצמיג, וחישוק ב 200 שח.

להחליף את כל הרביעייה בצמיגים 195 מתוצרת נורמלית? ואז צריך לסדר את זה במכון רישוי או משרד הרישוי?

בקיצור, צריך פתרון זריז ויש יותר מדי אופציות...

עריכה אחרונה על ידי KipodYam
קיבלתי הצעות בטלפון
פורסם

נשמח לראות תמונות של החישוק

התנגדות של בידוד איננה לינארית ואם המתח השאריתי באזור הזליגה של גוף החימום כשהאפס מחובר נמוך מספיק לא תהיה זליגה משמעותית. כשהאפס מנותק מלוא המתח מופיע בנקודה החלשה ונוצרת פריצה להקפיץ את הפחת.

פורסם

הרכב היה אצל אישתי, תותחית, לא פשוט לצאת מסיטואציה כזאת.

אעלה תמונות בהמשך, עוד אין לי תמונות, היא אומרת שהחישוק התעקם (והיא תותחית כבר אמרתי?)

פורסם

כמו כן צריך היה לציין את סוג הרכב + שנתון בכותרת.

התנגדות של בידוד איננה לינארית ואם המתח השאריתי באזור הזליגה של גוף החימום כשהאפס מחובר נמוך מספיק לא תהיה זליגה משמעותית. כשהאפס מנותק מלוא המתח מופיע בנקודה החלשה ונוצרת פריצה להקפיץ את הפחת.

פורסם

אם נמצא צמיג זהה לשאר, אז הוא יהיה עדיף. החברה היא חברת בת של חברת צמיגים סינגפורית.

מדבריך ששאר הצמיגים חדשים יחסית מבחינת גילם ובמידה והקילומטרז שעברו גם יחסית נמוך, אין שום בעיה להחליף צמיג אחד.

מבחינה חוקית תכלס נדרשת התאמה לקוד עומס בלבד, ראה שרשור שלי בנידון.

חישוק של יונדאי זהה תמצא בוודאי בפירוקיות למיניהן. מפתיע גם שלליסינג אין איזו אחות תורמת.

ובכל אופן, אם אין פגיעה חמורה מדי בחישוק הנוכחי ניתן ליישר אותו. בצע חיפוש לגבי מקומות מומלצים או העזר בצמיגיה זו או אחרת.

6.5 מ"מ מרווח גחון זה זניח, מה גם שהדופן הגבוהה יותר של הצמיג עשויה להיות מעט שקועה יותר ביחס למידה הקטנה.

ולא חושב שיש בעיה למצוא צמיגים במידה הקטנה, אם כי היא אכן קצת פחות נפוצה מהשניה.

פורסם

+1

חישוק פלדה רגיל אפשר ליישר. בכל מקרה עושים איזון של הגלגל.

חישוק סגסוגת צריך בדיקה ותיקון על ידי מומחה.

אם אתה יכול להשיג צמיג זהה לזה שיש לך, זה הפתרון המהיר והזול יותר. היצרן הוא מסינגפור והצמיד קיבל בחו"ל ביקורות בינוניות אבל לא קטלניות. מכיוון שהצמיגים חדשים יחסית , לא אמורה להיות בעיה להחליף רק צמיג קדמי אחד.

פורסם

אגב, אני מציע לבדוק בהזדמנות זאת את תקינות שאר הצמיגים והחישוקים (ולהמשיך לעקוב בתקופה הקרובה לגבי התנפחויות בדופן הצמיגים המקוריים שנשארו על הרכב), כמו גם מרכב תחתון של הרכב.

מניח שהרכב עלה עם לפחות עוד גלגל אחד על המשטח.

פורסם

הצמיג נראה יותר שלם ממה שציפיתי אבל היא לא צילמה מהצד, לדעתה הצמיג מפונצר, נעריך בבית (רק שיהיה כבר חושך).

לדעתי החישוק לא נראה טוב.

מצאתי צמיג זהה חדש ב250 שח שזה סביר (היצרן אולי מסינגפור אבל הצמיג מיוצר בסין), ומצאתי חישוק מפירוק (שנמכר עם הצמיג שעליו...) גם ב240 שח שזה קצת יקר לדעתי.

עוד לא הזמנתי כלום.

דעות יתקבלו בשמחה.

IMG-20151229-WA0006.jpg

פורסם

6.5 מ"מ מרווח גחון זה זניח, מה גם שהדופן הגבוהה יותר של הצמיג עשויה להיות מעט שקועה יותר ביחס למידה הקטנה.

ולא חושב שיש בעיה למצוא צמיגים במידה הקטנה, אם כי היא אכן קצת פחות נפוצה מהשניה.

מצטער, אבל לא הבנתי את המשפט המודגש, אני מחפש לקבל נוחות נסיעה משופרת ואם אפשר לקבל עוד קצת מרווח גחון על הדרך הרי זה משובח. האם צמיג ברוחב 195 יתרום לכך או לא?

פורסם (נערך)

לדעתי הבלתי מקצועית אין בעיה ליישר את החישוק.

והצמיג אכן נראה שלם, אם כי כאמור יש לבדוק זאת נקודתית וגם לעקוב אחרי שינויים פיזיים בו לאורך זמן כפי שציינתי קודם.

גם פירלי וחברות אחרות מייצרות צמיגים בסין.

גם האייפון מיוצר בסין, יחד עם עוד אלפי מוצרים.

בקרת האיכות היא שקובעת.

לגבי צמיג עם מידת רוחב 195, ההבדלים יהיו זניחים.

אך אין בעיה עקרונית לבצע את המעבר (אם כי רוחב 5.5 לחישוק נמצא במגבלה התחתונה המומלצת לצמיג בגודל 195/65R15).

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם

תמונות, כולל מצב הצמיג, תאריך יצור 0615, שנראה חדש מאוד, רוב הספייקים של הגומי בצד עוד קיימים וגם הסוליה עצמה נראה במצב מעולה. הרכב אצלי חודשיים בוגר ליסינג.

הכיפוף הוא מאוד נקודתי, בעומק של 2-3 סמ. אין נזק אחר. הצמיגים האחוריים נראים תקינים.

האמת שהצמיג נראה תקין, אבל אני מניח שהיפרדות שכבות זה לא משהו שרואים מיד אלא מתרחש עם הזמן. אני אקח אותו לפנצרייה גדולה שיש להם ליפט ואבקש שיבדקו את כל הצמיגים.

כרגע ובהנחה שאין נזק נוסף -

מצאתי חישוק מפירוק ב240 שח, וצמיג זהה radar סיני חדש ב250 שח.

האם ללכת על זה? יש טעם לברר מחיר במוסך מורשה לחישוק חדש?

או לקנות שני צמיגים קדמיים חדשים נניח פאלקן?

התכנון היה לעשות החלפת צמיגים כוללת כשהם יתבלו ואולי לעלות מידה ל 195/65R15 V91 בתלות בהמלצות הפורום.

http://i63.tinypic.com/vpvyc1.jpg

vpvyc1.jpg

9vickh.jpg

15iyro.jpg

פורסם

מצטער, אך לא הבנתי.

כתבת שהצמיג נקרע, אך בתמונות לא רואים קרע.

במצב הנוכחי של החישוק, אין אטימה לטיובלס ולכן אי אפשר להשתמש בו.

תבדוק בפנצ'ריה האם ניתן לתקן את החישוק. או שתקנה את החישוק מפירוק.

עלות חישוק חדש - 1500 שח ומעלה.

פורסם (נערך)

כתב בכותרת כי ככה חשב על סמך דברי אישתו שנהגה וטרם ראה בעצמו, תיקן את עצמו כבר בהודעתו הקודמת.

לפי מחירון חלפים של יונדאי, מחיר חישוק ברזל חדש יעלה 890 ש"ח פלוס מע"מ.

אבל אולי הם יוכלו להציע אלטרנטיבה אחרת בסכום קטן יותר.

מעבר לזה, אני חושב שנפרשו בפני פותה"ש כל האפשרויות וזה ענין כלכלי בעיקר להחליט מה לבצע ומתי.

מחיר החישוק מפירוק נשמע לי קצת יקר למען האמת (אגב, חישוק בעל נתונים זהים תמצא גם על רכבי דייהטסו טריוס דור ראשון וכנראה שגם בסיד התאומה) ועוד לא בדקת לגבי אפשרות לישר את החישוק המקורי.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם

אמרתי שהצמיג נקרע כי כך דיווחו לי... אכן עקב העיוות הצמיג איבד אוויר. אני מעדיף לא ליישר את זה וכנראה ארכוש את החלק מהפירוקיה.

אני גם מעדיף לא להתעסק עם הצמיג, למרות שאני בטוח שיש הרבה אנשים שהיו מתקינים אותו שוב. תהיתי אם יש טעם להרים טלפון למוסך מורשה יבואן ולבדוק עלות חישוק גלגל, כנראה שלא.

• תוכן חדש...