Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3838 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

אתחיל בקצת רקע. קניתי את הרכב מקרוב משפחה.

מדובר על שברולט קפטיבה דיזל 2011 שעלתה לכביש באוקטובר 2011 לכביש.

הרכב עשה 60,000 קמ בלבד.

טופל אך ורק במוסך מורשה.

אתמול נסעתי ובאיילון צפון פתאום הטורים קפצו כשנתתי גז. הרכב הפסיק לנוע עד שעצרתי בשוליים.

אחרי 10 דקות שעמדתי ניסיתי להתניע ולקחת רברס. אחרי 20 שניות הרכב הפסיק ללכת רברס. שוב נותן גז והטורים עולים.

הזמנתי גרר שלקח למוסך.

היום בבוקר הרכב עבר בדיקה במוסך. נאמר לי שהלך הגיר האוטומטי וצריך לשלוח לשיפוץ. נאמר לי שעלות השיפוץ 11 אלף שח. הבחור של המוסך נראה לי בחור אמין ובעבר מצא תקלה ותיקן ללא עלות. כאן הוא לא עושה את התיקון אלא שולח למישהו.

לפני חודשיים עשיתי טיפול 6,000 שח בעלות 4 אלף שח.

נאמר לי שאולי לא החליפו שמן גיר כמו שצריך וזה גרם לכשל אבל לא ברור לי איך אני יכול לבדוק/להוכיח דבר כזה.

מדובר על רכב שנמצא על הכביש כולה 4 שנים וחודשיים. קילומטרז נמוך מאוד.

האם זה הגיוני? טלפנתי לחברת האם וניסיתי לבדוק "רצון טוב". הסכימו לרדת ל-10,000 שח. אחריות לחצי שנה או 20,000 שח.

אשמח לתגובות/המלצות.

האם אכן שברולט זה רכב פח וכדאי להזהר מרכבים של היצרן הזה? כל מי שדיברתי איתו אמר שאם רוצים אמינות ללכת רק על יפניות ואולי על קוריאניות.

האם כדאי אחרי השיפוץ להיפטר מהר מהרכב הזה?

פורסם

מה אני אומר לכם.

יותר מדי סיפורים על שברולטים עם תקלות מנוע / גיר לאחרונה.

חבל.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

משתמש חדש שנרשם בפורום ומספר סיפור כזה מתבקש לספק הוכחות.

כמו למשל באיזה מוסך נבדק הרכב והעלת סריקה של הצעת מחיר, אפשר עם פרטים מזהים מחוקים.

לצערינו יש לפעמים בפורום פעילות של אינטרסנטים מתחזים במתכונת דומה.

פורסם

אין לי מושג לגבי הדגם של הגיר. איך אפשר לברר?

לגבי היותי משתמש חדש. אני לא יורד כאן על המוסך המורשה. כמו שציינתי הם נראים לי אמינים ובעבר טיפלו התקלה ואפילו לא גבו תשלום. ההתייחסות שלי היא לגבי אמינות הרכב הזה. האם כדאי להפטר ממנו לפני שיתפרק לי בידיים או שכמו שנאמר לי, זה סתם מזל רע ודברים כאלה קורים בכל המכוניות.

דרך אגב, בדקתי אם כל מיני "אנשים מבינים", בגדול אני יכול לשפץ אותו במקום "מפוקפק" ב-4 אלף שח. עלות פירוק והרכבה זה 2000 שח כך שזה יוצא 6 אלף שח. מקומות נורמלים מגיעים ל- 8 אלף. כך שכבר שווה להוסיף 2000 ולעשות את זה במוסך המורשה עם אחריות מסודרת וחלקים מקוריים.

פורסם

מוסך מורשה לא משפץ בעצמו אלא שולח למכון גירים ומנפחים את המחיר הסופי.

דבר עם ספי שמומלץ כאן בפורום - עד כמה שאני זוכר נותן גם שנה אחריות.

במידה והשיפוץ איכותי אין צורך למכור את הרכב.

פורסם

אנשים אני צריך עזרה כאן.

הייתי אמור לקבל את האוטו לאחר השיפוץ של הגיר. עכשיו קיבלתי טלפון ואומרים שהלך גם הטרנספר.

עדיין לא ברור לי מה המשמעות מבחינה כספית.

אני שוקל פשוט לבטל הכל ושיחזירו לי את האוטו כמו שהוא ואני כבר אמצא מקום אחר.

האם זה הגיוני ששני הרכיבים האלה - הגיר האוטומטי והטרנספר הלכו באותו רגע או יכול להיות שהיה כאן אבחנה לא נכונה?

האם יש לכם המלצות לשיפוץ גיר באיזור באר-שבע?

האם זה ישפיע על המחיר שאני אקבל כשארצה למכור אותו? בכמה אלפי שח הערך שלו יורד עכשיו?

פורסם

שני דברים:

1. לא כל משתמש חדש צריך להוכיח את עצמו. יש לבן אדם בעייה. גלש וראה פורום רכב והחליט לשאול גם בו. מה הבעייה עם זה - לא הבנתי (לא כולם אינטרסנטים לצד זה או אחר. כ"א בסדר עד שיוכח אחרת גם אם הוא חדש בפורום).

2. האם קיימת אפשרות הרכבת גיר מפירוק ? מישהו בדק שיש בנמצא גיר כזה ? (ואז ניתן להוריד אולי קצת עלויות)

alfa 156 2.5.

פורסם

זה אותו גיר שיש במאליבו במקרה? 6 הילוכים 6T40? אם כן אז לאבא שלי היתה תקלה בגיר המצמדים נשרפו בהילוך 3+5 וגם הרוורס בקושי היה מגיב (עשתה 100 אלף).

הרכב שנת 2009. התופעה של הרס הגיר הנ"ל היא לא חדשה ובארה"ב דיי הוציאו החלפה בשקט על הנ"ל לאחר כאב ראש ומריבות מול UMI וללא תשלום.

Opel Adam S 2017

פורסם

אם תצליח להוציא איזו השתתפות מהיצרן ו/או היבואן מה טוב, אם לא עדיף להוציא את הרכב משם זה נראה שהם הולכים "לשחוט" אותך כלכלית. בבאר שבע שמעתי הרבה דברים טובים על "עידן הרכב" בעמק שרה, אבל שוב, אני לא מכיר אותם אישית.

פורסם

ניסיתי לבדוק "רצון טוב" עם חברת האם אבל התנערו מאחריות. הם אומרים שזה מזל רע ודברים כאלה יכולים לקרות בכל רכב.

האוטו בן 4 שנים וחודשיים למרות שעשה רק 60 אלף.

הם הסכימו להשתתף רק באלף שח.

אני עדיין מחכה להבין את המשמעות הכספית של טרנספר.

אם זה הולך לעלות המון כסף, אני אבדוק אפשרות לבטל את כל העסקה.

אבל עדיין רציתי להבין אם זה הגיוני ששני הרכיבים הלכו באותו הרגע? יש ביניהם קשר ישיר?

פורסם
ניסיתי לבדוק "רצון טוב" עם חברת האם אבל התנערו מאחריות. הם אומרים שזה מזל רע ודברים כאלה יכולים לקרות בכל רכב.

האוטו בן 4 שנים וחודשיים למרות שעשה רק 60 אלף.

זה למה אומרים שעדיף מזל משכל, אבל לדעתי רכב בן 4 עם קילומטרז' נמוך שמטופל לפי הספר (אני מקווה) במוסכים מורשים (משרד התחבורה) שגומר גיר זה כבר הרבה מעבר למזל זה פשוט כשל מכני של היצרן (ראה ערך הגרמניות), כולה שנה אחרי גמר האחריות והרכב מושבת על חלק כל-כך מרכזי, פשוט נוראי.

הם הסכימו להשתתף רק באלף שח.

לפי הסכום שאתה הולך לשלם זה סתם נראה כמו הנחה קבועה ולא באמת רצון להשתתף במשהו, אני הייתי שולח מכתב ליצרן ומחכה לתגובה שלו לנושא.

אבל עדיין רציתי להבין אם זה הגיוני ששני הרכיבים הלכו באותו הרגע? יש ביניהם קשר ישיר?

הידע שלי מאוד חלש בתחום הזה ובכל זאת אנסה לענות מבלי להסתבך עם יודעי דבר, מדובר על רכיב (לרכבים בעלי 4X4) שתפקידו לחלק את הכח שיוצא מהגיר לגלגלים. אז כן כנראה שיש ביניהם קשר אבל לטעמי זה כמו שלגיר יש קשר למנוע והוא עדיין חי -כרגע-.

בכל מקרה ידידי נראה שיש לך פה איזה עסק עם לימון חמוץ במיוחד ואני מציע לך לצלוח את השלב הזה במינימום השקעה (לחץ על היצרן לקבל השתתפות) ומיד אחר כך חפש לך כלה יותר בריאה ממה שיש לך עכשיו.

פורסם

לא הבנתי את ההיגיון שעומד מאחורי מכירת הרכב מיד לאחר שבוצע בו תיקון משמעותי ויקר, בהנחה שהתיקון בוצע ברמה ובאופן הראויים.

בלי קשר, הרעיון של שליחת מכתב ליצרן נראה לי בעייתי. סביר להניח שהרכב משמש את פות"ש על בסיס יומיומי, ומשמעות שליחת המכתב ליצרן היא שהוא ישאר מושבת עד שהיצרן יואיל בטובו לענות על המכתב, בתקווה שהתשובה תהיה חיובית.

במצב העניינים הנוכחי הייתי בודק אפשרות של קבלת חוו"ד נוספת. אני לא חושב שזאת בושה, בהתחשב בכך שכרגע הנזק עומד על 5 ספרות. זה אפילו די מתבקש.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
לא הבנתי את ההיגיון שעומד מאחורי מכירת הרכב מיד לאחר שבוצע בו תיקון משמעותי ויקר, בהנחה שהתיקון בוצע ברמה ובאופן הראויים.

בכלכלה רציונלית צריך להסתכל קדימה ולא על "מה השקעתי". הרכב בקושי נסע וראה עולם וכבר מושבתים בו שני חלקים גדולים ועיקריים, נראה שהרכיבו את הרכב ביום שני (המקביל שלנו לראשון) לא ברור אם מדובר על דגם לא אמין או על לימון בשני המקרים כואב בכיס וחבל על הזמן. כל אחד והדעה שלו איך להגיב למצב שכזה אני כבר אכלתי על הבשר את הפתגם "חבל כבר השקעתי כל-כך הרבה" ואת האמת שלא הפסקתי להשקיע ולא יצא מזה שום תועלת חוץ מחור גדול בכיס ובראש. אני אומר צמצם נזקים כמה שרק אפשר וברח לפני שתקבל עוד מהמורה בדרך.

בלי קשר, הרעיון של שליחת מכתב ליצרן נראה לי בעייתי. סביר להניח שהרכב משמש את פות"ש על בסיס יומיומי, ומשמעות שליחת המכתב ליצרן היא שהוא ישאר מושבת עד שהיצרן יואיל בטובו לענות על המכתב, בתקווה שהתשובה תהיה חיובית.

גם ככה החולה עדיין מאושפז ונמצאים עוד ועוד כשלים, לך תדע איפה זה ייגמר. עדיף לצאת מזה עם קצת הגינות מצד היצרן ואולי ככה פות"ש יוכל לסלוח על הצרה הזו.

• תוכן חדש...