Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3836 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איזה חברה ממליצה להשתמש בwd 40?

לא מכיר הנחיהכזאת, אשמח להתעדכן!!

פותח השרשור הישאר רגוע חד פעמי לא יקרה כלום.

אך יש לעבוד בשכל ישר, עם בורג מלא קורוזיה וחלוד שלא נפתח, מרוסס ב wd40, כעבור שעה של השרייה הוא נפתח כאילו כלום.

זה מעיד ל אופי החומר וכמה הוא אלים. שכמובן שזה מצויין לשימושים שלו.

אגב הספריי סיליקון זולים יותר מה wd אז למה לא?

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
ספריי ניקוי מגעים הוא על בסיס אלכוהול ומתאדה מיד לאחר הריסוס.

ספריי חודר חלודה הוא על בסיס נפט ומשאיר שכבה מגעילה שמדביקה אליה אבק וג'יפה.

+ 1

ספריי WD40 מיועד אך ורק לשיחרור חלקים תפסים חלודים. זה לא חומר שימון, לא חומר ניקוי, לא חומר מגן וכ'.

בגלל שהוא מפורסם היטב וזמין לקניה בכל מקום אנשים משתמשים בו לכל מיני מטרות להן הוא לא מיועד. התוצאה היא קצרת מועד כלומר אחרי זמן קצר צירים מתחילים לחרוק, משטח צובר לכלוך ואבק, מגעים מתמלאים בלכלוך ומגעים למצב יותר גרוע ממה שהיה מקודם.

לכל דבר יש ספיי יעודי - ספרי ניקוי וציפוי משטחים (בדרך כלל מגיע עם ריח טוב), ספריי לניקטי קונקטורים, ספריי שימון, ספריי לחלקי פלסטיק, ספריי להסרת גריז ועוד רבים אחרים.

אני משתמש בחלק גדול מהספריים האלו, תוצאות פי מיליון יותר טובות מאשר שימוש ב WD40 שכאמור רק גורם להצטברות לכלוך ולתפיסת החלק בחזרה אלא אם מפרקים את החלק מיד לאחר יישום הספריי ומנקים אותו.

פורסם
גם אני מאז ומעולם הייתי מרסס ספריי wd40 בסוף טיפול בתא המנוע ותוך כדי מעביר מטלית יבשה. אין עם זה שום בעיה וזה משאיר יופי של מראית עין. כמובן שהריסוס לא נעשה מקרוב מאוד ולא בצורה נקודתית. הבחור במוסך פעל כהלכה ואתה יכול להיות סופר מרוצה!

כדאי שתפסיק עם המנהג מכיוון שאינו נחוץ ולא תורם מאומה. WD שרוסס על חלקי מנוע אשר מתחממים מפיץ ריח רע בגלל שהוא מתאדה והריח נכנס לתא הנוסעים.

בדיוק לפני שבוע ימים ידידה שלי חזרה מטיפול ביונדאי I20 חדשה והתלוננה שכאשר היא מפעילה את המזגן יוצא ריח רע. הבחורה קפצה אלי לבדיקה ולאחר בדיקה מהירה ראיתי שתא המנוע מבריק ומסריח מריח של WD40.

איזה כייף לי :)

פורסם
ספריי ניקוי מגעים הוא על בסיס אלכוהול ומתאדה מיד לאחר הריסוס.

רוב התרסיסים לניקוי מגעי חשמל אינם על בסיס אלכוהול אלא מכילים כמות קטנה שנעה בין 5-15 אחוז אלכוהול ויש כאלה המכילים כ-1-3 אחוז אלכוהול בלבד.

בצע חיפוש של SAFETY DATA SHEET בעזרת המנוע שאתה מכיר הכי טוב ותגלה שאתה טועה.

פורסם (נערך)

תודה שהסבת את תשומת ליבי,

אכן ביצעתי חיפוש, מתוך 4 ספריים שבדקתי (אחד מהם תוצרת WD40 חחח) בכולם יש 15-20% אלכוהול מסוג כזה או אחר (בחלק יותר מסוג אחד) וסדר גודל 60% גז (מדובר כמובן בספריי).

כלומר חצי מהחומר הנוזלי שיש בתרסיס זה אלכוהול.

אם זה לא "על בסיס אלכוהול" אני לא יודע מה כן.

כשאני רוצה לנקות כרטיס אלקטרוני במעבדה אחרי הלחמה אני לרוב משתמש באלכוהול נקי כמה שיותר.

אותו דבר נעשה גם בחיל האויר, אף אחד לא מתעסק עם הספריים האלה. פשוט אלכוהול נקי וזהו (איזופרופיל אם תרצה).

אלכוהול נקי יחסית יקר, לכן האחוז שלו בתרסיסים האלה נמוך מהרצוי.

אבל זה לא משנה את העיקרון.

עריכה אחרונה על ידי igal_zeltser

יום טוב גם לך

פורסם
איזה חברה ממליצה להשתמש בwd 40?

לא מכיר הנחיהכזאת, אשמח להתעדכן!!

זו לא הנחיה, זו המלצה של החברה המדוברת - WD40, שיש לה תרסיס יעודי למגעים ובכל זאת ממליצה על שימוש בתרסיס הרב-תכליתי . אתה יכול להתעדכן ב-2000 שימושים (לטענתם, אני מתאר לעצמי שרובם חופפים) באתר שלהם.

אתה יכול להתייחס להמלצה שלהם או לבטל אותה, זה לא משנה את העובדה ש WD40 לא מזיק לחשמל תחת מכסה המנוע !

wd40.jpg

פורסם

אותו דבר נעשה גם בחיל האויר, אף אחד לא מתעסק עם הספריים האלה.

אחד התפקידים שלי בסדיר היה "אחראי חומרים". אומנם זה היה קצת מזמן ויכול להיות שמאז הדברים השתנו, אבל אני זוכר בברור שהייתי מביא ממחסן חומרים ספריים של Servisol אשר היה להם מק"ט ח"א, השתמשנו בהם לניקוי קונקטורים וניקוי כרטיסים.

פורסם

בשטח כמובן שנח יותר ספריי. לא תרוץ בשטח עם גלון אלכוהול ומברשת.

במעבדות, לפחות איפה שאני שרתתי (דרג ד׳ של חיל האויר) יש לכל אחראי חומרים גלון איזופרופיל

יום טוב גם לך

פורסם
כדאי שתפסיק עם המנהג מכיוון שאינו נחוץ ולא תורם מאומה. WD שרוסס על חלקי מנוע אשר מתחממים מפיץ ריח רע בגלל שהוא מתאדה והריח נכנס לתא הנוסעים.

בדיוק לפני שבוע ימים ידידה שלי חזרה מטיפול ביונדאי I20 חדשה והתלוננה שכאשר היא מפעילה את המזגן יוצא ריח רע. הבחורה קפצה אלי לבדיקה ולאחר בדיקה מהירה ראיתי שתא המנוע מבריק ומסריח מריח של WD40.

שום להפסיק ושום ריח! גם שטיפת מנוע צריך לדעת לעשות כך שבטח בריסוס שכזה לא נותנים למנוע לשחות בתרסיס אלא ההתזה היא עדינה עם ניגוב והניקוי מחזיק יופי של זמן ולא צובר שום ליכלוך. אני מניח שאצל הידידה שלך שכחו להסיר את האצבע מלחצן הספריי אז בוודאיי שזה כבר יורגש בתא הנוסעים!

פורסם
תודה שהסבת את תשומת ליבי,

אכן ביצעתי חיפוש, מתוך 4 ספריים שבדקתי (אחד מהם תוצרת WD40 חחח) בכולם יש 15-20% אלכוהול מסוג כזה או אחר (בחלק יותר מסוג אחד) וסדר גודל 60% גז (מדובר כמובן בספריי).

כלומר חצי מהחומר הנוזלי שיש בתרסיס זה אלכוהול.

אם זה לא "על בסיס אלכוהול" אני לא יודע מה כן. - לזה יש לי גם תשובה אבל במועד מאוחר יותר מכיוון שאני צריך לזוז.

כשאני רוצה לנקות כרטיס אלקטרוני במעבדה אחרי הלחמה אני לרוב משתמש באלכוהול נקי כמה שיותר.

אותו דבר נעשה גם בחיל האויר, אף אחד לא מתעסק עם הספריים האלה. פשוט אלכוהול נקי וזהו (איזופרופיל אם תרצה).

אלכוהול נקי יחסית יקר, לכן האחוז שלו בתרסיסים האלה נמוך מהרצוי.

אבל זה לא משנה את העיקרון.

אם תבדוק בהיסטוריה של הודעות שלי תגלה שגם אני שירתתי בחיל האוויר כמכונאי מסוקים בטייסת וגם בדרג ד' ולא זכור לי שהחממניקים (חשמלאי מסוקים/מטוסים) השתמשו באלכוהול לניקוי מגעי חשמל אלא אך ורק בתרסיס תוצרת סרוויסול.

אני בדרך כלל נוהג להשתמש באלכוהול לניקוי מעגלים מודפסים וגם מגעים ובמקומות קשיים כמו פוטנציומטרים בתרסיס תוצרת סרוויסול.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
שום להפסיק ושום ריח! גם שטיפת מנוע צריך לדעת לעשות כך שבטח בריסוס שכזה לא נותנים למנוע לשחות בתרסיס אלא ההתזה היא עדינה עם ניגוב והניקוי מחזיק יופי של זמן ולא צובר שום ליכלוך. אני מניח שאצל הידידה שלך שכחו להסיר את האצבע מלחצן הספריי אז בוודאיי שזה כבר יורגש בתא הנוסעים!

או שהתיזו גם למקום שממנו נכנס אויר למזגן.

שמעתי פעם ממכונאי שאין טעם לנקות את המנוע בשום חומר שהוא, אלא במקרים של איתור נזילות או שהאזור שרוצים לעבוד עליו מלוכלך ברמה שלא מבינים כלום.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לפני מיספר ימים הייתי צריך לאתר נזילת שמן מאוד מאסיבית בלאנטיס אז את הניקוי על כל המילכולים המתכתיים בחלקו התחתון של המנוע ועל כל הבלוק שהיה כבר מטונף מלא מעט שמן שנזל עם הזמן עשיתי עם ספריי קרבורטור, פשוט פירקתי מיכל שלם של ספריי והמנוע הבריק! הנזילה נמצאה משני מחזירי השמן הקידמיים עליוניים ומחזיר שמן תחתון קידמי שנזלו לגמרי והוחלפו אחר כבוד! שוב, תמיד יש חומרים יעודיים לכל דבר אבל גם המחיר של החומר משחק פה תפקיד וגם הזמינות של אותו חומר משחק תפקיד ולא תמיד נגיש וזמין אז יש לא מעט חלופות שנותנות אחלה של פיתרון כאשר עובדים איתם נכון ואין עם זה שום בעיה.

פורסם

מרק אם שרתת ביא״א אז ודאי אתה מכיר את תחום שפיצים. בכל עמדת הלחמה תקנית בכל בי״מ בתחום שפיצים תמצא בקבוקון עם מכסה משאבה מלא באיזופרופיל. אותו דבר גם במעבדות במתנ״מ וב108.

כמו שכתבתי לבוקי, בודאי שבשטח (כמה שאפשר לקרוא לליין או מוסך ״שטח״) זה לא פרקטי להסובב עם אלכוהול ומברשת והרבה יותר נוח להשתמש בתרסיס.

יום טוב גם לך

פורסם

ביא"א-22 שירתתי רק תקופה של 6 חודשים את הייתר בטייסת 118.

אין לי שום בעיה עם אלכוהול בבקבוק עם משאבה וקיסמי אוזנים.

פורסם

הישראלי המצוי לא אוהב להוציא כסף על מוצרים יעודיים איכותיים. אלה שרצים כל פעם להשתמש ב WD-40 לכל מטרה מזכירים לי את אדם סנדלר בסירטו "אל תתעסק עם הזוהן". בסרט סנדלר ממליץ לכל אחד להשתמש בחומוס על מנת לטפל בבעיות כאלה ואחרות.

מצחיק והזוי.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תוכן חדש...