Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3847 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

ספורטיבו סבבה שלא התחברת לרכב, קורה, מכאן ועד לרשום על הקופרה שהוא רכב מיותר... give me a break.

לא נהגתי עליו ואני גם לא אחד שמגיע למגבלות כמוך, ככה שאני לא אטען כאן שהוא יותר/פחות טוב מרכבים אחרים. אבל הSPEC שלו מציג תמונה מסוימת, הביקורות מקיר אל קיר מציגות תמונה דומה, אז בגלל שלא אהבת הרכב הזה פח אשפה / פוזה? :roll:

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• תגובות 162
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
ספורטיבו,לא דיברו ורשמו על מכונת "נהיגה מטורפת",רשמו דיפרנציאל שעושה

הבדל גדול...והוא עושה הבדל! מה לעשות? הוא עושה הבדל גדול!

שכחתם לוחמת הגה מיותרת שנעלמה בן היתר וכניסה במהירות קצת יותר גבוהה

ויציאה ממנה. ולא שיש הבדל תהומי בן המכונות המתקשרות הללו (ספורטיבו,די

לנגח כל אחד שמוסיף את המילה קופרה או סיאט) הבנו שאתה סולד מה"מתקשרת"

של סיאט ,סבבה אבל A TO B הסיאט עדיין תהייה מהירה יותר ובו נעזוב רגע תחושות

ניהוג נהיגה וכו...משעמם לכם בסיאט קופרע תקנו איבו9 במקום או 10.:wink:

ברור שהוא עושה הבדל, אבל הוא לא עושה הבדל כל כך תהומי כפי שמנסים לתאר כאן ובטח לא הופך את הרכב הזה למה שהוא לא.

זה שהקופרה תהיה מהירה מהגולף ניתן להסביר בעזרת תוספת של 50-60 כ"ס, הקשחת מתלים וצמיגים רחבים ואוחזים יותר. כנראה שגם הדיפרנציאל תורם. קצת.

אחרי הסבר כזה...תותח!

גם סבתא שלי תבין,יפה במבי.

מעבר לטון סמכותי אין תוכן ממשי ב"הסבר" הזה.

-------------------------

ואני לא סולד מסיאט דווקא, בסה"כ מדובר על עוד מדבקה בארסנל המדבקות של קונצרן ואג. לפעמים זה מוצלח ולפעמים לא.

הגעתי לנהיגה ברכב עם ציפייה מסויימת למצוא כאן מכונה קצת יותר מעניינת מהדברים הרגילים שיוצאים מהשבלונה של ואג אך לצערי התאכזבתי.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם (נערך)
ספורטיבו סבבה שלא התחברת לרכב, קורה, מכאן ועד לרשום על הקופרה שהוא רכב מיותר... give me a break.

לא נהגתי עליו ואני גם לא אחד שמגיע למגבלות כמוך, ככה שאני לא אטען כאן שהוא יותר/פחות טוב מרכבים אחרים. אבל הSPEC שלו מציג תמונה מסוימת, הביקורות מקיר אל קיר מציגות תמונה דומה, אז בגלל שלא אהבת הרכב הזה פח אשפה / פוזה? :roll:

על הנייר הוא מרשים מאוד, אין ספק. בפועל, לא התרשמנו. מה אני אמור לרשום?

פח אשפה לא אמרתי, אבל פוזה: רכב שמגיע עם חבילת "צבעים" שכוללת חישוקים בכתום מזעזע, נו די ברור מה הייעוד שלו ולו באופן חלקי.

תוספת: "מיותר" בהקשר של מכונת נהיגה.

עריכה אחרונה על ידי Cuore Sportivo

פורסם

כמה זמן לא שמעתי את השטות הזאת "קופרה/S/VRS זה רכב פליסטישן שנוהג את עצמו".

רכב בדיחה, מתפזר לכל הכיוונים, לא אוחז, הדפרנציאל בדיחה... אז מעניין למה ברינג עשה זמן של רבע שעה פחות מהג'ולייטה הקודמת.

את החדשה הם פשוט פחדו להעלות לרינג, מה שיביך אותם ויעצור להם מכירות, אז השאירו אותה בבית.

מי ישמע, פסגת האבולוציה, ג'ולייטה שבכלל לא זכור לי באיזה מבחן קבוצתי הוט האטצ היא ניצחה אי פעם.

מה ניצחה?? בא קודם נראה שהעורך בכלל יצרף אותה למבחן.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
לגבי הציונים, כשלת בהבנת הנקרא. אני הסברתי על הרכב, לא על כישורי הנהיגה שלי.

זו הנקודה הכי מעניינת במה שכתבת, ולכן אתחיל ממנה.

מה שכתבת זה מה שאתה חושב, ואתה טועה.

לא הסברת על הרכב. הסברת על עצמך.

רכבתי פעם בסינגל אחרי רוכבת על אופניים מצויינים (שכמובן תואמים בצבע השלדה לבגד ולקסדה ולכפפות ולאיפור). בסוף הסינגל ישנה חנות אופניים, ובזמן שאני שותה קפה שמעתי איך היא אוכלת למוכר את הראש בכפית, על איך היא צריכה אופניים "יותר טובים לדרופים" (דרופ=מדרגה).

אז נעזוב לרגע את העובדה "הדרופ" הכי גדול במסלול הזה הוא בקושי 30 ס"מ ואפשר לעבור אותו עם תלת אופן.

אני רכבתי אחרי הפוזאיסטית והבעיה שלה "בדרופים" זה שאיך שהיא מגיעה אליהם, היא נעמדת כמו זין, עם ברכיים נעולות, והאופניים עושים את כל השיכוך, ככה שלא פלא שהיא מרגישה מג'ועג'עת אחרי כל קפיצונת.

ומה היא מאשימה?!

את האופניים, כמובן.

לכן, אם אתה רוצה להיות ישר עם עצמך, אתה צריך להחליף את המשפט הזה:

אגב, על כביש לח היא איבדה את עצמה לחלוטין ובקושי הצליחה להוריד את הכח

במשפט הזה:

בכביש לח, איבדתי אותה לחלוטין ובקושי הצלחתי להוריד את הכוח

כי ממנו אתה מתחיל תהליך חשיבה, איך היית צריך לנהוג אחרת, כדי שזה לא ייקרה לך.

זה לא שלמכוניות אין מאפיינים, ולעיתים כאלו שמאיטים אותך. לכל מכונית שהיא לא ממש מושלמת (קאיימן...) יש יתרונות וחסרונות, שהם תוצאה של פשרות התכנון שלה. נהג צריך לעבוד עם המאפיינים הללו ומסביבם.

אם איבדת את הרכב, נהגת לא נכון.

הרכב אף פעם לא אשם, זה תמיד הנהג.

לגבי השאר, אחר כך.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
היא עושה את מה שהדיפרנציאל הזה עושה. כן, ברור שעדיף לחלק את הכח ולא לבלום חלק ממנו באופן סלקטיבי, אבל עדיין.

זה משפט עם סתירה פנימית.

XDS בולם.

דיפרנציאל מעביר כוח.

אז איך "XDS עושה מה שדיפרנציאל עושה"

?

הם עושים דברים שונים בתכלית.

התוצאה, ובעיקר, האופן בו אתה נוהג עם שני האמצעים השונים - שונה לגמרי.

המאפיין הכי בולט הוא שב-XDS אתה לא נכנס לתת היגוי בגלל האצה, הרכב פשוט מפסיק להאיץ.

עם דיפרנציאל אתה מקבל סחיפה של הציר הקדמי.

במקרה הראשון, הלך הסיבוב, תמשיך לתת יותר מדי גז, ותן למחשב לתקן.

במקרה השני, יש לך אפשרות לתקן על המגבלות. בעצמך.

אגב, ברור לך שאתה סותר כאן את עצמך, כן? מצד אחד אתה מדבר על הצורך במודולציה ומצד שני אתה מדבר על עזרים אשר מבטלים את הצורך במודולציה.

הבנתי שלא הבנת מה שכתבתי.

בהמשך למה שנכתב למעלה, עם דיפרנציאל מכני אתה עדיין קובע כמה כוח אתה מעביר.

יותר מדי?

נכנס תת היגוי?

אתה יכול להפחית או לחלופין, להעביר יותר מאסה לגלגל האוחז (החיצוני).

עם XDS, אתה לא בדיוק יודע כמה כוח עובר, כמה להפחית, כי לא ברור מתי הוא נכנס ומתי הוא מפסיק.

לכן...

עם דיפרנציאל מכני צריך מודולציה.

עם XDS... תן פול גז ותשאיר למכונית לעשות את השאר.

דרך אגב, אם לקופרה היתה כזו בעיה קשה בהורדת הכוח, היא לא היתה עושה את הזמנים שהיא עושה (ואני לא מתייחס רק לרינג, ואפילו לא בעיקר לרינג). היא מכוונת בעיקר, ובאופן טוב, להוריד את הכוח לכביש.

זה לא שאין לה יותר כוח מאחיזה, אבל ממש קצת, וזה דווקא טוב.

אם מצאת את עצמך תדירות מחליק, כמו שכתבתי לך קודם, זו הנהיגה שלך. זה לא האוטו.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
כמה זמן לא שמעתי את השטות הזאת "קופרה/S/VRS זה רכב פליסטישן שנוהג את עצמו".

רכב בדיחה, מתפזר לכל הכיוונים, לא אוחז, הדפרנציאל בדיחה... אז מעניין למה ברינג עשה זמן של רבע שעה פחות מהג'ולייטה הקודמת.

את החדשה הם פשוט פחדו להעלות לרינג, מה שיביך אותם ויעצור להם מכירות, אז השאירו אותה בבית.

מי ישמע, פסגת האבולוציה, ג'ולייטה שבכלל לא זכור לי באיזה מבחן קבוצתי הוט האטצ היא ניצחה אי פעם.

מה ניצחה?? בא קודם נראה שהעורך בכלל יצרף אותה למבחן.

הקופרה זה רכב משעמם, אתה יכול להמשיך לצרוח עד מחר.

זו הנקודה הכי מעניינת במה שכתבת, ולכן אתחיל ממנה.

מה שכתבת זה מה שאתה חושב, ואתה טועה.

לא הסברת על הרכב. הסברת על עצמך.

רכבתי פעם בסינגל אחרי רוכבת על אופניים מצויינים (שכמובן תואמים בצבע השלדה לבגד ולקסדה ולכפפות ולאיפור). בסוף הסינגל ישנה חנות אופניים, ובזמן שאני שותה קפה שמעתי איך היא אוכלת למוכר את הראש בכפית, על איך היא צריכה אופניים "יותר טובים לדרופים" (דרופ=מדרגה).

אז נעזוב לרגע את העובדה "הדרופ" הכי גדול במסלול הזה הוא בקושי 30 ס"מ ואפשר לעבור אותו עם תלת אופן.

אני רכבתי אחרי הפוזאיסטית והבעיה שלה "בדרופים" זה שאיך שהיא מגיעה אליהם, היא נעמדת כמו זין, עם ברכיים נעולות, והאופניים עושים את כל השיכוך, ככה שלא פלא שהיא מרגישה מג'ועג'עת אחרי כל קפיצונת.

ומה היא מאשימה?!

את האופניים, כמובן.

לכן, אם אתה רוצה להיות ישר עם עצמך, אתה צריך להחליף את המשפט הזה:

במשפט הזה:

כי ממנו אתה מתחיל תהליך חשיבה, איך היית צריך לנהוג אחרת, כדי שזה לא ייקרה לך.

זה לא שלמכוניות אין מאפיינים, ולעיתים כאלו שמאיטים אותך. לכל מכונית שהיא לא ממש מושלמת (קאיימן...) יש יתרונות וחסרונות, שהם תוצאה של פשרות התכנון שלה. נהג צריך לעבוד עם המאפיינים הללו ומסביבם.

אם איבדת את הרכב, נהגת לא נכון.

הרכב אף פעם לא אשם, זה תמיד הנהג.

לגבי השאר, אחר כך.

אתה פשוט לא מבין או...?

כשאתה בוחן רכב חדש, האם לא תנסה להבין מהם הגבולות שלו?

הסברתי לך כבר מקודם, ברור שבכל מצב צריך לתת מינון נכון של דוושת הגז על מנת להוריד את הכח בצורה יעילה לכביש, גם בקופרה עם הדיפרנציאל ה"מהולל" שלה. בטח על כביש לח או רטוב.

יחד עם זאת, תרומתו של הדיפרנציאל להורדת הכח לכביש לא יצרה הבדל כה תהומי כפי שאתה מתעקש לתאר בהשוואה לגולף GTI חסרת דיפרנציאל.

אני חושב שאתה יכול להפסיק לאנוס את המציאות ולתאר דברים שלא היו. הסברתי לך בפשטות על מה מדובר.

אני לא יודע אם נהגת על גולף GTI דור 7, האם נהגת באמת?

בכל אופן, אני יכול להעיד שהגולף בעלת הגה מוצלח יותר, משתפת פעולה בצורה טובה יותר עם העברות משקל ובאופן כללי יותר אורגנית בתחושות שלה מבחינת ניהוג. בנוסף, כפי שציינתי, אני נוטה להאמין שגם בארץ ניתן לקבל אותה עם אותו דיפרנציאל כמו שיש בקופרה. בשורה התחתונה, אם נהיגה זה הדבר החשוב ביותר (ולא נראות, אבזור), אז אין שום סיבה להעדיף את הקופרה.

עכשיו בוא נעבור לדוגמא קצת קיצונית. ב.מ.וו M135i או M235i אינן מצויידות בדיפרנציאל מוגבל החלקה מכני (ונשלט מחשב) כמו שיש בקופרה. יש למישהו ספק שמדובר בשתי מכונות נהיגה עדיפות לאין שיעור על פני הקופרה? ונעזוב לצורך הדיון את המחיר בצד.

מה לגבי פוקוס ST לעומת הקופרה?

פורסם

oryo,דווקא במעטפת הגבולות בקצה היכן שרובנו לא מגיעים בנסיעה חזקה

מהירה ואגרסיבית ואני מדבר על מהר מאוד,הדיפרנציאל והסיאט באים לידי ביטוי.

ושם היא פשוט מבצעת בגדול ואוחזת. זה שהיא לא מהנה מספיק לא אומר שהיא

לא מהירה.

פורסם

ספורטיבו,

גם ה BMW X1 הנעה אחורית שלי מכונת נהיגה מהנה יותר וחדה יותר(הרבה יותר BY FAR),

גם מהאלפא וגם מהסיאט.

אבל A TO B אני לא בטוח שהגיע ראשון.

אני לא בטוח שהיא אוחזת יותר (X1).

יום אחד עוד ארשום עליה פה בפורום.

פורסם
הקופרה זה רכב משעמם, אתה יכול להמשיך לצרוח עד מחר.

אולי אותך היא משעממת ואני מקבל את זה שהיא משעממת אותך, זה ענין סוביקטיבי, אבל הצמדת שם עוד כמה תיאורים ושמות תואר שהם שטות אחת מוחלטת!

אני חושב שאתה יכול להפסיק לאנוס את המציאות ולתאר דברים שלא היו.

קשות עצמך...

בשורה התחתונה, אם נהיגה זה הדבר החשוב ביותר (ולא נראות, אבזור), אז (לי) אין שום סיבה להעדיף את הקופרה.

הוספתי לך באדום.

עם התוספת אני מקבל לחלוטין את מה שאתה אומר.

בלי התוספת, זאת עוד הטרלה של חובב אלפא.

עכשיו בוא נעבור לדוגמא קצת קיצונית. ב.מ.וו M135i או M235i אינן מצויידות בדיפרנציאל מוגבל החלקה מכני (ונשלט מחשב) כמו שיש בקופרה. יש למישהו ספק שמדובר בשתי מכונות נהיגה עדיפות לאין שיעור על פני הקופרה? ונעזוב לצורך הדיון את המחיר בצד.

מה לגבי פוקוס ST לעומת הקופרה?

לא הבנתי כלל איך ה ST וצמד ה M בכלל הגיעו לכאן?

פורסם
זה משפט עם סתירה פנימית.

XDS בולם.

דיפרנציאל מעביר כוח.

הם עושים דברים שונים בתכלית.

התוצאה, ובעיקר, האופן בו אתה נוהג עם שני האמצעים השונים - שונה לגמרי.

המאפיין הכי בולט הוא שב-XDS אתה לא נכנס לתת היגוי בגלל האצה, הרכב פשוט מפסיק להאיץ.

עם דיפרנציאל אתה מקבל סחיפה של הציר הקדמי.

במקרה הראשון, הלך הסיבוב, תמשיך לתת יותר מדי גז, ותן למחשב לתקן.

במקרה השני, יש לך אפשרות לתקן על המגבלות. בעצמך.

גם עם תוכנה המדמה דיפרנציאל מגיעים לתת היגוי. בשלב מסויים הבקרות אכן יתערבו.

יחד עם זאת, אמנם התוכנה והרכיב המכני מבצעים פעולות שונות לחלוטין, המטרה היא אחת.

אגב, לא טענתי שדיפרנציאל באופן כללי הוא דבר מיותר או זהה לתוכנה, אלא שבקופרה כל העסק לא כזה מרשים כפי שמנסים לתאר פה.

הבנתי שלא הבנת מה שכתבתי.

בהמשך למה שנכתב למעלה, עם דיפרנציאל מכני אתה עדיין קובע כמה כוח אתה מעביר.

יותר מדי?

נכנס תת היגוי?

אתה יכול להפחית או לחלופין, להעביר יותר מאסה לגלגל האוחז (החיצוני).

אם XDS, אתה לא בדיוק יודע כמה כוח עובר, כמה להפחית, כי לא ברור מתי הוא נכנס ומתי הוא מפסיק.

לכן...

עם דיפרנציאל מכני צריך מודולציה.

עם XDS... תן פול גז ותשאיר למכונית לעשות את השאר.

כתבתי כבר, גם כאשר יש רק תוכנה יש לדעת למנן את הכח וכך לקבל תוצאות טובות יותר. יש אינדיקציה לגבי כמה כוח עובר, גם כשיש תוכנה ולא LSD, אם כי ברור ש-LSD עדיף באופן כללי - על כך אין לנו ויכוח.

דרך אגב, אם לקופרה היתה כזו בעיה קשה בהורדת הכוח, היא לא היתה עושה את הזמנים שהיא עושה (ואני לא מתייחס לרינג, ואפילו לא בעיקר לרינג). היא מכוונת בעיקר, ובאופן טוב, להוריד את הכוח לכביש.

זה לא שאין לה יותר כוח מאחיזה, אבל ממש קצת, וזה דווקא טוב.

אתה מערבב דברים שונים. אתה טוען שבגלל הדיפרנציאל שיש בקופרה יש להעדיף אותה על פני רכבים מעניינים יותר לנהיגה, אני טוען שלא. לגבי זמנים, ברינג או לא, בוא לא נשכח שלפחות על הנייר יש שם 290 כ"ס, מחשב שמנהל את ההצגה וצמיגים מוגזמים מאוד. בחו"ל, לפחות בחלק מהגרסאות, הרכב מגיע עם צמיגי מישלין קאפ 2. זה צמיג שמתאים לפרארי, לא לקופסא של סיאט, גם אם הוא תורם לשיפור הזמנים.

אם מצאת את עצמך תדירות מחליק, כמו שכתבתי לך קודם, זו הנהיגה שלך. זה לא האוטו.

אתה מפספס את העניין, לא מצאתי את עצמי מחליק כל הזמן כי הבנתי די מהר מה היא (הקופרה) רוצה. אבל כאמור, שמעתי תשבוחות קיצוניות בעניין הדיפרנציאל, אז יצאתי לבדוק מה הוא יודע לעשות. לא עף לי הסכך.

פורסם (נערך)
לא הבנתי כלל איך ה ST וצמד ה M בכלל הגיעו לכאן?

ST מחירה דומה לזה של הקופרה.

לגבי צמד הבוואריות, עלתה כאן טענה כאילו מספיק להעדיף את הקופרה בגלל הדיפרנציאל שלה על פני רכב אחר אשר אינו מצויד באחד. זה לא נכון וב.מ.וו ממחישה זאת היטב.

בהמשך לרעיון הזה, אני מעדיף 120i חסרת דיפרנציאל ובעלת נחיתות הספק ומומנט מובהקת על פני הקופרה.

לגבי הערותייך האחרות באותה התגובה, אל תוסיף לי שום דבר. מי שאוהב נהיגה, ואני לא מדבר על נסיעה מהירה ברכב שנוהג את עצמו, אין לו סיבה להעדיף את הקופרה על פני ה-GTI. אפילו לא דיברתי על אלפא כאן - אז אתה מוזמן לשמור את תובנותייך חסרות הבסיס לעצמך.

עריכה אחרונה על ידי Cuore Sportivo

פורסם

אבל אם הייתי חייב לבחור בין הגולף לקופרה, רק המכונית עם הדיפרנציאל. הוא ערך מוסף אמיתי (לנהגים, לא לפוזאיסטים).

מה שהדיפרנציאל נותן, הסברתי.

זו ההנחה היחידה שפלאו העלה, ולא כתב שהוא מעדיף את הקופרה על פני מגאן לדוגמה (לחילופין - פסקה לפני כן הוא דווקא כתב שהיא מכונת נהיגה מטורפת).

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
ST מחירה דומה לזה של הקופרה.

לגבי צמד הבוואריות, עלתה כאן טענה כאילו מספיק להעדיף את הקופרה בגלל הדיפרנציאל שלה על פני רכב אחר אשר אינו מצויד באחד. זה לא נכון וב.מ.וו ממחישה זאת היטב.

עכשיו הבנתי את ההקשר, זה לא היה ברור.

בהמשך לרעיון הזה, אני מעדיף 120i חסרת דיפרנציאל ובעלת נחיתות הספק ומומנט מובהקת על פני הקופרה.

מקובל לחלוטין, לאף אחד פה אין השגות על ההעדפות שלך.

מי שאוהב נהיגה, ואני לא מדבר על נסיעה מהירה ברכב שנוהג את עצמו, אין לו סיבה להעדיף את הקופרה על פני ה-GTI.

ייתכן וגם כאן אתה צודק, (מלבד כמובן הקשקוש של "רכב שנוהג את עצמו") רק שהחיים, כמו שיסבירו לך פה חלק, הם לא רק מערך שיקולים של "מי שאוהב נהיגה אלא רחמה ליצלן גם שיקולים נוספים של איבזור (מכני ונוחות) וכאן (וכמובן בדפרנציאל) בא ההבדל בין הקופרה ל GTI.

אז אתה מוזמן לשמור את תובנותייך חסרות הבסיס לעצמך.

יום שחור ואיום אחד, כשתהיה כאן מנהל, תוכל לקבוע למי מותר להגיד מה.

בינתיים המנהלים שמתדיינים איתך, חרף דבריך הכלל לא מבוססים (חלק מהם), מאפשרים לך להתבטא חופשי-חופשי, אז אולי תנסה ללמוד שיעור בדמוקרטיה במקום להעביר שיעור בדיקטטורה.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3847 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...