Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מסורבות עלייה /גיור. RENAULTSPORT.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7829 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 69
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אכן.. הדקוטה.. SXT כמדומני..

איזה מנוע זה? :roll:

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

עדיין בגדר ה*.3 :wink:

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

הטנדרים האמריקאים לא מתאימים לשוק הישראלי.

א. האנשים לא חובבי טנדרים, מה גם שרוב האנשים גרים בסביבה עירונית בה אין שום הגיון ברכישת כזה (לא שמחוץ לעיר יש, אבל בעיר זה טירוף).

ב. לאמריקאים לא הייתה כלל מודעות למנועי דיזל עד השלוש-ארבע שנים האחרונות.

ג. בעיות רשיון - בשביל לנהוג על חלק מהטנדרים האלו, אתה צריך רשיון על משאית.

השוק, בסופו של דבר, יעשה את שלו. פעם, כל האנשים קנו סובארו, אז לא באמת שינה מה יצרנים אחרים הביאו, ו"תדמית" הייתה nonissue. אחר כך מיצובישי, אחר כך מאזדה (טוב, קשה לומר שהמגמה הזו נפסקה).

לאט לאט, הצרכן נעשה חכם יותר ומודע יותר להיצע, ובהתאם היצרנים ימכרו מקדמי תדמית - שהרי אין ליבואן שום צידוק כלכלי בייבוא מכוניות ספורט למעט התדמית. אז מיצובישי הביאו את האיוו, סיטרואן את הC4 VTS (מה שאולי יפתח גם פתח ל206RC), וגם רנו יתעשתו באיזשהו שלב ויפנו את הארסנל המרשים-למדי של רנו-ספורט לטובת קידום תדמית.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

אני לא מתכוון לבאס כאן אף אחד מאלו שלא בקיא בפרטים האלו, אך יש לא מעט סיבות, רובן מוצדקות, להיות מכוניות הספורט לא כלכליות לייבוא לייבואנים.

מדינת ישראל היא לא אירופה/ארה"ב/שווקים אחרים מבחינת יחס רכישות רכבי הספורט מול כלי-הרכב היום-יומיים, בשל סיבות רבות (עלויות, פונקציונליות וכו'). באירופה תמצאו לא מעט נשים (לא בנימה שוביניסטית) נוסעות על WRX סטיישן פשוט מכיוון שזה רכב משפחתי טוב וחזק.

כל מי שהיה באירופה יוכל לאמת את העובדה שכמות המכוניות בעלות שתי דלתות גדולה יחסית. מחירן הלא יקר יחסית של המכוניות לא "מאלץ" את הרוכשים לרכוש "מקסימום אוטו במינימום כסף" כמו כאן בארץ הקודש.

כמות הרוכשים הפוטנציאלית של כלי רכב ספורטיבים וייחודיים היא מעטה יחסית למערך ולמלאי החלקים אשר צריך הייבואן לייבא ולהקים ופשוט לא משתלם כלכלית. "מר ישראלי" הוא לא האירופאי, שיראה רנו 182 על הכביש ובעקבות המראה המלבב יכנס לסוכנות רכב וירכוש רנו קליאו "רגילה" וזאת עובדה (לומדים את זה בקורס ניהול השיווק באוני'....).

נכון שאותן מכוניות עם הזמן הופכות ללהיטים בשוק המשומשות, אך זה בעיקר בשל העובדה שמחירן צנח פלאים עם השנים והפך אותן לכדאיות כלכלית ביחס התמורה/מחיר, להבדיל מהחדשות שמחיריהן מרקיעים שחקים בשל המיסוי הגבוהההההה.

לסיכום הנ"ל, עם כל הרצון הטוב של חובבי הרכב, אנשי הפורומים, נהגי מכוניות ה"ספורט" (106 ראלי היא לא מכונית ספורט, צאו מזה) למיניהן, הם ברובם לא קונים פוטנציאלים. בטוחני שמתוך עשרות אלפים שיראו בטלוויזיה ובעיתונים פרסומת לרנו קליאו 182 (לדוגמא) מאות יתקשרו לסוכנות לברר מחיר ואחדים או אולי, בטעות, עשרות בודדות גם ירכשו אותה. בתחשיב שנתי, זה פשוט לא משתלם לייבואן...

מה שכן - מי שרוצה מכונית ספורטיבית, יכול לייבא אותה בייבוא אישי וכאן שוב אני מעלה את העובדה ש"חובבי רכב" הם לאו דווקא קהל פוטנציאלי, למעט אלו בעלי הממון (והמון). המחיר בייבוא אישי של מכונית ספורטיבית כזו או אחרת יהיה דומה למחיר שהיה עולה לייבא את הרכב באמצעות הייבואן, בהנחה והוא היה מביא אותו לארץ ואכן, כך עושים אלו אשר רוצים לייבא דגמים ייחודיים של יצרן זה או אחר. אגב, רוב הייבואנים יטפלו במוסכיהם בשמחה באותן מכוניות (למעט העובדה שלפעמים הרכב "ייתקע" כמה ימים לצורך ייבוא חלק זה או אחר).

בטוחני שקהל האנשים בפורום ויתר חובבי הרכב ישמחו שמכוניות חדשות אלו בייבוא אישי או סדיר ימצאו את עצמן בידיהם בשוק המשומשות כעבור מספר שנים, כשמחיריהן (תודה לוי יצחק) יצנחו....

בקיצור, מי שרוצה רכב ספורטיבי חדש, שייבא אישית, זה מה שהוא יעשה גם ככה. מי שרוצה שאלו ייובאו באופן סדיר כדי לראות אותם על הכביש ואז לפתוח שרשור בפורום של "נצפתה _____ ספורט אדומה מדהימה", שימשיך לרצות...

תבינו ששום "מאבק", שביתות רעב ברחוב ריב"ל (אילן-טורבו, שווארמה עליי :wink:) וכו' לא יעזרו, הכל שיקול כלכלי של הייבואנים... כשקונים פוטנציאלים אמיתיים יעשו רעש, רק אז הייבואנים יעשו משהו, אולי באמת בעזרתם של מגזיני רכב כאלו ואחרים, כמו בעבר... היבואנים מודעים לרצון "העם", אך מתעלמים ממנו בשל שיקולים כלכליים נטו והאימרה "אני יכול להרוויח טוב גם ככה, למה להכניס ראש בריא למיטה חולה (רכב צרפתי?:wink: )...

ליאור

(בעליה של מכונית אשר לא יובאה מעולם לארץ בייבוא סדיר....)

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

פורסם

הטנדרים של פורד דוקא יכולים למכור לא רע בארץ

אם יביאו את הG350 (זה שהצבא הביא מלא כאלה) אז הוא יוכל להתחרות בסילברדו של שברולט שמוכר לא רע

ומה עם האקספלורר שיוצא לי לראות בעיתונים שכמה סוכנויות שמוכרים אותו בייבוא אישי אם דלק מוטורס יחליטו להיבא אותו אז הוא יהיה המתחרה של פורד בטריילבלייזר שלפי הנתוני מכירות שלו הוא נחטף (עבר את הפג'ארו והטוסון והרקסטון)

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

יבוא דגמים ספורטיביים לא נעשה מתוך רצון שבאמת הם ימכרו. לכל אחד מהיבואנים זו חשיפה למותג שבד"כ נמצא בתקופת שפל.

סובארו היו במצב קשה מאוד מול הלנטיס הפופולרית והתמיכה שלהם והמחיר המאוד תחרותי ל WRX מוכיחים שהם רצו וקיבלו מודעות לשוק של AWD שיחודי להם. בשער שפתחה ה WRX עברו B4 ו הGX שהם AWD.

מצובישי המיאו את ה EVO כדי לקבל פה חשיפה ללנסר החדשה. את הכריזמה הם מכרו מעט מאוד והקבוצה בעיקר התבססה על מכירות יונדאי.

סיטרואן דוחפים לכיוון ולדעתי כדי ליצר בידול מ ה 307. הצגת ה C4 VTS בעצם מהווה הצצה לעולם ה C4 שאותה הם ישמחו למכור בכמויות ובעיקר לציי רכב. אם באמת יביאו גם C2 VTS ו VTR אז אולי נחזור לימים שנמכרו פה וולקנים בכמויות יחסית.

פיג'ו מוכרים עדיין באופן מצוצם ביותר 206 GTI אבל לא יביאו את ה RC - לטענת היבואן בגלל מדיניות של פיג'ו צרפת שלא תקצה מכוניות לישראל. (ה RC נבנית באנגליה)

העתיד לא נראה ורוד בעיקר שאנשים בגילי הנוהגים על רכב ספורטיבי ידני מועטים.

זו דעתי, זאב

Mazda MX-5 NC RWD

Subaru Forester 2.5 Sport AWD

BMW R1200GS Adv

פורסם

תאמינו לי שאם המחרים בארץ היו יותר נורמליים כמו מחירים באירופה היו יותר מכוניות ספורטיביות

למה אני לא מכיר הרבה צעירים שהחלום שלהם זה יונדאי קופה או אימפרזה WRX והם בסוף קונים רכב ב50000-60000 שקל ואם חדש אז הם משקיעים לפחות 100 אלף

ולמה לא קונים?

תשובה רטורית כי אין כסף

נגיד אם המדינה תבין שכדאי לה להוריד את המס על רכב חדש שהוא 125 אחוז אז המחירים יירדו ואנשים ירשו לעצמם לקנות מכוניות יותר ספורטיביות

אני ראיתי פרסומת של סיטרואן לפני שנה בעיתון של פולין הC3 עולה לפי זלוטי (לפי יורו אז הם עדין לא עברו) 30,000 זלוטי שזה היה אז משהו כמו 37,000 שקל

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
תאמינו לי שאם המחרים בארץ היו יותר נורמליים כמו מחירים באירופה היו יותר מכוניות ספורטיביות

למה אני לא מכיר הרבה צעירים שהחלום שלהם זה יונדאי קופה או אימפרזה WRX והם בסוף קונים רכב ב50000-60000 שקל ואם חדש אז הם משקיעים לפחות 100 אלף

ולמה לא קונים?

תשובה רטורית כי אין כסף

נגיד אם המדינה תבין שכדאי לה להוריד את המס על רכב חדש שהוא 125 אחוז אז המחירים יירדו ואנשים ירשו לעצמם לקנות מכוניות יותר ספורטיביות

אני ראיתי פרסומת של סיטרואן לפני שנה בעיתון של פולין הC3 עולה לפי זלוטי (לפי יורו אז הם עדין לא עברו) 30,000 זלוטי שזה היה אז משהו כמו 37,000 שקל

יש שתי בעיות עם הורדת מיסוי.... נכון וברור שגם אני הייתי רוצה שמכוניות חדשות יעלו זול יותר. אבל בוא ניקח מצב בו מורידים מיסוי בחצי, סתם כך. תוכל לקנות מכונית בסכום סביר, סכום שהרבה פתאום יוכלו להרשות לעצמם.

בעיה ראשונה - תשתית. תחשוב ש"פתאום" בכמה חודשים הממוצע החודשי של עליית רכב חדש לכביש קופץ בעשרות ואולי מאות אחוזים. הכבישים לא בנויים לכמות כזו של כלי-רכב וייווצרו עומסי תנועה בערים ובכבישים בינעירוניים. הפתרון: יצירת תשתית לא על בסיס "כיבוי אש" כמו שיש היום, כלומר הוספת נתיב רק כשממש ממש צפוף, אלא תכנון כבישים ונתיבים בראייה עתידית.

בעיה שנייה - שוק המשומשות. תחשוב שמזדה 3 שנת 2002 עולה סכום מסויים כמשומשת. "פתאום" מורידים את המיסוי ומזדה חדשה מהניילונים תעלה פחות מאותה מזדה משומשת. במה חטאו כל אותם אלו ששילמו במיטב כספם על רכב חדש ויאבדו ברגע עשרות ואף מאות אלפי שקלים משווי רכבם? תהיה בטוח שהמחאה הציבורית של בעלי הרכב תהיה לא פחותה מהמחאה של אלו שרוצים הוזלה במיסוי... הפתרון: אין לי מושג....

ליאור

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

פורסם

קודם כל ליאור - תתחדש על ה-avatar החדש, גדול!! :lol:

בנוגע לבעיה השניה - הפתרון הוא להוריד את המיסוי באופן הדרגתי. כל שנה בעשרה אחוזים נניח. כך ההשפעה על שוק המשומשות תקטן. בכל מקרה, המטרה היא להגיע לשוק כמו בבריטניה - ירידת הערך מאוד גדולה אבל מחירי החדשות לא גבוהים במיוחד ביחס לשכר הממוצע במשק. כך צי הרכב במדינה הוא חדיש יותר, ולזה יש בוודאי יתרונות רבים מאוד.

כמובן שהכל דיבורים באוויר וזה לעולם לא יקרה :-P

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
קודם כל ליאור - תתחדש על ה-avatar החדש, גדול!! :lol:

אבל מחירי החדשות לא גבוהים במיוחד ביחס לשכר הממוצע במשק. כך צי הרכב במדינה הוא חדיש יותר, ולזה יש בוודאי יתרונות רבים מאוד.

רוני

רוני, אם יש משהו שבריטניה ידועה בו זה מחירים גבוהים לרכבים חדשים יחסית לשאר אירופה. לא סתם היא ידועה בקרב יצרני הרכב כ-"אי המטמון", הם פשוט מנצלים את העובדה שבבריטניה נוהגים הפוך. ולכן קשה להם להזמין מכונית במדינה אחרת, אם כי רבים למדו שכדאי ומשתלם לעשות כן למרות הטירחה.

זה כבר הגיע למצב שהיתה ועדת חקירה ממלכתית שתפקידה היה לבחון את מחירי המכוניות החדשות ולצאת עם מסקנות (לא יודע מה קרה עם זה בסוף).

בכל מקרה להוריד מיסים זה תמיד טוב, השאלה היא תמיד מאיפה יבוא הכסף במקום...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אני יודע שהמחירים שם גבוהים באופן יחסי לשאר אירופה. אבל גם מרוויחים שם בהתאם. עדיין צריך לעבוד שם הרבה פחות בשביל לקנות רכב באותה רמה. השכר הממוצע שם הוא כמה? 400 פאונד לשבוע? זה 1600 בחודש? משפחתית רגילה עולה שם 14000? אז צריך 9 משכורות חודשיות בשביל לקנות אותה. בארץ? שכר ממוצע כ-7000 אם אני זוכר נכון. משפחתית רגילה זה 120000. כלומר צריך כ-15 משכורות חודשיות...

בכל מקרה, צריך לבדוק עד כמה חוסך למדינה צי חדיש יותר של מכוניות, יכול להיות שהמסקנות יהיו מפתיעות. אבל אני לא מצפה שמישהו יעשה את זה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
יש שתי בעיות עם הורדת מיסוי.... נכון וברור שגם אני הייתי רוצה שמכוניות חדשות יעלו זול יותר. אבל בוא ניקח מצב בו מורידים מיסוי בחצי, סתם כך. תוכל לקנות מכונית בסכום סביר, סכום שהרבה פתאום יוכלו להרשות לעצמם.

בעיה ראשונה - תשתית. תחשוב ש"פתאום" בכמה חודשים הממוצע החודשי של עליית רכב חדש לכביש קופץ בעשרות ואולי מאות אחוזים. הכבישים לא בנויים לכמות כזו של כלי-רכב וייווצרו עומסי תנועה בערים ובכבישים בינעירוניים. הפתרון: יצירת תשתית לא על בסיס "כיבוי אש" כמו שיש היום, כלומר הוספת נתיב רק כשממש ממש צפוף, אלא תכנון כבישים ונתיבים בראייה עתידית.

בעיה שנייה - שוק המשומשות. תחשוב שמזדה 3 שנת 2002 עולה סכום מסויים כמשומשת. "פתאום" מורידים את המיסוי ומזדה חדשה מהניילונים תעלה פחות מאותה מזדה משומשת. במה חטאו כל אותם אלו ששילמו במיטב כספם על רכב חדש ויאבדו ברגע עשרות ואף מאות אלפי שקלים משווי רכבם? תהיה בטוח שהמחאה הציבורית של בעלי הרכב תהיה לא פחותה מהמחאה של אלו שרוצים הוזלה במיסוי... הפתרון: אין לי מושג....

ליאור

1. לא נכון. לא יהיו יותר מכוניות על הכבישים. העלות של אחזקת המכונית תקטן (עקב גילה הצעיר יותר) רק במעט, וכידוע, זה מה שמונע מאנשים לרכוש מכוניות, ולא ההון ההתחלתי.

כיום, בגלל המצב האומלל של מחירי רכבים חדשים, נוצר מצב שבו מכוניות "ממוחזרות", וממשיכות לנסוע הרבה מעבר לאורך החיים ההגיוני שלהן (סובארו ליאונה, מישהו?). אותן מכוניות שבמערב באירופה מאוד, מאוד נדיר לראות (נניח אירופאיות ישנות), פשוט כי צי הרכב צעיר יותר.

יש כיום מספיק מכוניות בכל נקודת מחיר - החל מ10K ועד בכלל, כך שההון ההתחלתי באמת לא משנה.

האם אתה רואה משפחה שמחזיקה כיום במכונית אחת, בגלל שיקולים כלכליים, קונה עוד מכונית רק כי יותר זול לקנות חדש? אני לא. הדלק, הביטוח, והטיפולים ימשיכו לעלות כסף.

מה שיקרה הוא שכמות המכוניות תשאר קבועה, פחות או יותר (בוודאי בהתחלה יהיה peak של מכוניות על הכבישים, אבל זה יתמתן עם החלחול של מכוניות חדשות לשוק המשומשים), וגילן ירד.

כראייה, אפשר לראות שרמת המינוע בישראל (מכוניות\נפש) לא נמוכה יותר מאשר במדינות עם שיעורי מכס אפסיים.

2. נכון, אבל כמו בכל הורדת מיסים אחרת, זה יעשה בצורה מבוקרת.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

• תוכן חדש...