Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3862 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בסדר נו עוד מימי הביניים השתמשו בקיטור, גם הוא פלט מים בלבד, אדי מים, זה לא הלך לשום מקום, לא התקדם.

פורסם

והקיטור הרתיח את עצמו...?

מנועי קיטור פלטו כמות מטורללת של פיח ועשן לאוויר.

אכן תא דלק הוא האפשרות היותר זמינה מיידית כרגע בגלל גבול דחיסות האנרגיה של סוללות. אני מניח שבעתיד הקרוב (10-15 שנה) זה יתהפך, ברגע שסוללות יצליחו לאפשר טווח של 400+ קילומטרים על טעינה אחת, וטעינה מהירה של 80% קיבולת בזמן סביר.

פורסם
לאפשר טווח של 400+ קילומטרים על טעינה אחת, וטעינה מהירה של 80% קיבולת בזמן סביר.

זה לא מה שטסלה מציעה? (נעזוב רגע את עניין המחיר בצד)

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

טסלה פשוט ערמו עוד סוללות על הרכב שלהם, מה שאפשרי רק כי הרכבים גדולים, כבדים, והמחירים גבוהים. זה לא פתרון שמיש לרכבים עממיים.

פורסם

בסדר, אבל אפשר לומר שהסוללות והגודל שלהם באות במקום המנוע והגודל (והמשקל) שלו.

אני מניח שעם הזמן גם היעילות של הסוללות תגבר ותצטרך פחות ופחות סוללות בשביל להגיע למרחק נסיעה נורמלי, אבל באופן כללי הרעיון של מרחק נסיעה של מעל 400 ק"מ וטעינה מהירה כבר קיים ומיושם ביעילות על ידי טסלה.

Always go sideways

פורסם

אבל מה שאני מנסה להדגיש פה הוא שזה אפשרי אצל טסלה רק בגלל הגודל, המשקל, והמחיר.

הטסלה S לדוגמה ב 2 הרמות הגבוהות יותר של קיבולת שוקלת מעל 2 טון. זה הרבה יותר מרק "הגודל והמשקל של המנוע".

סתם לדוגמה, בפלואנס ZE הסוללות הן בקיבולת של 22 קילוואט. בשביל להגיע לטווח של 380 ק"מ עם הטסלה אתה יודע כמה קיבולת צריך?

70 קילוואט.

ברכב בגודל של הפלואנס למשל, תצטרך לוותר על חצי מתא המטען בשביל תוספת כזו, ואם הייתה אפשרות הרחבה כזו המחיר היה עולה בלא מעט, והרכב כבר לא היה עממי.

שיפור היעילות זו בדיוק הפואנטה עליה דיברתי, צריך יותר דחיסות אנרגיה, מה שיאפשר טווחים גדולים יותר עם פחות נפח פיזי של סוללות.

פורסם

מבין אותך ומסכים איתך, אבל כמו כל טכנולוגיה, זה עניין של זמן.

לפני 15-20 שנה, טלוויזית פלזמה הייתה עולה 20-30 אלף שקל, היום ב2000 שקל אתה כבר קונה טלוויזית לד 40 אינץ'.

כאמור, עניין של זמן.

Always go sideways

פורסם
היום ממש משמח או לראות שיש יצרניות שעובדות ברצינות להפוך את זה לסדרתי

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4736563,00.html

מסמך קצר וחביב בנושא:

http://www.hydrogen.energy.gov/pdfs/doe_fuelcell_factsheet.pdf

מה שמוצר לי זה שבטבלה שלהם , כל התאים בעלי הספק מאוד גבוה אבל לא מציינים את הגודל שלהם אז אני מניח שהם לא נכנסים ברכב (וגם טמפרטורת העבודה של חלק מהם גבוהה מאוד).

פורסם

Pika,

זה נכון שהסוללות בטסלה שוקלות המון, ה-p85D שוקלת עד כמה שאני זוכר 2.2 טון מתוכם 600 קילו עבור הסוללות.

מצד שני, המשקל הזה לא בעייתי כיוון שאינו פוגם בביצועי הרכב הוא בהתנהגותו- הן ממוקמות ברצפת הרכב כך שלמעשה הן תורמות לשיפור מרכז הכובד ואין לך משקל קיצוני בחזית הרכב שעלול לפגוע בהתנהגות (כמו שיכול לקרות ברכב קונבנציונלי עם מנוע עתיר נפח).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
Pika,

זה נכון שהסוללות בטסלה שוקלות המון, ה-p85D שוקלת עד כמה שאני זוכר 2.2 טון מתוכם 600 קילו עבור הסוללות.

מצד שני, המשקל הזה לא בעייתי כיוון שאינו פוגם בביצועי הרכב הוא בהתנהגותו- הן ממוקמות ברצפת הרכב כך שלמעשה הן תורמות לשיפור מרכז הכובד ואין לך משקל קיצוני בחזית הרכב שעלול לפגוע בהתנהגות (כמו שיכול לקרות ברכב קונבנציונלי עם מנוע עתיר נפח).

גם משקל שנמצא בתחתית הרכב פוגם בביצועים , בכל המעטפת (האצה , בלימה , סיבובים ).

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הביצועים של הטסלה נשמעים לך נחותים? :lol: המשקל של המכונית שווה לזה של רכבי סלון אחרים באותו גודל.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

רשמת שהמשקל של הטסלה פוגע בביצועים, אז עניתי לך.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

הטסלה צריכה את הסוללות האלה בשביל הביצועים.

ברכב חשמלי הניצול של האנרגיה קשור ישירות להספק של המנוע.

אם היו שמים את הסוללות של טסלה ברכב עם 200 כ"ס היא הייתה מגיעה גם ל800-900 ק"מ בין טעינה וטעינה.

• תוכן חדש...