Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3869 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, אני לא מבין גדול אבל אני לא מתכוון להשתמש ב 18 סוגים של פולישים וואקסים לרמות שונות של חיתוך.

אני מעוניין במוצר פוליש אחד פעם בחצי שנה שנה , ושמפו שכולל הכל פעם בשבוע שבועיים , זהו.

ולכן לאחר תחקיר חצי-מקצועי ומעמיק הגעתי למסקנה שאני צריך את המוצרים הבאים.

בתור שמפו Chemical guys citrus wash&gloss

בתור פוליש (כי יש לי מלא SWIRL MARKS ושריטות קלות) Chemical guys V4 all-in-one

כל מה שחסר לי זה חומרי עבודה , הבנתי שצריך מטלית לשמפו, מגבת ייבוש לאחר שטיפה, אפליקטור (מה?) לפוליש וסוג של מטלית מיקרופייבר ל Buffing (מה?).

אפליקטור זה בטח משהו שאיתו משתמשים בפוליש, והבאפינג זה בטח משהו זהה שאיתו מורידים את השאריות של התהליך.

עד עכשיו הכל נכון ? אם כן אשמח להמלצות מהיכן לרכוש את החומרים הנ"ל. לא רוצה להתקמצן, מעוניין באיכות אבל גם לא משהו בומבסטי :)

הרכב הוא קליאו ספורט שחורה שעברה צבע לפני שנתיים בערך אז יש פוטנציאל וחבל לי לראות אותה ככה מלוכלכת, פשוט הופיעו הרבה SWIRL MARKS בגלל שאני אידיוט ונכנסתי למכונת שטיפה פעמיים שלוש ושטפתי לבד כמו חוליגן מספר פעמים.

לא לקח את התרופות שלו.

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יש לך שרשור בנעוץ עם קישורים לאינספור נושאים, עם זאת אני לא אוהב שפשוט שולחים אנשים חדשים לחפש בהיסטוריה אז אענה לך בקצרה-

החומר שציינת הוא כביכול מושלם עבורך, גם יעזור לסווירלס וגם מהווה אוטם, אך עם זאת אני חושב שהוא מפספס את הקטע, כי הוא בינוני ב2 המטרות האלו, זאת על פי ביקורות שקראתי.

הייתי ממליץ לך ללכת על פוליש פשוט וזה מגווירס אולטימייט קומפאונג, יש בקבוק קטן שלא עולה הרבה, אני לא בטוח אם הפיניש שלו יספיק לך לכן אפשר לקנות עוד

כדי לעבור על הפוליש הראשוני ולקבל צבע נקי ויפה.

האפליקטור,כשמו כן הוא, בעזרתו אתה מיישם את הפוליש, אתה צריך לקנות אחד ידני וזה עולה 30 ~ 40 שח.

עכשיו אחרי זה, הייתי ממליץ לך ללכת על פוסו, יש שיתנגדו אולי כי היישום שלו דיי טריקי, אבל הוא יהווה לך גם אוטם וגם וקס וייתן לך 'שקט' לחצי שנה לפחות. קישור לפוסו אפרסם אחרכך במידה ותרצה, המחיר הוא 100 שח בערך ומספיק לכמה שנים טובות. תקרא עליו בפורום.

השמפו באמת מעולה וחזק ולכן כדאי להשתמש בו על רכב שלא נוקה הרבה זמן.

לגבי מגבות, אין פה מה לשבור את הראש, צריך כפפה לשטיפה עצמה, מגבת לייבוש ופה ושם מגבת לצורכי ניקיון ובאפינג.

בין לבין יש עוד שלבים שכדאי לך לקרוא עליהם כמו פלסטלינה וIPA וכו'

פורסם (נערך)

אוקיי מצאתי את ultimate compound באוטוסטור , אחלה :)

עכשיו בקשר לפוליש אני רואה יש שם כמה סוגים , וזה דיי יקר בערך 170 ש"ח , לפי הלינק ביו טיוב זה ULTRA COMPUND.

אפליקטור הבנתי גם כן, לא הבנתי מה זה הפוסו עכשיו , הוא שמפו ? ווקס ? פוליש ? אפשר לינק ? :)

כמו כן איזה שמפו לדעתך כדי ? תודה רבה על העזרה. הנושא הזה פשוט מאוד מסובך ויש אין סוף שרשורים דביקים ואני הולך לאיבוד. אולי יש ULTIMATE SHAMPOO ? כי זה היה סוגר לי את החבילה יופי :)

עריכה : האם התכוונת ל ULTIMATE POLISH ?

עריכה אחרונה על ידי diforce

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם

הפוסו הוא ווקס סינטטי - כלומר אוטם.

נותן מראה עם גלוס כמו ווקס אבל הוא סינטטי ומחזיק הרבה יותר, לא צריך מעליו כלום.

יש שרשור דביק מיוחד של I.G עם הרבה תשובות למה שאתה מחפש.

השמפו שציינת מעולה לדעתי והדילולים שלו מאוד גבוהים כהך שיחזיק לך להרבה זמן, הוא גם מנקה חזק וזה חשוב למי שלא מנקה כל שבוע שבועיים.

לגבי הפוליש, הנה הלינקים מאוטוסטור - באמת אחלה של חנות.

http://www.autostore.co.il/%D7%A4%D7%95%D7%9C%D7%99%D7%A9-Meguiar-s-Ultimate-Compound-300ml.html

http://www.autostore.co.il/%D7%A4%D7%95%D7%9C%D7%99%D7%A9-Meguiar-s-205-Ultra-Finishing-0-946L.html

כמו שאמרת, השני באמת יקר אבל זה כי זו אריזה גדולה, מוזר שאין להם קטן יותר.

יש באוטו דיפו את הקטן יותר בוודאות, הוא עולה באזור ה40 אני חושב.

אפליקטור כזה אתה צריך לפוליש.

אפליקטור כזה או כזה אתה צריך לפוסו \ כל אוטם שתיישם. עם הפוסו מגיע אחד סיני זול שלטעמי הוא גם נחמד אם רוצים לחסוך.

יש גם אפשרות לאפליקטור מיקרופייבר אבל זה לא מתאים לפוסו לדעתי.

בכל מקרה, כמו שאתה שם לב יש הרבה מחירים שונים ומוצרים ברמה שונה, תתחיל בקטן ומשם תמשיך...

פורסם

אוקיי תודה רבה לך , אז זאת הרשימה הסופית:

Meg ultimate compound

Meg Ultra compound

Chemical guys citrus wash

Suffo

אפליקטור Meg לסופו

אפליקטור HEX לפוליש

מגבת ייבוש

כפפת מיקרופייבר לשמפו

הכל נכון ? בכל אופן תודה רבה על העזרה

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם

רשימה טובה, אבל תמיד אפשר להוסיף או לשנות לכן קשה לי להגיד לך.

בוא תגיד מה אתה מתכנן לעשות וכמה פעמים בחודש לשטוף את הרכב?

יש אפשרות להוסיף פלסטלינה סינית מאייבי, שזה שלב לפני הפוליש כדי להוריד משקעים כבדים יותר מהרכב

יש גם אופציה לשלב IPA אחרי הפוליש ולפני הפוסו, כדי לנקות טוב את הצבע משומנים לקראת המריחה של הפוסו.

אפשר להוסיף ONR שזה סוג של נוזל רב שימושי, ולרסס אותו מדי פעם אל הרכב כשיש לכלוך כמו צואה של ציפורים, בשביל זה צריך בנוסף גם מגבת באפינג.

פורסם

בעיקרון אני רוצה לעשות כמה שיותר בכמה שפחות.

אני יכול לשטוף פעם בשבועיים בוא נגיד ככה, אני לא אזניח, אבל מעדיף להשתמש בחומרים שיחזיקו הרבה זמן את המזג האויר הישראלי.

אני יודע שיש עשרות שלבים אבל רציתי לחסוך כמה שיותר ולהשתמש בחומרים שהם כמה שיותר "הכל כלול".

גם הרשימה שהגדרתי היא קצת אוברקיל, לדוגמא כמה נורא זה יהיה אם אני אוותר על ה Ultra compound ? אבל אני לא יעשה את זה כי פוליש עושים פעם באף פעם אז אני עוד זורם.

בעיקרון פעם באף פעם כמו שאמרתי לעשות פוליש , ולהשתמש בסוג של שמפו שהוא גם סוג של ווקס.

הפוסו הזה פשוט הדליק אותי כי זה נראה שהוא יאריך את פרקי הזמן שאני אצתרך לחזור על השמפו, אז אני בעצם חוסך איתו לטווח הארוך.

להשתמש בחומרים יעודיים לצבע שחור, או בכמה דרגים של פוליש זה קצת אוברקיל עבורי. אני חושש להיכנס לזה כי זה מדבק. אני סה"כ רוצה רכב נקי ומבריק.

האמת לפני כשנה רכשתי פלסטלינה כחולה של 3M מאיביי אבל היא בקושי עובדת, גם חבר שלי השתמש בא ואמר שהיא בקושי מורידה משהו (אחרי זה הוא השתמש בפלסטלינה של chemical guys וזה היה הבדל שמיים וארץ) לכן אני חושש שהיא מזוייפת.

כמו כן אני לא חושב שאני זקוק לפלסטלינה, כאמור הצבע בן שנתיים בערך קצת פחות והוא עלה כ 7 אלף ש"ח (ועוד במחיר "מבצע").

אבל אם צריך ואם זה ישפר דרסטית אז אני יעשה, קראתי פה באחד הלינקים בשרשור הדביק של IG שיש סוג של מגבת פלסטלינה רב שימושית כזאת, אולי זה ?

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם

המגבת\כפפת פלסטלינה מעולה, אבל יקרה מאוד.

אפשר לוותר על פלסטלינה, זו באמת העדפה אישית שלך.

נגיד IPA זה שלב שהוא זול (בקבוק של אלכוהול 70% עולה 30 שח נראה לי) ואתה מערבב ביחס 1:3 לטובת המים ממילא.

לוקח 10 דק בערך לפני היישום של הפוסו וזהו.

פלסטלינה תחליט אם לעשות או לא, כל השאר נשמע טוב מאוד ובאמת יחזיק לך הרבה זמן.

כמו שאמרתי פה ושם יש צואה של ציפורים וכו', לא שוטפים רכב בשביל נקודה אחת אז אולי כדאי לך לקנות ONR, תקרא על זה.

נקודה אחרונה, השמפו שציינת חזק מאוד, חשוב להיזהר בדילולים כי ברמה מסוימת הוא יכול להחליש את הפוסו (נגיד יישמת פוסו ושטפת בדילול גבוה מדי אחרי חודש), אז תקרא קצת על הדילולים.

פורסם

מצטרף לכל הדברים שנאמרו.

מה שכן, אל תוותר על הפלסטלינה - זה MUST. במיוחד אם אתה מתכוון לעשות פוליש, אתה תגרור את הלכלוכים שנשארו על הפח ותגרום לסווירלים חדשים תוך כדי הפוליש. כמובן תוכל להוריד אותם גם כן ע"י הפוליש אבל חבל על העבודה המיותרת ועל הלכה שתרד.

אתה לא חייב את כפפת הפלסטלינה היקרה, פלסטלינה פשוטה מ-EBAY תעלה לך 15 ש"ח.

אם אתה רוצה לחסוך אני הייתי מוותר דווקא על הפוליש העדין. אם אתה עושה רק פוליש ידני אפשר להסתדר רק עם הקומפאונד.

רק שני דברים חשובים:

- אל תפעיל יותר מדי לחץ, עדיף יותר מעברים עם פחות לחץ

- כאשר אתה משפשף והחומר נעלם, תהפוך את הפד ותמשיך לשפשף עוד דקה-שתיים בלי לחץ. כך ייעלמו השריטות העדינות שנוצרו ע"י הפד (זאת הייתה ההנחייה של

ניסיתי את זה וזה עובד).

פורסם

אוקיי לקחתי לתשומת ליבי, כנראה באמת אפטר מה ULTRA COMPOUND ואלך על פלסטלינה.

בקשר לפלסטלינה , 3M מזוייפת כחולה מאיביי בכלום כסף פשוט לא עשתה כלום. לא מוריד כלום. משפשף ומשפשף עם מים וכלום.

אם יש לך לינקים למשהו שעובד וזול, בכיף, אם לא אז אין מנוס מלהשקיע כ 100 שקל בפלסטלינה.

אהיה זהיר עם ה CHEMICAL CITRUS WASH , אשתמש בדילול מאוד נמוך אחרי יישום הפוסו. (או שאולי עדיף.... שמפו אחר ? זה לא נגמר)

IPA זה פשוט אלכוהול ומים ? זהו ? להשפריץ על הרכב ולחכות ? זה גורם ליישום הפוסו להיות טוב יותר ? מי חושב על הדברים האלה ... :) אבל נשמע טוב.

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם

אל תוותר על האולטימייט, מה שנומד אומר ואני דיי מסכים (תלוי ברמה אליה אתה רוצה להגיע) זה שאפשר לוותר על השני, על ה ULTRA FINISH.

פלסטלינה לא משפשפים עם מים! חשוב מאוד להשתמש בחומר מסכך ייעודי, פה גם אפשר להשתמש בONR, רק מראה לך כמה הוא שימושי.

לגבי הסוג, אני אישית משתמש בסיני וזה כן מוריד לי כמו שצריך, אבל צריך הרבה פעמים ללוש את זה כדי לא לעשות שריטות חדשות וזה דיי מייגע, תשקול להזמין ספוג NANO SKIN או כפפת פלסטלינה.

שמפו נוסף? לי אישית יש כמה ובאמת בסיטרוס אני משתמש רק לפני חידוש הגנות, אבל אם בא לך לחסוך ואין לך רצון להשקיע יותר, אתה לחלוטין יכול להשאר איתו.

IPA אתה משפריץ אזור אזור, ועושה באפינג עם מטלית איכותית.

ברשימה שלך מקודם ציינת רק מגבת ייבוש אחת וכפפה לשמפו, הייתי מוסיף לפחות מגבת או שתיים לבאפינג, הן באזור ה20~25 שח לאחת.

פורסם (נערך)

סליחה שאני נדחף האם כל מה שנאמר פה רלוונטי גם לרכב חדש מהחברה (מלבד הפוליש כמובן)

כלומר- השמפו והפוסו הפלסטלינה והapr?

ושאלה נוספת, הסיטרוס טוב גם לשטיפה שבועית (בדילול גבוה) או שמומלץ רק כאשר רוצים להסיר וקס ישן וישום של חדש וכו?

עריכה אחרונה על ידי באטרף
פורסם

לרכב חדש אין צורך בפלסטלינה, פוליש גם לא צריך לרוב (יש מקרים שבהם צריך כי היצרן מביא את הרכב במצב לא ראוי).

לרכב חדש הייתי משקיע בציפוי איכותי ומקבל ראש שקט, ועל הדרך הוא גם מקל עלייך בשטיפה השבועית.

הסיטרוס הוא אגרסיבי וחזק, מי ששוטף הרבה לא צריך אותו לדעתי האישית, יש באוטו סטור שמפו מעולה של WOLFS שנקרא AGENT ORANGE והוא אחלה של שמפו למי ששוטף לעתים קרובות.

הציפוי הוא עסק יקר (מניח באזור ה2000 ~ 3000 ) ואם לא בא לך להשקיע כלכך, אפשר ישירות לעשות שטיפה איכותית, פוליש במקרה הצורך, ואיזשהו אוטם או וקס סינטטי כמו הפוסו.

פורסם

עם כול ההמלצות שקיבלת, תעשה לעצמך טובה ותיגש לחנות "אוטוסטור".

משה ירכיב לך חבילת טיפוח לפי מה שאתה צריך בליווי הסברים והכול.

• תוכן חדש...