Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3865 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לוקח רכב מהעבודה ומתלבט בין סקודה אוקטביה סטיישן וטויוטה אוריס היברידית סטיישן.

ההתלבטות היא בגלל השווי למס שנמוך יותר בטויוטה אוריס. צריכת דלק לא רלבנטית מבחינתי.

אני נוסע כל יום מירושלים לתל אביב ומתלבט אם האוריס לא תעשה בעיות בעליות כל יום לירושלים.

דבר נוסף, יש לי שני ילדים ומתוכנן שלישי ואני חושש שמאחור יהיה צפוף להכניס שלושה כסאות.

מישהו יכול לעזור?

פורסם (נערך)

אוריס רכב צר למדי ויש מעט מאוד מקום לרגליים במושב האחורי. למבוגרים גם קשה לצאת (להוציא רגליים מתחת לכיסא קדמי).

בעליות ממה שיצא לי לנסוע, ההיברידית רועשת בעליות תלולות - נוסעת על סל"ד גבוה.

וגם, הגיר רציף, זה ישר מעלה סל"ד לפי כמה אתה לוחץ על הגז, וכל עוד אתה לא מרפה מהגז, זה שומר על סל"ד גבוה. אישית לא מתחבר לסגנון כזה של נהיגה.

מנגד, אוקטביה רכב רכב ומרווח למדי, וגם תא הנוסעים יותר טוב.

לשיקולך.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

לא מכיר את האוקטביה, אבל יש לנו אוריס ליסנג 2015 כבר קרוב לחצי שנה.

כוח לא חסר ואני גם ירושלמי (הרבה עליות), המנוע החשמלי מורגש ביציאה מהמקום אבל מעל 60 אין לא כמאט שום תרומה, מנגד יש 1.8 ליטר ולכן לא מרגישים חוסר כוח כמאט בשום מצב.

מבפנים הרכב מרגיש צפוף אבל דיי שקט, בסך הכל רוב הזמן הרכב אצל אישתי והיא ממש מרוצה ואני כן היתי ממליץ, אבל כך בחשבון שהוא ממש צפוף.

טסלה 3 2022

פורסם

הבעייה עם רכבים היברידיים במאמץ מתמשך (עלייה למשל)- הסוללות אוזלות, מה שאומר שמנוע הבנזין צריך להשקיע אנרגיה להטעין אותם, וגם ״לסחוב״ אכב שכבר כבד ממקבילו עם המנוע היחיד ב-200 ק״ג, מה שגורר ביצועים פחות טובים וזה, וגם בלימת המנוע (לי לפחות) לא משהו בירידות. מה גם שהאוקטביה טובה במהירויות גבוהות יותר מה אוריס, והרבה יותר מרווחת. וגם בגלל שהאמינות על חשבון הליסינג ולא עלייך, הייתי לוקח את האוקטבה

פורסם
הבעייה עם רכבים היברידיים במאמץ מתמשך (עלייה למשל)- הסוללות אוזלות, מה שאומר שמנוע הבנזין צריך להשקיע אנרגיה להטעין אותם, וגם ״לסחוב״ אכב שכבר כבד ממקבילו עם המנוע היחיד ב-200 ק״ג, מה שגורר ביצועים פחות טובים וזה, וגם בלימת המנוע (לי לפחות) לא משהו בירידות. מה גם שהאוקטביה טובה במהירויות גבוהות יותר מה אוריס, והרבה יותר מרווחת. וגם בגלל שהאמינות על חשבון הליסינג ולא עלייך, הייתי לוקח את האוקטבה

כאחד שנוסע עם פריוס לירושלים וחזרה עם 4 אנשים אני יעיד שכל מה שמצוטט כאן אינו נכון, צריכת דלק ממוצעת של 19.7 בתוואי הזה. רוב הבזבוז בעליות מתקזז בחזרה בירידות.

מצד שני פות"ש אמר שצריכת דלק לא מעניינת אותו אז תלך על האוקטביה.

נוסע בפריוס 2008

פורסם
כאחד שנוסע עם פריוס לירושלים וחזרה עם 4 אנשים אני יעיד שכל מה שמצוטט כאן אינו נכון, צריכת דלק ממוצעת של 19.7 בתוואי הזה. רוב הבזבוז בעליות מתקזז בחזרה בירידות.

מצד שני פות"ש אמר שצריכת דלק לא מעניינת אותו אז תלך על האוקטביה.

למה לא נכון?

לא אמרתי על צריכת דלק, רק תיארתי את המצב שבו ״נגמרות הסוללות״ ואז הרכב נוסע על מנוע הבנזין בלבד, ואני מאמין שתסכים איתי שבמצב הזה האוקטבה מהירה יותר. בכל מקרה עדיפה לו האוקטביה בגלל המושב האחורי העדיף משמעותית.

• תוכן חדש...