Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התלבטות בין Z4 לאאודי TT 2014-2016

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3838 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם, לא מזמן פרסמתי פה פוסט לגבי עלויות אחזקה של פורש בוקסטר והקצבתי לעצמי השקעה של עד 350K ברכב כזה. לאחר מה שאמרו לי פה בפורום לגבי אחזקת הרכב (לא בדקתי במוסכים) אמרתי לעצמי עזוב, תישאר עם מה שאתה מכיר מבחינת עלויות האחזקה ופשוט תתקדם לאחד מהרכבים שציינתי בשנתונים מתקדמים יותר.

אז הגדרתי את התקציב המסויים לאחר שיקולים מסויימים והאפשרויות הם:

תקציב : 260 אלף שקל ולא שקל מעל.(למקרה שאני אקנה את הTT בעלת המנוע הקטן יותר שמספק 180 סוסים אם אינני טועה ושם אני ארצה לתת השקעה של עשיריה על מנת להוציא ממנה יותר סוסים)

דגמים: אאודי TT מהצורה החדשה בלבד שאם אני לא טועה מתיחת הפנים נעשתה מ2015.

BMW Z4 החדשה משנתון 2013 ומעלה.

כיום אני מחזיק בZ4 מנוע 3.0 SI, מבחינת עלויות האחזקה אני מרגיש שהרכב זול יותר מהלאון קופרה הקודמת שהייתה לי. לגבי האחזקה של הקופרה , ידוע לי שהאחזקה של הTT, תלוי כמובן במנוע תהיה דומה פלוס מינוס לזו של הקופרה ככה שאני לא מצפה להפתעות מסויימות אלא אפילו לאחזקה זולה קצת יותר.

עכשיו השאלה שלי היא כזאת, בתור אחד שרגיל לרכבים שיש להם כח, על מה הייתם הולכים?

מבחינת הZ, אני לא משתולל ומעולם לא יצא לי לזרוק תחת עם הרכב הזה או לעשות משהו דומה, אותו דבר עם הלאון קופרה. הדבר היחידי שאני מחפש ברכב הוא הכח הזמין וזהו, לא הגעתי מעולם למצבי קיצון ככה שלדעתי ההנעה האחורית/קדמית פחות מדברת אליי.

כיום אני מרוצה ללא ספק מכמות הכח שהרכב שלי מספק לי.

לגבי הTT , אם אני אביא אחת לצורך העניין עם המנוע 1.8 (שזאת האפשרות הפחות עדיפה כי כמובן שאני ארצה ללכת על ה2.0 ליטר)אני ללא ספק אשקיע איזו עשיריה על מנת לגרד את ה300 (או לעבור) סוסים. ועקב זאת שיש נסיון מוכח להמון סדנאות בארץ (במיוחד E&A) אני יותר רגוע בנוגע להתעסקות בדברים האלה ברכבי ואג.

לגבי הZ אני לא ארצה להתעסק בצ'יפצ'ופים ושטויות מהסוג הזה. ככה שפחות מהדגם 2.8I שמספק 245 סוסים שזה פחות ממה שיש לי כיום אך אני יודע שזה יספק אותי אני לא מוכן לקחת.

לדעתי התקציב אכן מספיק לאחת כזאת שנת 2013(קודם צריך למצוא), לגבי הTT אני גם חושב שהתקציב הנל מספיק.

מבחינת עיצוב לדעתי הTT החדשה לוקחת את העיצוב של הZ4 החדשה. למרות היתרונות של הגג הנפתח בZ (מה שיכול להיות יתרון גם בTT במידה ואמצא אחת כזאת) לא יוצא לי יותר מדי לפתוח אותו ככה שזה פחות משנה לי לאחר כמעט שנתיים התנסות עם הZ הנוכחית.

אשמח לשמוע את דעתכם ולקבל חוות דעת.

עריכה אחרונה על ידי viper05
  • תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הייתי גם בהתלבטות הזאת..

בקשר לבמוו חיפשתי מעל שנה אבל לא מצאתי רכב במחיר נורמלי ולא שבור, הגעתי למצב שכמעט קניתי חדשה בגלל שהרכב שומר על ערכו בצורה מטורפת אבל לאחר נסיעה ברכב התאכזבתי, הרכב מאוד כבד ולא ספורטיבי באותו מחיר אפשר להביא m235 cabriolet/coupe עדיפה בכל פרמטר כמעט..

לגבי הטיטי החדשה, רכב יפה, יותר ספורטיבי מהz4 אבל לא מצאתי דגם יד שנייה מהצורה החדשה עדיין.

יש כרגע טיטי מהיבואן עם מנוע 1.8 ב300, על הכביש בטח בפחות. אבל עדיין בסכום כזה זאת לא האופציה שהייתי בוחר..

2016 Mini Cooper S - Pure Led

Maximum Go Kart Feel = 100% FUN

פורסם

לגבי הM אתה צודק בהחלט, יצא לי להיות השבוע בסוכנות אאודי ובחנתי את הTT מקרוב, בכנות התאכזבתי מצד אחד ומצד שני התרשמתי.

העיצוב ללא ספק מרשים ביותר וקרבי מאוד. לצערי במחיר של (לאחר הנחה) 290 אלף שקלים אתה מקבל את הרכב בעל ה1.8T עם ה180 סוסים TFSI. רמת האבזור הגבוהה שלהם שהיא כוללת ג'אנט 18 ,מראות מתקפלות ועוד כמה חמוצים שהם מציעים.

בכנות התאכזבתי מכמה דברים.

הדש בורד נראה משעמם ומת לחלוטין, מרכב כזה ציפיתי להרבה יותר.

מערכת הסאונד נמצאת על הלוח המחוונים ודרכה בעצם ניתן לדפדף בין המצבים של המערכת/רדיו וכו'.

איו חיבור של יו אס בי באופן ישיר למערכת מה שמאוד מאכזב שלא ניתן לחבר את המכשיר ישירות ולקבל טעינה ישירה אלא רק ניתן לשמוע שירים בבלוטוס.

הדש בורד נראה ריק מדי בלי איזשהי מערכת עם מסך נאה שיהיה מולך.

מעבר לזה הכל מרשים.

אני אלך לבדוק את הZ החדשה ונראה מה היא מציעה, אולי נחכה קצת על הגדר ונביא כזאת למרות שמבחינת העיצוב החיצוני אני נוטה לTT.

אני אנסה לגרד מהסוכנות עוד כמה שקלים דרומה ואולי לנסות לקנות את הדגם ה2.0T שמספיק 230 סוסים.

פורסם

אכן אמרתי, אבל לאחר שאתה מחשיב את השקלול של ה3 שנות אחריות וקבלת רכב חדש וראש שקט אז אולי להוסיף עוד 30 אלף על כל החבילה שווה את זה.

ננסה לגרד שם ונראה מה הולך, למרות שאני עדיין בחיפושים אחר Z4 מהצורה החדשה דגם 2014.

בכל אופן אני אשמח לחוות דעת מאנשים שאולי מחזיקים רכבים כאלה ויתנו לי חוות דעת והתרשמות.

פורסם

אם אתה לא לוקח את הרכב לקצה אז ה-TT תפורה עליך.

יצא לי להתרשם ממנה בפעם ה-1 ביום שישי הזה, פנים הרכב פשוט מהמם, אין מילים.

הקטע שהמחיר מנותק מהמציאות, אם קופרה נמכרת סביב ה-200 אז ה-TTS לא אמורה לעלות כפול...

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם (נערך)

יהיה לך קשה מאוד למצוא Z4 משנת 2014 בארץ...

לעומת זאת אם אתה פתוח ליבוא אישי בתקציב של 260K יש לך הרבה מאוד רכביי Z4 מהשנתונים האלה בגרמניה ואתה אפילו יכול לקבל בתקציב הזה את הדגם החזק עם המנוע 3 ליטר טורבו ו 306 כ"ס או לחילופין לרכוש רכב שנת 2015 עם המנוע המעט חלש יותר בהספק של 245 כ"ס...

תזכור שבמוו נותנת אחריות בינלאומית (לתקופה של שנתיים ולא שלוש אם אני זוכר נכון) כך שבמידה ותעשה יבוא אישי של רכב שנת 2015 הרכב יהיה בארץ באחריות...

הינה לינק למספר רכבים שעונים על הדרישות שלך...

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/search.html?isSearchRequest=true&scopeId=C&minFirstRegistrationDate=2014-01-01&maxFirstRegistrationDate=2014-12-31&makeModelVariant1.makeId=3500&makeModelVariant1.modelId=52&minPowerAsArray=235&maxPowerAsArray=350&maxPowerAsArray=PS&minPowerAsArray=PS&transmissions=SEMIAUTOMATIC_GEAR&transmissions=AUTOMATIC_GEAR

מבחינת חישוב מס ועלויות של חברה ליבוא אישי בתקציב של 260K נכנסים לך רכבים שעולים עד 31-32K יורו במידה ורשום לידם שניתן לקבל זיכוי על המע"מ או רכבים בתקציב של עד 25K יורו אם לא ניתן לקבל זיכוי על המע"מ...

במידה ואתה רוצה לדעת לחשב את מחיר הרכב בארץ בעצמך זו דרך דיי טובה:

1.קח את מחיר הרכב, במידה וליד מחיר הרכב רשום שהמע"מ ניתן לזיכוי תפחית את המע"מ ממחיר הרכב (תחלק את מחיר הרכב ב 1.19, ברוב המדינות שם המע"מ על רכבים הוא 19%)

2. תוסיף למחיר הרכב עלויות שילוח מאירופה בערך 1000 יורו

3. תכפיל את התוצאה ב 2.05 (משקף 105 אחוז מיסים משוקללים)

4. תוסיף בערך 5000 יורו עלויות של החברה שתייבא עבורך את הרכב

5. תכפיל הכול בשער היורו (אני לקחתי 4.2)

עריכה אחרונה על ידי misgavv
פורסם

misgav

שמע נתת פה את הרעיון הטוב ביותר, העניין שלייבא לבד בתור האזרח הפשוט אתה בטח יודע שזאת פרוצדורה לא פשוטה ועדיף לפנות לסוכנות תיווך לעניינים האלה. אני בספק אם איזשהי סוכנות תוכל לספק לי רכב כזה ב 260 ואפילו ב 280 אבל שווה לבדוק את העניין. אני אדבר מחר עם סוכנויות ייבוא ונראה מה הם אומרים לגבי ייבוא רכב כזה.

למען האמת לא חשבתי על רעיון כזה אבל הרעיון נשמע מעולה, הלוואי וזה יהיה כזה פשוט ובאמת בתקציב הזה.

ברור לי שאני לא אמצא כל כך מהר Z4 משנתון 2014 או 2013 וכמובן שאם אני מכוון לTT יש שניה אני אצטרך לחכות שתיפול אחת על המדף לפחות עוד 3-7 חודשים או לחלופין לרכוש חדשה ב 290 כמו שהציעו לי שהיא כוללת את כל האבזור ואחריות ל3 שנים וראש שקט כמובן ( מה שאני אקבל גם עם אחת יד שניה שאני אשלם עליה פחות 30-40 אלף לאחר ירידת הערך של העליה לכביש.

הרעיון שלך נשמע מעולה, אני אדבר עם כמה סוכנויות השבוע ונראה מה הם אומרים, אני אחזור לעדכן כמובן.

פורסם

אם כבר מדברים על יבוא אישי ,יש גם את האופציה היותר מעניינת של יבוא רכב ספורט אספנות.

אם תמכור אותו בעוד כמה שנים לא רק שלא תפסיד יש סיכוי דיי גדול שאפילו תרוויח.

משהוא כזה למשל:

http://www.ebay.com/itm/Porsche-930-Turbo-/381471335101?forcerrptr=true&hash=item58d176a2bd:g:NCkAAOSwHjNV8wqS&item=381471335101

פורסם
misgav

שמע נתת פה את הרעיון הטוב ביותר, העניין שלייבא לבד בתור האזרח הפשוט אתה בטח יודע שזאת פרוצדורה לא פשוטה ועדיף לפנות לסוכנות תיווך לעניינים האלה. אני בספק אם איזשהי סוכנות תוכל לספק לי רכב כזה ב 260 ואפילו ב 280 אבל שווה לבדוק את העניין. אני אדבר מחר עם סוכנויות ייבוא ונראה מה הם אומרים לגבי ייבוא רכב כזה.

למען האמת לא חשבתי על רעיון כזה אבל הרעיון נשמע מעולה, הלוואי וזה יהיה כזה פשוט ובאמת בתקציב הזה.

ברור לי שאני לא אמצא כל כך מהר Z4 משנתון 2014 או 2013 וכמובן שאם אני מכוון לTT יש שניה אני אצטרך לחכות שתיפול אחת על המדף לפחות עוד 3-7 חודשים או לחלופין לרכוש חדשה ב 290 כמו שהציעו לי שהיא כוללת את כל האבזור ואחריות ל3 שנים וראש שקט כמובן ( מה שאני אקבל גם עם אחת יד שניה שאני אשלם עליה פחות 30-40 אלף לאחר ירידת הערך של העליה לכביש.

הרעיון שלך נשמע מעולה, אני אדבר עם כמה סוכנויות השבוע ונראה מה הם אומרים, אני אחזור לעדכן כמובן.

אין שום סיבה שאחת מסוכנויות היבוא האישי לא יוכלו להביא לך את הרכב בתקציב שלך...

בהודעה שלי כתבתי דיי בפירוט איך החישוב עובד ובנוסף נתתי לך לינק לאתר mobile de שכבר מיקדתי את החיפוש עבורך ובתוצאות ניתן ליראות לפחות 4 רכבים שנכנסים לך בתקציב...

כל מה שאתה צריך לעשות זה או לגשת לסוכנות יבוא אישי לתת תקציב ודרישות שאתה רוצה מהרכב ולתת להם למצוא עבורך את הרכב או למצוא בעצמך את הרכב שאתה רוצה בחו"ל לתת להם לינק ומשם הם כבר ידאגו להכל...

פורסם

דרך אגב אם בא לך טיפה לגוון אז בתקציב של בערך 300-310K תוכל לעשות יבוא אישי של המרצדס SLK350 2014

או באותו התקציב של 260K לרכוש את ה SLK250 (הספק של 204 כ"ס) גם שנת 2014

פורסם

אוהד, חלילה בעיות של אמינות. רכב מושלם בכל קנה מידה. שלי פשוט 08׳ ובא לי להתחדש ולעבור לשנתון חדיש יותר.

חברים תודה לכולם, יש לי עכשיו קצת זמן פנוי. אני אתקדר לכמה סוכננויות ואעדכן אותכם מה אומרים.

פורסם
אוהד, חלילה בעיות של אמינות. רכב מושלם בכל קנה מידה. שלי פשוט 08׳ ובא לי להתחדש ולעבור לשנתון חדיש יותר.

חברים תודה לכולם, יש לי עכשיו קצת זמן פנוי. אני אתקדר לכמה סוכננויות ואעדכן אותכם מה אומרים.

אני מניח שמה שאני הולך להגיד לא ישנה כלום.

אבל בהתחשב בשינויים המינורים יחסית בין הדגמים , בעלות ובכאב ראש , אני לא הייתי הולך על זה.

אם כבר , עושה כמה שינויים לרכב הקיים ומסיים עם זה, אבל זה רק אני :)

• תוכן חדש...