Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3885 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, המצב הוא כזה, כרגע אנחנו מחזיקים בבית שני רכבים:

1. קיה סראטו 2009 בבעלות פרטית

2. קיה סיד 2015 בליסינג מהעבודה של אשתי

 

אני עובד 20 ק"מ מהבית, ואשתי עובדת 10 ק"מ מהבית. אלו הנסיעות היומיומיות שאנחנו עושים.

בנוסף, אחת לשבוע - שבועיים, יש נסיעה אחת של שעה לכל כיוון.

אנחנו עם שלושה ילדים, אחד בכסא ושניים בבוסטרים, כלומר רכב אחד חייב להיות רחב מאחורה.

עד לכאן תיארתי את המצב הקיים.

אם אשתי תחזיר את הרכב, היא תוכל לקבל לנטו עוד 3500 ש"ח, מה שגורם לי לחשוב שאולי זה כדאי היות והנסועה שלנו לא גבוהה.

 

מגבלות:

1. אני לא מעוניין להשתמש בקיה סראטו לנסיעות הארוכות עם הילדים, בגלל שהיא לא מצטיינת בבטיחות

2. אשתי מעדיפה לא לנהוג ב"טרנטה" כמו שהיא הגדירה את זה

3. הצעתי לה לסוע במרצדס :) כלומר רק במוניות ספיישל, אבל היא אמרה שהיא מעדיפה להיות עצמאית ולא תלויה באף אחד

 

נראה לי שיש פה פוטנציאל לחיסכון, אבל לא בטוח איך לממש אותו.

לצורך החישובים, אני מעריך שניתן למכור את הקיה הישנה יותר ב 30,000 ש"ח (קילומטרז' מאוד נמוך).

מה אתם הייתם עושים?

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

להישאר עם הרכבים הקיימים.

 

אם אישתך מעדיפה להיות עצמאית, ואפילו לא מעוניינת לנסוע ברכב "ישן", אז גם אם תמכרו את הסראטו, ותקנו רכב חדש, אז רכב שתצטרכו לחלוק בינכם, יהיה מתכון לריבים בבית.

 

ואם נניח ואישתך תוותר על רכב חברה, רכב חדש לא ייצא לכן יותר זול מזה, אם בכלל.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

 

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

לדעתי לא שווה להחזיק רכב ליסינג בשביל נסיעות קצרות לעבודה ו 4 פעמים בשבוע לנסיעה מחוץ לעיר.

אפשר להחזיר ליסינג ולקנות רכב משפחתי ובטיחותי בן 3 במצב טוב. 3500 שקלים זה הרבה כסף, בשימוש שלכם אפשר לחסוך כ 1000 שקלים כל חודש אם מוותרים על הליסינג.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

הייתי במצב דומה פעמיים, כל פעם לשנתיים (אם כי בפעם הראשונה היו רק שני ילדים, ולא היה ליסינג). הסידור היה שהאשה מחזיקה ברכב ואחראית על כל ההובלות, אני הסתדרתי עם תח"צ כאשר בקטעים מסויימים, קרובים לבית, בחלק מהזמן האשה היה מובילה גם אותי. טרטור מסוים, אבל במצב הכלכלי בו היינו (ילדים צפופים וצורך בהחלפת דירות) לא היתה הרבה ברירה.

 

כמובן שהאפשרויות תליות מאד במצב התח"צ במסלולים היומיים שלכם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

 

פורסם

כמה ק"מ עושה רכב הליסינג בשנה?

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

 

 

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

קספר - לפי התאור בפוסט הראשון אני מעריך שרכב הליסינג עושה משהו סביב 15,000 ק"מ בשנה (20 ק"מ ביום לעבודה, 200 ק"מ פעם בשבוע לטיולים - סה"כ 300 ק"מ בשבוע, שהם בערך מה שחישבתי).

 

החלטתו של פות"ש צריכה להגזר ממצבו הכלכלי הכללי, ומחשיבות הנוחיות של החזקת שני כלי רכב. בהודעתי הקודמת ציינתי כי הירידה שלי לרכב אחד במשפחה נבעה מאילוצים כלכליים, ואני מניח שגם החלטתו של פות"ש נובעת משיקולים דומים.

 

לא צויינה עלות היציאה מהסדר הליסינג.

 

נראה לי כי אם אני במקום פות"ש, ומצבי הכלכלי מחייב ויתור על רכב אחד, הייתי מוכר את הסראטו ונשאר עם רכב הליסינג. אמנם כנראה שמבחינה כלכלית גרידא היה עדיף להשאר עם הסראטו, אבל אם נכניס לשיקולים גם בטיחות, נוחיות ואמינות של רכב חדש הייתי מוכן לשלם את הפרמיה של השארות עם הסיד. לא לשכוח שבמצב כזה הנסועה של רכב הליסינג תגדל כך שהשיקול הלכלי ייטה גם הוא רצת יותר בכיוון זה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

 

פורסם

הליסינג עושה בערך 17 בשנה. אין אפשרות לותר על רכב, כי אני מפזר בבוקר ואשתי אוספת או להיפך.

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם (נערך)

אם כך לא ברור לי למה פתחת את השרשור.

אם אי אפשר להעביר את הסעת הבוקר לאשה או את הסעת הערב אליך או למצא פתרון אחר - ממילא לא תוכל לשנות את מצבת כלי הרכב. הדיון כאן נסב בעקר סביב האשרפות לרדת למכונית אחת. נוח זה לא, אבל גם מינוס בבנק לא נוח.

אם אשתך מתעקשת על רכב (כמעט) חדש החסכון יהיה די מצומצם - ירידת ערך, אחזקה שוטפת, רבית על הלוואה, ביטוח, כל אלה יקזזו חלק נכבד מהחסכון בליסינג. בסופו של דבר קרוב לודאי שהחסכון יהיה כמה מאות ש"ח בחודש, בתלות בעלות המימון וקצב ירידת הערך של הרכב הנרכש ומצבו המיכאני.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

 

פורסם (נערך)

 

נראה לי שיש פה פוטנציאל לחיסכון, אבל לא בטוח איך לממש אותו.

לצורך החישובים, אני מעריך שניתן למכור את הקיה הישנה יותר ב 30,000 ש"ח (קילומטרז' מאוד נמוך).

מה אתם הייתם עושים?

 

אם כל חודש תקבלו עוד 3500 ש"ח לנטו, אז זה יוצא כ-50 אלף בשנה (בחישוב גס לחלוטין של כל מיני הפרשות סוציאליות שיעלו, למיטב הבנתי, אחרי החזרת רכב הליסינג).

החזקת רכב פרטי (בהנחה והקילומטראז' השנתי, לפי מה שציינת, עומד על כ-12000 ק"מ) תעלה לכם כ-25 אלף ש"ח בשנה (דלק כ-5500 ש"ח, טיפולים + אחזקה שוטפת כ-2500, טסט כ-1500, ביטוח 4-5 אלף, ירידת ערך של כ-10 אלף בשנה). כלומר, חסכון של כ-25 אלף בשנה, לפני שמכניסים את הסכום הדרוש לשם קניית הרכב.

כלומר, אם אשתך רואה את עצמה עובדת בעבודה ההיא עוד מספר שנים, אז אולי כדאי לשקול לקנות רכב משפחתי פרטי מיד שניה (בסכום של 80-90 אלף ש"ח).

אופציה נוספת היא להחליף את הקיה הישנה למשהו קטן וחסכוני יותר (נגיד פיקאנטו או אלטו ידנית בת שנתיים-שלוש), בין אם תחליפו את הליסינג ובין אם לא. גם אם תצטרכו להוסיף כמה אלפים מעבר לסכום שתקבלו עבור הקיה הישנה, החיסכון יכול להיות גדול יותר אם תחזיקו את הרכב למספר שנים.

עריכה אחרונה על ידי gadik6

פורסם

אחרי שהיא הבהירה שהיא לא תסע במוניות, ברור שנישאר עם שני רכבים. השאלה האם במתכונת הנוכחית.

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

ברור שהליסינג לא מתאים בעליל

מה שאני עשיתי לפני שנה , קניתי קיה ריו סדאן במבצע חבר ב ב 80000 ש"ח ,55000 מימון בנקאי רגיל ללא שעבוד בפריים מינוס 0.3 , מקדמת מזומן 25000. תשלום חודשי יוצא לי 1000 ש"ח לחודש ואני נוסע ברכב חדש.עושה 15000 בשנה

מייסד מועדון החמש - בעל מרצדס 170v ליומן השיפוץ

×
×
  • תוכן חדש...