Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3880 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

NINI, כל הכבוד, אני מאחל לך בהצלחה! אני עבדתי (לא כהתנדבות) עם ילד בגיל הזה ועם בעיות אחרות. כמו אצלך, גם עליו אמרו שהוא כלומניק, המורה שלו אמרה עליו שהיא לא מוצאת בו אפילו משהו טוב אחד, הוא היה בטיפולים פסיכולוגיים ממושכים, הוא היה באבחונים מכיתה א' (אף פעם לא הצליחו להבין מה באמת יש לו) כל פעם נתנו לו הרגשה שהוא יותר ויותר דפוק וזה קבר אותו עמוק יותר בברוך הזה. בכל זאת אני האמנתי שהוא כן מסוגל וכולם מדברים שטויות. אחרי שנתיים הוא היה ילד אחר! תאמין במה שאתה עושה ואני מקווה בשבילך שתצליח. כמו שכבר אמרו, שם המשחק בחינוך זה המתנה וסבלנות. שום דבר לא קורה ביום ולא בחודשיים. תבנה קודם כל מערכת יחסים טובה, שיהיה ביניכם אמון ויחסי חברות ומתוך זה תתחיל איתו את המהלך הלימודי שאתה רוצה, וגם זה לאט לאט. לא לכולם יש יכולות גבוהות. תטפח אצלו את הנק' שהוא כן טוב בהם וזה יעלה לו את הביטחון העצמי להצליח גם במקומות שהוא חווה בהם רק כשלונות בעבר.

בהצלחה!

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

פות"ש כל הכבוד!

בזמנו התנדבתי לפר"ח ובדיוק כמוך לא היה לי שום רקע עם ילדים קטנים.

"ההפתעה" (תמיד ישנה הפתעה לצערנו, אחרת הילדים והמשפחות לא היו זקוקים לעזרה) אצלי היתה במפגש הראשון כשגיליתי שמדובר בילד יחיד עם פיגור שכלי קל, משפחה קטנה ודוברת רוסית בעיקר... אז המפגש הראשון היה להסרת חששות, הדודה שתפקדה כשסבתא שכנעה את ההורים בנחיצות העניין ושיתוף הפעולה.

הילד, ילד מקסים, בן 10 עם התפתחות שכלית של בן 6.

שנתיים ליוויתי אותו, שברנו שיאים שאף אחד לא האמין שהילד מסוגל להם.

לקרוא ולכתוב, להתרכז, להפסיק לפחד מרעמים, לדעת לחשב עודף ולהבין את המשמעות הכספית של כל דבר, לקשור שרוכים!!!- שיא השיאים וזה לא בצחוק.

החוויה הזו היא גם בשבילך, תגלה דברים שלא ידעת על עצמך, אצלי למשל, קרוסלה בגן שעשועים- ילדים יכולים לשבת שם בלי הפסקה, אני ברחתי משם כמו חתול ממים אחרי הסיבוב הראשון, להתבגר זה לא כיף!.

וקצת יותר ברצינות, אתה תלמד להכיר את עולם שוב מעיניים של ילד, תצטרך להסתגל ולגשר בין העולמות.

מצטרף להמלצות מעליי, תכיר את הילד, תחזק את הפן החברתי, דרכו הילד יוריד את החומות ויתחבר גם לפן הלימודי.

בסוף השנה הוא יידע לכתוב ולקרוא כי סביר להניח שאתה כחונך תהיה האדם הראשון שמאמין בו.

בהצלחה

|fiat punto 16v Speedgear 2006|

פורסם (נערך)
כל הכבוד לך שאתה נלחם להצלחת הילד,אני מגיע ממשפחה שכולם אנשי חינוך ועוסקים בהוראה.

האם הילד עבר אבחון לקויות למידה ?

בכול אופן אני ממליץ בחום על הספר :"מן הגן לכיתה א'" וחוברת "מוכנים".

בהצלחה !!!

הילד אובחן כלקוי למידה, ותודה לך על ההמלצה, אני בהחלט אבדוק את זה

עריכה אחרונה על ידי NiNi

"אם אי פעם המהירות תהרוג אותי , אל תבכו , כי אני אחייך". פול ווקר ז"ל

פורסם

תודה רבה על כל החיזוקים חברים יקרים! אני שמח שיש עוד כמוני שחושבים שיש מקום לעזור, וששום דבר לא בלתי הפיך.

עוד דבר ששכחתי לציין, בת הזוג שלי, מורה במקצועה לתלמידי יסודי, וכעת עושה קורס בהוראה מתקנת מטעם "ניצן".

כך שלי ניראה, ששום דבר לא מיקרי. לא סתם חיברו ביני לבין הילד הזה :)

אני כמובן אמשיך לכתוב ולעדכן בהתפתחויות.

תודה רבה לכם על ההקשבה! שתהיה שבת שלום

פורסם

אני בנאדם ציני מטבעי, ואני מודה שהפוסטים שלך ריגשו אותי.

כל הכבוד, ובהצלחה.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

כל הכבוד לך שאתה לוקח את הפרוייקט הזה כ"כ ברצינות ומשקיע באמת מכל הלב.

רק אותה התגובה של הרכזת עצבנה ? ממה שמסתמן לי, בנוסף לסכום הדל של המלגה, שאם לא האנשים הטובים בתחתית....

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
פורסם

התגובות של הרכזת והמחנכת פשוט מגעילות. אם לילד קשה אז הם מוותרות. בצורה הזאת בטוח הוא לא יתקדם.

פות"ש, סחתיין עליך. באמת שאתה עושה דבר מדהים.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם (נערך)

מסתבר שקצת מוקדם היה לשמוח על ההזדמנות שנפלה בחלקי.

הילד לפני כמה דקות שלח לי בהודעה קולית בווצפ, שהוא עסוק, ושלוא יוכל להפגש איתי ביום שקבענו, ושבעצם הוא בכלל לא רוצה שיהיה לו חונך יותר, ושאני ידבר עם "המשרד" שלי שיעבירו את החונכות לילד אחר.

וואלה הוא מקבל 100 במקוריות, אפילו בנות שיצאתי איתן והחליטו שלא מתאים להן יותר לא נפנפו אותי בכזו אלגנטיות.

עכשיו ברצינות, אני נפגעתי בהתגובה הזו כל כך! כי יש לי חזון לגבי הילד הזה, ובאמת שבכמה ימים האחרונים אני מתעסק רק בזה!

אין לי מושג איפה זה "נפל" הפגישה היתה מעולה!

אמרתי לו, שבמפגשים הבאים זה יהיה הרבה יותר זורם, ושאני מתכנן לנו למפגש הקרוב יום כייף ביחד

הוא בתורו המשיך להפציץ לי את הווצפ בהודעות קוליות, בכמה שהוא חד משמעי לגבי מה שהוא אמר.

העדפתי לא ללחוץ, מחשש שאעשה יותר נזק מתועלת

לוותר לו אני כמובן לא מוכן!

מה שכן, אני לא יודע איך ממשיכים מפה, לפני שאני פונה לרכזת שלי, רציתי לשתף אותכם.

מה לדעתכם עליי לעשות?

שיהיה לכולם שבוע טוב

עריכה אחרונה על ידי NiNi

פורסם

מהתגובה הקודמת של הרכזת אני כבר צופה איזה תגובה תהיה לה הפעם - משהו בסגנון של "אמרתי לך".

אולי לפנות לאמא שלו? מישהו אחר בבית שיש לו דלת פתוחה אצל הילד? מישהו שלפחות ינסה להבין מה קרה.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

אני מניח שהילד קלט שאתה רציני ונבהל. לדעתי זה לזכותך, גם אם נשמע אבסורדי. כמו שגוסטבאסטר כתב, תנסה דרך האמא, מהרכזת לא תבוא הישועה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אני אנסה מחר לדבר עם האמא, אשוב ואעדכן.

תודה רבה והמשך שבוע טוב

פורסם

אותו הדבר היה לי כשעשיתי פר"ח, לאחר כמה פגישות הילד החליט שלא מתאים לו, אחרי יומיים האמא התקשרה ואמרה שהכל בסדר ושאני יכול לבוא. הסבירו לי שילדים שבאים מסביבה לא יציבה (הורים גרושים, מצב סוציואקונומי נמוך) לא רגילים שמשהו נכנס להם לחיים באופן קבוע, הכל אצלם זמני והם מביעים ספקות בכל העניין הזה.

אני מופתע מהפסימיות של הרכזת, לידידה שלי היה מקרה דומה - ילדה בכיתה ד' שהייתה ברמה של כיתה א', בסוף השנה הילדה קיבלה תעודת הצטיינות על התקדמות בלימודים.

פורסם
אותו הדבר היה לי כשעשיתי פר"ח, לאחר כמה פגישות הילד החליט שלא מתאים לו, אחרי יומיים האמא התקשרה ואמרה שהכל בסדר ושאני יכול לבוא. הסבירו לי שילדים שבאים מסביבה לא יציבה (הורים גרושים, מצב סוציואקונומי נמוך) לא רגילים שמשהו נכנס להם לחיים באופן קבוע, הכל אצלם זמני והם מביעים ספקות בכל העניין הזה.

אני מופתע מהפסימיות של הרכזת, לידידה שלי היה מקרה דומה - ילדה בכיתה ד' שהייתה ברמה של כיתה א', בסוף השנה הילדה קיבלה תעודת הצטיינות על התקדמות בלימודים.

זה סוג ההודעות שאני אוהב לקרוא :) תודה רבה לך ישי, על שהכנסת לי מעט רוח למפרשים

פורסם

מחזק את התגובה של ישי. רוב הסיכויים שהילד הזה חווה אכזבות ופרידות בעבר שלו, חווה חוסר יציבות, אנשים שהבטיחו להיות שם ונעלמו. הוא פשוט מעדיף להיות זה ש"זורק" אותך במקום שאתה "תזרוק" אותו (לא שתכננת או שאפילו שידרת לו דבר כזה, אבל קרוב לוודאי שככה הוא רואה את זה).

עצם זה שתמשיך להגיע אליו, גם אם עדיין לא ירצה וגם אם לא ישתף איתך פעולה, יראה לו - לאט לאט - שאתה שונה. גם להגעה למפגשים כשאתה שם והוא מתעלם ממך יש ערך. זה מראה לו שלא מוותרים עליו גם כשהוא בעצמו רוצה לוותר. לדעתי בינתיים תמשיך להגיע כרגיל בימים ובשעות שקבעתם ותראה לו שאתה שם. כמובן, תדווח לרכזת (אני חושב שחשוב שידעו את זה), אבל תנסה להציג את זה באופן אופטימי וכלאחר ליד (לא לעשות "סיפור" מזה שהוא לא רוצה להיפגש, מתנגד לפגישות וכו').

בהצלחה בהמשך ואשמח לשמוע/לקרוא עדכונים!

• תוכן חדש...