Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3881 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב לכולם, במסגרת לימודי התואר שלי, התקבלתי למלגת פר"ח. מי שלא מכיר פרח, זהו פרוייקט חונכות אישי, לילדים שהמצב החברתי, או המצב בבית לא הכי האיר להם פנים.

שיבצו לי ילד בן 10, מחר הפגישה הראשונה, איתו ועם משפחתו בביתו.

למען האמת אני קצת מתרגש, בתור אחד שהיה לו חונך (אומנם בתיכון) זכור לי שהיה קשר מאוד עמוק בינינו, והיינו קצת מעבר לחונך ופרח (עזר לי בלימודיי מעבר למה שהוא היה חייב, הרבה מעבר, היה מארח אותי בביתו, היה מראה לי איך מתחילים עם בנות, מזמין אותי לערבי סושי בדירה שלו, עברנו המון. וגם בסוף תקופת החונכות שמרנו על קשר טוב, בקיצור אח גדול שמעולם לא היה לי, ממש כך!

אני לא מאמין שהגיע זמני להכנס לנעליים האלה, אך הפעם זה קצת שונה, לא מדובר על שמיניסט שהיתי יכול לדבר איתו על בגרויות, בחורות, על הגיוס הקרוב.

איך מתנהגים עם ילד בן 10?? אני קצת חושש, אולי הוא לא יתחבר אליי? מעולם לא עבדתי עם ילדים בגילו, באיזו צורה לגשת אליו? על מה לדבר? האם כל מפגש להביא איזה משחק קופסא? לצאת לגלידה? מה מוקדי הבילוי החברתיים בגיל הזה?

הרי זה לא רק עזרה בלימודים, חלק גדול מהפרוייקט הזה זה הפן החברתי. לחלקכם יש ניסיון עם ילדים בגיל הזה, בין אם זה ילדכם, אח קטן, או אפילו פר"ח שאתם קיבלתם בגיל הזה. אני אשמח כל עצה טובה שתוכל להקל עליי, ולא במעט לקראת המפגש מחר, ובשאר המפגשים בכלל.

חשוב לי להיות עבורו אוזן קשבת, שיבטח בי, ושיעזר בי איפה שרק יוכל. אני רק צריך למצוא את השפה המשותפת איתו.

סליחב על החפירה, והמשך יום נעים.

"אם אי פעם המהירות תהרוג אותי , אל תבכו , כי אני אחייך". פול ווקר ז"ל

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני בטוח שיגידו לך את זה מתישהו, ישנו איסור לשמור על קשר מעבר לפרק הזמן שהוגדר.

המפגשים צריכים להיות סביב החצי-חצי בין לימודים ל"כיופים". אתה צריך למלא דוח מה בוצע בכל מפגש ולהיפגש פעם בחודש עם הרכז שלך.

איו לך מה לפחד מהילד, אתה תכיר אותו ותדע מה הוא אוהב לעשות בשעות הפנאי שלו ובאיזה נקודות הוא חלש בלימודים ותתחיל משם. בהמשך יכול להיות שתחשוף אותו לתחביב חדש, או שתלמד אותו דברים שמעבר למה שהוא נדרש בכיתה.

בקיצור, קודם כל תכיר את הבחור.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

דווקא לי זה נשמע כאחד שעשה את עבודתו מעל ומעבר למה שהיה צריך, מדובר בבני אדם ולא ברובוטים, גם אם יש חוקים שמגדירים את התפקיד.

לגבי פותח השרשור, ילד בן עשר לא צריך יותר מדי, אם יש לך גישה כלשהיא לילדים, אין סיבה שזה לא יזרום ותלמד מהר מאוד איפה החיבור שלך עם הילד.

בהצלחה.

פורסם

אברגל, באמת שאני לא מבין את מהות התגובה שלך.

מגיע פות"ש, משתף אותנו בלבטים שלו ובדאגה שלו שהחונכות תצליח על הצד הטוב ביותר, מאיפה מגיעה ההערה הזו?

הרי זה לא שהוא שאל "איך מנפנפים ילד בן 10" "איך אני מתחמק מהחונכות", ההפך, הוא ביקש טיפים כדי להצליח.

כמו שמיכאל (מעליי) ציין, הילד לא רובוט, בחונכות חשוב מאוד גם החיבור בין החונך לילד, שהרי זה גורם עיקרי בהצלחה של חונכות, בלעדיי החיבור שום דבר לא יעבוד.

לפות"ש - בהצלחה מחר, אשמח אם תעדכן איך מתקדמת החונכות.

You may kiss the bride.

בא לשאול על חשבון בנק, יצא נשוי. קארספורום.

פורסם

אברגל, מה?

אם הייתה תחרות ל"תגובה לא קשורה" היית נותן עכשיו חתיכת פייט לכל הממים שהעלו בפוסט הממים הראשון

פות"ש

אני בטוח שיהיה בסדר. ילדים בגיל הזה מאוד נוחים להשפעה ומסתכלים על חבר'ה בגיל שלך כעל אנשים בוגרים. תכירו לאט לאט ותתפתח ביניכם שפה משותפת. אני בטוח שיהיה בסדר.

שיהיה בהצלחה!

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם

אברגל אף אחד לא אמור להבין מסרים פרטיים שלך על גבי פורום ציבורי..

פותח השרשור,

תחושת הבטן שלי היא שאתה תיהיה בסדר גמור ותמצא את הדרך להתחבר לילד, ניכר שיש לך רצון אמיתי לגרום לזה להצליח ולהיות פורה ואני בטוח שהדברים יתחברו.

בהצלחה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

השנה,עקב מצבינו הלא פשוט קיבלנו שתי חונכות

אחת לבת (13) ואחת לבן (9)

שתיהן השתלבו יפה מאד ולשתיהן זה הפרוייקט הראשון בפר''ח.

ילד בן 10 זה עולם אחר וכמו בכל מקום צריך כימיה וקליק,

תתחיל עם ש''ב ובמקביל להכיר את ההורים,תחביביו השונים,

וקצת לצאת מחוץ לבית,

ואל תשכח לשתף אותנו בחוויות בבקשה.

בהצלחה!

פורסם (נערך)

ניני - זו בדיוק הסיבה שכשעשיתי פר"ח (4 שנים) היו לי חניכים בגיל חטיבה. לא ידעתי איך אתחבר לגיל הזה. עם הילדים הגדולים יותר מצאתי יותר פעילות חברתית וידעתי לאזן את זה יופי עם הלימודים. אולי תשקול בשנים הבאות לבחור ילדי חטיבה, ואולי דווקא תתחבר לילדי יסודי, לך תדע. תיגש בראש פתוח, תרגיש קודם כל מה חסר לו.

אברג'ל - לא קשור, כבר אמרו לך. אם יש לכם היכרות קודמת או דם רע - תשמרו את זה ביניכם.

מתן - באופן די משעשע מצאתי אחד מחניכיי הקודמים (עכשיו כבר בן 27 בערך) בחבורה ששיחקתי אתה כדורסל קרוב לשנתיים. דווקא ממש נחמד.

עריכה אחרונה על ידי RK

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)

שלום לכולם, קודם כל אני רוצה להודות לכולם על העצות המועילות, וכל התמיכה בפרטי. לי זה לא מובן מאליו כמה הפורום הזה חם ומאוחד, לטובת האחר.

אז כמו שהבטחתי, עדכון! נפגשתי עם הילד, בדרך אליו לא היה לי נעים לבוא בידיים ריקות, אז עצרתי בדרך במאפייה, מילאתי קופסא במאפים וקורסונים,שתיה קלה, כדי שיהיה לנו יותר נעים, ויצאתי לדרכי.

קיבלו את פניי האם, החניך, סבתא של החניך, ו4 אחיו ואחיותיו. מה אני יגיד לכם, התרגשתי כמו ילד ביום הראשון ללימודים של כיתה א'. היתי נורא נבוך! אני מטבעי ביישן.

אבל המשפחה שיחקו אותה! קיבלו אותי בסבר פנים יפות, הודו לי על "המערוף" והתיישבנו בסלון, סיפרתי מעט עליי ועל הרקע שלי, והאם בתורה סיפרה שהיא שמחה שבנה קיבל שוב פעם חונך, ושמקווה שהפעם זה יעבוד, מסתבר שהיה לילד חונך וזה פשוט נגמר לא טוב, לא נכנסתי לפרטים.

עוד הוסיפה, שהם שוכרים את הבית, ובעל הבית לאחרונה מכר את הבית, כך שבקרוב הם עוזבים.

ניכר על פניה שהיא מאוד טרודה מהעיניין, בכל זאת, לך תעביר דירה עם 5 ילדים קטנים, ועוד עם כל "גיהנום הדיור" שהולך היום.

כאב לי על האם, היא ניראת "שחוקה" ועייפה , מכל המעמסה שיש לה על הכתפיים, העבודה, ניהול משק הבית והטיפול בילדים, וזה ניכר מכמות הצעצועים והבגדים המפוזרים בכל עבר בבית, והצעקות שלא מפסיקות, היא פשוט לא עומדת בקצב, שהקב"ה רק יתן לה כוחות!

לגבי הילד, כל החששות שלי התבדו, מדובר על ילד מקסים! חייכן, וקצת ביישן. לאחר שיחת ההכרות הקצרה עם אימו, ואיתו, הצעתי שיראה לי את החדר שלו.

ישבנו על המיטה, הסברתי לו שאני החונך החדש שלו, שאני פה בשביל להיות לו כאח גדול, שעוזר לו בלימודים, שמבלה איתו ביחד. בקיצור "יהיה בסדר גבר"

ואז "בום"! שתיקה..

פשוט קיבלתי "בלאק"! הכנתי לרגע הזה עשרות נושאי שיחה מראש, אבל פשוט לא מצאתי על מה לדבר איתו, מצאתי את עצמי שואל אותו שאלות כמו, איפה הוא לומד? מי החבר הכי טוב שלו? שאלות שהוא כבר ענה עליהם בסלון.

פשוט לא הצלחתי להתאים את עצמי! הבנתי כמה שאין לי ניסיון בשיט בעבודה עם ילדים. אין לי אחים בגילו, אין לי אחיינים, אין לי בני דודים בגילו, מעולם לא היתה לי אינטרקציה עם ילד בגילו, אולי לכם זה ישמע כמשהו מוגזם, אבל זה ממש לא!

ואז הגיע הגואל מציון, הוא הזמין אותי לשחק "need for speed" במחשב שלו, שם רבותיי ירדו מחיצות "המבוכה והדיסטנס" כלא היו, והעובדה שנתתי לו לנצח אותי, רק הוסיפה לאוירה הטובה ששררה אח"כ. דפקנו עוד מספר מרתונים של חריכות אספלט. וזה לחלוטין שבר את הקרח בינינו J)

בחלק השני של המפגש (כל מפגש הוא בן כשעתיים) הצעתי שנעבור קצת על הש"ב כדי שיוכל להעזר בי במה שהוא מתקשה.

הוא נורא התנגד, והיה נורא נסער, אז הצעתי שנשאיר את הש"ב למפגש הבא, אבל לפחות שיתן לי לראות את החומר. הוא סירב בכל תוקף.

והסיבה רבותיי, תחזיקו חזק! הילד לא יודע "קרוא וכתוב"! כיתה ה' ולא יודע לכתוב!

היתי בהלם!!! איך נתנו לו לעלות עד כיתה ה'! איך יכול להיות כזהדבר?!

מסתבר שלפני שבוע הוא עבר לבצפר לחינוך מיוחד. ומתחילים איתו הכל מאפס.

קיבלתי חתיכת פרוייקט! התייעצתי עם הרכזת שלי, והיא אמרה שעדיף להשקיע יותר בפן החברתי, כי הפער גדול מדיי. אני לא חושב שהיא צודקת, הוא עוד צעיר, חייב ליישר איתו קו, זה יצריך הרבה עבודה! אבל זה אפשרי, וכבר עכשיו אני עובד על לנסות לארגן לו חוברות עבודה, בשביל לעבוד איתו. התקשרתי למחנכת שלו, ושאלתי אם היא יכולה לארגן אותי ב"אלפי" ו"בלי סודות", היא טענה שכבר לא משתמשים בשיטה הזו, כי מחקרים מצאו שהיא לא טובה לחלק גדול מהילדים, אני יחסוך מכם מה אני חושב על הבולשיט הזה, אבל בסדר. אני זורם. היא אמרה שתשיג לנו ספרוני לימוד לכיתה א' .וגם היא כמו מקבילתה (רכזת הפרוייקט) הציעו לי לא לעלות גבוהה מדיי בציפיות כי חבל על הזמן אויר. ושכדאי שאשקיע בו יותר חברתית, אני מבטל מכל וכל את הטענות האלה!

תנו לי את הזמן, ועד סוף שנה הילד הזה עוד יכתוב מאמרים. אני ידאג לזה. אם צריך אתן לו יותר שעות, הילד הזה הוא הפרויקט שלי.

ובאותה הזדמנות, אם יש לכם טיפים, או חוברות לימוד לגילאי 6 לתת לי, אני מעבר לאשמח לקבל.

תודה רבה רבה למי שנשאר וקרא את הכל! מצטער על החפירה אבל היה חשוב לי לשתף

עריכה אחרונה על ידי NiNi

"אם אי פעם המהירות תהרוג אותי , אל תבכו , כי אני אחייך". פול ווקר ז"ל

פורסם

כל הכבוד לך שאתה נלחם להצלחת הילד,אני מגיע ממשפחה שכולם אנשי חינוך ועוסקים בהוראה.

האם הילד עבר אבחון לקויות למידה ?

בכול אופן אני ממליץ בחום על הספר :"מן הגן לכיתה א'" וחוברת "מוכנים".

בהצלחה !!!

פורסם

כל הכבוד לך! קיבלת חתיכת פרוייקט, אבל הגישה שלך, לדעתי, חיובית ונכונה. אני מאד מקווה ומאחל לך שתצליח. אל תלחץ בנושא הלימודים, כי (לדעתי לפחות) הוא מסתגר מבושה ואם תלחץ - אתה עלול להביא אותו לאנטי מאד חזק. עם הזמן ועם הכוונה תגיעו לזה לדעתי.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

כל הכבוד על הנחישות, אל תוותר!

אני גם מתחיל פר"ח, הילד בכיתה י"א, שבוע הבא המפגש הראשון.

אשמח להמלצות, תובנות וכל דבר שיעזור להתחבר אליו ובאמת לעזור לו (גם בפרטי) , ולא רק לסמן V על השעות.

גם לי אין כל כך מושג כרגע...

תודה!

• תוכן חדש...