Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7847 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מחדד את מה שאמרתי, אתה "מהנדס".

מערכת חשמל בריאה, יכולה לספק את אספקת החשמל שהצרכנים צורכים.

ברגע של משיכות גדולות, יהיו לנו מפלי מתח ריגעיים, אשר יש להם השלכות גדולות על האורות שלנו.

מערכת חשמל לא בריאה, היא אספקת חשמל שאיננה יכולה להתגבר על המשיכות הגדולות, וכתוצאה מזה המתח שלנו נופל.

שני המקרים משפיעים על האורות שלנו, במקרה הראשון הקבל יכול לעזור, להיבהובי האורות שלנו.

לא לצריכת המגבר.

במקרה השני הקבל יגרע מאיתנו, ויגדיל את היבהובי האורות, משום שהוא צרכן בעצמו, ואספקת החשמל תצטרך גם לספק אותו.

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

• תגובות 66
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אל תפנה אותי לאנשים, אני שואל אותך מה זה מערכת חשמל לא בריאה!

מערכת חשמל שלא מצליחה לעמוד בקצב של צריכת החשמל ? האם זאת מערכת חשמל לא בריאה ?

תסביר לי לפחות מה זה מערכת חשמל לא בריאה במקום להביא ציטוטים. תענה לי אתה.

פורסם

אני נמנע מלהגיב יותר, כניראה אתם יודעים יותר טוב ואותכם אף אחד לא צריך ללמד.

נצטרך לחכות לאיל שהוא יסביר לכם אם משהו לא היה מובן -מדבריו- המפורשים שחור על גבי לבן.

אם הוא לא הצליח להיות מספיק מובן, ומי שעזר לתכנן את אחד מהקבלים הראשונים, גם כן לא הצליח (RC).

אז מי אני שאנסה בכלל..

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

ככל שצריכת הזרם גדלה, ממה שאספקת החשמל יכולה לספק.

המתח נופל.

אין ניתוקים, כל עוד לא מגיעים למצב פטלי.

בעבר אני הגעתי למצב של 11.5 וולט, ועדיין כל הצרכנים תפקדו.

אומנם היבהובי האורות זה סיפור אחר..

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

מה ההבדל בדיוק בין מערכת חשמל בריאה ללא בריאה הרי בשניהם ע"פ דבריך יש נפילות מתח.

באחד יותר גדול מהשני. שהרי אין מספיק כוח לספק את הנ"ל ולכן הנפילה תיהיה יותר משמעותית.

הקבל אמור לעזור בלמנוע זאת ע"י חיבורו למערכת החשמל.

בשני המקרים יש נפילות מתח רגעיות הרי שהנפילה היא איננה קבועה.

או שמה אתה מתכוון לנפילה קבוע ל 11.5 וולט... ? במשך כל אותו הזמן שהמערכת עובדת. שזה משהו אחר. (סתם דוגמא עליך לקחתי)..

ואם לא הרי שיש שאיפה לעלות חזרה למתח הרגיל שהמערכת אמורה לעבוד חזרה ל 14.4 וולט.

אני מנסה פשוט להבהיר את הנק' שעליה אנחנו מתווכחים. על מנת למצוא פתרון מה לסוגיה הזאת.

פורסם

כשאתה בא בגישה כזאתי, ולא מזלזלת כמו אברי. בכיף אני אשב ואסביר לך.

ואם נצא מנקודת הנחה שאני טועה, אין לי עם זה שום בעיה.

אז למדתי משהו חדש.

בסופו של יום, כולנו פה בשביל ללמוד, וחבל שיש אנשים שמתיחסים לאחרים - בזילזול. (כאילו הם מבינים משהו)

כשיש לך אספקת חשמל בריאה , והמגבר שלך נותן מכת באס, יש לך משיכה גבוהה של אמפר.

המשיכה הגבוה הזאתי יוצרת מפל מתח ריגעי.

המפל מתח הריגעי הזה גורם להיבהוב אורות.

כשיש לך אספקת חשמל לא בריאה, ולא מספקת, המגבר שלך נותן מכת באס. יש לך משיכה גבוהה של אמפר.

המשיכה הזאתי יוצרת מפל מתח, עד אשר אספקת החשמל שלך תוכל להתחדש ולהעלות את המתח לרמה היציבה שלו.

אצלי למשל, באס ממושך ישאיר את המערכת למטה. ל12 וולט.

כשהבאס ייפסק, יקח אולי חצי שניה, שניה, והמתח יטפס בחזרה.

במצב של אספקת חשמל לא בריאה, הקבל רק מהווה נטל של טעינה, והוא רק גורע.

איננו יכול לעזור בכלום, אלה רק לגרוע.

במצב של אספקת חשמל בריאה, הקבל יכול לעזור להיבהובי אורות.

רציתי להוסיף את דבריו של RC בנושא הקבלים.

הוא טוען שבמשך השנים שכחו מה הקבל אמור לעשות, ופשוט הפכו אותו לתוספת יוקרה במערכת.

ובגלל חוסר "נאמנות למקור" , הקבל גם לא יעזור להיבהוב אורות.

הקבל צריך להיות בעל התנגדות מסויימת בשביל לעזור במצב הפריקה שלו, אם אינו עומד בסטנדרט המינימלי הוא חסר תועלת.

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

אז איפה הקו האדום ?

איפה אתה קובע מה רע ומה טוב ? מהי מערכת חשמל טובה ומה לא טובה ?

הרי ככה או ככה יש ירידה של המתח הכוללת ברכב.

הקבל סה"כ נטען לפני הירידה הזאת.

שהרי בזמן הירידה הוא אמור לעזור ולמנוע זאת ע"י אספקה של זרם למגבר בנוסף למצבר ולאלטרנטור ובכך לייצב את המערכת כולה. (במידה מסויימת).

שהרי אם הוא לא עוזר ההבהובים עדיין ימשכו ובזה נבחין מיד.

פורסם

הקבל הינו צרכן.

אם תקח מערכת חשמל בריאה ותוסיף אותו. הוא יכול לעזור להיבהובי האורות.

אין זה אומר שהוא לא צורך חשמל, הוא צרכן כמו כל אחד אחר ולכן הינו מהווה נטל.

קבל במערכת חשמל לא בריאה, רק יעשה את המצב לחמור יותר.

צריך להבין, שאם לא משתמשים בו ליישם את המטרה שלו , עדיף לא להשתמש בו בכלל, משום שהוא בעצמו צורך חשמל.

וכפי שהסברתי, במצב של מפל מתח בגלל משיכה חזקה, המשיכה היא אפסית, אבל עדיין משפיעה על האורות.

במצב של מפל מתח בגלל חוסר אספקת חשמל, המפל גדול, זמן ממושך.

רק רציתי להביא לכם בדיקות מעבדה מאוד אובייקטיביות, של חברת רוקפורד, בנוגע לקבלים שלה.

תגבתו של ROB M בנושא הבדיקה:

Hmm. They mention the power supply being current-limited. I wonder if they just added a resistor in series with it; that would definitely result in graphs looking like that.

Valid technique on an invalid model isn't a valid test.

תגובתו של RC בנושא הבדיקה:

i agree with ROB---------the only thing i can say for sure about that test is that it wasn't a normal installation like anyone would find in a real car----------basic math (and a elementary understanding of caps) would show that to achieve the demonstrated results some sort of current limit would have to be applied to the voltage source----------the rate of the discharge/refresh slopes are clear indicators of that limit being artificial and unusually high...........RC

guys---------the physics of how caps work and how they could be beneficial hasn't changed--------what has changed is that 10 years ago caps were simple two terminal devices designed by electrical engineers for certain well understood specifications-------today "car audio" caps are complex, eye pleasing devices designed by "markineers"---------looks before function--------an example--------last week i recieved several caps from a large accesory company interested in marketing a "new" cap----------along with their prototype they sent a few of their competitors products so i could compare them--------sort of what we call benchmarking---------two of the caps were a couple of the "hybrid" type-------the packaging claims a combination of electrolitic and carbon type for the ultimate conbination-------these things had chrome cases similar to amplifiers, had colored plexi and built in distro blocks, real pieces of art!!!!----------NOW-------for those of you that understand the basics you should know that no matter how big a cap is if it is gonna help a system in any way it must have low impedance--------impedance of a cap is no different than a speaker-------- the impedance number is the lumped values of ESR and ESL---------anyone that doesn't understand this should find my long multipage cap thread of 4 years ago and study it--------ten years ago i set a couple "standards" that have been thrown around ever since------the first was "a farad per killowat" and the other was " a caps impedance (combination of esl/esr) should be less than a milliohm"-------if you have ever heard either of these statements they came from me first back in 1989----------now for 2004-------- of the 5 caps i tested only 2 would stand a chance to benefit a system-------the impedance of the 3 electrolitics (all 1 Farad) ranged from .0007 to .002---------and of the super "hybrid" units the 10 farad measured .004 and the superduper 35 farad measured .02--------later i will have Brian post the actual measurements and later i will explain how the relatively simple test works----------really i can't understand how an entire industry can be so duped into buying what is probably millions of dollars of blue sky--------it would seem that there would be at least one honest magazine that could place technical excellence over ad dollars but i guess not-----------i know the marketing guys hate me when i call BS on their nonsense so i'm willing to make a offer----------ANYBODY come show me how one of these pieces of junk can actually help the power demands of a 12v system and i promise to go to IRAQ and stand in the center of Baghdad and curse Allah..............RC

no cap.gif

1 farad cap.gif

50 farad cap.gif

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

טוב ת'אמת לגבי עניין השהות המוגבר שציינת אני לא יודע. למרות שנראה לי הגיוני שהקבל אמור לעזור.

על זה אני לא יטען לכן או ללא שאני ממש לא יודע מבחינה פיסיקלית איך זה הולך בדיוק. ואם זה עוזר או גורע במידה זו או אחרת .

פשוט הטענה שלך לגבי מערכת חשמל לא טובה לא היתה ברורה וההסקה שלי מהעניין היתה גם בהתאם.

אני יעדיף באמת שאייל יענה על כך בצורה יותר ברורה. (ברשותך אייל...)

פורסם

גוקר, רק רציתי לציין שאין לי שום בעיה עם העובדה שההיגיון שלך אומר אחרת, והינך מעדיף להתייעץ עם אנשים בעלי ידע בתחום כגון איל.

אם היית מגיב בצורה של, "ההיגיון שלי אומר אחרת, וזה המצב" המצב היה אבסורד.

אך מכוון שהגבת בצורה הטובה שהגבת, אני שמח שלקחת לשומת ליבך את דבריי, ולא זילזלת בהם.

והינך בסך הכל רוצה וידוי הריגה ..... לגיטימי לכל הדיעות..

שמח מאוד שהנושא הובהר בצורה הטובה ביותר.

(רק דבר אחד באמת לא מובן לי, אתה יחסית הרבה זמן בפורום, אך אינך מודע לכל שכותבים איל עם "י" ? :) )

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

לפי דעתי איל הולך להשים את רגלו בעיניין זה ... :)

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם
http://www.diyaudio.com/forums/showthread.php?threadid=15337הינה השיעורים ש-RC דיבר עליהם...

תקראו את כל ה-lessons שרשומים בת'רד הזה לכל מי שרוצה ללמוד את העובדות לגבי קבלים.

אחי. זה בדיוק כמו שאיזה בחור מצרפת בפורום שלהם יגיד....כנסו לאתר קארספורום בישראל ותלמדו שמה את העובדות על הקבלים.... זה שטות אחת גדולה אף אחד לא אמר שהם מבינים עניין.

אתה לא מכיר אותם. רובם שמה ילדים. אני גם מ2002 רשום שמה בפורום ויש שמה הרבה ילדים.

לעניין. קבלים. לדעתי עוזרים לרסן ולייצב את המתח ברכב. נפילות מהירות הם בכלל לא יהיו מורגשות בזכות הכבל. לא סתם המציאו קבלים עם קיבולת גבוהה. כול מגבר חזק הוא מפוצץ קבלים בפנים.

למה? כדי לגרוע? לא......לשפר !.

זה שRC בנה את הקבל הראשון לרכב הוא לא בנה אותו. הוא הרכיב מהרבה קבלים קטנים.

היום בונים קבלים הרבה יותר טובים מימה שהוא חשב בכלל. המהנדסים שמתכננים אותם הם בונים אותם הרבה יותר יעילים וקטנים מבעבר. בטח ובטח שיותר טובים מהקבל הראשון של RC.

ומספיק לחשבו שRC הוא הכי חזק בתחום. נולדים אנשים חכמים יותר.

לעניין. אני תומך בקבלים והם עוזרים ותמיד יעזרו. גם בריסון הנפילות עם מערכת חשמל ברכב לא חזקה.

תמיר

קומפננט חדש בשקיות למכירה !: 400 שקלים.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=59552

• תוכן חדש...