Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3828 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 176
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הבעיה באידיאולוגיה דתית היא שקשה יותר להפריך אותה מאחר והמאמינים בה לא תמיד מונעים עפ"י היגיון כללי.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

רועי, משתי סיבות עיקריות.

הראשונה היא כלכלית. ההתיישבות ביו"ש עולה לכולנו המון כסף. בין אם בכבישים שנבנים שם, כדי לחבר בין יישובים מבודדים ולמנוע פיגועים, לבין אם בכך שצהל מבזבז כל שנה אלוהם יודע כמה שנות אדם על אבטחת ישובים מבודדים, לבין אם בסחיטה תקציבית שעושים חברי הליכוד והאחים היהודים (דוגמא לכך אתה יכל למצוא בעמוד הקודם, בתגובה הארוכה שלי). ולא רק שהיא עולה הון כסף - זה גם מתפתח לתוך איזה סטנדרט מעוות כאילו תמיכה ביישובי יוש צריכה להיות קודמת לתמיכה כלכלית בכל מקום אחר במדינה.

השניה היא צבאית. זה שאנשים בוחרים להאמין שאי אפשר להגיע להסדר עם הערבים, לא אומר שלא כדאי לנו לנסות ולמזער את הסיכויים לפריצת אינטיפאדות ומלחמות. שוב, הבעיה הכי גדולה עם אידיאולוגיות ודתות היא שאנשים מוכנים למות ולהמית יותר מדי בקלות עבורן.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

מדהים לראות איך אנשים מבינים את הלינץ' הזה ומצדיקים אותו (לא שמחים בכך שהוא קרה, אך טוענים שזה אנושי ולגיטימי), ובו בזמן נחרדים ומזועזעים לשמוע במקרים דומים שהפלסטינים עשו, לדוגמא הלינץ' המחליא בזוג המילואימניקים לפני 15 שנה.

קצת הזוי להשוות מקרה של לינץ' ב"מחבל" שלכאורה עשה כרגע פיגוע לבין לינץ' בחיילים שטעו בדרך - לא?

פורסם

לא, והסברתי גם למה, אתה פשוט מתעלם מזה בגלל שהנקודת מבט שלך (ושלי) רואה בחיילים אנשים נורמליים ולא 'מחבלים' או 'מפגעים' או איך שבא לך לקרוא לזה.

תחשוב איך פלסטיני תופס (מחשבתית) חייל צה"ל, ותבין שכנראה זה לא שונה יותר מדי מאיך שאני ואתה חושבים על מחבל של ארגון פלסטיני מיליטנטי.

כשאתה מצדיק לינץ' באדם על בסיס 'בא לי לנקום', אם לא בא לך להיות צבוע אז אתה צריך להבין שזה חל על שני הצדדים. זו אחת מהסיבות שאני מתנגד לכך (הסיבה המרכזית השניה היא האפשרות המאוד הגיונית לטעות בזיהוי), סיבות הומניות אגב - אינן חלק מהשיקולים שלי אפילו שיחסית לפורום הזה אני נחשב 'שמאלני'.

הבעיה בשיח של היום היא שאנחנו אוהבים להסתכל על הכל מנקודת המבט שלנו בלבד, ואז קורים מקרים כאלו שבאופן אירוני אנחנו מתעצבנים על דברים שאנחנו תומכים בהם (אנחנו=חברה ישראלית). ממש כמו שהפלסטינים עושים כבר מלא זמן - הם הרי חזקים בקטע הזה פי 10 מאיתנו.

עם הזמן אנחנו משתלבים במנטליות המשוגעת הזו של המזרח התיכון, שמוכנה להתעלם לחלוטין מהאחר, ולהצדיק כל פעולה שתעשה תחת התעלמות מוחלטת מביקורת שלא נעים לשמוע.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

הבהרה: 'כשאתה עושה ...' לא היה מכוון אליך ספציפית, זו צורת התבטאות. היה נכון יותר לרשום 'כשאדם'.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

לא קראתי הכל אבל אתם מצטיירים כעוסים וחבל, זה די פשוט

* אסור לגרום נזק גדול יותר מזה שמנסים למנוע =

אסור להרוג את מי שאינו יכול להרוג\אינו מהווה סכנת חיים

* לנסיבות יש משקל, לו הלינץ' הזה היה מתרחש בזמן שלווה

[בתחילת הקיץ נניח :) ] אז כולם היו נעצרים, ואילו כעת אין רצון

לדעתי למצות את הדין אלא לנהוג במשורה - אולי מכאן גם הנתיחה הנוחה

שפטרה את הציבור מההרג

* מהו "מצב מסכן חיים" נתון בסוף להחלטת האדם הלפעמים לא מיומן בשטח,

ואלא אם מתרחשת אי סבירות קיצונית - קשה יהיה להאשימו עקב תגובה היסטרית

* איש הימ"מ ז"ל הלוחם צ'רלי שלוש מי-ם שמע בבוקר צעקות 'פיגוע',

ירד חמוש מביתו [ומאוד מאוד מיומן] וראה מחבל עם סכין,

דפק למחבל כדור בכל ברך ונתקל במעצור בנשק,

תיפעל מעצור בניגוד לתו"ל של המשך לחימה והסתערות,

המחבל דידה עד אליו במין ריצת אמוק, דקר והרג אותו.

צ'רלי שלוש ז"ל נהג כפי שמורה החוק ונוהל מ' חשוד -

נטרול האיום באמצעים מינימליים שמתגברים. לפעמים זה טוב, ראוי ואתי,

לפעמים זה בעייתי :

* ברמות אבטחה מסוימות יש תו"ל לפיה ברגע שזוהה אמצעי וכוונה

התגובה היא ירי מיידי קטלני. זה היה בשיאו בפיגועי ההתאבדות של שנות ה 2000,

כשהמצב הנפוץ לא היה סכין אלא היה כפתור ופיצוץ. במצב הדברים ['הנסיבות']

אז, מפגע שנורה מס' פעמים בפלג גוף עליון ומדמם את שארית דמו עדיין מהווה סכנת חיים

אם האצבע שלו תגיע לכפתור חגורת הנפץ, וגם במצב זה יש [היה אז]

לבצע ירי מדוייק לראש בגין חשד - כי כוונה הוכחה והאמצעי אולי נסתר.

אז היו מפשיטים מרחוק חשודים תחת איום בנשק, למי שזוכר.

קיצר הכל כבר היה והוא מה שיהיה ואין שום דבר פסקני שניתן לומר ואל תריבו.

במצב בו רצה הרבה אנרגיה ברחובות, מתים יותר. הכי חשוב לברך על זה שמכל

הירי לא נגרם יותר נזק מאשר מהפיגועים.

The first one to get angry loses

פורסם

אם נדייק בסיפור על צ'רלי שלוש, אחרי שהוא פגע במחבל בשתי רגליים ( מאחור, מתחת לברכיים ), צ'רלי ניגש אל המחבל ששכב על הרצפה ( ולא רץ בעמוק ). ובזמן שהתקרב ועמד מעל המחבל במטרה לבדוק אותו, קיבל דקירה קטלנית.

את הסיפור הזה שמעתי כמה פעמים מחברו ליחידה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם
וחייזרים אחראים ל-9/11.

נו באמת, עכשיו אתה מחפש מתחת לאדמה סיבות להצדיק את מה שקרה. האריתראי מגוייס ע"י החמאס? ברצינות? ועוד "מסתנן ממדינה עויינת"? יש לך את זה ביותר דמגוגי?

איפה אתה רואה עלייה ברמה בתחכום של ביצוע הפיגועים? ב-90% מהפעמים אלו ילדים עם סכינים. מה כאן מתוחכם?

אלו שנתפסו יודעים טוב מאוד שהם או משפחתם יקבלו כסף מהחמאס על ביצוע הפיגוע. איזה סודנים או יהודים יקבלו כסף? וכנראה שיש לך את זה ביותר דמגוגי כי אתה חושב שארגוני שמאל קיצוני למיניהם יתחילו גם הם לעשות פיגועים נגד יהודים. צא מהסרט.

למה לא היית ממהר לגזור עונשים כבדים על מבצעי הלינץ? בגלל שהם נמצאים בחרדות? בגלל שהם פוחדים? מצטער, אבל כשאני בלחץ ובחרדות אני לא מפוצץ בנאדם ששוכב חסר תזוזה על הרצפה. כזה אני, מוזר.

לגבי המאבטח, "זה תפקידו"? מה בדיוק התפקיד? לירות אוטומטית במישהו שנראה לו חשוד? תיכף דוד שלך ייראה חשוד לאיזה מאבטח שיחורר אותו לרסיסים ונראה איך תדבר (מבוסס על סיפור אמיתי. אם תרצה אספר לך).

"ירי מוצדק" זו גם השערה, שלך. נראה מה יגיד בית המשפט (וכן, לצערי אתה צודק וזה אפילו לא יגיע לבית המשפט כי המשטרה לא תחקור וכי האריתראי לא מעניין באמת אף אחד).

אמרתי לכם:

http://www.ereverev.co.il/article.asp?id=26448

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

1. מה הקשר בין הציטוט לקישור.

2. אכן "ערב ערב" הוא אחד ה-מקורות למידע.

3. ללא ספק, פרופיל של מחבל מסוכן ביותר!

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...