Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3924 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים

אני מדבר על המוצרים הזולים האלה שמבוססים על סוללות ליטיום, Li Io, ומציפים את האתרים הסיניים.

המוצרים הללו שנקראים מתניעים, ג'מפרים או כל שם אחר, לא שווים את הכסף ויש הרבה סיבות לכך.

1. סוללות הליטיום הללו ומאד לא יציבות. בתנאים לא מתאימים יש להן נטייה להתנפח, להשרף, ואף להתפוצץ ולגרום לשריפה של כל מה שמסביב. אני כותב מניסיון אישי.

2. קודם כל רגישות לחום – לא כדאי להחזיק את המכשירים הללו ברכב. חום משפיע מאד לרעה על יציבות סוללות ליטיום, ובקיץ כאן הטמפרטורות ברכב מטפסות לגבהים מסוכנים מאד, ועלול לגרור שריפה של הסוללה ובעיקבותיה שריפה של הרכב.

3. רגישות למטען ייתר. הטענה מלאה של הסוללות הללו והחזקתם בצורה כזו בלי שימוש לתקופה ארוכה גורמים נזק לסוללה, ואז יש לה נטייה להתנפח.

4. רגישות למטען חסר – אם הסוללות ליטיום מתרוקנות מעבר לסף מסויים נגרם להן נזק בלתי הפיך. כמו לכל סוללה יש להן פריקה פנימית , איטית אמנם אבל קיימת, ויוצא מזה שהן חייבות להיות טעונות כך שמידי תקופה כדאי למדוד את המתח ולטעון במידת הצורך.

5. כדי לשמור על הסוללות לתקופה ארוכה ללא שימוש יש לטעון אותן לרמה של 75% מהקיבולת שלהן. אני לא בטוח שהמטען שמגיע איתן עושה את זה, אני גם לא בטוח מה זה אומר על האפקטיביות של המוצר הזה שבשעת הצורך יהיה טעון רק ב 75%.

6.המוצרים הללו שנקנים בסין מגיעים עם הצהרות מפוצצות על קיבולת מטען גבוהות של mAh18,000 למשל, חברים – בסין יש נוהג במיוחד לגבי סוללות לרשום כל מספר שנשמע טוב בלי קשר למציאות. המציאות הרבה פעמים עגומה – יש הרבה זיופים סביב הסוללות מסין אלה ובכלל, רק לסבר את האוזן יש סרטונים שמראים איך בתוך סוללה גדולה מתחבאת סוללה זעירה עם קיבול נמוך ביותר, או איך סוללה משומשת שהושלכה למיחזור נעטפה באריזה נוצצת חדשה עם כיתוב על קיבולת גבוהה.

לסיכום – אם אתם בכל זאת רוצים מתניע כזה לשעת חירום, תשמרו אותו רק בבית, תדאגו שיהיה טעון רק ל 75%, תדאגו מידי חודש לבדוק אם הוא עדיין טעון ולהטעין במידת הצורך, והכי חשוב תחזיקו כבלים ברכב למקרה שתתקעו בדרך :-).

פורסם

אני לא יודע אם ועד כמה אתה צודק (בחלק מהמקרים אתה בטוח צודק ובחלק אולי כן ואולי לא)

אני השתמשתי בבנק כזה בטיסות לחו"ל וזה החזיק לי יופי, וגם הצליח להתניע 3 רכבים ועדיין היה טעון

(אני מאמין שכזה דבר, בשימוש הראשון שלו להתנעה שווה את ה-200 שקל שאתה משלם ולא מחכה 3 שעות לגרר, כל שימוש נוסף זה בגדר מתנה, מי שלא רואה את זה כך אולי לא שווה לו לקנות את זה)

#ללא שום שמץ של ספק עדיין תחזיקו כבלים ברב כי לעולם אין לדעת מה יקרה

## כמו שצריך להחזיק קצת שמן וקצת נוזל קירור ברכב, וגם כלי עבודה בסיסיים

• תוכן חדש...