Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3923 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים.

מזמן לא הייתי פה בפורום, והנה אני בא לשתף אותכם בסיפור שלי, ולבקש ממכם עזרה, ספציפית מאלו מכם שמבינים בצמיגים.

הכתיבה קצת ארוכה, אני מקווה שיספיק לכם כוח וסבלנות לקרוא עד הסוף, כי אני באמת צריך עזרה והכוונה.

אז הסיפור הוא כזה:

כרגע על הג'טה שלי מותקנים צמיגים של YOKOHAMA, מדגם ה-S.DRIVE, בגודל 225\45\R17.

הם בני כמעט שנתיים וחצי ועשו בערך 42K ק''מ..., ונגמרו (ככה אני חושב).

שזה את האמת הפתיע אותי שכל כך מהר הם עשו את שלהם, האם זה ככה עם כל הצמיגים בגדלים האלו ובכלל בצמיגים דומים?, אני לא יודע, תגידו לי אתם.

על הלאנסר 10 שהייתה אצלי ב-2008 עד 2010 היו מורכבים צמיגים גם של היצרן הזה, רק אני לא זוכר מה הדגם שלהם היה, כי אלו היו צמיגים מהיצרן איך שקניתי את הרכב, ואף הם היו במידה יותר גדולה - 225\40\R18, ואיתם הייתי מרוצה (למרות שנסעתי עליהם רק שנתיים ואז מכרתי את הרכב).

בצמיגים שעל הג'טה שלי כיום (אותו יצרן צמיגים), שמתי לב עוד לפני חצי שנה בערך אם לא יותר, שהם נשחקו בצורה מוזרה, ז''א הם נשחקו אך ורק בצדדים הפנימיים של הסולייה של הצמיג, בקצה הסולייה שקרובה לדופן הפנימית, תגידו אוקי, מה מוזר פה?, אז נשחקו רק מבפנים, אולי הפרונט לא בסדר, אבל המוזר הוא שבאזור שהם נשחקו ישנו ציור לאורך הצמיג כמו מעין שיניים גדולות כאלו(שברוב הצמיגים הציור הזה קיים בקצוות של הסולייה, איפה שמתחילה הדופן של הצמיג), והשיניים האלו נשחקו אחת כן אחת לא לאורך כל הצמיג, אפילו כשמעבירים את כף היד באזור הזה ישר מרגישים ששם הצמיג הולך כמו כאילו מעין מדרגות, שן שחוקה שן לא וכך הלאה.

וזה כמובן אחרי שנסעתי לפרונט מקצועי ועשיתי בדיקה לכל ארבעת הגלגלים, והבודק היה מופתע ושאל אותי האם כבר עשיתי איפשהו פרונט, על מה שעניתי לא שלא עשיתי שום בדיקת פרונט מאז שקניתי את הרכב, המשכתי והוספתי לו שהרכב רק בן שנתיים כמעט ושאלתי אותו מה?, האם הרכב לא אמור לבוא מהיצרן עם גלגלים מאוזנים וישרים?, על מה שענה לי שכן והוסיף שפשוט הפרונט של כל הגלגלים שלי אידיאלי ולא צריך שום כיוונון.

בנוסף לשחיקה המוזרה הזאת, הצמיגים התחילו לייצר רעש לא ממש נעים, במהירויות מסויימות, ששומעים אותו טוב מאוד בתוך הרכב אפילו עם כל החלונות סגורים ואפילו עם קצת מוזיקה.

בזמן האחרון היה לי פאנצ'ר באחד הצמיגים, נכנס בורג, נסעתי לטפל בפנצ'רייה, וכשפירקו לי את הצמיג שמתי לב שבכל התעלות הגדולות (3 או 4 נדמה לי), שהולכות ישר לאורך כל הצמיג, ישנו סדק בכל תעלה לכל האורך.

יותר מאוחר בדקתי האם זה רק בצמיג שטיפלו לי או בכולם, בסוף ראיתי שבכל הצמיגים זה קיים.

אחרי תגליות שכאלו, אני מבין שהצמיגים באמת עשו את שלהם והגיעה הזמן להחליפם בחדשים.

מה אתם חושבים על כל הסיפור הזה עם השחיקה המוזרה, ועם הרעש שהם מייצרים בנסיעה, והסדקים שנוצרו, והאם אני צודק במסכנה שלי שהגיעה הזמן להחליף אותם ?

אם תמליצו לי להחליף אותם, אז פה אני צריך את עזרתכם כמבינים בצמיגים.

להגיד את האמת, את הצמיגים האלו בחרתי אותם בזמנו בקפידה, ובסוף, כיום, אני מרגיש מאוכזב מהם, חשבתי שהם יהיו מסוגלים ליותר, ויהיו איכותיים יותר, אך..., (מה עוד שהם דיי יקרים).

בגלל זה אני צריך את העזרה שלכם, במידה ובאמת צריך להחליף אותם, אז באיזה צמיגים בדיוק, איזה יצרן ואיזה דגם?

הדרישות שלי מהצמיגים: קודם כל אותה מידה כמו של הצמיגים שלי, שלא יהיו יקרים מידי, בטח ובטח לא כמו אלו שמותקנים אצלי כיום (700-750 ש''ח לצמיג), שיהיו שקטים ורכים(האחרון אם זה אפשרי בכלל), אבל שהיו גם בעלי אחיזה נורמאלית בכביש יבש ורטוב, לא צריך שתיהיה אחיזה מוגזמת כמו לצמיגי ספורט ברכבי ספורט אך שבכל זאת יהיה איזשהו פרמטר של אחיזה.

זה הכל ניראה לי.

מחכה לתגובות שלכם, הכוונה, והמלצות שלכם בנוגע לסיפור הזה.

מראש תודה לכל המשתתפים.

בעבר - Daihatsu Sharade (White) Classic 1997 1.5i MT - עדיין במשפחה

בעבר - Mitsubishi Lancer (White) X 2008 1.8 GTS CVT

בעבר - VW Jetta (White) MK6 2013 1.2TSI DSG7

כרגע (סוף סוף) - Seat Leon FR (not White anymore)) 2016 1.8TSI DSG7

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

שלום,

בקצרה -.הצמיגים שיש לך. S.Drive אלה צמיגים ספורטיביים. אחיזה מעולה על חשבון נוחות, צריכת דלק, שחיקה ורעש.

הגיוני מאוד שנגמרו לך יחסית מהר.

לכל יצרן יש מבחר דגמים לכל סוגי הרכב וסגנון נהיגה. במידה שלך יש גם צמיגי נוחות וגם צמיגים עם יומרה ספורטיבית. הצמיגים שלך, למרות שהם צמיגים יקרים, לא התאימו לדרישות שלך ( שקט, נוחות ואורך חיים ). כי הם מיועדים למשהו אחר.

דבר שני, תרשום קוד מהירות ועומס כפי שזה מופיע ברישיון הרכב, כי קוד יש קוד מהירות W ויש Y.

בקשר לצמיגים החדשים - תהיה לך הרגשה של אחיזה פחות טובה עם צמיגי נוחות - S.Drive צמיגים עם אחיזה מעולה, בין הטובות.

יש מבחר צמיגים, גם במחיר יחסית זול. והצמיג הכי זול שאפשר לשקול זה falken ze 914

צמיג נוחות נוסף, מומלץ מאוד - Goodyear efficient grip perfomance.

אבל ראיתי משהו שבהתחלה חשבתי שיקר מאוד ( מסתבר שלא נורא ) הוא ייתן לך מכל העולמות, ללא התפשרות לאחיזה המאולה:

Goodyear eagle f1 assymetric 2

http://tires.yad2.co.il/tire-service?tire=5122&cs=1&diameter=8&aspectRatio=11&width=20&type=1

ולידע כללי לגבי המחירים למידה שלך:

http://tires.yad2.co.il/compare?type=1_0&diameter=8&aspectRatio=11&width=20

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

תמונות ברורות של השחיקה יכולות לעזור להבין איפה מקור הבעיה.

לפי התמחורים שמופיעים באתר יד2צמיגים ובהתחשב בדרישות שלך הייתי מכוון ל:

- הנקוק K107 או K117 (שניהם זמינים גם ב
אתר היבואן טיירקלאב
, שם תקבל גם 200 ש"ח גיפט כארד לרביעיה ו-8% הנחה עם כרטיס אשראי חבר).

- גודייר אסימטריק 2 (זמין גם הוא באתר היבואן אך במחיר גבוה במעט, אם כי תוריד 5% הנחה דרך נציג בפורום ועוד 8% בשימוש בכרטיס אשראי חבר).

- קונטיננטל ספורט קונטקט 3/5.

- ובקפיצה לרף המחיר שביקשת לא להגיע אליו מישלין PS3 (יתכן ובפועל תצליח להשיג אותם קצת יותר בזול לאור הוזלה כללית של המותג שמדווחת לאחרונה).

פורסם

התפשרות תהיה בכל צמיג "ירוק" יותר, כי זה מה יש.

אני מבין לגמרי את הדרישה ואני באמת חושב שהפאלקן יתנו מענה לצרכים שלך.

מעבר לכך יש הרבה דגמים מומלצים, מעבר למה שצוין, שתוכל למצוא אם תבצע חיפוש למידה שלך בפורום הטכני:

goodyear effigrip performance

hankook K117

pireli p7

ועוד...

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

המממ, אני שם לב עכשיו שנתתי אלטרנטיבות מקבילות פחות או יותר ליוקוהמה (זה מה שקורה כשממהרים להגיב לפני וולאד :wink:),

אם כי אלו צמיגים חדשים יותר שמקבלים ביקורות חיוביות גם בתחומים שביקשת.

להוסיף על כל השמות שנזרקו כאן וקצת יותר מוכווני נוחות - מישלין פרימסי 3, הנקוק K115 או K120.

פורסם (נערך)

וואו, כתבתם כל כך הרבה דגמים שאני מבולבל קצת, בכל מקרה תודה על המענה.

לגבי היוקוהמה שלי, כמו שכתבתי בהתחלה, בחרתי אותם בקפידה, בקפידה על אחיזה טובה, והם באמת בעלי אחיזה יוצאת דופן, לקחתי איתם פניות במהירויות שרכבים אחרים פשות מפחדים להתקרב למהירויות האלו בפניות כי הם פשוט יעופו :-), (רכבים ''רגילים'' כמובן ולא רכבי ספורט :-)).

אבל כשבחרתי אותם, כנראה שכחתי (או לא ידעתי עד שהרגשתי בחסרונו) לגמרי מעוד פרמטר חשוב כגון נוחות נסיעה, שזה השקט של הצמיגים והרכות.

אז עכשיו, אחרי שהתנסתי עם צמיגים כמו ה-S.DRIVE (שהם מצויינים באחיזה וזהו), אני מעוניין בצמיגים שהפעם ייתנו לי את האיזון בין האחיזה לנוחות, שיהיו פחות או יותר באמצע בין שני הפרמטרים.

מחיר - אני מאמין שאני אוכל לספוג מחיר של פחות או יותר 550-600 ש''ח לצמיג, עדיף לא יותר מ-600 ש''ח.

אז מכל הדגמים הרבים שרשמתם לי, האם תוכלו קצת לצמצם לדרישות שלי ולהמליץ לי ?

עריכה:

ולגבי התמונות של הצמיגים שלי, מחר אני אשתדל לעשות כמה תמונות של הסדקים והשחיקה הלא רגילה, ואני אעלה אותן לפה.

עריכה אחרונה על ידי JentuS12

פורסם

לעניות דעתי (המבוססת בעיקר על חוות דעת של משתמשים פה בפורום ובחו"ל) הגודייר אסימטריק 2 או אחד מההנקוקים עם ה-7 יתנו מענה טוב למבוקשך.

פורסם

האסימטריק 2 יתן לך אחיזה גבוהה, וישרוד יותר, ברכב של אבא שלי יש כאלה כבר 3 שנים ו45000 קמ, ויש להם עוד לתת.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

פאלקן לדעתי האישית הכי טובים בשוק נתנו לי להרגיש בסוזוקי אלטו כאילו זה רכב שטח

ובגלל שסוזוקי מרבה לשים קונטיננטל אז הייתי מוסיף קונטיננטל לרשימת הצמיגים המומלצת

פורסם

אני גם חושב כמו קודמיי שהגודייר יתאימו לך, במיוחד שהפרש המחיר שלהם מול ההנקוק הוא לא גדול.

אצלי ברכב יש את ההנקוק K107 שלדעתי הוא צמיג מצויין, והבנתי שה-K117 החליף אותו ואפילו טוב

ממנו, אז הייתי שם את ה K117, כיוון שהם שניהם באותו מחיר.

אם תרכוש את ההנקוק באתר היבואן(טיירקלאב), עם כרטיס "חבר", ובנוסף תשקלל את הדרים-קארד

שאתה מקבל(50 שקל לצמיג), אז המחיר הופך לאמטרקטיבי מאוד. אם אין לך אפשרות לכרטיס "חבר"

אני הייתי הולך על הגודייר אסימטריק 2.

פורסם (נערך)

שוב שלום לכולם.

חזרתי עם כמה נתונים כמו שביקשו פה, קוד הצמיג שלי ותמונות.

אז ככה, קודם כל אני לא ממש מבין עד הסוף מה זה קוד מהירות ומה זה עומס?

האם הקוד תמיד רשום באיזו אות אנגלית כגון V, Y או W ?

ומה זה עומס?, האם אלו שתי ספרות שרשומות לצד הקוד מהירות?

ועוד שאלה: מישהו יודע להגיד איזה גודל מקסימלי של תמונות אני יכול להעלות לפה מהמחשב שלי?, ז''א נפח ורזולוצייה.

כי שלי צילמתי אותם עם הנייד שלי, והרזולוצייה הייתה על מקסימום, אז יוצא שכל תמונה יצאה בערך 5MB וברזולוציות של QHD, כשאני מנסה לטעון תמונה הוא כותב לי שגיאה שהתמונה גדולה מידי אבל לא כותב עד איזה גודל מותר...

עריכה אחרונה על ידי JentuS12

פורסם

http://www.tirerack.com/tires/tiretech/techpage.jsp?techid=35

או בעברית:

http://tires.yad2.co.il/articles?ArticleID=671

אתה מחוייב לזהה או גבוה מהרשום ברשיון הרכב (ולא על הצמיגים כרגע).

אין קשר למהירות נסיעה ביומיום בפועל ואין קשר ישיר לחלוטין למשקל הכולל של הרכב.

לא צורפו תמונות אגב.

פורסם
פאלקן לדעתי האישית הכי טובים בשוק נתנו לי להרגיש בסוזוקי אלטו כאילו זה רכב שטח

האלטו הפכה לג'ימני ויודעת לטפס על סלעים בזכות הפאלקנים? וואו.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

אם כבר הלכתם עם ההמלצות לכיוון הספורטיבי, אז פירלי P-ZERO מעולים. יצא לי לנסוע עליהם לא מזמן והתרשמתי לטובה.

האסימטריק גם מעולים ונדמה כי יתאימו בתקציב ובדרישה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תוכן חדש...