Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3931 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

דיברתי היום עם סוכנות ביטוח כדי לקבל הצעת מחיר לגבי רכב שאני מעוניין בו.

כשאמרתי לסוכן הביטוח שהרכב יהיה תחת הנחת עולה חדש הוא שאל אותי מה קורה עם תשלום המיסים במידה והרכב נגנב בתוך השנים שהוא תחת הגבלת המכירה...

במידה וגונבים לי את הרכב בתוך ה 5 שנים שאסור לי למכור את הרכב האם אני צריך להחזיר למדינה את הטבת המיסוי על הרכב?

לא נשמע לי הגיוני...

פורסם

אבדן גמור לרכב שלא שילמו בעדו מסים

(א) על אף האמור בסעיף 5(ב), אם נגרם אבדן גמור או אבדן גמור להלכה לרכב כתוצאה ממקרה ביטוח המכוסה בפוליסה זו ולא שולמו כל המסים הממשלתיים בשל הרכב או שקוזז בגינו מס ערך מוסף, והמבטח החליט לא לתקן את הרכב, ישלם המבטח תגמולי ביטוח לפי שווי הרכב בלא מסים או בלא מס ערך מוסף, לפי העניין, או יחליפו ברכב אחר מסוג ואיכות דומים.

(ב) על אף האמור בסעיף קטן (א), מבוטח שימציא למבטח הוכחה כי אינו זכאי לפטור חוזר ממסים או לקיזוז מס ערך מוסף, לפי העניין, על רכב חליפי שהוא מתכוון לרכוש במקום הרכב שנגרם לו אבדן גמור או אבדן גמור להלכה, ישלם לו המבטח תגמולי ביטוח לפי שווי הרכב עובר ליום קרות מקרה הביטוח כאילו שולמו כל המסים בעדו, או יחליפו ברכב מסוג ואיכות דומים.

(ג) לאחר תשלום תגמולי הביטוח או החלפת הרכב רשאי המבטח לקבל מהמבוטח את זכויותיו ברכב, למעט אבזרים ומכלולים שלגביהם אין המבוטח זכאי לתגמולי ביטוח; אם העברת הזכויות האמורה תלויה בתשלום מסים כלשהם, יחול תשלום זה על המבטח.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

4 שנים, לא 5, וזה לא שאסור לך למכור את הרכב אגב, אבל אתה צריך כמובן לשלם את המיסים אם כן, או למכור לעולה חדש אחר.

פורסם

ליתר דיוק:

בשנה הראשונה אין אפשרות להחזיר מסים ולמכור לאזרח רגיל.

משנה שניה ועד שנה רבעית אפשר. בתום 4 שנים אין צורך להחזיר מסים, אפשר למכור רגיל.

לעולה אחר שיש לו זכות לשחרור רכב עם מסים מופחתים אפשר למכור גם בשנה הראשונה.

פורסם
אבדן גמור לרכב שלא שילמו בעדו מסים

(א) על אף האמור בסעיף 5(ב), אם נגרם אבדן גמור או אבדן גמור להלכה לרכב כתוצאה ממקרה ביטוח המכוסה בפוליסה זו ולא שולמו כל המסים הממשלתיים בשל הרכב או שקוזז בגינו מס ערך מוסף, והמבטח החליט לא לתקן את הרכב, ישלם המבטח תגמולי ביטוח לפי שווי הרכב בלא מסים או בלא מס ערך מוסף, לפי העניין, או יחליפו ברכב אחר מסוג ואיכות דומים.

(ב) על אף האמור בסעיף קטן (א), מבוטח שימציא למבטח הוכחה כי אינו זכאי לפטור חוזר ממסים או לקיזוז מס ערך מוסף, לפי העניין, על רכב חליפי שהוא מתכוון לרכוש במקום הרכב שנגרם לו אבדן גמור או אבדן גמור להלכה, ישלם לו המבטח תגמולי ביטוח לפי שווי הרכב עובר ליום קרות מקרה הביטוח כאילו שולמו כל המסים בעדו, או יחליפו ברכב מסוג ואיכות דומים.

(ג) לאחר תשלום תגמולי הביטוח או החלפת הרכב רשאי המבטח לקבל מהמבוטח את זכויותיו ברכב, למעט אבזרים ומכלולים שלגביהם אין המבוטח זכאי לתגמולי ביטוח; אם העברת הזכויות האמורה תלויה בתשלום מסים כלשהם, יחול תשלום זה על המבטח.

פעם ראשונה שאני קורא עברית ולא מצליח להבין מילה חח

מפה נובע שבמקרה של גניבה או טוטלוס בתוך ה 4 שנים אני צריך להחזיר מיסים או לא?

פורסם

תרגום לשפה פשוטה:

א) ביטוח ישלם את ערך הרכב ללא מסים.

ב) אך אף האמור בסאיף א', אם מבוטח לא זכאי לפטור חוזר ממסים ויציג אישור על כך, ביטוח ישלם את ערך הרכב כולל מסים.

ג) לאחר תשלום תגמולי ביטוח, הרכב יועבר לחברת הביטוח. אם לצורך העברת בעלות יש לשלם מסים כאלה או אחרים, חברת הביטוח משלמת.

פורסם

בוקי - אתה טועה ומטעה.

הרכב משועבד למדינת ישראל, והיא תדרוש את שלה והמבוטח יקבל את יתרת הכסף לאחר קיזוז המיסים ע"י המכס.

המקרה היחיד בו משולם ערך הרכב ללא מיסים הוא במקרה שהרכב שייך לתייר שלא משלם מיסים כלל.

בעקרון מאז החלת המיסוי הירוק הנחת עולה חדש מסתכמת בכמה אלפי שקלים שלא שווים את בלבול המוח וההגבלות הנלוות לכל התהליך.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
בוקי - אתה טועה ומטעה.

רק פישטתי את מה שישה רשם, לא הוספתי שום פרשנות שלי ולא הבאתי שום דעה.

לא מכיר את הנושא לעומק.

פורסם

" אם העברת הזכויות האמורה תלויה בתשלום מסים כלשהם, יחול תשלום זה על המבטח"

לפי איך שאני מבין את המשפט הזה זה אומר שחברת הביטוח משלמת את המיסוי על הרכב למדינה וזה לא בא על חשבון כספי הפיצוי שלי...

לגבי כדאיות ההטבה זה מאוד תלוי על איזה רכב מדובר

וכשמדובר על רכב בסביבות ה 500K אז ההטבה היא בערך 75K שזה בהחלט משמעותי...

פורסם
תודה רבה...

יש מצב שבגלל זה חברות הביטוח גובות יותר כסף על ביטוח של רכב עם הנחת עולה חדש?

כפי שאני מבין את המצב.

אם הזכות שלך היא חד פעמית, הרי אתה תקבל את ערך הרכב "הרגיל" כאילו שולמו עליו מיסים. סעיף ב'

וחברת הביטוח תשלם בנוסף את המיסים שנדרשים על ידי המדינה , ככל שנדרשים בסיטואציה שכזו. סעיף ג'

אולי מכך נובע הרצון לבקש פרמיה גבוהה יותר.

אם הזכות אינה חד פעמית יחול סעיף א' + סעיף ג'

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

ישה, לפי איך שאני מבין חברת הביטוח תשלם מיסים רק אם תרצה להעביר את הרכב על שמה כדי לתקן ולמכור האלה. רשום שם "ראשית להעביר את הזכויות ברכב על שמה".

לא רשום שהיא חייבת לעשות זאת.

אם הרכב נגנב אז אין על מה לשלם מסים.

פורסם

מקבל את ההערה.

רק לא בטוח מה עמדת גובה המס במקרה שכזה. מניח שאכן לא יוצאת דרישה לתשלום שכזו.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

אין סיבה שתצא דרישת תשלום מכיוון שהרכב נגרע ממצבת כלי רכב בישראל ואף אזרח ישראלי לא משתמש בו.

מדינה מוותרת על חלק מהמס פעם אחת לכל עולה, אז המצב הזה נשמר.

ירכש רכב אחר במקום, בנוהל רגיל ומדינה תקבל את מסיה, היא לא צריכה לוותר פעמיים.

• תוכן חדש...