Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3942 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 114
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בגלל שסיקרנת אותי ובגלל שאני מאוד מעריך את העבודה של אודי עציון, הלכתי לקנות ידיעות אחרות. טוב, נו, על מי שאני עובד, נסעתי לאמא שלי לאכול ארוחת ערב ועיינתי בעיתון שיש לה בבית.

קודם כל, אני חייב להודות שהנתונים שפרסם אודי אכן מעניינים. מעניינים, אבל לא מפתיעים. צריך להיות גאון הדור כדי לדעת ש-95% ממי שקונה מיצובישי אטראז' זה חברות ליסינג והשאר זה כנראה 4.5% חברות פרטיות ו-0.5% אנשים חסרי טעם?

צריך להיות מומחה גדול כדי לדעת שאין גולף בליסינג?

אף פעם לא הבנתי למה זה כזה משנה לאנשים לדעת באיזה אחוזים בדיוק נמכרים הרכבים לליסינג או לפרטי. גם הטיעונים שמוזכרים בכתבה ברובם, לדעתי, לא מחזיקים מים. זה נכון שכשמדובר ברכבי השכרה הפרמטר העיקרי שקובע הוא גובה ההנחה, אבל ברכבי ליסינג? לא מסכים. כשאבא שלי היה צריך להחליף רכב ליסינג נתנו לו לבחור בין שלושה או ארבעה דגמים. אף אחד לא הכריח אותו לקחת יונדאי i20, זאת הייתה ההמלצה של חברת הליסינג. עובדה שבסוף הוא לקח טויוטה. כשצה"ל יצא למכרז ליסינג אף אחד לא בא ואמר "מה דעתכם על מיצובישי אטראז'?". נהפוך הוא, צה"ל בא ובחר ספציפית ברכב הזה ואז יצא למכרז על הרכב הזה.

עברו הימים בהם קצין הרכב דוחף רכב ספציפי לעובדים. גם בפורום אנחנו רואים יותר ויותר אנשים שנכנסים לשאול "איזה רכב ליסינג לקחת?". בסוף הביקוש מגיע מלמטה והיבואן צריך לשכנע את עובדי הליסינג שכדאי להם לקחת פיג'ו 301 ולא מיצובישי אטראז' או יונדאי i25.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם (נערך)

לא נכנסתי עדיין לכתבה, אבל נתון אחד בטבלה הפתיע אותי, מאזדה 3 "מלכת הליסינג הנצחית" נמכרת באחוזים יחסית (לקטגוריה) גבוהים לפרטיים, כאשר קורולה, אוקטביה וסיד מוכרות באחוזים גבוהים יותר לליסינג. מעניין לאן נעלמה הi30.

בקטגוריה של הקטנות, האחוזים של המאזדה 2 והיאריס גם צמודים, כאשר ה-2 נחשבת לרכב שהליסינג מוצף בו והיאריס בעלת מוניטין של "פרטית".

עריכה אחרונה על ידי Murzilka

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

לא יודע איך המזדה 3 הפכה ל״פרטית״ - שיותר מחצי מהמכירות שלה הן לליסינג. ההבדל בינה לבין האוקטביה זניח.

מה שכן רואים שכשלקוח הולך לקנות רכב בכסף שלו או לוקח רכב בליסינג זה נראה אחרת לגמרי.

פורסם

אז מה זה בעצם אומר? שמדובר ברכב רע שאף לקוח פרטי לא מעוניין בו?

אז למה בליסינג כן בוחרים בו?

ולהפך, אם 50% מהמאזדות 3 הולכות לליסנג, זאת סיבה לא לקנות אותה בתור רכב פרטי?

פורסם

לצביקה שלא מבין למה זה מעניין, אני אנסה להסביר למה זה דווקא כן, לפחות לעניות דעתי. בליסינג אתה יכול לבחור בין 3-4 דגמים ובפרטי בין 40-50 יצרנים ומאות דגמים. זה נקרא העדפת הקהל ולא "הקומבינה או הדיל שמנהל הרכש הצליח לסגור". מאידך, כמו שמור זילקה וקרוז ציינו, מסתבר שיש קשר הדוק בין הנתונים, כמו במקרה של האוקטביה והמאזדה שהם ציינו. האוקטביה הפכה לאחת המשפחתיות הכי פופולאריות בשוק הפרטי וכנראה שזה יצר דרישה "מלמטה" של עובדי חברות מקציני הרכב "למה אין אוקטביה?" ולהיפך, המאזדה3 שהיתה אחת ממלכות הליסינג יצרה למוצר פרסום רחב וגם אנשים פרטיים שראו אותה בכל חור אמרו לעצמם, אם יש אותה לכל כך הרבה, גם אני רוצה. לאטרז' זאת תעודת עניות לדעתי שרוב מוחלט של הרוכשים באים מציי הרכב אבל אני מניח שאת המנכ"ל ומנהל הכספים של מיצובישי זה פחות מעניין, אם כי יש בזה סיכון של תסמונת "כל הביצים בסל אחד" לעומת למשל הגולף ש96% מהמכירות הן לשוק הפרטי.

מכונית קונים במזומן או שלא קונים בכלל

פורסם

למה מטומטמים?

לי יש בליסינג ואני לא רואה סיבה לא לקחת בפרטי.

הרכב אמין יחסית, מאובזר.

חוץ משילוב מנוע גיר שלוקה בחסר מבחינת ביצועים וצריכת דלק, אבל מצד שני עמיד ואמין מאוד במה היא נחותה מאחרות?

בנוסף, תוסיף מאחורי זה את כלמוביל, שהאחריות שלהם לא רק על הכתב ובלי ויכוחים מיותרים.

פורסם
יש אנשים שמספיק מטומטמים לקנות i20 פרטית?

מטומטמים הם אנשים שחושבים שi20 זה רכב שלא ראוי לקנות אותו כלקוח פרטי.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

I20 זה לא אוטו רע, הוא אמין ופרקטי, הבעיה שלו היא התמחור (105-110).

אם נשווה את הגרסא המאובזרת (פרימיום) למתחרות מהמזרח (יאריס sky, סוויפט GLX ומאזדה 2 דיינמיק) נגלה שהיא יותר יקרה, אך לא הכי שומרת על ערכה. יותר זללנית בדלק, לא יותר מאובזרת, לא הכי בטיחותית. לזכותה יעמוד תא מטען הכי גדול בקטגוריה (אך לא בפער גדול מידי, חוץ מהסוויפט).

המושג מטומטמים קצת קיצוני למדי, אבל היא פשוט לא מהווה חבילה משתלמת לרכישה בשוק הפרטי.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

זה נכון שכשמדובר ברכבי השכרה הפרמטר העיקרי שקובע הוא גובה ההנחה, אבל ברכבי ליסינג? לא מסכים. .

זה שאתה לא מסכים לא אומר שאתה צודק :-) . הפרמטר העיקרי גם כאן הוא גובה ההנחה שמקבלת חברת הליסינג/השכרה. אם היא לא מקבלת הנחה היא לא תקנה את הרכב לשיווק מסיבי. כלומר, אם תתעקש על רכב שלא נותן הנחה, לא תקבל אותו בליסינג באותו מחיר של הקבוצה אליה הוא שייך.

כשאבא שלי היה צריך להחליף רכב ליסינג נתנו לו לבחור בין שלושה או ארבעה דגמים. אף אחד לא הכריח אותו לקחת יונדאי i20, זאת הייתה ההמלצה של חברת הליסינג. עובדה שבסוף הוא לקח טויוטה. .

שלושת הדגמים היו כאלה שבהם יש לחברת הליסינג הנחה.

כשצה"ל יצא למכרז ליסינג אף אחד לא בא ואמר "מה דעתכם על מיצובישי אטראז'?". נהפוך הוא, צה"ל בא ובחר ספציפית ברכב הזה ואז יצא למכרז על הרכב הזה..

בגלל המחיר.. בגלל המחיר !

עברו הימים בהם קצין הרכב דוחף רכב ספציפי לעובדים. גם בפורום אנחנו רואים יותר ויותר אנשים שנכנסים לשאול "איזה רכב ליסינג לקחת?". בסוף הביקוש מגיע מלמטה והיבואן צריך לשכנע את עובדי הליסינג שכדאי להם לקחת פיג'ו 301 ולא מיצובישי אטראז' או יונדאי i25.

השיווק פשוט חכם יותר. ראשית - לקצין הרכב יש אופציות מהן אפשר לבחור (קל יותר להחליט אם שואלים אותך מה אתה מעדיף מבין ה-4 אופציות. אתה מרגיש "שותף" להחלטה). שנית - אפילו אנשי מכירות בחברת הליסינג מקבלים מחלק מהחברות עמלה על כל רכב שלהם שהם משווקים.

ומילה אישית על האטראז - מדהים איך בשנת 2014-5 הצליח מישהו לעצב רכב מכוער כמו האביאו דור ראשון !!!!!!!

אם זה לא מקולקל- אל תתקן את זה.

• תוכן חדש...