Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יעוץ לפני רכישה BMW 760 דיזל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3934 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

הבעיה שככל שמחיר הקניה של רכב יוקרה יורד, כך עולה מחיר האחזקה שלו (וברכבים האלו זה מחירים מאוד משמעותיים - למשל בשביל הספורט תבדוק כמה עולה בולם זעזועים מקורי - ואתה צריך מקורי אם אתה רוצה שהרכב ירגיש כמו שהוא צריך להרגיש).

לירוי, בהנחה שאחיך יכול להרשות לעצמו בשנה תיקונים בעלות 20~30Kש"ח רכב כזה יכול להיות אופציה.

מעבר לזה, הייתי ממליץ על מרצדס שהיה מוצלח יותר בשנתונים האלו. דגמי הדיזל של במוו לא כל כך נפוצים בארץ וזה חיסרון במובן האחזקה שלו.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

יש לו עכשיו מרצדס C220 שנת 2007 דיזל.אבל הוא רוצה משהו גדול. אחי לא רוצה לירכוש משהו חדש למרות שהוא יכול . הוא מעדיף להשקיע את הכסף שלו בסחורה

פורסם

מעבר לזה, הייתי ממליץ על מרצדס שהיה מוצלח יותר בשנתונים האלו. דגמי הדיזל של במוו לא כל כך נפוצים בארץ וזה חיסרון במובן האחזקה שלו.

כן, אבל דגמי הדיזל של ב.מ.וו הרבה יותר נעימים מאלא של מרצדס וזה לא שונה גם היום.

בשנים האלא (E65) יש כם 740d אם אינני טועה.

פורסם

סדרה 5 או E קלאס לא תספק את אחיך?

סדרה 7 זה רכב מאוד גדול ומגושם.

לעניין האחזקה, היא כנראה לא תיהיה זולה אם כי בולמי הזעזועים אינם אלה שצריכים להדאיג אותך (ומחירם אגב כ-200$ לבולם או 900$ למתלי אויר אבל אלה דווקא אמינים בניגוד למערכת של מרצדס).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

לא יצא לי אי פעם לראות סדרה 7 דיזל.

לא 730 ובטח שלא 760 (שלא קיים אגב)

כמו שאמרו לך, אחזקה לא זולה.

אך רכב מפנק ברמות.

פורסם

הולך להיות כיף עם מחשוב אולטרא מתוכחם בן עוד מעט 12 שנים.

יש סיבה שמחירים של הספינות הללו ברצפה.

אני חושב שסדרה 5,או E CLASS ההיו בחירה הרבה יותר שפויה.

Porsche 944 turbo

פורסם

Nimnim אני חולק עלייך חבר, המורכבות הטכנולוגית של רכב יוקרה ישן זה לא הסיבה למחיר הנמוך כיד שניה, בטח לא סיבה מרכזית לכך.

רכבי פאר ישנים מאבדים הרבה מערכם מכמה סיבות:

1.תחלופת ידיים גבוהה שמאוד נפוצה לסגמנט באקזמפלרים ישנים.

2.מי שיש בידו הממון ירצה רכב חדש יותר ולא מכונית פאר קשישה.

3.הוצאות דלק גבוהות (מאוד)

4.ביטוחים יקרים.

5.אם איני טועה אגרת רישוי יקרה.

תשקלל את כל אלה ותגלה שדווקא האחזקה המכנית היא החלק הפחות כבד.

לעניין המחשבים ברכב מזדקן, אני נוסע במכונית לא פחות מורכבת (אולי אפילו יותר מורכבת) מזו של סדרה 7 ואין שום בעיות ואני מכיר מקרוב עוד לא מעט אקזמפלרים של מרצדס\ב.מ.וו סביב אותו גיל ואין להם תקלות מיוחדות.

יש איזו הילת פחד סביב רכבי יוקרה מזדקנים וכולם חוששים מתקלות יקרות בזמן שההוצאה הכי גדולה על הרכבים האלה זה בכלל הדלק והביטוחים\אגרות רישוי.

אגב, את כל המחשבים וכדומה ניתן למצוא ברשת ובמחיר שלא יאלץ שבירת תכנית חסכון.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם (נערך)
כן, אבל דגמי הדיזל של ב.מ.וו הרבה יותר נעימים מאלא של מרצדס וזה לא שונה גם היום.

נהגתי ב320D ולא הרגשתי שהיא נעימה יותר מהמרצדס C מבחינת המנוע. חזק יותר כן, נעים יותר - לא שמתי לב לזה.

מעבר לכך שהדיזל של מרצדס אמין בהרבה. בS קלאס אתה בכלל לא מרגיש שהמנוע הוא דיזל - שקט מאוד וחלק.

לעניין האחזקה, היא כנראה לא תיהיה זולה אם כי בולמי הזעזועים אינם אלה שצריכים להדאיג אותך (ומחירם אגב כ-200$ לבולם או 900$ למתלי אויר אבל אלה דווקא אמינים בניגוד למערכת של מרצדס).

זה בחו"ל לפני מכס, מע"מ וכד'. ולירוי ציין אומנם 760 שלא קיים בדיזל, אבל מניח שמדובר בדגם המפואר שכולל גם מתלי אויר.מעבר לזה, כמה שאני זוכר, במחיר בארץ לבולמים מקוריים הרגילים עבור E34 היה כ8000ש"ח לכל הרבעיה. לא חושב שזה זול בהרבה לE65. תוסיף לזה אלקטרוניקה, צלחות יקרות (אפילו תחליפי עולה קרוב ל1000ש"ח לאחוריות), צמיגים נורמאליים 4K, מצבר 1K, קצת תקלות, המחירים של 20~30K לאחזקה שנתית בתקלות וכד' - ריאלי מאוד. ולגם הזה בסדרות המוקדמות היו בעיות גיר כמה שאני זוכר, קרטר פלסטיק שנסדק וכל השמן נשפך, פלסטיקים, ידיות, חיישנים וכד' - לא חסר בעיות.

לירוי, לאחיך E קלאס E280CDI או E350CDI (קיים בארץ במספרים קטנים) לדעתי יהיה בחירה מעולה.

ואגב, ניתן למצוא גם S קלאס דיזל S350CDI.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
נהגתי ב320D ולא הרגשתי שהיא נעימה יותר מהמרצדס C מבחינת המנוע. חזק יותר כן, נעים יותר - לא שמתי לב לזה.

זה לא רק מהנסיון האישי שלי (החזקתי 320d במשך כשנה, ויוצא לי לנהוג במרצדסים וב.מ.וו דיזל שכורות לא מעט ) ואם תקרא את חוות הדעת המקצועיות מאנגליה למשל לא פעם הם יציינו שהמנועי דיזל (4 צילינדרים) במרצדס C לא הכי נעימות (Gruff).

אני חושב שהמנוע ב320d (וב520d לצורך העניין) מנועים מעולים, חזקים ושקטים.

גם המנועי דיזל באודי נעימים יותר אגב.

פורסם (נערך)

לגבי אודי, אם מדובר על מנוע CR2.0TDI זה אותו מנוע של כל הקונצרן וזה פשוט מנוע של כלי חקלאי מבחינת הויברציות על סרק ובכל מקום כותבים על סרק לא נעים למנוע הזה (יש משקולות איזון וזה כניראה עוזר, אבל עדיין המנוע לא מהנעימים שבדיזלים).

מנוע 2.1 של מרצדס לאומת זאת - מה שהיה לי כשנה וחצי, מנוע מעולה. עם מעל חצי מיליון קילומטר עבד כמו חדש והיה די חלק, לא עברו ויברציות במהלך הנסיעה לתא הנוסעים, רק טיפה בסרק (לא יותר מרכב בנזין מודרני כמו יונדאי I35 עם מזגן פועל). בכלי החלקאי של VAG על סלד נמוך במאמץ הויברציות עוברות להגה בצורה מאוד לא נעימה (על כ1000סל"ד בעליה על הילוך גבוה כאשר הDSG לא החליט שהגיע זמן להוריד הילוך כי נוסעים לאט ולא לוחצים). יש לי את המנוע הזה, סוחב מעולה בכל טווח הסל"ד, אבל חלקות זה לא הצד החזק שלו וגם הצד האקוסטי בסרק ובשיוט על מהירות גבוהה.

פורסם

אחי שלח אותי ליראות את האוטו. חיצונית האוטו מושלם וניראה כמו שBMW צריכה להיות. פנימית האוטו לא הכי שמור. האוטו עבר כ400000ק"מ יד שניה .יש לאוטו רעשים מעצבנים כל עצירה .הבעלים הנוכחי שהוא עם האוטו כחצי שנה לא יודע לתפעל את כל המערכות שבאוטו. האוטו מלא בשכלולי חשמל . המחירון של האוטו כ70000 שח ורוצים על האוטו כ50000 שח

על פניו אני אישית לא המלצתי על האוטו הזה, בגלל שלהביא את האוטו למצב מושלם יעלה הרבה יותר מלקנות אחת מושלמת במחיר מחירון

• תוכן חדש...