Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3955 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

EVO שמו מיאטה חדשה מול GT86 במסלול, ומה שגילו הכה אותם בתדהמה! כנסו לסרטון המקורי! קשה לצפיה!

אמ;לק - הכל בסדר חברים, אפשר היה להסתדר גם עם כותרת שפויה יותר.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

• תגובות 268
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
כתבתי את זה כבר למעלה. ברור שהוא מקבל מחיר טוב על ה-6 וברור שהוא לא מקבל מחיר כזה על המיאטה. לפי החישוב שעשיתי, אפילו אם המיאטה עולה 15% יותר מה-6 (כשבפועל זה בטח מגלם הנחה גדולה יותר מ-15% כי המיאטה יותר זולה מה-6 בהרבה מקומות אחרים), היבואן עדיין מרוויח עליה הון קטן.

הפער מגיע לעשרות אחוזים, לא 15%.

בזמנו פורסם שמפיץ אירופאי משלם 40% יותר על מאזדה 3 לעומת דלק מוטורס.

עכשיו לך תעשה את החשבון...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
רוני נראה לי שחשבון זה לא החלק החזק:lol: אצלך כאן בשרשור.

נתחיל במחיר מאזדה 6 167000 ש"ח, נשיל ממנו את המע"מ נקבל 141000, נשיל ממנו את הרווח 20% נקבל 113000 ש"ח נוריד את המיסים 111% (ללא מע"מ) נקבל עלות בישראל 54000 ש"ח שהם 12300 יורו

החישוב מתעלם מההנחות של מיסוי ירוק ואביזרי בטיחות .

גנב, חזיר אויב הציבור , היבואן הגרמני, שגובה 33000 יורו.

המסקנה מוכיחה שאכן המחיר ליבואן הישראלי נמוך בהרבה מאשר ליבואן הגרמני במזדה 6 וסביר שבמיאטה היצרן לא נותן לנו הנחות מטורפות כאלה , ולכן המחיר גבוה בהרבה בהשוואה למחיר של המזדה 6 בארץ .

ולגבי הבאגט לא ירדת לסוף הדעת כנראה, וזה כוון לפרקש שרוצה פיקוח על המחיר / הרווח .

לגבי באגט אין פיקוח , ולא חשוב אם יש לו 500 יצרנים בארץ או אחד, כי הרגולטור לא חושב שיש לפקח על מוצר בכלל ועל לחם בפרט אלא לגבי סוג אחד של לחם אחיד, ( אהה גם חלה אחידה ) כמוצר סופר סופר בסיסי.

ואין ספק שהרגולטור הטוב ביותר למחיר הוא תחרות, אבל מה לעשות שבתחום הזה התחרות לא קיימת במוצרי יצרן ספציפי אבל היא קיימת בינו לבין מוצרי יצרנים אחרים.

עשיתי חישוב כבר למעלה. הוא כמובן לא מדויק כי אין לי מספרים מדויקים וכי לא הפעלתי את המע"מ במקום הנכון, אבל כל המטרה הייתה להראות שלא צריך לתת חישוב מדויק בשביל להבין שמדובר פה בהפרש בלתי סביר. ואגב, לא התעלמתי ממיסוי ירוק ואביזרי בטיחות, אנא קרא שוב.

וסלח לי, אבל אם כבר מדברים על לחם - הרגולטור זורה חתיכות עבשות של לחם בפרצוף של הציבור כשהוא קובע מחיר נמוך לסוג לחם אחד ואחיד, ומאפשר לשאר הלחמים להרביץ מחירים מהאגדות. לא יאומן שבאירופה כיכר לחם עולה בערך רבע ממחירה בארץ. אני יכול לקנות 500 גרם לחם בפחות מ-50 יורוסנט, ואם אני רוצה לחם איכותי, פרוס וטעים, אני משלם 90 יורוסנט. ארבעה שקלים, להזכירכם.

אהה, ברור! כרטיס הכניסה של חובב המוטוריקה לעולם רכבי הספורט הוא מוצר צריכה בסיסי!

אני מציע לך לבדוק בעוד כמה מדינות היכן ממוצב הספורט המוטורי מבחינת עלויות ביחס לענפי הספורט האחרים, ולשוב אלינו עם תובנות לגבי מה שכתבת.

אין ספק, מבין כל הטענות המטופשות שהועלו בשרשור הזה, זאת ללא ספק טענת פח ברמה שטרם נראתה כמותה :lol:

העיקר שטרחת לציין בראשית דבריך שאני כתבתי שטויות...

אלעד, תפסיק לכתוב כל הזמן שמאזדה מיאטה היא מוצר צריכה בסיסי. אתה לא מבין שהיא לא?

ערכתי כאן מספר חישובים אף אחד מהם לא עושה שכל , כי רב הנסתר על הנגלה

עם רוני יהיה נחמד, או מישהו אחר שנגיש למידע , שייתן לנו את המיסים על רכב בגרמניה , את גובה מס הערך המוסף, אז אולי נשכיל משהו.

בגרמניה למיטב ידיעתי 19 אחוז מע"מ, וזהו.

אם תזכור, התפרסמו כבר בעבר נתוני העלויות של מכוניות ליבואנים ישראלים. מאזדה 3 שעלתה לצרכן 121000, עלתה ליבואן 47000 שקלים. למפיץ אירופי היא עלתה 65000 שקלים (זה היה כשהיורו היה חזק יותר מול השקל, במחירים של היום זה קרוב יותר ל-60000, וצריך לזכור שכיום היורו חזק יותר מול הין ביחד ל-2011).

הנה חישוב שעלה (כאן בפורום) למאזדה 6:

מזדה 6

2.0 executive

עלות יבואן (ממנה נגזרים כל התחשיבים לצרכי מס) = 58,842 ש"ח

מס קניה = 50,876 ש"ח

רווח גולמי = 26,058 ש"ח

מע"מ = 21,724 ש"ח

מחיר לצרכן = 157,500 ש"ח

premium 2.5

עלות יבואן (ממנה נגזרים כל התחשיבים לצרכי מס) = 66,037 ש"ח

מס קניה = 60,020 ש"ח

רווח גולמי = 32,562 ש"ח

מע"מ = 25,379 ש"ח

מחיר לצרכן = 184,000 ש"ח

אפילו אם מיאטה חדשה עולה ליבואן כמו מאזדה 6 פרימיום 2.5, או אפילו אם היא עולה יותר - נניח 70000 שקלים, אז לפי החישוב הזה הרווח של היבואן על מיאטה אחת הוא 60000 שקלים.

וכל זה לא לוקח בחשבון את העובדה שהשקל התחזק מול הין מאז 2011 באיזה 30 אחוז...

ואגב אחרון - מישהו העלה כאן בעיה הרבה יותר בסיסית - שהיבואניות מתאמות מחירים. כל המשפחתיות עולות היום אותו הדבר. כל הג'יפונים, כל המשפחתיות הגדולות... אפילו במכוניות היוקרה יש תיאום מחירים.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

השנקל שלי:

1. גם אם ליבואן רווח גולמי גבוה מכל יחידה שנמכרת, עדיין לא ברור אם כל הסיפור רווחי בעבורו: אנחנו לא יודעים כמה עלתה לו התקינה לרכב, הכשרת מכונאים ומלאי חלפים נדרשים.

כשההוצאות האלה מתפזרות על מספר זעום של אקזמפלרים - אין שום וודאות באשר לשיעור הרווחיות מהדגם.

2. היבואן רשאי למכור את הרכב בכל מחיר שעולה על רוחו, אבל מכיוון שמדובר בדגם שמיועד לחובבי רכב שמעורבים ומבינים את השוק - רצוי למכור אותו במחיר שייתפס כהוגן ולו רק בעבור יחסי ציבור בקהילת החובבים.

יחסי ציבור טובים יביאו מן הסתם גם לעלייה במכירות מכוניות הלחם והחמאה שדלק מייבאת.

3. לצרכן תמיד עומדת הזכות להחליט ששיעור הרווחיות של 'דלק רכב' גבוה מידי ואיננה לרוחו, במצב כזה כדאי שיחצה את הכביש וייגש ליבואן אחר, או שינצל את הסכום שחסך בכך שהוא לא קנה את הרכב, ישקיע אותו במניות היבואן שנסחרות בבורסה בתל אביב ויהיה שותף לרווחי העתק שלו אך גם יהיה חשוף להפסדים שהשקעה כזו טומנת בחובה.

פורסם
EVO שמו מיאטה חדשה מול GT86 במסלול, ומה שגילו הכה אותם בתדהמה! כנסו לסרטון המקורי! קשה לצפיה!

אמ;לק - הכל בסדר חברים, אפשר היה להסתדר גם עם כותרת שפויה יותר.

סחה על ניסיון החזרת השרשור למוטב.

תארוז לי אחד GT86, בבקשה.

פורסם
אלעד, תפסיק לכתוב כל הזמן שמאזדה מיאטה היא מוצר צריכה בסיסי. אתה לא מבין שהיא לא?

חובת ההוכחה היא עליך: נא הבא ציטוט שלי שבו מופיע שכתבתי דבר כזה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אלעד, בדיוק. זה בדיוק העניין. אם תמשיך להגיד שאנשים פה אמרו דברים שהם לא אמרו, זה לא יהפוך את זה לנכון. כמו שאתה לא כתבת שזה מוצר צריכה בסיסי (להפך), כך גם אף אחד אחר לא כתב, כולל מנשה123 או פרקש.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
אלעד, בדיוק. זה בדיוק העניין. אם תמשיך להגיד שאנשים פה אמרו דברים שהם לא אמרו, זה לא יהפוך את זה לנכון. כמו שאתה לא כתבת שזה מוצר צריכה בסיסי (להפך), כך גם אף אחד אחר לא כתב, כולל מנשה123 או פרקש.

פרקש כתב שמכונית בכלליות זה מוצר צריכה בסיסי שזה בכלל לא נכון.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

סרטון מעניין. אין ספק שמדובר על שני רכבים מצויינים, אם כי מהסרטון עולה בעיה במאזדה: זויות גלגול. לא נהגתי בטויוטה, כן נהגתי באחותה מבית סובארו ואופן דומה היא רוכנת מעט מאוד בסיבובים.

נקווה שאבארט יטפלו בבעיה הזו.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם (נערך)
סרטון מעניין. אין ספק שמדובר על שני רכבים מצויינים, אם כי מהסרטון עולה בעיה במאזדה: זויות גלגול. לא נהגתי בטויוטה, כן נהגתי באחותה מבית סובארו ואופן דומה היא רוכנת מעט מאוד בסיבובים.

נקווה שאבארט יטפלו בבעיה הזו.

בעיה מוכרת גם מהדור הקודם. שום דבר שובלמים ב-5K לא יפתרו. לעומת זאת, גג נפתח אי אפשר להוסיף ו-200 קילו אי אפשר להוריד. טוב האמת שגם עוד שני מושבים אי אפשר להוסיף. בכל מקרה לצרכים ולטעם שלי המיאטה היא הפלטפורמה המועדפת לשיפורים.

עריכה אחרונה על ידי HyperViper

מאזדה מיאטה 2008 משופרת לנפש

פורד פיאסטה 2016 למבצעים מיוחדים

פורסם

אישית זוית גלגול חריפה לא מפריעה לי, כל זמן שהמכונית מתנהגת טוב. להפך, זוית גלגול כזו אומרת שהתגובות של המכונית יותר הדרגתיות, ושוב, אישית זה יותר נוח לי כך (כנהג לא מיומן).

בנוסף, למיאטה יש, במדינות מתוקנות, שפע של שיפורי המשכשוק, שמאפשרים לשנות את ההתנהגות והביצועים, ככה שהגרסא הבסיסית היא רק, אממ... הבסיס.

ראינו כאן גם מבחן הפוך, שמעדיף את המאזדה, וצריך גם לזכור, זה מבחן על מסלול. לא מי-יודע-כמה רלוונטי לארץ...

אבל, מי אנחנו שנלין, אלו באמת זמנים טובים, להוציא המחיר...

אני לא חושב שדלק מוטורס כאלו חמדנים, אלא שהסגמנט הזה חוטף את כל עלות המיסוי, מה שלא קורה במכוניות עממיות יותר.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)

המשכשוק - ברצינות?! למה לא "אחרשוק"?

אם מאזדה יציעו סט מתלים משודרג זה דבר אחד, מוצרי Aftermarket כאלו ואחרים יש גם לסובארו/טויוטה. הזמנים של המיאטה היו טובים יותר בפער חסר משמעות לחלוטין - אם היו עושים 10 בדיקות, סביר שבחלק מהפעמים אחת תוביל ובפעמים אחרות השנייה. מצד שני נאמר שהטויוטה הייתה מהנה יותר.

למרות זאת, לזכות המאזדה יש לציין כי למרות מתלים רופסים ולמרות נחיתות הספק ניכרת היא מצליחה לייצר זמנים זהים, פחות או יותר, לאלו של הטויוטה.

עריכה אחרונה על ידי Cuore Sportivo

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

אני לא הרגשתי שזוויות הגלגול מפריעות לי וזה משהו שבאמת אפשר לשנות בקלות במחיר מאוד נמוך. המיאטה מצליחה להיות מאוד נוחה בזכות רכות המתלים.

emotion of motion

פורסם

זה מכריע את הכף לדעתי:

modp-1209-12+2013-scion-fr-s+backseat.jpg

טויוטה תכננה את הג'יטי86 כך שיוכלו להיכנס 4 צמיגים בבגאז' וכאשר המושבים האחוריים מקופלים.

במיאטה בקושי הספייר נכנס.

הערה: לא, לא בגלל המקום פר אקסלנס. הגישה הזו של היצרנית והזיהוי של קהל היעד.

• תוכן חדש...