Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3956 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום פורום יקר ,

בהמשך לת'רד הזה שאני מחפש את הנתונים המקוריים של המצבר ברכב של הוריי .

אני חושד כי יש זליגת זרם ברכב ומחפש צבת זרם למדידת זרם ישר כאשר הרכב עומד ולא מונע ובמינימום עומסים .

האם למישהו מאזור ראשון לציון יש ?

תודה !

על החוק להיות אדפטיבי בהתאם לרוח הזמנים

פורסם

אפשרי, אבל חשבתי לחסוך את הפירוק של הקוטב .

מה גם שאני חושש שברגע החיבור שלך הקוטב חזרה יהיה זרם גבוה יחסית שישרוף את הפיוז ברב מודד .

פורסם

אם מדובר על רכב מודרני עם מספר רב של מחשבים ויחידות בקרה אכן צריכת הזרם הרגעית עלולה לשרוף את הפיוז במידה והרב מודד נמצא בתחום המדידה של זרם נמוך.

חבר את מד הזרם כאשר הוא בתחום המדידה של 10A או 20A ותשאיר אותו במצב זה למשך 5-10 דקות עד אשר כול מערכות המחשב יכנסו למצב SLEEP. לאחר 5-10 דקות נתק וחבר את כניסת הפרוב למדידת זרם בטווח הנמוך ותמתין מספר דקות להתייצבות צריכת הזרם. בתחום המדידה של 10 אמפר הפיוז לא יישרף וגם לא לכול המכשירים יש פיוז הגנה בתחום הזרם הגבוה אלא אם יש לך פלוק.

שיטה נוספת היא חיבור של מוליך חשמלי קצר בעל שטח חתך של 2.5 ממ"ר במקביל לרב מודד והסרתו לאחר מספר דקות בכדי לבצע בדיקה.

לפני הבדיקה סגור את כול דלתות הרכב וגם את הנעילה המרכזית.

איזה כייף לי :)

פורסם

בזרמים קטנים באמת עדיף למדוד גלוונית ולא השראתית.

אבל זה רק אם יש לך רב-מודד בעל הגנות מספקות, כמו פלוק או גוסן, כי להתחבר גלוונית בטור למעגל בעל פוטנציאל זרם של מאות אמפר ללא הגנות מתאימות, זה רעיון ממש רע.

פורסם (נערך)

תתפלא שזה לא כל כך מפחיד. יש ברשותי מכשיר נוסף תוצרת B&K דגם 2703 אשר נקנה לפני כ-20 שנים וקצת ללא הגנה על תחום המדידה של 10 אמפר אשר חובר בטעות ישירות למצבר ללא צרכן למשך פרק זמן מסויים ולא נגרם נזק למכשיר. מתי שמתי לב לטעות ? פתאום הכבלים של הפרובים התחממו.

המכשיר עדיין חיי.

בהחלט מומלץ לנקוט במשנה זהירות ולהשתמש במכשיר עם הגנות כאשר עובדים על מערכת החשמל של הרכב.

Battery Top-1.jpg

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)

טוב, אמרת B&K אמרת הכל, המולטימטרים הפשוטים שנמכרים באייס וגו' שמיוצרים בסין העממית יכולים להתפוצץ כמו רימון יד, ראיתי את זה בעיניים שלי.

אתה מן הסתם יודע שגם כשל במכשיר, צריך להתבצע בצורה בטוחה.

וגם אני למדתי על בשרי כמה זה חשוב לשים את הפרובים בשקעים המתאימים למדידה..."פשוט אמור לא למדידות זרם כשעייפים, עצור להתרעננות"

עריכה אחרונה על ידי saay222
פורסם

סליחה. אני נגד המושג שציוד סיני שווה לתחת.

הסינים עובדים. והם לא מפסיקים לעבוד. והם תוצרת סין

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

"פשוט אמור לא למדידות זרם כשעייפים, עצור להתרעננות"

כמה פעמים ראיתי טכנאים מתבלבלים ככה !

הרגת אותי .... שפכת אותי ... גדול !

• תוכן חדש...