Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3876 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים,

רכשתי לאחרונה סוזוקי SX4 2010 מטרייד מוביל (חווית קניה חיובית. מה שצריך עצה - שידבר איתי), דגם GLX, שמגיע עם בקרת אקלים.

שאלה לגבי המזגן. הוא עובד, מקרר (כלומר יש גז והמדחס עובד) - רק נורא לאט. עוצמה מלאה וטמפ' על LO, ובקושי מקרר. שמתי לב לזה רק אתמול, שהיה יום חם במיוחד, והמזגן לא הצליח להתמודד עם החום. לקח הרבה מאוד זמן עד שהתחיל להשפיע - וגם אז בקושי רב. הייתי הולך למוסך, רק שראיתי בכמה מקומות טענות על מזגן חלש יחסית, כך שאני לא רוצה לבזבז זמן או כסף במידה ואין בעיה והמזגן פשוט ככה.

בעלי SX4 מכירים את הבעיה הזו?

יכול להיות משהו טכני אחר שמשפיע על עוצמת הקירור?

תודה!

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תודה. התשובה היא אכן "לא יודע". רכשתי את הרכב השבוע. אלך להחליף.

שאלה זריזה: אני חשבתי שפילטר מזגן מלוכלך ישפיע על עוצמת המדחס או המפוח (כלומר, תצא פחות "רוח"), לא על מידת הקור. אני טועה?

כי נראה שעוצמת המפוח בסדר, פשוט לא קר מספיק.

פורסם

אני בטוח שתרגיש שיפור אם תחליף את הפילטר. שווה לראות איך הוא נראה אחרי שנה או 10K, אני בטוח שאתה תזדעזע.

חוץ מזה שאני כבר לא יודע עד כמה המזגנים של הרכבים היום אפקטיביים לחום הקיצוני שיש לנו בשנה האחרונה...

פורסם
חוץ מזה שאני כבר לא יודע עד כמה המזגנים של הרכבים היום אפקטיביים לחום הקיצוני שיש לנו בשנה האחרונה...

בפוקוס שלי המזגן משתלט היטב על החום גם בימים הכי לוהטים. כמובן שלוקח הרבה יותר זמן שתרגיש את הקיפאון לעומת יום חם "רגיל". שהאוטו היה בן 4 המזגן לא היה מדהים כלל רק בימים הלוהטים (38 מעלות) והלכתי למלא גז - היה חסר בסך הכל 15% מכמות הגז וזה מה שעשה ההבדל בעוצמת הקירור בין יום לוהט לבין סתם יום חם. אפילו במוסך אמרו שלא הגיוני שכל כך מעט חוסר יעשה את ההבדל ופשוט שלוהט לכל רכב קשה. הם טעו.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם
בפוקוס שלי המזגן משתלט היטב על החום גם בימים הכי לוהטים. כמובן שלוקח הרבה יותר זמן שתרגיש את הקיפאון לעומת יום חם "רגיל". שהאוטו היה בן 4 המזגן לא היה מדהים כלל רק בימים הלוהטים (38 מעלות) והלכתי למלא גז - היה חסר בסך הכל 15% מכמות הגז וזה מה שעשה ההבדל בעוצמת הקירור בין יום לוהט לבין סתם יום חם. אפילו במוסך אמרו שלא הגיוני שכל כך מעט חוסר יעשה את ההבדל ופשוט שלוהט לכל רכב קשה. הם טעו.

זה מעניין מה שאתה מתאר. איך קורה שחסרה כמות קטנה של גז? הרי אם דליפה אז תוך זמן מסוים - הגז ידלוף כולו. איך קורה שחסר רק 15%?

פורסם (נערך)

כשהיתה בעית מזגן חלש, קניתי מד טמפרטורה ומדדתי מה הטמפ' ביציאת אויר מהמזגן ברכב הבעיתי בהשוואה למיזוג ברכב אחר. מציע לך לקנות מד חום כמו זה, או זה. עולה מעט מאוד באי. ביי . רק תוודא שהוא פועל בתחום הטמפ' הנכון.

אני לא מכונאי אבל גם לי נראה שפילטר לא נקי לא יכול להשפיע על טמפ' האויר ביציאה מהמזגן. ההשפעה שלו היא במהירות ה"רוח" שיוצאת מהמזגן. תוציא זמנית את הפילטר מהמקום, סע ותראה האם המיזוג השתפר. אל תשכח להחזיר את הפילטר למקום.

בעזרת מד חום, תוכל לבדוק האם הבעיה בכל מצב, או אולי רק בסרק, או רק בנסיעה עירונית בין רמזורים ולא בנסיעה במהירות קבועה בכביש בין עירוני.

תוכל לבדוק הפרש טמפ' בין הכניסה למעבה (זה שנראה כמו רדיאטור) ובין היציאה ממנו.

כמו כן, בעזרת המכשיר תוודא אם הבעיה היא בכלל התחממות של מנוע הרכב.

תוצאות המדידות יצביעו על הסיבות לבעיה.

בהצלחה

יהודה

עריכה אחרונה על ידי yehuda-k
פורסם
בדיוק. שלוף אותו ובדוק מה מצבו.

בדקתי. טינופת. יוחלף.

יש לך מושג אם יש עוד פילטר רלוונטי למזגן - או שזה היחיד?

• תוכן חדש...