Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3985 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום,

יש ברשותי סוזוקי בלנו שנת 1999.

אני מתלבט מאוד בפתרון מה לעשות עם הרכב:

לתקן / למכור.

הבעיה של הרכב מתחילה בכך שהוא אוכל מים, ומטפטף שמן.

לאחר בדיקה אצל המוסך נאמר לי שככל הנראה הדליפה של השמן היא מהמחזירי שמן.

כדאי ורצוי להחליף רצועת טיימינג, וכמובן על הדרך לראות מהיכן בדיוק יש בריחה של שמן ולתקן.

יש לציין שהרכב נקנה יד 2, ולא ידוע מתי בוצע טיימינג.

בנוסף, הרכב מאבד מים (הנוזל קירור) וצריך לפתוח ראש מנוע בשביל לאתר את מקור הבעיה ולתקן.

לאחר התלבטות קצרה, אני חושב האם כדאי לפתוח ראש מנוע בבלנו, או להחליף מנוע שלם.

ההתלבטות נובעת מהפחד של בעיות נלוות שיכולות לגרום כתוצאה מפתיחת הראש מנוע ותיקון מה שצריך.

שאם כך, אולי כדאי להחליף את כל המנוע ולהסיר דאגה מליבי.

כמובן שגם עולה לי האפשרות של למכור את הרכב כל כל הטיפול יצא יקר מאוד.

אך כמובן, מי ירצה לקנות רכב שכזה? והרכב זה"כ נוסע מצוין ומגיב מצוין בכל שאר הדברים.

יש לציין פרט נוסף שאני לא מבין גדול (בלשון המעטה) בכל המכונאות רכב.

כתבתי מה שהמוסך אמר לי.

אם מישהו יוכל לתת לי תשובות ועצות - תודה מראש (:

עריכה אחרונה על ידי Elad Peleg
פורסם

אם חלילה זה סיפור של ראש מנוע אתה במצב בעייתי. ברכב הזה,תיקוני ראש מנוע לא הכי מחזיקים מעמד (היייתה לנו כזו משנתון 97 שהוצאנו חדשה מהחברה,פעם אחת הרכב התחמם והלך ראש ואחרי שנה וחצי הראש נפרץ שוב ואז הרכיבו מנוע מסוזוקי אחרת שירד מתאונה ועבר 20,000 ק"מ. המוסך המורשה יבואן, שבתאי שמר,אמר לנו שאינו מוכן לקחת סיכון ולעשות שוב ראש ושהוא ירכיב את המנוע על חשבונו בניכוי תשלום על ראש בלבד (שילמנו על ראש מנוע במקום על מנוע קומפלט).

ראש מנוע יכול להגיע לאיזור 2000-3000 -=כולל טיימינג ומשאבת מיים שכבר מחליפים על הדרך.

מנוע קומפלט עלול להגיע לעלות של קרוב למחיר השוק בו נסחר הרכב.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

המוסך לקח על עצמו את העבודה על החלפת המנוע אחרי שנה וחצי ממועד ביצוע תיקון הראש? מפתיע משהו.

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם
עדיין לא כדאי לפתוח שום מנוע לפני שתבצע בדיקת לחץ למערכת הקירור או בדיקת לחץ הפוך שיכולה להעיד אם אכן הבעיה היא בראש המנוע.

בדיקה כזאת לא ביצעתי, תודה על המידע ואני אגש לעשות זאת..

מקווה שבסוף לא אהיה צריך לפתוח ראש,

רק מה הסיבות העיקריות שגורמות למצב שנאכלים המים?

רוב הסיכויים שבאמת יהיה צריך לפרק ראש מנוע?

פורסם (נערך)

מקווה שבסוף לא אהיה צריך לפתוח ראש,

רק מה הסיבות העיקריות שגורמות למצב שנאכלים המים?

רוב הסיכויים שבאמת יהיה צריך לפרק ראש מנוע?

אל תמהר לפתוח ראש מנוע, רוב הסיכויים שלא תצטרך לפתוח ראש מנוע.

תיקון נזילת שמן מהמחזירי שמן והחלפת רצועת טיימינג זה משהו שאתה חייב בכל מקרה לעשות, זה תיקון לא מסובך. על הדרך כבר שיבדקו לך את מצב משאבת המים (קל להגיע אליה אחרי שכבר מפרקים ומגיעים לרצועת הטיימינג ומחזירי השמן)

ולגבי המים, יש כל כך הרבה סיבות שיכולות לגרום לאיבוד מים ולפעמים מאד קשה לעלות עליהם. למשל נזילה מרדיאטור פנימי בתא הנוסעים, פקק רדיאטור פגום, דליפה קטנה מאחד הצינורות, (לבדוק מצב צינורות הצוק הקטנים, לרוב לא שמים לב אליהם).דליפה מהניפלים ברדיאטור, דליפה מאיזור המשאבה, או מאיזור הפלאנ'ג, ובטח יש עוד 20 סיבות ששכחתי.

אני נוסע כבר שנתיים עם איבוד של 3 כוסות מים כל תדלוק שהחל אחרי החלפת רדיאטור. עד היום לא הצליחו למצא את הדליפה מספר מכונאים כולל בדיקות לחץ. אני עוקב מספר פעמים בשבוע אחרי זה ומחכה שהדליפה תחמיר ואז יהיה קל יותר לגלות אותה. וגם לי אמרו חלק מהם להחליף אטם ראש מנוע, עד ששמעו שזה החל בעקבות החלפת רדיאטור. משום מה הרבה מכונאים ממהרים ללכת לכיוון הזה.

בכל מקרה אל תיגע במנוע !!! חפש את הדליפה קודם.

כמה מים אתה מאבד ?

עריכה אחרונה על ידי martines
פורסם
על הדרך כבר שיבדקו לך את מצב משאבת המים (קל להגיע אליה אחרי שכבר מפרקים ומגיעים לרצועת הטיימינג ומחזירי השמן)

לרוב אי אפשר להגיד שום דבר חכם על מצב משאבת המים כאשר היא מורכבת על המנוע. אלא אם היא נוזלת כאילו אין מחר.

אני ממליץ אם כבר כל העסק מפורק, להשקיע את ה200 שקל הנוספים ולהחליף את המשאבה.

על אחת כמה וכמה אם יש חשד לבעיות במערכת הקירור.

יום טוב גם לך

פורסם
לרוב אי אפשר להגיד שום דבר חכם על מצב משאבת המים כאשר היא מורכבת על המנוע. אלא אם היא נוזלת כאילו אין מחר.

אני ממליץ אם כבר כל העסק מפורק, להשקיע את ה200 שקל הנוספים ולהחליף את המשאבה.

על אחת כמה וכמה אם יש חשד לבעיות במערכת הקירור.

זה לפחות מה שאמר לי המכונאי שהחליף לי את רצועת הטיימינג והמחזירים, וזה אחרי שביקשתי ממנו לבדוק את המשאבה כי יש נזילה שאני לא מצליח למצא. אחרי התיקון הוא טען שבדק את המשאבה והיא במצב חדש. חבל באמת שלא התעקשתי שיחליף אותה וזהו.

פורסם

שים לב , עם ניסיון של שנים ברכבים האלה!!!!

הנזילה שלך מקורה , משני צינורות קטנים, שהולכים בין סעפת היניקה, למנוע. כמעט 99 אחוז.

סוזוקי בלנו, שהתחמם לפחות מנסיוני , ומבצעים את תיקון ראש המנוע המסורתי הישראלי לא מחזיק.

ולמה? למה באירופה כן ופה לא!!

חוסר ידע טכני והבנה.

רכב כמו סוזוקי בלנו , ברגע שיבצעו שטח לבלוק ולא רק שטח לראש תראו איזה יופי, התיקון יחזיק בכיף לעוד 200 אלף.

אממה בארץ מחפשים פתרון זול וקל, עושים שטח רק לראש, ולא פותרים כלום.

יום טוב

פורסם

איזה שטח תעשה לבלוק? בודקים שהוא מפולס ולא אכול, מנקים אותו כמו שצריך וסוגרים את הראש כאשר מומלץ להחליף את ברגי הראש לשים אטם ראש טוב וסגירה במומנט הנכון!

פורסם
אל תמהר לפתוח ראש מנוע, רוב הסיכויים שלא תצטרך לפתוח ראש מנוע.

תיקון נזילת שמן מהמחזירי שמן והחלפת רצועת טיימינג זה משהו שאתה חייב בכל מקרה לעשות, זה תיקון לא מסובך. על הדרך כבר שיבדקו לך את מצב משאבת המים (קל להגיע אליה אחרי שכבר מפרקים ומגיעים לרצועת הטיימינג ומחזירי השמן)

ולגבי המים, יש כל כך הרבה סיבות שיכולות לגרום לאיבוד מים ולפעמים מאד קשה לעלות עליהם. למשל נזילה מרדיאטור פנימי בתא הנוסעים, פקק רדיאטור פגום, דליפה קטנה מאחד הצינורות, (לבדוק מצב צינורות הצוק הקטנים, לרוב לא שמים לב אליהם).דליפה מהניפלים ברדיאטור, דליפה מאיזור המשאבה, או מאיזור הפלאנ'ג, ובטח יש עוד 20 סיבות ששכחתי.

אני נוסע כבר שנתיים עם איבוד של 3 כוסות מים כל תדלוק שהחל אחרי החלפת רדיאטור. עד היום לא הצליחו למצא את הדליפה מספר מכונאים כולל בדיקות לחץ. אני עוקב מספר פעמים בשבוע אחרי זה ומחכה שהדליפה תחמיר ואז יהיה קל יותר לגלות אותה. וגם לי אמרו חלק מהם להחליף אטם ראש מנוע, עד ששמעו שזה החל בעקבות החלפת רדיאטור. משום מה הרבה מכונאים ממהרים ללכת לכיוון הזה.

בכל מקרה אל תיגע במנוע !!! חפש את הדליפה קודם.

כמה מים אתה מאבד ?

תודה רבה על התגובה והעזרה!

שוב, מקווה לדעת שבאמת לא אהיה צריך לפתוח ראש..

הרכב מאבד מים בערך בכמות שאתה ציינת - אולי פחות..

נכון, שחכתי להוסיף, הרכב אינו מתחמם כלל ונשאר על האמצע קבוע..

בגלל שאני לא מבין גדול, אני מקווה שאני מדבר על הדבר הנכון,

המים יורדים ("נאכלים") איפה ששמים את הנוזל קירור מנוע (מיכל עיבוי?)..

תודה לכל המגיבים..

פורסם

קודם כל תשבות ממוסך "ככל הנירה, נירה לנו כו.." הייתי בורח מהמוסכים האלו.

אתה צריך איבחון ובדיקה מדויקת! ואין בזה שום דבר מסובך.

-בדיקה קומפרסיה+לראות את צבע של הפלגים ותאי שרפה.

-בדיקת לחץ הפוך+בדיקה CO במים.

-בדיקה ויזואלית לנזילות + בדיקות אחרות(כמו אם יש עשן בזמן ההנעה וכו..)

לאחר שיש לך את המידע אתה תוכל להעריך את מצב המנוע את התקלות ואת המחיר של תיקון.

לגבי הטיימניג, החלף אותו אם לא ידוע לך מה מצבו.

שיפוץ ראש מנוע:

אני שומע מהרבה מאוד אנשים "לא שווה לגעת בראש מנוע", "השיפוץ רוב הסיכויים לא יצליח", "עדיף מנוע חדש משיפוץ מנוע".

אז כחה אין שום דבר פסול בשיפוץ ראש מנוע, לפי דעתי הדבר עדיף על פני מנוע מפירוק ויחזיק לאורך הזמן.

הבעיה במוסכים בארץ ששיפוץ ראש מנוע נעשה בשיטה: לפתוח 10 ברגים של ראש מנוע, מוסך שולח את הראש למכון כלשהו, מוסך מחזיר את הראש למקום אם אוטם חדש. בעיה בשיטה הזאות שזאות היא שיטה 50/50 יש שלב מאוד חשוב שלא עושים אותו השלב הוא בדיקה של הבלוק ושל הראש לאחר שיפוץ. שניהם צריכים להיות ישרים ונקיים. אך אני בטוח שיש גם אנשי מקצוע שעושים זאות והשיפוץ יחזיק.

יש מנועים הונדה למשל לנטיס ובלנו שהבלוק רגיש ולכן מחןיבים לפרק מנוע ולסצע שטח בבלוק ככה החלקים פרללל 100 אלוז

הבלוק הוא הרבה יתר חזק מהראש, אין צורך לפרק את הבלוק לפני שעושים בדיקה אם הוא ישר או לא.

מנסיון אם הונדה ומזדה הבלוק חזק וברוב הפעמיים לא נפגע אלה אם כן השתמשו במים רגילים ויש קורוזיה.

• תוכן חדש...