Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3997 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבת שלום חברים,

אני מעוניין לרכוש את הרכב סיאט איביזה 2006 דגם ספורט 1.4 ידני.

אני אשמח לקבל חוות דעת מכל אחד ממכם, בעלי ניסיון עם הרכב, או אפילו אנשים שפשוט מבינים.

אני לא יודע עד כמה זו מציאה, אבל מצאתי אחת 06' עם 134K קילומטר במחיר 25 - גמיש כניראה ניסגר על 24K, מה אתם אומרים בכלליות על הרכב?

בכל אופן בין אם הסיאט טובה וזו אחלה מציאה ובין אם לא אשמח לשמוע עוד הצעות לגבי רכב עד 25K, בערך אותה קטגוריה, שיהיה אמין/ חסכוני/ רצוי ידני/כוחני עד כמה שהתאפשר בתקציב.

הערות - לא פג'ו - שמעתי שהם לא הכי ידידותיים בשנים האלה .. ובנוסף אני לא הכי מת על צרפתיות.

חוץ מזה .. פתוח להצעות תודה רבה לכם !

פורסם
אמינות טובה מאוד, אבל האוטו קצת עגלתי בגרסאות ה-8V

תבדוק חיישני ABS, גימור פנים ומצמד

נוטים להתקלקל

מה זאת אומרת גרסאת ה- 8V?

איך אדע שזו הגרסא הזו?

ומהי הגרסא הלא עגלתית?

פורסם

בשנתון שלך לדעתי יש רק את הגרסא עם שמונת השסמותים (8V)

2 לכל צילינדר, 75 כ"ס.

לדעתי יש גם מנוע 1.8T 150 כ"ס ומנוע 1.6 עם 90 או 105 סוסים למיטב זכרוני

לגבי אמינות:

קיימת בעיה עם חלונות החשמל, כאשר עלות שיפוץ/החלפת המנגנון יכולה להגיע לסכום של כ-1,500 ש"ח (במוסך מורשה). מחשב ניהול המנוע - בכל הדגמים - רגיש ללחות ורטיבות. במנועי הבנזין בנפח 1.4 יש נטייה לנזילות מאטם הראש. ה-ABS רגיש ללכלוך בחיישני הבלימה בגלגלים- תידלק נורה בלוח המחוונים. אם ניקוי חיישנים אינו פותר את הבעיה, נדרש שיפוץ יקר של מערכת ה-ABS בעלות של 5,000-7,000 שקל. בדגמי 5 הדלתות תבדוק אם המתז האחורי פועל, מאחר והצינור עלול להתנתק ולהתיז מים הישר אל תא המטען.

פורסם
בשנתון שלך לדעתי יש רק את הגרסא עם שמונת השסמותים (8V)

2 לכל צילינדר, 75 כ"ס.

לדעתי יש גם מנוע 1.8T 150 כ"ס ומנוע 1.6 עם 90 או 105 סוסים למיטב זכרוני

לגבי אמינות:

קיימת בעיה עם חלונות החשמל, כאשר עלות שיפוץ/החלפת המנגנון יכולה להגיע לסכום של כ-1,500 ש"ח (במוסך מורשה). מחשב ניהול המנוע - בכל הדגמים - רגיש ללחות ורטיבות. במנועי הבנזין בנפח 1.4 יש נטייה לנזילות מאטם הראש. ה-ABS רגיש ללכלוך בחיישני הבלימה בגלגלים- תידלק נורה בלוח המחוונים. אם ניקוי חיישנים אינו פותר את הבעיה, נדרש שיפוץ יקר של מערכת ה-ABS בעלות של 5,000-7,000 שקל. בדגמי 5 הדלתות תבדוק אם המתז האחורי פועל, מאחר והצינור עלול להתנתק ולהתיז מים הישר אל תא המטען.

הבנתי אותך, תודה נשמה על התגובה.

והרכב הוא שנת 06' 1.4 עם 100 כ"ס

אשמח אם תבדוק את זה, כיוון שהבעיות שאמרת פה נוגעות יותר לגראסת ה- 8V

בכל אופן - זה הדגם המדובר ספציפית - כאן

אשמח אם תבדוק לגבי הדגם הזה

תודה רבה רבה

אשמח לעוד תגובות והמלצות.

פורסם
אני כמעט בטוח שזו גרסת ה-16V המעודכנת יותר.

תוודא שרצועת התזמון הוחלפה כל 60K ק"מ, ע"פ הוראות היצרן.

בסדר גמור תודה רבה לך !

כניראה אסע לראות אותה ואחליט כבר

מקווה שהבדיקה תצא תקינה

פורסם
אמין, לא אוכל דלק, חלש.

טיפולים ותיקונים יקרים מהרגיל, כמו כל VAG.

אתה בטוח שהגרסאת 1.4 ספורט 100 כ"ס חלשה?

דווקא שמעתי שהידנית דיי זריזה יחסית.

אבל בכל אופן אני פחות מחפש לפתוח ראשון ברמזור, תודה לך!

עוד הצעות/המלצות?

פורסם

כן, אני מדבר על גרסת 100 כ"ס.

אם יש כמה אנשים ברכב, ירושלים הוא עולה בהילוך שני.

יש לה גם בולמים קשים מאוד, בשילוב עם צמיגים חתך נמוך זה פשוט סיוט.

פורסם

בוקר אור/לילה טוב

לפותח השרשור.

בבעלותי כבר שנה ו-8 חודשים עם סיאט איביזה 2007, 1400 סמ"ק 100 כ"ס,דגם ספורט ידנית

רכב אמין.יחסי דלק של 1:15 תלוי איך אתה נוסע.

בולמים קשים ואיכות נסיעה לא הכי נוחה לפעמים (כמו שנאמר פה).

מבחינת טיפולים,לדעתי לא כ"כ יקר...ואני מטפל אצל מוסך רון,אז אכן המחירים דיי הוגנים.

נזילות שמן או איבוד מים טפו טפו טפו לא קרה,רק מקרה אחד שה"יוניט" של הראדיטור לא ישבה טוב אז ברחו טיפות מים לפעמים אבל לא למצב של איבוד מטורף!).

סה"כ רכב מהנה ויש טיפל'ה כוח...בכל זאת 100 כ"ס.

מקווה שעזרתי לך...רק מדאיג אותי היד שאתה מציע והקילומטרז.

*מידת צמיגים לרכב לא תמיד תמצא על המדפים...צריך לפעמים להזמין מראש.(ממליץ על tire club )

יום טוב,עומרי

פורסם
בוקר אור/לילה טוב

לפותח השרשור.

בבעלותי כבר שנה ו-8 חודשים עם סיאט איביזה 2007, 1400 סמ"ק 100 כ"ס,דגם ספורט ידנית

רכב אמין.יחסי דלק של 1:15 תלוי איך אתה נוסע.

בולמים קשים ואיכות נסיעה לא הכי נוחה לפעמים (כמו שנאמר פה).

מבחינת טיפולים,לדעתי לא כ"כ יקר...ואני מטפל אצל מוסך רון,אז אכן המחירים דיי הוגנים.

נזילות שמן או איבוד מים טפו טפו טפו לא קרה,רק מקרה אחד שה"יוניט" של הראדיטור לא ישבה טוב אז ברחו טיפות מים לפעמים אבל לא למצב של איבוד מטורף!).

סה"כ רכב מהנה ויש טיפל'ה כוח...בכל זאת 100 כ"ס.

מקווה שעזרתי לך...רק מדאיג אותי היד שאתה מציע והקילומטרז.

*מידת צמיגים לרכב לא תמיד תמצא על המדפים...צריך לפעמים להזמין מראש.(ממליץ על tire club )

יום טוב,עומרי

תודה רבה על התגובה המפורטת עומרי, נהגתי 4 שנים רצוף על יונדאי I10 1.1 אני חושב שסיאט 100כ"ס תספיק לי כרגע .. כל דבר שהוא לא מתאמץ במהירות של 120 קמ"ש מבחינתי יעשה את העבודה. כי זה היה סיוט בשבילי נסיעות ארוכות.

ולא הבנתי, למה אתה מתכוון מדאיג אותי היד והקילומטראז'?

הרכב ששאלתי אם הוא מציאה?

תודה ויום נהדר!

פורסם

טעות שלי...לא קראתי מספיק טוב...(זאת השעה,בכל זאת)

רק לבדוק כמה ידיים עברו...מבחינת קילומטרז הוא סבבה (שלי עומדת היום 130,000,בול ואני יד3)

בנוסך,לבדוק מתי עשו טיימינג ובכללי טיפולים.

אם אותו בחור שמוכר את הרכב אומר שהוא בעצמו עשה טיימינג - בקש הוכחה.

אם לא הוא,אתה יכול ללכת למוסך אשר הוא ביצע שם את הטיפול ולהוציא מידע איתו או בלעדיו.

מצ'פיון רוב הסיכויים שלא ידפיסו לך אילו טיפולים עבר האוטו מכיוון שאינך בעל הרכב אז...(טמטום,בורות,רק תבחר..)אבל תתעקש לדעת אם עשו בכללי ואם כן אז מתי.רק שיגידו לך

מקווה שעזרתי לך.

המשך יום חמים,עומרי

פורסם
טעות שלי...לא קראתי מספיק טוב...(זאת השעה,בכל זאת)

רק לבדוק כמה ידיים עברו...מבחינת קילומטרז הוא סבבה (שלי עומדת היום 130,000,בול ואני יד3)

בנוסך,לבדוק מתי עשו טיימינג ובכללי טיפולים.

אם אותו בחור שמוכר את הרכב אומר שהוא בעצמו עשה טיימינג - בקש הוכחה.

אם לא הוא,אתה יכול ללכת למוסך אשר הוא ביצע שם את הטיפול ולהוציא מידע איתו או בלעדיו.

מצ'פיון רוב הסיכויים שלא ידפיסו לך אילו טיפולים עבר האוטו מכיוון שאינך בעל הרכב אז...(טמטום,בורות,רק תבחר..)אבל תתעקש לדעת אם עשו בכללי ואם כן אז מתי.רק שיגידו לך

מקווה שעזרתי לך.

המשך יום חמים,עומרי

חחח אהבתי את הציניות ... אכן יום חמים,

בכל אופן, תודה רבה, דיי נשמע מסובך ותהליך ארוך

אין לי מושג איך התאפשר לי כל זה עם העבודה שאני נמצא בה.

אבל אעשה כמיטב יכולתי.

תודה רבה רבה לך, עזרת מאוד !

• תוכן חדש...