Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3997 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ריקול ל 1,400,000 רכבים.

תגובת היצרנית מראה כמה היא לא מאמינה שהסכנה מוחשית:

The software manipulation addressed by this recall required unique and extensive technical knowledge, prolonged physical access to a subject vehicle and extended periods of time to write code.

No defect has been found. FCA US is conducting this campaign out of an abundance of caution.

ברור שהאקינג מצריך ידע טכני מקיף, זה מה שהופך האקרים ל....האקרים. כמו כן לא מובן לי איך אפשר לצאת בהצהרה ש"פגם לא נמצא", פשוט בדיחה.

פורסם

רק חסר להם עכשיו שצמד ההאקרים יעלה את התוכנה שפיתח לשרת ציבורי. אז נראה איזה ידע טכני מקיף צריך.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

כרגע מדובר בהייפ חדשותי שפונה בעיקר לגיקים או כאלו שאוהבים לשמוע את השטויות האלו.

האקינג לרכב דורש יכולות מורכבות מאוד, בכל רכב מדובר במחשב שונה ובנקודות גישה שונות.

ברוב הדוגמאות משתמשים בOBD. כמו נניח שכפול מפתח BMW שמתבצע בערך 5 שניות אחרי חיבור לOBD בעזרת כלי שעולה כמה מאות דולרים.

בכל אופן, מבחינת ארכיטקטורה, זה פשוט מאוד להגן על הנכסים האלו (יכולת היגוי וכו') - הכל עניין של מקצועיות ושל רצון. היום, בצדק, אין תקציב לR&D של מחלקות הפיתוח של חברות הרכב לנושא כי זה פשוט עדין לא שם וזה לא מתקרב לשם, בעיקר בגלל שברוב המוחלט של הרכבים אין שליטה רובוטית על היגוי ובלימה ויותר חשוב מכך אין חיבור לגריד מרכזי בעל גישה לרכיבים האלו.

כל מה שתראו בנושא הזה עכשיו הוא יותר בגדר גימיק. כשהרכבים שלנו יסעו לבד או יקבלו שליטה מוחלטת על כל הרכיבים החשובים ויהיו מחוברים לגריד מרכזי - אז זה יהיה חשוב ותאמינו לי שיטפלו בזה יחסית בקלות.

הטכנולוגיה הריסקית ביותר כרגע היא מפתחות NFC וגם את העניין הזה פותרים בקלות, הכל עניין של רצון ותקציב.

פורסם
ריקול ל 1,400,000 רכבים.

תגובת היצרנית מראה כמה היא לא מאמינה שהסכנה מוחשית:

ברור שהאקינג מצריך ידע טכני מקיף, זה מה שהופך האקרים ל....האקרים. כמו כן לא מובן לי איך אפשר לצאת בהצהרה ש"פגם לא נמצא", פשוט בדיחה.

מעניין אם זו הפעם הראשונה שקורה ריקול בגלל פריצה.

בכל מקרה, ההודעה שלהם הזויה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
אני מתאר לעצמי שמי שנכנס עכשיו לתחום ומצליח לייצר מערכות הגנה טובות, בהחלט ירוויח מזה לא מעט בעתיד הקרוב.

קארספורום יפתח חברת סטארט אפ?

באמת ממש מוזר לי למה צריך לחבר את כל המערכות ברכב לאותו מחשב. מערכת מולטימדיה מכילה מחשב יעודי ומחשב הרכב בנפרד. הקשר היחיד שלהם צריך להיות המצבר

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
פורסם

מספיק שיש איזה תצוגה קטנה של פרמטרים מהecu במסך המרכזי, והנה יש חיבור. אפשר לעשות אותו חד כיווני, אבל אם יש משהו קטן שצריך לא חד כיווני, נגיד לכוון את המתלים כמו שיש בכל מני דגמים, והנה יש חיבור דו כיווני מהמחשב של המולטימדיה למחשב המרכזי.

לא חושב שאפשר להמנע מזה, מה שכן אפשר להמנע, לפחות כרגע, זה מהחיבור לאינטרנט, או לפחות לשים את הפונקציות הספציפיות עם האינטרנט במחשב נפרד... איפה שיש אינטרנט יהיו פריצות, אפשר רק לעשות את זה קשה יותר.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם
קארספורום יפתח חברת סטארט אפ?

באמת ממש מוזר לי למה צריך לחבר את כל המערכות ברכב לאותו מחשב. מערכת מולטימדיה מכילה מחשב יעודי ומחשב הרכב בנפרד. הקשר היחיד שלהם צריך להיות המצבר

יכול להיות רעיון נחמד, צריך להציע למנהלים :)

וכן, אני גם לא מצליח להבין את זה. אין לי מושג איך מחשבים ברכב עובדים, אבל לא יודע למה אפילו בשביל הצגת נתונים על המצב הרכב צריך חיבור מלא.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

גם בGM יש פירצה:

[video=youtube;3olXUbS-prU]

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

• תוכן חדש...