Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4018 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כן, המכשיר הייעודי למשימה פוסל בולמים תקינים...

במקרה הזה אולי ההגדרה לבולמים תקינים צריכה תיקון.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

אז יש בעיה במכשיר, אבל להגיד בצורה גורפת שהמכשור הייעודי לעניין אינו טוב זה לא לעניין. אחרת איך עוד בודקים?

נסיעה רגילה בכביש היא לא מספיקה, ולא לכולנו יש את ה-Handling Course של מילברוק מאחורי הבית...

עריכה אחרונה על ידי חן ג.

פורסם

שום בעיה, זה כל המכשירים האלו והדוגמא שנתתי זה אחד מיני רבים אבל את זאת אני זוכר כי זה טרי מאוד..אין להם שום סקייל של היצרן של הבולם אם זה תקין או לא אז יש להם סקייל עצמאי מטעם המכשיר והוא פוסל בולמים תקינים.

תקינות בולם בודקים במוסך וקודם כל רואים שהוא לא נוזל אחרת הוא פסול ואין מה לבדוק יותר מזה כלום.

פורסם
אין להם שום סקייל של היצרן של הבולם אם זה תקין או לא אז יש להם סקייל עצמאי מטעם המכשיר והוא פוסל בולמים תקינים.

אין לי כמובן שום מסקנה מעשית כי אינני מכיר את המקרה שתיארת, אבל יש לי אנלייזר לבדיקת רעידות עם תוכנה מתאימה ומחשב נייד לניתוח התוצאות. זהו ציוד מקצועי ומאפשר מדידת תדרים ועוצמות בחתכים שונים.

בפעם הבאה שתיתקל במסקנה כזו של המכון ניתן להתקדם בשני כיוונים:

1 - לבדוק את קריאות המכשיר במכון מול הקריאות במכשיר שלי (ויש לי יותר מאחד). תוך שנייה וחצי ניתן לראות אם הערכים שהאקסלרומטר של המכון מודד מתאימים למציאות. כך תוכל לדעת אם הציוד של המכון מכוייל או לא ואם תרצה אוכל להפיק לך דו"ח מקצועי, כי יש לי הסמכה בינלאומית מוכרת בנושאי רעידות, ברמה הגבוהה ביותר המקובלת. הטרחה וההוצאות עלי.

2 - ניתן להשוות את התנהגות הרעידות בצד האחורי של הרכב המדובר לרכב דומה חדש. זו הפקה הרבה יותר מסובכת כי צריך להשיג רכב חדש וכך הלאה. רק מבקש להדגיש שחיכוך הקיים תמיד במערכת המתלה מגביר את השיכוך וברכב ישן סביר שהמערכת שחוקה יותר כך שגם בולם תקין לא יספק התנהגות זהה לזו שתמדד ברכב חדש.

יוסי

פורסם

יוסי, זה בדיוק העניין: אם הבולם שחוק מעבר למידה מסוימת, אז מה זה משנה שהוא "תקין" ולא נוזל וכדומה?

המכונה מאפשרת למדוד את זה בצורה מדעית, וכל דבר אחר הוא בבחינת "מבחן אבטיח".

פורסם

דנידין תאר מצב שבו בולמים חדשים נפסלו ע"י המכון.

אז:

1 - או שמתקן הבדיקה מזייף,

2 - או שהמתלה האחורי שחוק כל כך שהתוצאה שנמדדה לא היתה תקינה למרות הבולמים החדשים, שלא היו מסוגלים לפצות על השחיקה,

3 - או שהקריטריון שאגור בתוכנת המכשיר לא נכון.

יוסי

פורסם
יוסי, זה בדיוק העניין: אם הבולם שחוק מעבר למידה מסוימת, אז מה זה משנה שהוא "תקין" ולא נוזל וכדומה?

המכונה מאפשרת למדוד את זה בצורה מדעית, וכל דבר אחר הוא בבחינת "מבחן אבטיח".

תשמ'ע, דנידין צודק.

לפני שבועיים מכרתי טויוטה ראנקס עם 48K במצב מעולה ללא שום נזילה מהבולמים והרכב משכך וסופג בצורה מצויינת את מהמורות הכביש.

בבדיקה במכון עם ציוד לבדיקת בולמי זעזועים לפני הרכישה נמצא כי בולמי הזעזועים אינם תקינים !

איזה כייף לי :)

פורסם

אני בדקתי את הבולמים השנה לאחר שהתחילו רעשי חריקות בעלייה על פסי האטה. לאחר שהומלץ לי להחליף מס' רב של חלקי מתלה ובניהם גם בולמי זעזועים. לקחתי את הרכב למכון רישוי כדי לבדוק האם אכן הבולמים זקוקים להחלפה. מדובר בלאנטיס שהבולמים שלה הוחלפו בעבר אבל עבור יותר מ 48K (הקדמיים) האחוריים הוחלפו כשנה-שנתיים לפני. הבולמים דווקא עברו את הבדיקה, הוחלפו משולשים והרעש פסק. צירפתי את טופס הבדיקה.

Absorber_test.jpg

פורסם

לפני שבועיים מכרתי טויוטה ראנקס עם 48K במצב מעולה ללא שום נזילה מהבולמים והרכב משכך וסופג בצורה מצויינת את מהמורות הכביש.

בבדיקה במכון עם ציוד לבדיקת בולמי זעזועים לפני הרכישה נמצא כי בולמי הזעזועים אינם תקינים !

אי אפשר לחרוץ את דין השיטה על בסיס מקרה נקודתי. כנגד כל מקרה כזה אפשר להעמיד מקרה "מוצלח" כמו זה שמעלי.

נסיעה רגילה בכביש אינה מהווה שום אומדן לביצועים המלאים של הבולם. בולמים נבחנים על מסלולי ניסויי ובמהירות גבוהה או (בחיים האמתיים) במצבי חירום.

• תוכן חדש...