Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סקירה קצרה MG3

gili007
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4023 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 67
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ברצינות, פות"ש; אין שום דבר רע ברכב? שום דבר שהיית משנה? שום דבר לא מפריע לך?

הוא בתחילת דרכו, לא ניתן ל"אתר" חסרונות במהירות כזאת כמו את היתרונות, זה משהו שלוקח זמן, כמובן תלוי אילו אבל ככל שאתה מכיר את הרכב יותר אתה מגלה יותר מה טוב ומה פחות, גם פותח האשכול וגם חוות דעת של icar ציינו מתלים נוקשים ומשיכת הילוכים ארוכה, אבל כאמור מתלים קצת נוקשים מספקים אחיזה והתנהגות כביש יותר טובה, הילוכים ארוכים דורשים פחות החלפה בכל שינוי מהירות ומהירות סופית גבוהה, ככה שגם החסרונות הללו תלויים בהיבט של כל אדם ואדם.

הרכב נראה ומרגיש מאוד טוב, שונה, לטובה, עם הזמן אמינותו תתברר ושיקול הבטיחות הוא שולי, נהג טוב נמנע מתאונה, נהג לא כזה חושב אם הרכב יציל אותו מתאונה, והמחשבה ש"יש לי רכב עם 5 כוכבי בטיחות אז גם אם אתרסק הכל טוב" היא שחוקה לגמרי, כי לתאונה יש כל כך הרבה גורמים שכמו שאומרים כל מקרה לגופו.

פורסם

בכל רכב יש דברים חיוביים וגם שליליים. הוא רק קיבל את הרכב אז בחייכם תנו לו ציאנס. אני בטוח שיצבור ק"ם ויכתוב עוד על הרכב.

מה שכן, ייתכן מאוד, שלאומת מה שהיה לו קודם, זה התקדמות.

אני כבר החלטתי לנסות "על בשרי", את הרכב הזה לטוב או לרע אחרי האיביזה. הכל תלוי בגמישותם של אנשי המכירות, במעמד ההזמנה.

פורסם

יש פה יחצ"נים של MG אני רואה...

אני לא יודע למי הרכב הזה אמור לדבר בכלל, ברצינות.

בעברי הלא רחוק הייתי סוכן מכירות של מוצרי חשמל ואלקטרוניקה, אבל נעשה את ההקבלה לרכבים :

אני סוכן שעובר בסוכנות X כלשהי שמוכרת סופר מיני ידנית ב-70 אלף במחיר מבצע, ובא אליי מישהו ואומר לי "גם ל-MG יש מבצע, והם מוכרים גם סופרמיני ידנית ב-63 אלף, למה אני צריך לשלם יותר עבור הרכבים אצלך?"

אני : אתה מתכוון לקנות את הרכב במימון- מקדמה +תשלומים+ תשלום בסיום תקופה? אז תחשוב שההבדל הוא יהיה פחות מ-200 שקל בחודש, ותוכל לנסוע על רכב X ולא על איזה רכב סיני.

כמה הרכב צורך דלק ? 1 ל-12? הרכב שלנו צורך 1 ל-16-17. זה יוצא חיסכון בנסועה ממוצעת של 220 שקל בחודש. יוצא שלא רק שאתה לא מפסיד,אלא אתה אפילו עוד מרוויח!

תחשוב עוד 3 שנים שתרצה למכור את הרכב, מישהו בכלל יקנה אותו ממך? מה אתה צריך את הדאגות האלה.

כמה כוכבי בטיחות יש לרכב? 3 כוכבים?! מה אתה בכלל מסתכל על דבר כזה?

כן...

קרוב לודאי באמת יהיה להיט מכירות.

פורסם

באמת סקירה חיובית בצורה מרשימה. כל כך מרשימה שנראה שפות"ש צריך "להצטנן" כמה שבועות ואז לפרסם סקירה חוזרת.

לפני שנה סקרתי מכונית ששכרתי לנסיעה של 2000 ק"מ. היה רכב נחמד, אבל עדיין מצאתי בו לא מעט מגרעות --

"אכן אין כל אווירה חגיגית בפנים, הרקע הכסוף של השעונים ופתחי האוורור העגולים אמנם מגיעים מדגמי הספורט שלהם, אבל הם זהים לחלוטין לאלו המותקנים ב-A וכך גם פריטי אבזור רבים נוספים."

"המושבים עצמם, כפי שציינתי, עטויים עור נוקשה ולא נעים במיוחד. הם נחותים ממושבי ה-SL המפנקים יותר ועשויים להיות לא נעימים אחרי כמה מאות ק"מ"

"ידית ההילוכים עם מעבר לתפעול ידני ימינה-שמאלה שהוא טפשי בעיני (תפעול התיבה בפיאט בראבו שלנו עדיף בהרבה)"

"קולו של המנוע אינו ערב במיוחד אבל גם לא נורא. הוא חלק בשיוט (הילוכים ארוכים = סל"ד מאוד נמוך) אבל שלוחצים עליו הוא מעט גס בפעולתו."

"ההגה די מדויק, אבל די חסר החזר. כך גם השלדה."

"מערכת הניווט פשוט הייתה על הפנים. הגדרתי המנעות מכבישי אגרה, הגדרתי המנעות מכבישים הדורשים מדבקה, בסוף התייאשתי והגדרתי המנעות מוחלטת מכבישים מהירים."

אמנם המרצדס SLK היא לא ברמה של ה-MG3, אבל עדיין הייתי מצפה לביקורת ולו הקלושה ביותר...

פורסם
באמת סקירה חיובית בצורה מרשימה. כל כך מרשימה שנראה שפות"ש צריך "להצטנן" כמה שבועות ואז לפרסם סקירה חוזרת.

לפני שנה סקרתי מכונית ששכרתי לנסיעה של 2000 ק"מ. היה רכב נחמד, אבל עדיין מצאתי בו לא מעט מגרעות

זו בדיוק הסיבה שהמתנתי 3 שבועות ומעל 3000 ק"מ עד לכתיבת הסקירה. בתחילת הדרך כל הדם במקום אחר ולא במוח. מפריע לאובייקטיביות.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אאל"ט ברשת יד דיבורים שבעידכון הבא הם יציעו מנוע 1L טורבו כמו שאר היצרנים בקטגוריה, מעניין מה יהיה המחיר.

תמיד טוב שתיהיה תחרות ומיבחר, בסוף כולנו מרוויחים, ולדעתי הגיע הזמן שגר רכבי סופר מיני ימכרו בפחות מ60K.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם
, נהג טוב נמנע מתאונה, נהג לא כזה חושב אם הרכב יציל אותו מתאונה, והמחשבה ש"יש לי רכב עם 5 כוכבי בטיחות אז גם אם אתרסק הכל טוב" היא שחוקה לגמרי, כי לתאונה יש כל כך הרבה גורמים שכמו שאומרים כל מקרה לגופו.

ומה נהג טוב יעשה אם רכב ממולו סוטה בגלל נהג שיכור או שנרדם?

לא הכול תלוי בך ואתה לא יכול להימנע.

לכן אתה תירצה רכב בטיחותי, לחלק זה שיקול בקניית רכב.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
יש פה יחצ"נים של MG אני רואה...

אני לא יודע למי הרכב הזה אמור לדבר בכלל, ברצינות.

בעברי הלא רחוק הייתי סוכן מכירות של מוצרי חשמל ואלקטרוניקה, אבל נעשה את ההקבלה לרכבים :

אני סוכן שעובר בסוכנות X כלשהי שמוכרת סופר מיני ידנית ב-70 אלף במחיר מבצע, ובא אליי מישהו ואומר לי "גם ל-MG יש מבצע, והם מוכרים גם סופרמיני ידנית ב-63 אלף, למה אני צריך לשלם יותר עבור הרכבים אצלך?"

אני : אתה מתכוון לקנות את הרכב במימון- מקדמה +תשלומים+ תשלום בסיום תקופה? אז תחשוב שההבדל הוא יהיה פחות מ-200 שקל בחודש, ותוכל לנסוע על רכב X ולא על איזה רכב סיני.

כמה הרכב צורך דלק ? 1 ל-12? הרכב שלנו צורך 1 ל-16-17. זה יוצא חיסכון בנסועה ממוצעת של 220 שקל בחודש. יוצא שלא רק שאתה לא מפסיד,אלא אתה אפילו עוד מרוויח!

תחשוב עוד 3 שנים שתרצה למכור את הרכב, מישהו בכלל יקנה אותו ממך? מה אתה צריך את הדאגות האלה.

כמה כוכבי בטיחות יש לרכב? 3 כוכבים?! מה אתה בכלל מסתכל על דבר כזה?

כן...

קרוב לודאי באמת יהיה להיט מכירות.

התסריט פה הוא בדיוק מה שנאמר לי בניסאן כאשר רכשתי את המיקרה והעלתי את נושא ה mg, דיי שעשע אותי וזרכתי לנציג מעניין מה היית אומר לי אם היית עובד ב mg.... איש מכירות זה איש מכירות.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם (נערך)
ומה נהג טוב יעשה אם רכב ממולו סוטה בגלל נהג שיכור או שנרדם?

לא הכול תלוי בך ואתה לא יכול להימנע.

לכן אתה תירצה רכב בטיחותי, לחלק זה שיקול בקניית רכב.

נכון, ובלהמנע הכוונה היא ממה שאנחנו יכולים לעשות, הסביבה כמובן היא לא בשליטתנו.

אני חושב שה-mg3 היא אחלה של אופציה למחיר, סינית לא בטיחותית תגידו כרצונכם, אני אם הייתי היום מחפש רכב בקטגוריה רבים הסיכויים שהייתי קונה אותה, לאחר נסיעת מבחן כמובן.

ודרך אגב לגבי הבטיחות גם פה הרכב מאובזר במערכות שיכולות למנוע תאונה, הציון שנותנים לרכבים הוא בעת תאונה, אבל אני חושב שהיותר חשוב הוא מה יש ברכב שיכול למנוע המצב להגיע אלייה, מה שברוב האחוזים מותנה בנסיון הנהג אבל גם ערכות העזר יכולות במצב קיצון להיות ההבדל בין איבוד שליטה ותאונה לבין החלקה וחזרה לנתיב.

עריכה אחרונה על ידי Mikelt89
פורסם (נערך)

איך מערכת הבלוטוס' ? שומעים טוב ? אין איתה בעיות ?

יש בקרת שיוט בדגם הקומפורט ?

עריכה אחרונה על ידי ARKODrama
"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
פורסם (נערך)

חברים, זהו השירשור הראשון מיד לאחר קבלת הרכב, אנא תגיבו בעיקר בכיוון של "תיתחדש" וכו' ולא דיון וויכוחים שמבאסים רוכש טרי שבא לשתף את החברים, כמובן שיש צורך בביקורת "ביקורתית" יותר אבל זה כמו שנאמר יכול לבוא רק בעוד כמה חודשים שיכיר מקרוב את הרכב, בינתיים אפשר כן להמליץ מה ליבדוק ועל מה לשים דגש לדיון סיכום לאחר כמה חודשי שימוש, אז אז שיהיה לפותח השירשור בשעה טובה ושיתחדש ויסע בדרכים טובות ושאף אחד מאיתנו לא יזדקק לגלות עד כמה המכונית שלו בטוחה חס ושלום.

ושוב לדעתי, נכון שהסופר מיני היקרות יותר בטוחות וטובות יותר בחלק מהפרמטרים, אבל אם הרוכב הפוטנצילאי לא יכול להרשות לעצמו להוציא מעל 70K ויכול אבל לא רוצה להיסתפק למשל באלטו אז כמובן שהMG3 תמלא את דרישותיו, ובעניין הדלק נכון שיעלה יותר אבל זה לא שהוא מקבל את אותם הביצועים החלשים+התנהגות/נוחות/מרחב/עיצוב כמו באלטו וכו', הוא כן מקבל תמורה להפרש בצריכת דלק שבסה"כ לא כזו גרוע לרכב של כ1200 ק"ג ועושה 0~100 ב10 שניות.

וגם הרחבת האחריות ל5 שנים מלאות שהזכירו בדיון הראשי כן עושה את הקנייה לטובה למי שרוצה שקט נפשי ל5 שנים.

אנחנו רק צריכים לקוות שעוד מכוניות סופר מיני יורידו מחירים וכולנו נרוויח.

עריכה אחרונה על ידי hwgeek

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם
הסיבה לדעתי אחרת - היעדר גיר אוטומטי, למרות שגם אתו ה-350 לא בדיוק כובשת מצעדים. עם גיר אוטומטי ומחיר אטרקטיבי יעלו הרבה על הכביש, סינית או לא סינית.

ה350 לא זולה במיוחד לפי מה שזכור לי.

פורסם

זה מה שאני לא אוהב בשפיטות הישראלית, הרכב קיבל 3 כוכבי בטיחות= הוא לא בטוח, הרכב סיני (ובריטי) הוא זול לא איכותי מתפרק, אני בטוח שעם הזמן תווכחו אחרת, וראוי גם לטובתכם להסתכל על הצדדים המאוד חיובים שהרכב כן מציע, במיוחד המנוע, זה רכב, בניגוד לעגלות שנמכרות באותו המחיר, מעבר לשאר הדברים שהוא כולל באבזור.

פורסם (נערך)

הרכב אמנם לא מלכודת מוות אבל גם לא מוביל בבטיחות וזה נקבע על ידי E-NCAP ולא על ידי הישראלים הביקורתיים.

הרכב מגיע עם צמיגים סינגפוריים שהם אמנם לא no-name אבל גם לא בדיוק קונטיננטל.

המנוע מתכנון מיושן. גם זאת עובדה וכך גם נתוני צריכת הדלק ופליטת המזהמים הלא מבריקים.

לאף אחד אין מושג לגבי האמינות. זה רק הזמן יגיד.

מה שהרכב מציע זה יותר עיצוב, איבזור וביצועים ביחס למתחרות באותה רמת מחיר. על זה אין עוררין.

בהחלט מגיע "תתחדש" לפות"ש, בדיוק כמו לכל אחד שקנה מכונית חדשה (או משומשת). פשוט הסקירה וכן חלק מהדברים שנכתבו כאן ק-צ-ת מוטים רגשית. הייתי שמח לקרוא סקירה מעמיקה יותר על הרכב בעוד חודש ו-1000-2000 ק"מ.

עריכה אחרונה על ידי Doc Slow

• תוכן חדש...