Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4025 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני גר בירושלים, קונה שמנים בתל אביב.

ניסיתי לברר באמצעות טלפונים ליבואני השמנים איפה יש בירושלים, פשוט אין, למעט אוטודיפו שמוכרים במחיר פי 2 מחנויות בתל אביב.

לפעמים מרגיש פה כמו פריפריה רחוקה.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

היי,

בתור ירושלמי גאה, אני גאה לא לקנות חלפים בירושלים.

עוד לא מצאתי חנות שכוללת שירות טוב, מחירים נורמאלים, או חלפים איכותיים.

אני פשוט מרכז קניה ויורד לכל האזור של יצחק שדה בתל אביב ועושה יום שופינג.

או שאני פשוט מזמין ממנו+מוסיף 40 ש''ח לקנייה תשלום משלוח וזה מגיע עד אלי עם שליח תוך יומים גג.

http://www.justmotor.co.il/

רועי

פורסם

בתלפיות יש את זקן, יש שמניים איכותיים מחירים סבירים.

אם אין לך בעיה בואדי גוז יש את אשרף מנייר וג'וני בג'אלי,

זולים משמעותית מתלפיות ומאוד אמינים

פורסם

היי, הייתי קונה ממנו, הוא בעיקר מוכר את השמנים של VALVOLINE, שמנים מצויינים.

אבל תתייעץ פה איזה שמן לקנות לפני, כי פעם אחרונה שקניתי ממנו שמן ראיתי שהוא מוכר

שמן לפי רק לפי צמיגות ולא גם לפי תקנים.

ואמר לי ''אם תשים 5-30 באימפרזה המנוע ישפך''.

לכן תתיעץ פה, ונמליץ לך על שמן.

רועי

פורסם (נערך)

ממליץ גם על אמי-פרטס במורד אותו רחוב של זקן ויש להם גם סניף בגבעת-שאול בבניינים שליד מאפיית ברמן . בכלל, יש חנויות שמתמתחות יותר בחלפים לרכבים מסויימים אז כדאי לשאול פה לפני.

וכן, ירושלים מרגישה כמו חור. לפחות תתנחם בזה שדווקא לפוקוס שלך נראה שהרבה חנויות מחזיקות השמן המקורי והפילטר מקורי. כל השאר אם תרצה מקורי ולא יקר אז תצטרך לחפור הרבה.

עריכה אחרונה על ידי student
בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

רועי מה שאמרת הוא נכון לכל מאכר של חנות חלפים לרכב,

ככל קשה לי להאמין שבמנוע של אימפרזה יגרה נזל כלשהו כתוצאה משימוש בשמן 5W30.

יתרה מכך הייתה לי פעם רנו שהמוסך המורשה שם שם שמן אחר ממה שצריך וטען שהשמן ששמתי לא מתאים.

זה המון חרטא של המוכרים והמוסכים.

הכי טוב, תעשה בדיקה אצלך בספר רכב מה היצרן כתב, זה תופס יותר מכל חירטוט כזה או אחר של מוכרים או מוסכים.

פורסם

מה גם חשוב להבין,

תקן הוא פרופיל בדיקה לשמן, זה מוסיף עוד אור ומעיד כי שמן נבדק, ולאו דווקא על איכות השמן.

שמנים אירופים עשויים לעמוד בתקני ACEA ולא בתקני API , זה לא אומר שהם פחות טובים או לא מתאימים, זה אומר שפשוט היצרן בחר משיקולים כאלו ואחרים לעשות מפרט בדיקה מסויים.

לגבי נושא הצמיגות, בסוף כמעט כל המנועים החדשים מ2006 יכולים לעבוד כמעט עם כל שמן.

ככה שהיצרן הוא לא זה שמגביל אלא מצבו של הרכב והיסטורית השימוש בשמנים בו.

פורסם

מסכים איתך ומוסיף,

שאני קונה שמן מנוע אני בוחן אותו בקפידה ועושה השוואות באינטרנט נגד המתחרים שאני נתתי לו.

קח לדגומא את ROYAL PURPLE חברת שמן מצויינת, היא עומדת רק בתקנים של API ורכבים אמריקאים

ולא אירופאים ולא בתקנים של ACEA.

זה יכול לנבוע מכמה סיבות כמה מבניהן:

1. אולי האמריקאים תופסים תחת ולא רוצים שיעבור בדיקת איכות וקבלת תקן אצל אירופאים.

2. כל בדיקה כזאת עולה המון אבל המון בדגש על המון כסף, והם לא רוצים להשקיע סכומים

בשביל לעבור מתחרים.

3. רוצה פשוט להתמקד מבכוניות אמריקאיות כי המפעל בארה''ב.

ולפעמים אני בודק על מה מבוסס התקן של היצרן, ואז אני יכול לקחת שמן שלא עומד בתקן של היצרן

אבל כן בתקנים של ACEA ו API.

ולא מדוייק, יש תקנים מסויימים שנותן היצרן לצמיגות מוסיימת, ראה דוגמא טובה התקנים של FORD.

ולפעמים יש הגבלות בגלל נניח שרשרת טיימינג שעובדת על לחץ שמן, דיפייזר (תזמון שסתומים משתנה),

לכן לפני ששמים צמיגות שלא אישר היצרן צריך לבדוק ולקרוא באינטרנט אם זה בסדר, או פשוט לבדוק לבד.

רועי

פורסם

אני ירושלמי גאה

ולצערי(בני דודים) או לשמחתי(הארנק) אני קונה תמיד בוואדי ג'וז ,רובם שם בסדר ,חוץ מ2 שאני מכיר שקצת מפוקפקים ,האיכות השרות ,ובעיקר בעיקר המחיר, שלפעמים מגיע גם לשליש מתלפיות. לדוגמא קניתי לא מזמן לרכבי סט טיימינג ומשאבת מים ,בתלפיות קיבלתי הצעה של 1340 אחרי הנחה ,ובואדי ג'וז אצל רג'בי (שהוא מוכר והכי גדול שם ועובד אם אותם ספקים יהודים שתלפיות עובדים) ב680 בלי לבקש הנחה. וכמובן מדובר בשני ההצעות על אותה פירמה (ina הגרמנית)

אז לשיקולך

פורסם

לרג'אבי יש גם סניף בעטרות. חבר מכונאי שלי קונה אצלו קבוע. אחלה מחירים.

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

• תוכן חדש...