Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4042 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי חברים,

אז אמנם הטרדתי את מנוחתכם בשבועיים האחרונים בנסיון לבחור רכב חדש 2015, אבל אחרי מחקר לא קטן שערכתי גיליתי שאם אין רכב 2015 שאני *ממש* רוצה, אז באמת שאין טעם לקנות רכב חדש מהסוכנות אלא להסתפק ביד שניה (קליאו הייתה היחידה שהתאימה להגדרה אבל חוסר הסחירות שלה הפחיד אותי)

אז ככה:

רווק ללא ילדים

נסיעה בעיקר באזור המרכז (פקקים באיילון)

אני מחפש שנתון 2012\2013

עד 80K

חסכונית בדלק

מאובזרת (רצוי שלא יהיה הדגם הבסיסי. מערכות מולטימדיה, בלו טות' ושאר ירקות יתקבלו בברכה)

סחירה

ושכמובן לא אצטרך לקפץ איתה למוסך כל שבועיים :) (למרות שזה תלוי ברכב עצמו, כמובן)

בנוסף, האם למישהו יש נסיון עם switch? נשמע רעיון אדיר שמתאים בדיוק לאנשים כמוני (שאין להם כוח וסבלנות להתרוצץ) ושחושבים שכל אדם עומד לדפוק אותם...עד כה לא מצאתי שום משהו חשוד בקונספט שלהם.

המלצות יתקבלו בברכה.

פורסם

סחירות זה עניין בעייתי, וככל שהטווח רחוק יותר כך ההימור גדול יותר.

יש יותר מידי שאלות - לכמה זמן אתה רוכש, מה אופי הנסיעה, האם אתה צריך מקום לגלשן או בקיצור דברים ספציפיים לגביך באופן אישי (בין היתר המימדים שלך) ומה זה חסכוני בדלק עבורך..? כי הכל יחסי בחיים...

את הקונספט של SWITCH אני לא מכיר בכלל.

בכל אופן, יש לקחת בחשבון שמערכת זה משהו שאפשר להחליף במאות או אלפי שקלים בודדים וזה שטויות לעומת 80K ש"ח שתוציא על הרכב כך שזה ממש שולי ואני בקושי מחשיב את זה כאבזור!

לדוגמה, הפריוס שלי היא מהראשונות והגיעה ללא מערכת מולטימדיה. אני מתלבט מידי פעם אם להתקין ולא מצליח למצוא לזה הצדקה. זה לא הדבר הכי נוח בעולם, למען האמת. היום אני יכול לעשות הכל בלי להסיט עיניים מהכביש אבל במולטימדיה צריך להביט וגם השמש לא תמיד לטובתך (או משקפי השמש שלי שהן מצויינות נגד השמש אבל מסכים לא נראים טוב דרכם כי אלה עדשות POLARIZED).

יש עוד לא מעט חסרונות.

אבזור עשיר מבחנתי זה - מחשב דרך טוב, בקרת שיוט (הכי טוב אדפטיבית), בקרת אקלים מפוצלת, מערכת עזר חניה או היקפית, מערכות בטיחות שונות כגון בדיקת שטחים מתים ובקרת סטיה מנתיב, מושבים מאווררים/מחוממים ו/או עם מסאג' וכו' וכו'... מסך שהרדיו בו צבעוני? חרטה ברטה....

Live fast, die young - leave a better looking corpse

פורסם

צודק לחלוטין, עוד פרטים:

אופי הנסיעה - כפי שכתבתי, בעיקר באזור המרכז. הלוך חזור מהעבודה (חולון הרצליה בפקקים)

אין צורך שתא המטען יהיה גדול מדי

ואני מניח שארכוש את הרכב לשנתיים שלוש ואחליף אותו.

תודה!

פורסם

על פני לא נראה שאתה צריך יותר מסופר מיני. אם אין לך בעיה עם ידני, שווה לך לבדוק את סיאט איביזה. אם אתה מחפש אוטומטי, בשנים האלה הייתי ממליץ לך על סוויפט או פיאסטה. סוויפט תרגיש זריזה יותר, והיא אולי תהיה חסכונית יותר. הפיאסטה תרגיש בוגרת יותר, כלומר יותר משפחתית מסופרמיני. היא תהיה גם נוחה ושקטה יותר.

פורסם

איך בדיוק פיאסטה מזכירה משפחתית?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לא בממדים כמובן:lol:, אלא "בישיבה" על הכביש כאילו הרכב נטוע יותר ופחות קליל. זה גם בגלל שהיא שוקלת יותר וגם בגלל כיול של המתלים. גם מבחינת תחושת פלסטיק בתא הנוסעים ואפילו בצליל טריקת הדלת, היא מרגישה יותר "מכונית". מקווה שהצלחתי להעביר את התחושה של מכונית "בוגרת" יותר.

פורסם

נסעתי עליה ועוד על מספר סופר מיני,לא חושב שהיא משדרת משהו שאחרים לא.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

חשבתי קצת על העניין והגעתי למסקנה שאחד הרכבים שיתאימו זה טויוטה יאריס היברידית (גם הונדה ג'אז אגב, אבל הטויוטה מאובזרת יותר אם אני זוכר נכון). במחיר הזה תוכל לקנות 2013, עם מערכת מולטימדיה מקורית שיודעת להסתנכרן עם הטלפון ואפילו להריץ WAZE (שמעתי שלא כל המכשירים מסתדרים עם זה טוב).

בכל מקרה, תקבל רכב מהחסכוניים בקטגוריה, המצבר יהיה באחריות, אין מחלות מיוחדות, הכל נשלט מההגה פלוס בקרת אקלים וכו' וכו'.

ולא, זה לא בגלל שיש לי פריוס ואני משוחד. אובייקטיבית זה מהסופר מיני המתאימות לפרמטרים שפות"ש הציב.

הרכבים בקטגוריה הזו לרוב לא עשירים במיוחד בפינוקים ואם כן אז הם לרוב שייכים למותגים פרמיום ובקבוצת מחיר אחרת לגמרי. אין יותר מידיי אופציות כשרוצים אמינות, סחירות וחסכון יחד עם אבזור.

פורסם

לא הייתי הולך על ה-SX4. גיר מיושן עם 4 הילוכים ומנוע 1.6 לא נשמע לי כמו שילוב מדהים. אפשר כבר להכניס את הניסאן NOTE למשוואה במקרה כזה, אין הרבה הבדל בין השניים, לדעתי הנוט מאובזרת יותר בגרסה הבכירה אבל אני לא חושב שמדובר ברכב מפנק לעמידה בפקקים.. יכול להיות שאפילו יש JUKE בתקציב הזה אבל על הרכב הזה תפור הפתגם "אל תסתכל בקנקן אלא במה שיש בתוכו" ובתוכו אין כלום.

אני עדיין עומד על יאריס היברידית. אחרי שסרקתי קצת מה יש בשוק הגעתי לסמקנה שזה הרכב המאובזר ביותר בתקציב הזה שהכי מתאים לתנועה בפקקים - צריכת הדלק תהיה מעולה, המזגן יעבוד נהדר בעמידה כי הוא לא תלוי בעבודת המנוע וגם יהיה שקט ופחות ויברציות בהמלך הדרך.

פורסם
הי חברים,

אז אמנם הטרדתי את מנוחתכם בשבועיים האחרונים בנסיון לבחור רכב חדש 2015, אבל אחרי מחקר לא קטן שערכתי גיליתי שאם אין רכב 2015 שאני *ממש* רוצה, אז באמת שאין טעם לקנות רכב חדש מהסוכנות אלא להסתפק ביד שניה (קליאו הייתה היחידה שהתאימה להגדרה אבל חוסר הסחירות שלה הפחיד אותי)

אז ככה:

רווק ללא ילדים

נסיעה בעיקר באזור המרכז (פקקים באיילון)

אני מחפש שנתון 2012\2013

עד 80K

חסכונית בדלק

מאובזרת (רצוי שלא יהיה הדגם הבסיסי. מערכות מולטימדיה, בלו טות' ושאר ירקות יתקבלו בברכה)

סחירה

ושכמובן לא אצטרך לקפץ איתה למוסך כל שבועיים :) (למרות שזה תלוי ברכב עצמו, כמובן)

בנוסף, האם למישהו יש נסיון עם switch? נשמע רעיון אדיר שמתאים בדיוק לאנשים כמוני (שאין להם כוח וסבלנות להתרוצץ) ושחושבים שכל אדם עומד לדפוק אותם...עד כה לא מצאתי שום משהו חשוד בקונספט שלהם.

המלצות יתקבלו בברכה.

הי שי,

אני רואה שהתעניינת בשירות שלנו, אני מציעה לך לראות באתר SWITCH יש לא מעט רכבים כמו שאתה מחפש, כולם מבעלות פרטית אחרי בדיקה במכון מורשה.

בלינק הזה תוכל לראות רכבים עד 80 אלף ש"ח בשנתונים שרצית:

https://switch.co.il/cars/price-60-80/?year=2012&year=2013

לגבי המלצה, לפי מה שאתה כותב, יונדאי i20 יכול להתאים, אלא אם חשוב לך שהרכב יהיה משפחתי ולא סופר מיני. זה אמנם לא הרכב הכי חסכוני בדלק (הוא ממוצע יחסית למקבילים), אבל אמינות ושקט נפשי יהיה לך בשפע.

אם חשוב לך רכב גבוה, כדאי לשקול ניסאן ג'וק או סוזוקי SX4

מקווה שעזרתי :)

בהצלחה

• תוכן חדש...