Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7862 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם בנאדם בלי רישון נוהג באוטו בהשאלה\שכירות, הביטוח לא תופס נכון ? ואם קורה משהו ואני לא מדבר על סתם שריטה או דפיקה אלה על תאונה עם נפגעים... על מי נופלת האחריות הכספית\טיפולית ?

תודה מראש

פורסם

אם מדובר בילד ללא רשיון, שגנב רכב, וגרם לתאונה עם נפגעים, כשהוא ישתחרר מהכלא הוא ישלם כל חייו. (חברת הביטוח תשלם לנפגעים, תתבע אותו אישית, וגם תזכה בתביעה).

אם מדובר בילד ללא רשיון, שלא גנב רכב, אלא נסע באישור של מבוגר ("השאלה/שכירות" ??? ) - גם הבוגר לא ייצא נקי עקב רשלנות באי המניעה.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

החוק מכסה את הנושא הזה לגבי נפגעי גוף. יש חברת ביטוח מיוחדת "קרנית" שהקימה המדינה לצורך זה. החברה מבטחת בביטוח חובה את כל מי שאף אחד אחר אינו מוכן לבטחו, וכן משלמת פיצויים למי שנפגע על-ידי מי שלא היה מבוטח מסיבות כאלו או אחרות. להלן הסבר מאתר משרד האוצר:

קרנית הוא תאגיד שהוקם מכוח חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, התשל"ה-1975 שתפקידו לפצות נפגע הזכאי לפיצוים מכוח חוק זה ואין בידו לתבוע פיצויים מאת מבטח וזאת מחמת אחת מאלה:

1. הנהג האחראי לפיצויים אינו ידוע;

2. אין לנהג ביטוח לפי פקודת הרכב או שהביטוח אינו מכסה את החבות הנדונה;

3. המבטח נמצא בתהליך פירוק או שמונה לו מנהל מורשה.

הקרן ממומנת מהפרשה בשיעור 1% מפרמיית הביטוח.

עוד פרטים כאן:

http://www.mof.gov.il/HON/RECHEV.HTM

פורסם
אם מדובר בילד ללא רשיון, שגנב רכב, וגרם לתאונה עם נפגעים, כשהוא ישתחרר מהכלא הוא ישלם כל חייו. (חברת הביטוח תשלם לנפגעים, תתבע אותו אישית, וגם תזכה בתביעה).

אם מדובר בילד ללא רשיון, שלא גנב רכב, אלא נסע באישור של מבוגר ("השאלה/שכירות" ??? ) - גם הבוגר לא ייצא נקי עקב רשלנות באי המניעה.

הוא לא התכוון שבן אדם ינהג ללא רישיון רכב, אלא שאם אני לדוגמא אנהג ברכב שלך(הרי אתה לא משלם ביטוח בשביל שאני אסע חד פעמי ברכב שלך) ואני עושה תאונה אז האם הביטוח (שלך) ישלם על הנזק שאני גרמתי ולא רשום בביטוח שלך

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם
הוא לא התכוון שבן אדם ינהג ללא רישיון רכב, אלא שאם אני לדוגמא אנהג ברכב שלך(הרי אתה לא משלם ביטוח בשביל שאני אסע חד פעמי ברכב שלך) ואני עושה תאונה אז האם הביטוח (שלך) ישלם על הנזק שאני גרמתי ולא רשום בביטוח שלך

תקרא שוב את השאלה המקורית.

השאלה היא: האם ביטוח החובה תקף כאשר אדם ללא רשיון נהיגה עושה תאונה ופוגע פיסית בצד ג' עם רכב שמשולמת עליו פרמיית ביטוח החובה.

פורסם

כמו שאמרו פה - "קרנית" תפצה את כל הנפגעים (חוץ מהנהג העבריין עצמו) ותגיש תביעה אזרחית נגד הנהג כדי לקבל את הכסף חזרה. אם מדובר בפגיעות רציניות זה עלול להגיע לסכומים לא סימפטיים בכלל.

בלי קשר - יוגש כתב אישום נגד הנהג על נהיגה ללא רשיון וגרימת התאונה, וגם נגד בעל הרכב/מי שנתן לו לנהוג, על זה שנתן את הרכב לאדם ללא רשיון (כן, זו עבירה.) אם הרכב נלקח ללא ידיעתו ואישורו של בעל הרכב - הנהג יואשם בנוסף גם בשבל"ר (שימוש ברכב ללא רשות) שזה כמעט כמו גניבת הרכב.

מעבר לכך כמובן שתגיע תביעה אזרחית לפיצוי על נזקי רכוש שנגרמו לצד ג' (במידה ונפגע רכב אחר, למשל)

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

ל-"Opel Astra GSI" (למה אתה קורא לעצמך בשם של רכב ?)

ביטוח החובה מכסה נזקי גוף לכל נהג או נפגע מהרכב, בתנאי שיש לו רשיון נהיגה בתוקף.

אם אתה תנהג ברכבי ותעשה תאונה חס וחלילה - ביטוח החובה שלי יכסה אותך ונפגעים אחרים.

אם נהג ללא רשיון יעשה תאונה - הביטוח לא יכול עליו (כלומר הוא ונפגעים אחרים כן יטופלו, אבל ייתבעו בבית משפט לשאת בהוצאות. חברת הביטוח תזכה).

הוא לא התכוון שבן אדם ינהג ללא רישיון רכב, אלא שאם אני לדוגמא אנהג ברכב שלך(הרי אתה לא משלם ביטוח בשביל שאני אסע חד פעמי ברכב שלך)
אתה טועה. ביטוח החובה מכסה כל נהג, גם בנסיעה חד פעמית (בתנאי שיש לו רשיון).

הביטוח המקיף יכול להשתנות בהתאם לפוליסה, ואולי לא לכסות כל נהג. אבל ביטוח החובה מכסה כל נהג בעל רשיון.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

מה לגבי צד ג'?

הבנתי שהביטוח שלי הוא הכי יקר (של נהג חדש) ולכן הוא מכסה כל נהג שינהג ברכב במקרה של תאונה (זאת אומרת שאם חס וחלילה נהג אחר, אפילו אם נהג חדש, יסע ברכב שלי ויכנס במישהו, אז הצד ג' שלי יפעל גם עליו).

זה נכון?

יוסי.

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם

אם כך אני מצטער. אז מה זה משנה אדם בלי רישיון ידפק חזק מאוד בכל מיקרה בין אם מדובר בתאונה או סתם נסיעה,במקרה של תאונה קשה לי לדמיין מה יעשו לו בכלל. למה אתה שואל? יש לך בן שמנדנד שתביא לו את האוטו?

למה אני קורא לעצמי בשם של האוטו? למה לא? אפשר לחשוב אני היחידי פה...

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם
מה לגבי צד ג'?

הבנתי שהביטוח שלי הוא הכי יקר (של נהג חדש) ולכן הוא מכסה כל נהג שינהג ברכב במקרה של תאונה (זאת אומרת שאם חס וחלילה נהג אחר, אפילו אם נהג חדש, יסע ברכב שלי ויכנס במישהו, אז הצד ג' שלי יפעל גם עליו).

זה נכון?

יוסי.

זה נקרא ביטוח לכל נהג וזה תקף לכל נהג עם רישיון (נהג חדש/צעיר/ותיק וכו') !!! לכן גם אם יש לך את הביטוח לכל נהג ומשהו ללא רישיון עושה תאונה עדיין הוא ישלם פיצויים כל החיים שלו ...

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• תוכן חדש...