Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3903 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם ותודה מראש, ברשותי מרצדס c200 w204 טורבו דיזל שנת 2008 עם 380 אלף ק"מ בערך, (מונית לשעבר) , הרכב נוסע מדהים מרגיש מדהים ללא תקלות בכלל ועבר לפני חודשיים 4 חודש טסט ללא בעיה כולל בדיקת זיהום, לאחרונה שמתי לב שמצטבר לי פיח שחור על הטמבון האחורי, בנסיעה רגילה ושהרכב עומד אין בכלל עשן שחור לפעמים טיפה בהתנעה ולאחרונה שמתי לב שאני נותן לחיצה חזקה יוצאת כמות גדולה של עשן שחור אבל גם לסירוגין לא תמיד, הייתי שמח לשמוע מה ההצעה שלכם לפני חודש הרכב עבר טיפול 10 אלף ולא נמצא משהו חריג, רק בבדיקת מחשב מופיעה רק תקלה אחת והיא P2334-powertrain ignition coil L primary control circuit high,

האם יש קשר ומה התקלה?

איזה תוסף אתם ממליצים לי לנסות לנקות את האינגקטורים אלי זה יעזור?

מחכה להמלצותיכם תודה.

פורסם

קוד התקלה לא הגיוני מאחר ומדובר ברכב דיזל ולא בנזין.

האם מדובר במנוע מדגם OM651 או OM646 ?

בכל מקרה עשן שחור בזמן האצה יכול להגרם מככמה סיבות :

1, מסנן אוויר סתום או תחליפי ברמה נמוכה

2, בריחת לחץ טורבו מצנרת גידוש או אינטרקולר פרוץ

3, מרססים (אינג'קטורים) פגומים (בעיה מוכרת במנועי 646)

4, טורבו פגום שמעביר מעט שמן לצנרת הגידוש

מהקל לכבד.

פורסם

EGR פתוח זה בדר כלל עשן אפרפר לבן עם קצת שחור.

עשן שחור במכת גז לסירוגין לאו דווקא מעיד על תקלה אלא משהו רגיל לגמרי.

אם הרכב עבר זיהום אויר ונוסע תקין ואין תצרוכת דלק חריגה ונסיעה בעומס (עליה ארוכה למשל) אתה לא משאיר אחריך מיסוך עשן כבד אז הכל תקין לדעתי.

פורסם

אז איך מופיע לי קוד כזה?

יש אפשרות להתחיל באיזה תוסף לאינגקטורים ואחר כך לדברים האחרים?

תודה על העזרה.

פורסם
EGR פתוח זה בדר כלל עשן אפרפר לבן עם קצת שחור.

עשן שחור במכת גז לסירוגין לאו דווקא מעיד על תקלה אלא משהו רגיל לגמרי.

אם הרכב עבר זיהום אויר ונוסע תקין ואין תצרוכת דלק חריגה ונסיעה בעומס (עליה ארוכה למשל) אתה לא משאיר אחריך מיסוך עשן כבד אז הכל תקין לדעתי.

זה בדיוק ככה אבל זה לא יכול להיות תקין כל הטמבון שלי שחור אני רואה מוניות אחרות והטמבון ממש לבן, אני חושש שאולי התקלה התחילה אחרי הטסט לרכב, צריכת הדלק לא פחות ממדהימה ואין לי מיסוך עשן בנסיעה בעומס, רק ש אני לוחץ על הגז במכה ושמתי לב היום גם שהרכב עומד יותר קצת שחור, חייב לציין שזו פעם ראשונה שלי עם מנועח דיזל ככה שעד היום שהייתי רואה ככה הייתי בטוח המנוע עומד לגמור, דוב אני שואל יש איזה תוסף שאני יכול לנסות לניקוי אינגקטורים? כשאני חושב על זה יש מצב שזה התחיל לי מאז ששמתי את התוסף bg244 לאחר הטסט עם מיכל מלא.

פורסם
אז איך מופיע לי קוד כזה?

יש אפשרות להתחיל באיזה תוסף לאינגקטורים ואחר כך לדברים האחרים?

תודה על העזרה.

גש למוסך עם סורק מקורי ואז תראה באיזה קוד בדיוק מדובר ומה נדרש לתקן.\

לגבי העשן אולי אצל אחרים יש מסנן DPF ואצלך רוקנו אותו?

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

היי חזרתי אז התוספים לא עזרו :) יש עשן שחור בהתנעה של הרכב ובמהלך לחיצה חזקה על הדוושה , בסריקה חוזרת של התקלה הופיעה לי שגיאה נוספת שלא נמחקת והיא נראה לי ממש קשורה לזה P22A5 לפי סריקה ברשת זה NOx Sensor Heater Control Circuit High (Bank 1 Sensor 2)

הרצתי קצת בפורומים יש מצב שזה חיישן למבדה ? יש חיישן כזה בדגם הזה של הרכב בדיזל ? ואם זה יכול לגרום לעשן תודה

פורסם

יש צריכת שמן מורגשת?

אם כן הייתי בודק את מצב הטורבו.

פורסם
יש צריכת שמן מורגשת?

אם כן הייתי בודק את מצב הטורבו.

שלילי צריכת השמן מצוינת עוד מעט אני נכנס לטיפול שוב והשמן כמעט מלא

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

לאחר מחיקת שגיאות בסורוק מקצועי אין שגיאות בכלל ,בנוגע לעשן השחור החלפתי תחנת דלק וניקתי את EGR הכל תקין עכשיו

• תוכן חדש...