Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4035 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים,

אני סטודנט שמחפש רכב במחיר סביר, האופציה המועדפת עליי כרגע היא סוזוקי אלטו 2015. מחיר המחירון הוא 54K, אבל יתכן שאוכל להשיג אותו ב-49K מהניילונים. השאלה שלי היא מה דעתכם על הרכב באופן כללי (הדרישות שלי לא בשמיים, מחפש רכב חסכוני במחיר שנחשב סביר, פשוט רכב שעושה את העבודה ומשמש אותי בנסיעות במרכז), והאם בגלל שסוזוקי השיקה את דגם הסלריו שאמור להחליף את אלטו, עשוייה להיות בעתיד בעיית סחירות?

תודה רבה לעונים!

פורסם

ב49 זה אחלה מחיר, נכון להיום האלטו כבר מיושנת, אבל במחיר טוב בהחלט ניתן לשקול אותה, היא אמינה וחיסכונית.

לא חושב שצריכה להיות בעיה, לא ידוע כצה תעלה הסלריו, בטח לא במחיר שכרגע האלטו נמכרת.

לפי הפרסומת של אלטו היא מגיעה בחבילת הכול כלול, כלומר גם מקיף חינם, גם אגרה ועוד כמה דברים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אני הייתי מעדיף להוסיף עוד קצת ולקנות פנדה. יותר טוב מהאלטו בכל פרמטר.

אם אין לך כסף, שווה להתפשר על רכב בן שנה ולא לסבול כל יום באלטו.

פורסם

המחיר בהחלט מפתה אבל גם נהג לא מיומן מיד ירגיש בהבדל בין האלטו לרוב המתחרות. פנדה זו אופציה לא רעה אבל לדעתי C1 עדיפה.

פורסם

הC1 דור קודם לדעתי פחות טובה מהפנדה החדשה,תא מטען קטן יותר,בפנים מרגישה הרבה יותר זולה,רועשת יותר,רק המרווח לברכים מאחור טוב יותר.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אלטו לא שווה את הכסף. לדעתי שווה להוסיף עוד קצת ולקנות מכונית הרבה יותר איכותית ובענין זה גם אני מצטרף להמלצה על ה-C1 החדשה.

פורסם

יש לנו אלטו ידנית כבר כמעט 5 שנים.

אז לא היו הרבה דילמות. זה בדיוק היה כששבר את השוק ולא היה שום דבר אפילו קרוב אליו במחיר.

היום המצב שונה משמעותית. לדעתי (בעיקר מקריאה עליהן) החלופות האחרות איכותיות יותר. מצד שני ב 49 התמורה של האלטו ראויה. ועם זה עם תוספות וביטוח אז בכלל יש כאן קלף מנצח.

למה החלופות איכותיות יותר: אבזור, בטיחות ותחושה כללית. לאלטו שני מושבים מאחור. לרוב המתחרות 3. תא מטען קטן מאוד.

יתרונות של האלטו: המנוע 1.0 לא נופל מהמתחרות. אמינות וצריכת דלק.

שלא יפחידו אותך שזה רכב שסיוט להיות בו. זה לא. הוא רק במידה מסויימת נחות מהחלופות האחרות. פשוט קח לנסיעת מבחן ותחליט אם שווה לך את הכסף. יש מי שזה לא מתאים לו, אבל יש הרבה שזה לא יטריד אותם.

אגב, אני 1.9 ואין בעיה במושב הנהג.

אנחנו עם הרכב 5 שנים והבעיה היחידה שנתקלנו בה (לאחרונה, טרם תוקנה) זה רפיון בבוכנות שמחזיקת את דלת המטען.

לא נוסע יותר מ 8,000 ק"מ בשנה. כמעט הכל עירוני

לא כל כך מודדים צריכת דלק. כשמדדתי נתנה 11-13 בעיר (עם רגל לא קלה. נהגים אחרים ישיגו כנראה יותר) ו 15-17 בינעירוני. פעם אחת ניסיתי לנהוג מחוץ לעיר חסכוני ודיגדגתי את ה 1 ל 20.

סחירות זו נבואה מורכבת. אבל לאלטו יש את כל הסיכויים לשמור על סחירות גבוה. מותג שידוע באמינותו ותחזוקתו הזולה.

פורסם

מה זה להוסיף קצת בשביל c1?

אם הוא מצליח ב49 מדובר על 10 אלף תוספת,זה כבר ממש לא קצת.

פורסם
שלא יפחידו אותך שזה רכב שסיוט להיות בו. זה לא. הוא רק במידה מסויימת נחות מהחלופות האחרות. פשוט קח לנסיעת מבחן ותחליט אם שווה לך את הכסף. יש מי שזה לא מתאים לו, אבל יש הרבה שזה לא יטריד אותם.

למה שלא יפחידו? אני בין רכבים כרגע ומתנייד באלטו שכורה. המתלים דווקא סבירים מבחינת נוחות, אבל המושב כ"כ גרוע שהגב עדיין כואב. רמות הרעשד שלה בשיוט מפגרות - סבא שלי הוציא אתמול את מכשיר השמיעה מהאוזן לאחר שהוא שיגע לו את המוח.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אפשר להשיג גם ב-49K רכב קטן וידני, פשוט הוא יהיה משומש קלות. זה הכל.

יש אנשים שמתקשים לעמוד בתשלומים של רכב, יש אנשים שקנו רכב בגלל איך שהוא נראה בסוכנות ובפועל לא התאים להם ויש גם חברות השכרה שקונות רכבים במחיר זול מאוד, משכירות לתקופה קצרה ומוכרות הלאה - כל אלה מחזיקים בידיהם רכבים כמעט חדשים, בני שנה או פחות, וירידת הערך שלהם גבוהה מאוד - מה שמביא את המחיר של הרכבים למחיר דומה מאוד לזה שמשלמים על אלטו חדשה לגמרי.

אז לדעתי לפחות, לא שווה לוותר על נוחות ואיכות תמורת טקס קריעת הניילונים. סבל ודיכאון במשך כמה שנים לא שווים את קריעת הניילונים. אוטו מבאס, חלש ולא נוח.

פורסם

סבל ודיכאון? נו באמת, האלטו נמכרת גם עכשיו לא רע ועוקפת לא מעט מיני.

במחיר נכון,היא אופציה טובה והמסירות מדברות, כך שאם זה כזה סבל ודיכאון, למה שאנשים יעשו לעצמם את זה?

הרי אנשים לא ישלמו כול מחיר על רכב חדש העיקר שיהיה חדש.

פורסם

יוליאן - בוודאי שאנשים כן יעשו את זה. יעידו על זה המוני האלטו הפרטיות שנרכשו (הרי לא כולן השכרה/ציי רכב). האלטו בפירוש מכונת עינויים לכל מי שרגיל לרכב סביר משני העשורים האחרונים. כל מי שהנסיעות שלו חריגות מסיבוב עירוני קצר - יסבול מהרעש וחוסר העידון, בדיוק כמו שזה בשלישיית ה-107/C1/אייגו (דור ראשון, לא נהגתי בשני). נכון שהיא זולה, חסכונית ואמינה - את זה לא תיקח ממנה, אבל זו בפירוש זוועה מוטורית. אטראז' בנטלי לידה.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אולי כחוויה מוטורית היא כזאת,אבל אנשים קונים אותה כי היא מקיימת את מה שהיא מבטיחה, אמינה, זולה וחיסכונית.

היא לא אמורה לספק משהו מעבר, לפחות במחיר הזול שלה.

הדור השני של פיגו/סיטרואן לדעתי בין הטובים בקטגוריה ועדיף משמעותית ההאלטו, אבל הסיטראון עולה 60,האלטו אם עדיין פותח השירשור יכול לקנות ב49 זה הבדל לא קטן.

פורסם

הבדל מהותי בהחלט. רק שבתמורה לו אתה מוותר על המון נוחות. לדעתי לרכב מותר להיות לא נוח ורועש אם הוא ספורטיבי או שטח. אחרת - נפסל.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

כי רכב ספורטיבי מספק לך הנאה, מנוע חזק, התנהגות לכן אתה מקבל את חוסר הנוחות.

האלטו מספקת לך חיסכון לצד מחיר נמוך ואחזקה זולה, וחלק מהאנשים מוכנים לוותר.

הכול פה עניין של העדפות.

• תוכן חדש...