Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4075 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, לצערי עברנו תאונת דרכים אתמול (ראשונה ובתקווה אחרונה), ע"י רכב שהתנגש בנו מאחור. הפוגעים הודו באשמה. הערכת שמאי ראשונית (לפני גרירה למוסך) נזק של 25-30% ללא פגיעה בשלדה נראה לי. הרכב בן שנתיים וקצת. אנו מעוניינים לא להפעיל את הפוליסה שלנו ולתבוע ישירות את הביטוח של הפוגעים.

נשמח להבהרה בנוגע לכמה נושאים:

1. אם אנו תובעים ישירות את הביטוח השני, האם אנו מקבלים עזרה משפטית מהביטוח שלנו? האם אנו מחויבים לשלם לביטוח שלנו עמלה או דמי טיפול כלשהם?

2. מאחר והתאונה לא קרתה באשמתנו ובגלל הגיל הצעיר של הרכב, אנו מעוניינים בחלקים חלופיים מקוריים של היצרן. האם ניתן לדרוש זאת בתיקון ולתבוע זאת מהביטוח של הפוגעים?

3. אנו מעוניינים לתקן את הרכב במוסך של היבואן ולא במוסף הסדר של הביטוח שלנו או של הפוגעים, האם יתכן מצב שהביטוח יסרב לשלם מלוא התיקון בגלל הפרשים בין הצעות מחיר?

4. האם תביעת הביטוח של הפוגעים עבור ירידת ערך הרכב נעשית יחד עם תביעת ההחזר על התיקונים או בנפרד? והאם הערך הזה משתנה אם התיקון לא כולל חלקים מקוריים של היצרן?

5. האם במקרה כזה לא תרשם לחובתנו תביעה בהיסטורית התביעות?

תודה רבה!

פורסם

1. אם הפוגע מודיע לביטוח שלו - וסביר שזה המצב, אמני מנח שהנזק אצלו לא פחות מאצלכם ואולי יותר גדול - בצעו את התביעה באמצעות סוכן הביטוח שלכם. הבעיה היחידה היא שהתהליך עלול להיות יותר ארוך מ-60 או 90 הימים של הצ'ק הדחוי שתמסרו במוסך.

2. לפי קביעת השמאי. אאל"ט חובה להתקין חלפי מקרויים רק ברכב עד גיל שנתיים.

3. לא צריכה להיות שום בעיה.

4. מדובר בתביעה אחת. שים לב שיש הבדל עצום בין ירידת הערך הטכנית לירידת הערך המסחרית ולכן עדיף שתשכרו שירותי שמאי באופןעצמאי.

5. אם תתבעו את הוגע - לא. אם תתבעו את הביטוח שלכם - כן, והתביעה תמחק מההיסטוריה רק אם חברת הביטוח שלכם תזכה בתביעת שיבוב מול הפוגע או הביטוח שלו.

שים לב לדבר אחד חשוב: עד פירוק החלקים החיצוניים לא תדע מה עומק הפגיעה, לכן בהחלט יתכן מצב שבו השמאי יצטרך לבקר כמה פעמים במוסך כדי להעריך את הרכב אחרי קילוף עוד קליפה מהבצל. מעבר לכך - נזק של 25-30% ברכב בן שנתיים? מדובר בנזק של כ-20 אש"ח, קשה לי להאמין שלא יכלול פגיעת שלדה, או לפחות "קצה שלדה" - אבל תן לשמאי למור את דברו. יתכן מאד שאומדן הנזק שלכם לא מציאותי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תודה על התגובה המהירה!

בהתאם לסעיפי השאלות שלי:

1. הפוגע הודיע לביטוח שלו והם כבר יצרו איתנו קשר. אנו בקשר עם חברת הביטוח שלנו. האם הביטוח שלנו יגבה עמלת טיפול או שכר טרחה כלשהו על הטיפול בתביעה?

2. זה אומנם לא חובה, אבל אם אנו רוצים? חלקים לא מקוריים מורידים את שווי הרכב כאשר נרצה למכור אותו בהמשך.

4. השמאי שהזמנו היום הוא מרשימת שמאים שקיבלנו מחברת הביטוח. האם מעבר לזה כדאי להזמין שמאי פרטי? והאם ירידת הערך היא לא תמיד לפי מחירון לוי יצחק?

5. אם התביעה תמחק מההיסטוריה זה אומר שלא תהיה העלאת פרמיה בשנים הבאות?

גם השמאי אמר שההערכה שלו כעת היא ראשונית בלבד ורק לאחר הבדיקה במוסך, כאשר הרכב מורם ומורידים את הפח החיצוני היא תהיה יותר מדויקת.

פורסם

1. לא.

2. חכה למומחי הפורום, אבל כנראה שאין לך ברירה. כמובן שזה אמור להתבא בחישוב ירידת הערך.

4. מכיר את הנוהל, כמובן שיפגע בחישוב ירידת הערך. מצד שני לא כל שמאי מוכן לבצע שמאות פרטית מול כל חברת ביטוח, יהיה עליך למצוא שמאי פרטי שאינו עובד עם חברת הביטוח של הפוגע, כדי שלא יהיה לו ניגוד עניינים (שעלול לפגוע בו). איני מכיר את נוהל העבודה של שמאים עצמאיים מול חברות הביטוח.

5. כיון שפעלתים ישירות מול הביטוח של הפוגע התביעה כלל לא תרשם לחובתכם.

שים לב לענין זמני התשלום: בד"כ עליך למסור שתי המחאות דחויות למוסך: אחת עבור השמאי והשניה עבור עבודת המוסך. ההמחאות דחויות בד"כ ל-60 יום (ולעתים ל-90). אתה אמור לקבל את הכסף מהביטוח בערך בזמן פרעון ההמחאות (כך שלמעשה אתה מקבל כסף ואז הבנק פודה את ההמחאה). אם ההמחאה (או ההעברה הבנקאית) מהביטוח מתעכבת אתה יכול לבקש מהמוסך לדחות את הפקדת הצ'קים עד שתקבל את הכסף.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בנוגע למחיקת תביעה - קל בחשבון שזה יכול לקחת המון זמן. הייתה לי תאונה בתחילת 2013 ורק במרץ השנה היה משפט

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

עדכון: קביעת השמאי "אובדן להלכה" והוא בודק לגבי מכירת הרכב.

איך זה בדיוק הולך? האם עדיף להשאיר לשמאי למכור את הרכב או לחפש לבד למכור? והאם במקרה כזה יש זכאות לרכב חלופי?

שאלה נוספת, הרכב הוא מליסינג עם 0 ק"מ. אני מנסה לבדוק את המחירון - מה ההבדל בין מהשכרה עם או בלי קריטריונים?

תודה!

פורסם

שאלת המשך: הרכב הוא יד שניה מליסינג 0 ק"מ. מה גובה ההפחתה על זה מהמחירון? נאמר לי שאת חישוב אחוז הנזק עושים ממחירון הרכב בלי הפחתת היד השניה אבל הפיצוי שאקבל ממכירת הרכב+תביעת הביטוח יגיע למחירון אחרי הפחתת היד השניה מערכו. זה הגיוני? אם הרכב היה מוגדר טוטאל לוס, האם היינו מקבלים את מחירון הרכב המלא בלי ההפחתה?

פורסם

תקבל את המחירון מינוס ההפחתה ליד ששניה מ-0 ק"מ, נדמה לי הפחתה של 8% מהמחירון, וכמובן בהתאמה לתאריך העליה לכביש.

אבדן להלכה או אבדן מוחלט - מבחינתך הינו הך.

מרגע ששולמו לך הפיצויים שרידי הרכב עוברים לבעלות חברת הביטוח, אין לך שום קשר למכירתו, ומוטב כך.

תתחיל ללמודאת פורום ייעוץ ברכישת רכב.

פורסם

תודה על ההתמדה במתן התשובות.

האם אני יכןלה לבטוח בחברת ביטןח שימכרו את הרכב/חלפים במחיר שיתן לי את המחירון המתאים? משיחה עם גורם במוסך שמעוניין לקנות את הרכב מדברים על הפחתה של 22% בגלל הליסינג! מקווה שזו רק טעות, ומחר אקבל מספרים רשמיים יותר.

פורסם (נערך)

1. המכירה אינה מעניינך. את הכסף תקבל לפי המחירון המשוקלל, ולא משנה כמה חברת הביטוח תקבל תמורת הנבלה. מרגע שקיבלת תגמולי ביטוח הרכב אינו שלך אלא עובר לבעלות חברת הביטוח, והיא זו שצריכה להפטר ממנו. וחברות הביטוח יודועת את המלאכה יותר מדי טוב.

2. לגבי אחוזי ההפחתה מהמחירון - בזה אני לא בטוח. יש הפחתה שונה לרכב שנרכש יד ראשונה 0 ק"מ לרכב שנרכש אחרי שימוש בליסינג. האם חברת הביטוחת תנסה לעשות לך תרגיל בעניין זה - לשמחתי אין לי ניסיון. בכל מקרה - סוכן הביטוח שלך אמור להיות מסוגל לומר לך מה הסכום המגיע לך, וכיון שאתה תובע את הביטוח של הפוגע גם אין לו עניין למרוח אותך (אלא, אולי, אם שתי המכוניות מבוטחות באותה חברה).

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם

אז הסיכום: 42% נזק+ ירידת ערך. ההפחתה מהמחירון היא 8% עבור הליסינג ועוד מעט עבור יד שניה (1.5%) וק"מ (0.3%). סה"כ 73.6k לפי השמאי.

הרכב ימכר למוסך ב-35k, ואת ההפרש אנו אמורים לתבוע מחברת הביטוח של מי שפגע בנו (שאינה אותה חברת ביטוח שלנו).

-- האם יתכן שחברת הביטוח לא תשלם את כל התביעה, ואז יצא מצב ש"שמכרנו בזול" והפסדנו כסף?

-- האם לתביעה מול חברת הביטוח ניתן להוסיף הפסד ימי עבודה, מוניות וכו'?

-- ממש שבועיים לפני התאונה עשינו טיפול 30000 וקנינו זוג גלגלים חדשים (כ-1300 שח הוצאות). יש טסט, רישיון וביטוח ששילמנו בינואר. האם ניתן להוסיף את זה לתביעה (עם החלק היחסי של החודשים שנותרו לטסט, רשיון וביטוח)?

אנחנו עוברים במקביל ללמוד את פורום יעוץ רכישת רכב..... :-/

פורסם

אנילא מבין מדוע אתה צריך למכור את הרכב. פנה לסוכן הביטוח שלך כדי שינהל את התביעה. אני לא מצליח להבין מדוע אתה צריך להתעסק עם מכירת הרכב, במיוחד כאשר מדובר בנושא הרגיש מאד של "אבדן להלכה" על משמעותו לעתיד הרכב והחזרתו לכביש כ"יד ראשונה מרופא".

פורסם

אנחנו לא מתעסקים עם המכירה. זה המידע שקיבלתי מהשמאי.

אני מעלה את הנתונים כדי להתייעץ האם זה נשמע לחברי הפורום הגיוני, וכדי להעלות שאלות נוספות שעולות לקראת התביעה.

פורסם

והעלילה עוד מסתבכת....אנחנו ממש נשמח לעזרה.

דוח השמאי קובע כי הרכב אובדן להלכה, הנזק מוערך ב-42% וירידת ערך 23%. השמאי מצא קונה לרכב ב35k שאומנם אנחנו לא אמורים להיות מעורבים במכירה אך כן אמורים להסכים לה. השמאי אומר שאנחנו אמורים לתבוע מחברת הביטוח של הרכב הפוגע את הנזק+חלק מירידת הערך, כך שבסופו של דבר נקבל את שווי הרכב (=תביעה+מכירה). אממה!!! חברת הביטוח שלנו שאמורה להגיש בשמנו את התביעה מול הביטוח של הנהג הפוגע אומרת שמאחר והרכב "אובדן להלכה" הם לא יכולים להגיש תביעה על ירידת ערך אלא רק על הנזק!! מה שאומר שנותר הפרש של כ-5000 ש"ח בין התביעה נגד הביטוח+המכירה לבין שווי הרכב! 5000 ש"ח!

מה אנחנו אמורים לעשות? מי צודק, חברת הביטוח או השמאי? למה שאנחנו נספוג כמה אלפי שקלים כי עשו לנו תאונה??

• תוכן חדש...