Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4091 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יום שישי האחרון עברתי טסט לאחר מכן אמרתי שהגיע הזמן לעשות טיפול (הרכב הגיע ל77000 ובדיוק עשיתי טיפול לפני שנה).

לאחר שקיבלתי המלצה נסעתי למוסך אחים זינה בשבי ציון (זה ליד נהריה).

כבר בטלפון הבעלים איברהים היה נחמד ואמר לי שיוכל לקבל אותי עכשיו ואף שאל איזה רכב(יונדאי I20).

הגעתי ולאחר 5 דקות כבר הרכב נכנס לטיפול (וזה לא שנראה שחסר להם שם רכבים, הם פשוט כל הזמן היו עסוקים ולא נחו לרגע).

על הדרך אמרתי שבנסיעה איטית הברקסים חורקים ואם אפשר לסדר את זה, הבוחן בדק את זה ואמר שזה בגלל שזה ברקסים באיכות פחות טובה(הרכב במקור היה בליסינג) הוא לא ממליץ להחליף אותם עכשיו כי הם יחסית חדשים(לא הוחלפו לפחות שנתיים) יש להם הרבה "בשר" והם בטיחותים. (כבר יתרון מבחינתי שהיו אמינים ולא ניסו לדחוף מכירות,כי מספיק שהיו אומרים שזה לא בטיחותי והייתי ישר מאשר החלפה).

כל הנושא לא לקח יותר משעה וחצי, במקום חדר המתנה ממוזג ונעים, ואף כביש גישה ענק ונוח עם פינת ישיבה שאפשר לשרוף זמן מת בשיחות טלפון שדחיתי.

בסופו של דבר שטפו את הרכב, ולא הדביקו שום מדבקה !

הוחלף בטיפול שמן מנוע, מסנן שמן, מסנן אוויר, מצתים, הוסיפו שמן גיר, והוחלף מסנן אוויר, כל החלקים הוחלפו לחלקים מקורים.

בסוף הטיפול לקראת התשלום נפתח לך כרטיס לקוח מסודר, כולל קבלה וחשבונית.

המחיר 690 ש"ח כולל מע"מ.

אמנם הפעם הראשונה שלי, אבל השירות היה מצוין ואין ספק שאחזור.

----------------

מה דעתכם? פשוט כל הנושא הזה חדש לי.

האם הוחלף כל מה שצריך? איך המחיר?

פורסם

מחיר סביר והוגן. איזה שנה הרכב? לגבי הוספת שמן גיר: בד"כ שמן גיר לא ניגמר או נאבד אלה אם כן יש נזילה.

האם הוסיפו שמן גיר מקורי של יונדאי? בגיר של I30 לדוגמא שמן הגיר הוא צהוב וסינטטי מלא. לדעתי בגיר שלך גם כן. מקווה שלא הוסיפו לך DEXTRON 3. שהוא אדום ומינרלי.

Seat Leon ST 1.2 Tsi

פורסם (נערך)

הוחלף בטיפול שמן מנוע, מסנן שמן, מסנן אוויר, מצתים, הוסיפו שמן גיר, והוחלף מסנן אוויר, כל החלקים הוחלפו לחלקים מקורים.

האמת? המחיר נשמע טוב מדי. לפי מה שאני מבין לא מדובר במוסך מורשה יבואן כי לא ראיתי אותם ברשימה של כלמוביל (יכול להיות שפיספסתי, תקן אותי):

http://www.vehiclesnet.org.il/garages/1227173342.pdf

אגב, למה הוסיפו שמן גיר? אני בחיים לא מילאתי שמן גיר כי פשוט לא חסר. בדוק אם אין נזילה או משהו כזה.

עריכה אחרונה על ידי itamarg
פורסם

מבחינת מחירי החלקים ממה שאני מכיר ביונדאי שלי:

שמן מנוע, נגיד של KIXX בצמיגות 5w30 עולה בסביבות 115 ש"ח.

מסנן שמן מקורי- 25 ש"ח

מסנן אויר מקורי- 65 ש"ח

4 מצתים - 90 ש"ח

כתבת פעמיים מסנן אויר, יכול להיות שהתכוונת למסנן מזגן? אם כן המחיר שלו הוא 50 ש"ח.

המחירים שציינתי לא כוללים מע"מ (צריך להוסיף 18%) ובחישוב שלי לא נוספתי את השמן גיר כי אני לא יודע כמה הוסיפו.

פורסם

itamarg זה מוסך מורשה משרד התחבורה, לא מורשה יונדאי.(תמיד למדו אותי שמעבר לתקופת האחריות לא שווה לשלם אקסטרה למורשה יבואן)

מאור30 - הבעלים אמר לי שכל החלקים מקורים, הוא נראה לי דיי אמין(אני יודע לזהות אמינות אצל אנשים, חלק מהמקצוע שלי).

itamarg - למה הוסיפו שמן גיר, אין לי מושג... וכן כתבתי פעמיים מסנן אוויר, התכוונתי למסנן מזגן(היה לי קטע שהייתי מדליק מזגן על קירור היה ריח מסריח לכמה שניות ואז עבר) הוא הראה לי את המסנן הישן, היה מלא בבוץ ולכלוך ועלים, כעת אין את הבעיה.

אני בערב שאחזור מהעבודה אתן פרוט על החלקים ועלויותם.

פורסם

מחיר זול מאד עבור טיפול כזה, עבור מוסך (מורשה?) וחלפים מקוריים

אחותי עם יונדאי I10, הכי זול שמצאת לה עבור טיפול ראשון (שנה, 15000 - בפועל 10) 500 שח במוסך מרכזי יונדאי. מורשים אחרים דרשו גם 800. שזו שחיטה.

לטעמי גם 500 זה לא זול בעליל. אבל אלו מחירים של מורשי יבואן.

פורסם

הוא כתב שזה לא מורשה יבואן.

פותח השורשור: נסה לעקוב אם יש נזילות מהגיר. כפי שכתבתי, אצלי בחיים לא הוספתי שמן גיר ואני בודק לפחות אחת לשבועיים.

גם אני לא מטפל במורשה יבואן יונדאי ולא בגלל המחירים אלא מסיבות אחרות.

ברכבי ה VAG והונדה שהיו לי טיפלתי במורשה יבואן את רוב הטיפולים כי מצאתי מוסכים טובים ברשת (ב VAG למשל יש מוסך בב"ש שאנחנו לקוחות שלו מעל 12 שנים, אחלה מוסך ואחלה מחירים).

אצלך מחיר החלקים הוא בערך 407 כולל מע"מ, לכן המחיר ששילמת טוב מאוד אם באמת כל החלקים מקוריים.

פורסם

חזרתי מהעבודה ולהלן הפירוט:

שמן מנוע סינטטי: 140 ש"ח, מסנן שמן 32 ש"ח, מסנן אוויר 52 ש"ח, מצתים מקורים(ככה רשום)- 104 ש"ח ל4 מצתים, שמן גיר-הוספה 40 ש"ח, תוסף דלק - 0 ש"ח, מסנן אוויר למזגן 70 ש"ח.

עבודה: 170 ש"ח.

המחירים לפני מע"מ.

פורסם

לפי המחירים ניראה שלא הכל מקורי במיוחד פילטר השמן וכדאי לבדוק זאת. תוסף דלק ב 0 ש"ח שווה בדיקה גם כן! שמן מנוע סינטטי של איזה חברה?

פורסם

מאור, ניראה לי דווקא שהמחירים סבירים למקורי. אני מטפל רק בחלקים מקוריים ברכב, ראה בהודעה קודמת פירטתי מחירים לפי היכרות שלי ומתיעוד שיש לי משיחות עם יונדאי שופ וקבלות של טיפולים.

פורסם

לי יש I20 שנת 2009 מנוע 1.4 אוט' 100 כ"ס, ככה שהמחירים אמורים להיות דומים...

כפי שכתבת תלוי מה איכות השמן שמילאו, 5w30 של Kixx שמתאים לרכב הזה נמכר ביונדאי שופ בערך ב 115 ש"ח לא כולל מע"מ.

• תוכן חדש...