Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הרחבה בסלעית- דעות?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4063 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

אני ואשתי, זוג צעיר עם ילד "על האש", מתעניינים בפרוייקט בסלעית. הכיוון הוא ללכת על אחד מהדגמים הקטנים (100-120 מטר). אשמח לשמוע ממי שמכיר- יתרונות, חסרונות, ומה שביניהם. אני יודע שהשאלה לא ממוקדת, אך זה בכוונה.

תודה מראש...

פורסם

היישוב הזה נמצא 2 ק"מ ממזרח לקו הירוק, עמוק בשטחים, המחירים ששמעתי לפני מספר חודשים היו די יקרים בהתחשב בעובדה הזו.

אבל מעבר לזה אתם מוכנים להקרבה שדורשים מגורים בעומק השטחים ?

פורסם

תבדוק יותר לעומק ידידי.

כוכב יאיר וצור יצחק נמצאים בתוך הקו הירוק, ככל שאתה עובר את הקו ונכנס יותר מזרחה, מתחזקת התחושה של השטחים.

לפני מספר שנים בדקתי את בית אריה, שגם נמצאת בערך באותו עומק בשטחים, וזה לא היה כל כך סימפטי לעבור את המחסום של צהל, עם כל הפועלים הערבים והבדיקות והפקק. אחרי המחסום לנסוע בכביש צר משובש כשלצידו עוברים מידי פעם שיירות של פועלים, סוסים מרכבות גמלים, חמולות פה ושם, הזכיר לי יותר את השמירות ביישובים שהייתי עושה בסדיר ובמילואים.

סלעית מוקפת יישובים ערביים, ויש תמיד עימותים איתם על רקע אדמות וחקלאות. תיקח גם את זה בחשבון.

אם אתה מחפש יישוב זול עם שכנות לערבים , אני הייתי מציע לך לבדוק במקום קצת יותר רגוע עם מחירים קצת יותר זולים והרבה יותר במרכז, לוד (פעם הייתה גם רמלה אבל היא כבר יצאה מסביבת המחירים הסבירים לדעתי)

אבל זו דעתי האישית.

פורסם

מהכרות אישית, אין מקום להשוואה בין יישובים מעורבים כגון רמלה - לוד ליישובים מעבר לקו הירוק.

מי שמחפש קרבה לאזור המרכז במחירים שפויים, רמת איכות חיים גבוהה ימצא את זה בהמון יישובים מעבר לקו הירוק.

בהצלחה.

פורסם

מרטינז,

אתה היית פעם בסלעית? :lol:

לקרוא לסלעית "בעומק השטחים" זה בערך כמו לקרוא לרמת אביב ג' הצפון הרחוק!

כולה 2 ק"מ מכביש קלנסוואה.

ועדיין, זה בשטחים על כל המשמעויות של זה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

הייתי שם מספר פעמים, והתחושה רחוקה מאוד ממה שאתה מספר. אגב, מה המשמעות הלכה למעשה של לגור מעבר לקו הירוק, ומה המשמעות של קרקע בר רשות?

פורסם

~

בכמעט 13 שנות קיומו של הפורום כבר היו פה דיונים על הכל, כולל איך זה לגור בהתנחלות. חבל רק שאנשים עדיין לא מטיבים להשתמש בחיפוש.

ע"פ עדות שמיעה מכמה זוגות חברים שחיפשו דיור באזור, ההרחבה בסלעית מצטיירת כעסקה מצויינת. אם ידכם משגת - לכו על זה, סביר להניח שלא תצטערו ובכל אופן בשנים הקרובות כנראה שלא תהיה בעיה למכור הלאה אם תחליטו שלא מתאים.

פורסם

בוקר טוב

בתור אחד שגר בהתנחלות (יקיר), אני לא מבין אנשים שאומרים זה מפחיד, אין איכות חיים, רחוק מהכל,

כל הטענות הללו אינן נכונות יש תחושת ביטחון חזקה מאד, איכות חיים מדימה-החל מגני משחקים לילדים ועד לבתי ספר טובים באזור

אומנם אני לא מכיר את סלעית, אך מההיכרות שלי עם יישובי השומרון (סלעית תחת מועצת יש"ע?) המקומות מאד מטופחים לא רחוקים בכלל מהמרכז.

וכמו שנאמר אופצייה לא רעה בכלל "להיות בלי ולהרגיש עם" זה המשפט שלדעתי מתאר את ההתגוררות ביישובי השומרון

בהצלחה בוקי

אין כמו הבית (קארס פורום) :-)

פורסם

הצצתי לרגע בשירשור שהוזכר כאן, ואכן יש עוד סימוכין למה שאני הרגשתי כשחיפשתי בית בשטחים :

מבלי להיכנס כלל להיבט הפוליטי:

יש הבדל די משמעותי בין אם אתה עובר מחסום בדרך להתנחלות, לבין אם לא. הראשון אומר יותר זמן, הבדל משמעותי פסיכולוגי, הבדל בשירותים שתקבל (שליחים עד הבית, הוט לדעתי בכל מקרה לא פועלים מעבר לקו הירוק) וההבדל העיקרי הוא שהישוב מהצד הטוב של גדר ההפרדה, עם כל המשתמע מכך.

ספציפית בדרך לישוב שהזכרת לא חוצים מחסום, רוב הדרך אוטוסטרדה, ובאמת "5 דקות מראש העין".

הישוב מעורב וזה יתרון, צריך לשים לב שהשכנים לא עבריינים (זה קורה מעבר לקו הירוק וזה לא נעים. לא כסטראוטיפ אלא מניסיון)

בקיצור, סביר להניח שתוכל להשיג יחידה גדולה מאוד, כנראה אזור שקט, ביטחון אישי לא פחות מעיר במרכז. לגבי נוף בחלק מהישובים פשוט סוריאליסטי. הפן הפוליטי אני מבין שלא מדבר אליך.

השירותים שתמצא בישוב הם פחות או יותר תא דואר עם מפתח במקרה הטוב. לא סניף דואר, והרבה פעמים אין מה לדבר על צרכניה. פאב מתחת לבית זה רק אם השכן עושה מסיבה.

המכולת הקרובה זאת נסיעה לראש העין (ה-5 דקות מקודם הם באמת 20 דקות, וזה לא מעט בשביל כמה עגבניות לשקשוקה)

פורסם

מניסיון ביישוב אדם?

)רץ לתפוס מחסה. לא מטילים)

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
אני לא מבין אנשים שאומרים זה מפחיד

אשאל אותך ככה, ילדתך החמודה בת ה 17 רוצה לנסוע למסיבה בתל אביב ולחזור ב 2 בלילה.

"קחי את המפתחות וסעי בזהירות" או תיאומים מי אוסף מי? מאיפה? כמה רכבים בקבוצה וכו'?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

בגירה אני בחור רווק, חייל ככה שהדילמה לא נוגעת לי.

אך מההתנהלות שלי כשיש לי משהו מספיק חשוב (פגישה עם חברים וכד') אז כן נוסע עם אוטו או שבודק טוב טוב את האוטובוסים למרות שמן הסתם התדירות שלהם לא כמו גוש דן, אבל לא שונה משום פריפריה אחרת.

וסתם נק' למחשבה-האזור מאד מתפתח לאחרונה (אני מדבר על סביבות אריאל) החל מאונ' וכלה בקניון עם קולנוע שבבניה, ואני אפילו לא מזכיר את הפאבים, פיצריות, ועוד מקומות לשבת.

שבת שלום בוקי

אין כמו הבית (קארס פורום) :-)

פורסם (נערך)

תחבורתית בדקת את הנושא? הפקקים איומים בבוקר ובערב במהלך שבוע עבודה

זה שהוסיפו עוד נתיב בירידה משש לקיבוץ אייל שיפור רק במעט מאוד את זמן החזרה הביתה וגם ככה זה זמני כי מתוכנן עומס גדול יותר על הכביש הזה בעתיד הקרוב.

שנים מבטיחים פתרון אבל הוא רחוק מלהיות מבוצע גם היום

שעה וחצי לתל אביב בבוקר זה ענין די רגיל, שים לב לזה

עריכה אחרונה על ידי DrorZi

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

• תוכן חדש...