Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4088 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איך אתם צובעים קירות (את החלק העליון שצמוד לתקרה) מבלי ללכלך את התקרה?

בזמנו השתמשתי במסקנטייפ אבל בתלישה יצא גם קצת תבע מהתקרה

יש דרך/שיטה פשוטה?

יש לי מברשות ואיזה ספוג מיוחד לפינות ששווה לתחת.

פורסם

שנים אני משתמש בחתיכת פורמיקה שחתוכה למלבן, את הפורמיקה אני מצמיד עם היד לתקרה וכך המברשת לא יכולה לגעת בתקרה.

מדובר על פורמיקה אמיתית לא כמו התחליפים שיש היום.

פורסם

צובעים עם רולר עד 5-10 ס"מ מהתקרה, ואת היתרה עושים עם מברשת מקצועית לחיתוך.

אתה צריך ללכת לטמבוריה נורמלית ולבקש מברשת לחיתוך פינות.

המברשת נראית כך: https://www.jacobi.co.il/product/%D7%91%D7%95%D7%91%D7%94-%D7%A9%D7%9C-%D7%9E%D7%91%D7%A8%D7%A9%D7%AA/

זו מברשת עם פרופיל עבה יותר, רצוי לא לקחת את הגדולה ביותר אלא להתמקד בגודל 3".

יש כאלה שאוהבים קודם כל לעשות חיתוכים ופינות עם מברשת - ורק אז לצבוע את הקירות עם רולר. לדעתי הסדר לא משנה יותר מידי, זה עניין של העדפה האם אתה רוצה קודם לצבוע ברולר ואז לסיים עם חיתוכים, או להפך. היתרון של חיתוכים לפני צבע ברולר הוא שבאופן הזה על חלק גדול מהאיזורים שנצבעו במברשת, ניתן לעבור עם רולר ובכך לסיים את רוב השטח עם טקסטורה אחידה של רולר. אם עוברים עם המברשת לאחר הצביעה עם הרולר, לפעמים מתקבלות יותר נקודות (שרואים אותן) עם טקסטורה של מברשת.

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

שני מוטות מתארכים בהברגה (חכות פלסטיק פשוטות עובדות) חתיכת פורמייקה מלבנית מצמידים אותה לתיקרה עם שני המוטות הנ"ל ואז צובעים בלי להחזיק ביד אחת מברשת וביד אחת פורמייקה וביד שלישית סולם וביד רביעית... רגע, יש כאן יותר מדי ידיים כבר (-:

יש אנשים שאפילו לקנות רכב צרפתי מגובה ב5 שנות אחריות מפחדים לקנות, ואילו אתה מעז לרכוש רכב Low Cost צרפתי רומני משומש עם K200+ ק"מ . מה שאני רוצה לדעת זה איך לעזעזל אתה קם בבוקר עם ביצים כאלה גדולות ?!

פורסם
שנים אני משתמש בחתיכת פורמיקה שחתוכה למלבן, את הפורמיקה אני מצמיד עם היד לתקרה וכך המברשת לא יכולה לגעת בתקרה.

מדובר על פורמיקה אמיתית לא כמו התחליפים שיש היום.

חשבתי על חתיכת עץ או קרטון אבל זה בהחלט רעיון מצויין וכנראה הכי מדויק

צובעים עם רולר עד 5-10 ס"מ מהתקרה, ואת היתרה עושים עם מברשת מקצועית לחיתוך.

אתה צריך ללכת לטמבוריה נורמלית ולבקש מברשת לחיתוך פינות.

המברשת נראית כך: https://www.jacobi.co.il/product/%D7%91%D7%95%D7%91%D7%94-%D7%A9%D7%9C-%D7%9E%D7%91%D7%A8%D7%A9%D7%AA/

זו מברשת עם פרופיל עבה יותר, רצוי לא לקחת את הגדולה ביותר אלא להתמקד בגודל 3".

יש כאלה שאוהבים קודם כל לעשות חיתוכים ופינות עם מברשת - ורק אז לצבוע את הקירות עם רולר. לדעתי הסדר לא משנה יותר מידי, זה עניין של העדפה האם אתה רוצה קודם לצבוע ברולר ואז לסיים עם חיתוכים, או להפך. היתרון של חיתוכים לפני צבע ברולר הוא שבאופן הזה על חלק גדול מהאיזורים שנצבעו במברשת, ניתן לעבור עם רולר ובכך לסיים את רוב השטח עם טקסטורה אחידה של רולר. אם עוברים עם המברשת לאחר הצביעה עם הרולר, לפעמים מתקבלות יותר נקודות (שרואים אותן) עם טקסטורה של מברשת.

איציק

תודה על הטיפ, יש לי את המברשץ הזאת בגדלים קצת יותר קטנים 1, 1.5 ו2 אולי אני לא ממש יודע איך להשתמש בה כמו שצריך כי עדיין מלכלכת לי את התקרה.

שני מוטות מתארכים בהברגה (חכות פלסטיק פשוטות עובדות) חתיכת פורמייקה מלבנית מצמידים אותה לתיקרה עם שני המוטות הנ"ל ואז צובעים בלי להחזיק ביד אחת מברשת וביד אחת פורמייקה וביד שלישית סולם וביד רביעית... רגע, יש כאן יותר מדי ידיים כבר (-:

זאת שיטה שמתאימה לshiva ממורטל קומבאט :)

פורסם

לא קיימת מברשת חיתוך בגדלים קטנים, יש רק 3-4-5 אינץ' (אולי יש 2.5). סביר להניח שיש לך מברשת רגילה.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מנצל"ש את השרשור:

כמה זמן יש לתת לבונדרול להתייבש לפני יישום שכבת צבע? מה האינדיקציה שאפשר להתקדם?

האם ניתן ליישם סיד על גבי תקרה שנצבעה בעבר באקרילי ככל ומיישמים בונדרול כחומר מקשר?

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם
מנצל"ש את השרשור:

כמה זמן יש לתת לבונדרול להתייבש לפני יישום שכבת צבע? מה האינדיקציה שאפשר להתקדם?

האם ניתן ליישם סיד על גבי תקרה שנצבעה בעבר באקרילי ככל ומיישמים בונדרול כחומר מקשר?

האינדיקציה זה שהחומר נספג והקיר יבש לחלוטין, היצרן מדבר על 5-6 שעות (תלוי במזג האויר, יכול להיות גם 2-3 שעות בקיץ).

אם הקיר במצב מצויין ואתה עושה בונדרול רק בשביל "להיות רגוע" אתה יכול לתת לו להיספג, לחכות שעה-שעתיים, ולצבוע.

סיד לא צריך שום מקשר, הוא לא מכיל שום חומר אקרילי או דבק, ולכן הוא לא צבע "נדבק" אלא צבע "מונח". אם הקיר במצב תקין, אפשר ליישם סיד ישירות עליו.

אם אתה רוצה להלבין את התקרה שהיה עליה צבע אקרילי (ולתת לה חיזוק קטן לפני שאתה מיישם סיד), הייתי ממליץ ליישם "וונדר-ספיד" של נירלט, אבל הוא מגיע באריזות גדולות בלבד.

ציטוט מתאור המוצר "וונדרספיד":

צבע ראשון לצביעת קירות תקרות נפים כשכבת מילוי ראשונה. לשימושעל גבי קירות חדשים – טיח שליכט, קירות גבס ובטונים. לאחר התביעהמתקבל משטח חלק. משמש גם כיסוד לפני צביעת סיד סינטטי )היפרסיד(או צבעים פלסטיים ואקריליים בצביעה פנימית בלבד.

איציק

וונדרספיד2.pdf

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
האינדיקציה זה שהחומר נספג והקיר יבש לחלוטין, היצרן מדבר על 5-6 שעות (תלוי במזג האויר, יכול להיות גם 2-3 שעות בקיץ).

אם הקיר במצב מצויין ואתה עושה בונדרול רק בשביל "להיות רגוע" אתה יכול לתת לו להיספג, לחכות שעה-שעתיים, ולצבוע.

סיד לא צריך שום מקשר, הוא לא מכיל שום חומר אקרילי או דבק, ולכן הוא לא צבע "נדבק" אלא צבע "מונח". אם הקיר במצב תקין, אפשר ליישם סיד ישירות עליו.

אם אתה רוצה להלבין את התקרה שהיה עליה צבע אקרילי (ולתת לה חיזוק קטן לפני שאתה מיישם סיד), הייתי ממליץ ליישם "וונדר-ספיד" של נירלט, אבל הוא מגיע באריזות גדולות בלבד.

איציק

תודה. מעניין מה שאתה אומר, באמת נראה לי שזמן ייבוש של שעתיים הרשום על האריזה הוא נמוך מדי, אך מצד שני חששתי לתת לו להתייבש "מדי" כדי שלא יאבד את האפקט. מה הכוונה קיר במצב טוב? מדובר בקיר ששפוכטל כמעט במלואו (קלסימו לסדקים גדולים ושפכטל אמריקאי ליתר). כעת הוא חלק אבל אני בעצם כמעט שלא צובע על צבע קודם.

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם
לא קיימת מברשת חיתוך בגדלים קטנים, יש רק 3-4-5 אינץ' (אולי יש 2.5). סביר להניח שיש לך מברשת רגילה.

איציק

מה ההבדל בין מברשת חיתוך למברשת רגילה?

את שאר הקיר האם עדיף לצבוע עם מברשת חיתוך או מברשת רגילה?

(אם רוצים מברשת, אני אישית מוצא את הפד הכי מהיר נקי ואחיד, סתם שואל כדי ללמוד)

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

מהתמונה שאני רואה יש במברשת חיתוך מן מפתח אלן שכביכול מונע מהמברשת לגעת בתקרה/בקיר הצמוד לא?

וכן יש לי מברשות רגילות מעץ

פורסם

#הרגע הזה שיש לך חתך עמוק ביד ואתה חושב למלא אותו עם שפכטל..

סעמק החג הזה, מילא למצוא הזדמנות לצבוע ולנקות, אבל למה קיבינימאט אני צריך לעמוד בתור למקלחת עם המקרר??

פורסם

בזמנו השתמשתי במסקנטייפ עדין (צהבהב). עבד טוב, אבל תיחום הפינות דרש יותר מדי זמן,

בסופו של דבר עברתי למברשת רגילה + יד חופשית, ואחר כך רולר לשטחים הגדולים.

בונדרול - עקבתי באדיקות אחר ההוראות. כדאי מאוד, לדעתי, יש הבדל מורגש בין ״עם״ ל״בלי״.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...