Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7869 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר שקראתי שבעה דפים אחורה, מגיע לי ההודעה :-)

ברשותנו אפלאוז שנרכשה חדשה בשנת 90, עם השנים היא אומנם סבלה מאי-אלו בלאיים (פעמיים אלטרנטור, מחזיר-שמן ומשאבת שמן (לגבי המשאבה אני לא בטוח), רדאטור, בולמי זעזועים אחוריים) אך בהתחשב ב 232,000+ הקילומטרים שעברה מצבה היה סביר (לדעתי הגיע זמנם של הבולמים הקדמיים גם).

אך כל זאת בעברו של רכבנו, בנסיעתו של אחי (100 קמ"ש מהירות קבועה בגהה) שלשום כבה האוטו, הנ"ל, לצערי, ניסה להתניע ומשלא הצליח התקשר אלי. דבר ראשון שאלתי אם הוא ניסה להתניע ומכאן הסוף ברור..., רצועת הטיימינג נקרעה ובהתנעתו - המנוע מת.

אי-לכך ובהתאם לזאת:

במוסך המורשה (האוטו עבר למן יומו הראשון (ועד האחרון) את כל הטיפולים שם) רצו +-9.5K, כמובן מחיר בלתי הגיוני בעליל (לאוטו "דפיקות", לעניות דעתי הוא שווה 10,000-12,000 בגללן).

כעת מדובר על רכישת רכב אמין, עדיפות ליפני, עם מעט קילומטרים (בתקוה), באיזור 40,000-55,000 משפחתי (גם קומפקטי יבוא בחשבון), עדיף 1,600>= (גדול או שווה).

דבר נוסף, בלי קשר, אך אולי בתזמון מתוזמן (ויש שיאמרו כוונת מכוון) אחי דיבר איתי, יום טרם התקרית המדוברת, על קניית "גרוטאה" ב 10K. אם כך, במקום לקנות גרוטאה חתול-בשק עם מנוע ישן, אולי עדיף שיקח אותה ותהיה לו גרוטאה לא חתול-בשק ב 10K עם מנוע חדש (מאחר ואנחנו יודעים את היסטורית תיקוניו, תמיד טופל במוסך מורשה ושחלקים נשחקים (חלקם לפחות) הוחלפו זה מכבר)?

דבר נוסף: על האוטו "זרקו" לנו במוסך שנקבל 500+- ש"ח, בשביל הסכום הזה (לדעתי) פשוט לא שווה להפטר ממנו, זאת נראית לי רמאות.

דבר אחרון בהחלט: האם שווה לרכוש מנוע מפירוק וללכת ל"חאפר" (אך עם המלצות)?

פורסם

שלום,

שני דברים שונים. לגבי החלפת המנוע שווה לפתוח שירשור נפרד בפורום הטכני, תשובה חלקית - נסה לקבל כמה הצעות מחיר, עד כמה שידוע לי המחיר יקר, אבל אמור להיות סביב 7.5K ולא 9.5K... נסה לדבר עם כמה פירוקיות + תברר עלות של מנוע מייבוא ולא מפירוק, שיהיה עדיף משמעותית. חפש את הטלפון של "ישראל יפן" הם מייבאים מנועים.

לגבי קניית הרכב החדש, חפש אימפרזה, אלמרה, 323, אפשר גם קורולה. קנה את זו שתמצא במצב הכי טוב.

גיא

פורסם

שלום!

מצטער לשמוע על מות מנוע של עוד אפלאוז, גם שלי בדרך לשם (320K ק"מ). אך המחיר שהציעו לך מוגזם לגמרי.

מוסך מורשה דייהטסו הציע לי מנוע מייבוא ב8K (כולל עבודה כמובן), ומוסך שאני מכיר בחיפה הציע לי 6K, כולל טיימינג וכל מה שמסביב. אם אתה רוצה פרטים - פנה אליי בפרטי.

דבר נוסף שעלה לי בראש - אם אתה אומר שכל הטיפולים עשיתם במוסך מורשה, אז בטח הטיימינג הוחלף בזמן ובקילומטרז' נכון. ואם זה המצב - לא מגיע לך איזשהו פיצוי מהמוסך על הכשל בטיימינג? אולי חלקי, אבל בכל זאת. עד כמה שאני מבין בתכנות של הרצועה וזמן החלפתה נלקחים מקדמי בטחון מתאימים ואם היא נקרעה...

• תוכן חדש...