Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4134 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני שמעתי מאיש מכירות שעבד בתעשיית השמנים, שהיה מוכר שמן סויה לבתי בד בגליל, אלו היו מוסיפים עוד 10%-15% שמן זית ומוכרים את התוצרת כשמן זית (וגם לחברות גדולות).

משרד התעשייה והמסחר היה מגיע, קונס את העסק, הבעלים רץ לשלם למחרת, סוגר את העסק ועדיין נשאר עם רווח יפה בכיס.

הסיפור חוזר על עצמו בכל שנה.

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אכן תאריך התפוגה של השמן הוא 2/2016.

אם כך, אני מבין שזהו שמן זית טוב במחיר זול יחסית לשמנים האחרים. אז נישאר איתו.

תודה לכולכם.

פורסם

קשה לי להאמין שקבוצת יבנה תזייף שמן זית. אתה יכול לנסוצ לדבר עם השירות לקוחות שלהם אולי המוצר ספציפי פגום. כמה פעמים קניתי את השמן זית הזה והוא היה בסדר גמור.

המחיר דא, +- זהה גם בשופרסל

פורסם

התשובה לשאלת המחיר הזול ולטעם הלא מי יודע מה היא פשוטה מאוד.

לפי הכתוב על הבקבוק לא מדובר בשמן טהור.

שמן זית איכותי צריך להכיל את המילים "כבישה קרה". כלומר, זהו השמן שמתקבל מלחיצת הזיתים ללא כל עירוב שך תהליך כימי או ללא עירוב של פעולת חימום כלשהיא. השמן הנ"ל לא מתיימר להיות שמן "בכבישה קרה" לכן הוא יכול להיות שמן שעבר תהליך כימי או חימום או שנוצר כתוצאה משאריות שנשארו אחרי תהליך הכבישה.

יכול להיות גם שהוא מכיל תערובת של שמנים אחרים.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

אצל ההורים שלי בבית יש שיטה פשוטה לדעת ששמן הזית איכותי.

כל אוקטובר/נובמבר בזמן עונת המסיק קופצים לבית בד כלשהו בכפר רנדומלי בגליל. החקלאים מגיעים עם הזיתים שלהם בשביל להפוך אותם לשמן, אתה קונה מיכל של גלון (או שני מיכלים של 4 גלון אם אתה ההורים שלי). רואים איך הזיתים נכנסים בצד אחד ויוצאים בצד אחר, ואפשר גם לדעת שזו כבישה קרה (Vשמן יוצא קר).

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
אני הפסקתי לקנות שמן זית ודבש בסופר, התחושה שלי היא שעובדים עלינו בעיניים.

זה ממש פשוט וגם לא יקר לקנות ישירות מהחקלאים, מה גם שאותם זה מפרנס יפה יותר וחוסך את פער התיווך השמן של רשתות השיווק.

על מי אתה עובד? אתה בכלל מביא שמן רד ליין מחו"ל [emoji2]

פורסם

קצת סדר בבלאגן:

שמן יקפא במקרר (מתחת ל13 מעלות) רק אם הוא מכיל אחוז גבוה של חומצהאולאית. שמן זית מזיתים סוריים מכיל הרבה חומצה אולאית ולכן יקרש מהר. שמן מזניםאחרים לא בטוח שיקרש בקרור אבל זה לא אומר שהוא שמן זית מזוייף. שמן מקומי ערביאמור להקרש כי ערבים מייצרים שמן מזיתים סוריים. ב99% שמן זית מערבי שלא נקרש –מזוייף.

בנוסף, בארץ עושים שמן מזיתים ירוקים (שוב, מסורתית, ערבים). השמן הזהתמיד יהיה ירקרק כשהוא טרי ומתאים לצריכה לאחר איחסון של כמה חודשים בחושך. זניםשנמסקים כשחורים ומופק מהם שמן, השמן יהיה זהוב (הסיבה לכך פשוטה. הכלורופיל שהואהפגמנט הירוק מסיס בשמן (ליפופילי) ולכן יהיה בשמן עד שישקע. בזיתים שחוריםהפיגמנט השחור, אנטוציאן, מסיס במים (הידרופילי) ולכן השמן יוצא כבר בצבע הטבעישלו)

לרוב, האינדיקציה לגבי חומציות השמן היא אם צורב בבליעה. אם כן –החומציותגבוהה והשמן לא איכותי לפי ההגדרות היבשות של איכות שמן.

כיום, לא משתלם לגדל זיתים לשמן בצורה תעשייתית. הסיבה העיקרית לכךהיא ששמן זית מהאיחוד האירופאי, בעיקר מספרד מסובסד ב2 יורו לליטר ע"י האיחודולכן בארץ לא מכסים אפילו עלויות גידול. המשמעות היא שסביר להניח ששמן הזית שקנהפות"ש הוא מייבוא או מעורבב עם מעט שמן מקומי. למשוגעים לדבר ולחקלאים קטניםזה עדיין כדאי כי לרוב הם מוכרים לצרכן הסופי במחיר סביר מבחינתם.

מי שקונה בסופר, חשוב לקרוא את התוית בעיון. לפעמים יש משחקי מיליםמרגיזים. לדוג' שמן זית זך ושמן זית מזוכך. מה עדיף?

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם

אני לא בטוח שזה מעורבב עם משהו, בכל זאת יש לזה תו איכות.

אם יש לך רצון וסבלנות תתקשר אל מועצת הצמחים ותברר מולם לבדיקה, אם זה מעורבב הם הולכים לקבל בראש...

עכשיו בפסטיבל "חבר" יש מבצע משק אחיה ליטר ב-40 שקל, ו-5 ליטר ב170.

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

פורסם
אם זה מעורבב הם הולכים לקבל בראש...

גם זה לא בטוח... ממי יחטפו על הראש?

איך אנחנו יודעים מיהם חברי המועצה שם בענף שמן הזית...?

אולי נותנים לחתול לשמור על השמנת?

הכל יכול להיות.

פורסם
Cerebral Cortex, הלכתי לבדוק אם רשום כבישה קרה. ראה בעצמך :

[ATTACH=CONFIG]417019[/ATTACH]

אוקיי, אם ככה כן מדובר בשמן אמיתי. מיכוון שמדובר בחברה ישראלית מוכרת לא הייתי אומר שהוא מזוייף. מצד שני, "קבוצת יבנה" ידועים בשימורים ולא בשמנים. כנראה שמישהו מכין את השמן עבורם. לגבי המחיר הזול יחסית, ניתן גם למצוא שמן זית בכבישה קרה של חברת "שמן" במחיר של 25-30 שקלים. מדיי פעם יש להם מבצעים. אני משתמש בשמן זית של חברת "שמן" שקניתי במבצע והוא בסדר לפי דעתי.

לגבי הטענה שהועלתה כאן על עירבוב שמנים עם שמנים אחרים זה נכון. כמו שאתה מסתכל על הרכב שלך בזמן שהוא במוסך יש להסתכל על תהליך הפקת השמן בבית הבד. לא מעט מעסקים אלה נוהגים לערבב את השמן עם שמנים זולים אחרים על מנת להרוויח.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

בחור ערבי שאני מכיר שעוסק בשמן זית אמר לי פעם שאפילו אם הוא בעצמו מכניס את הזיתים

למכונה וממתין להם שיטפטפו בצד השני הוא יגיע עם שמן מעורבב בסויה הביתה,

דהיינו, זה שוק\תחום שאחוז הרמאות בו מאוד גבוה.

הפתרון הוא באמת או "להכיר אישית את הזיתים" [המגדל] או לקנות מחברה גדולה,

וכמובן רק בכבישה קרה, "מזוכך" מיוצר ברובו מהפסולת שעברה תהליך כימי של הוספת חומצות וחומרים למינהם

כדי לייצר מעין 'שמן' שעיקרו שהוא חומר עמיד לאורך זמן אבל הוא כבר יותר קרוב ל-WD40 מאשר ל.

The first one to get angry loses

פורסם

אני לא מבין למה להכניס את הראש למיטה חולה!!! שמן זית מסופר ?:shock:

שמן זית קונים רק ממישהו שמגדל באפן פרטי, בית בד, שמן שלא נגעו בו בכלל. לדוגמה: אנחנו קונים גריקן של 18 ליטר ב 400 שח בעונת המסיק (אוקטובר) כל שנה. בלי הרבה מחשבות וכאבי ראש :)

SOLD  Manual Black Seat IBIZA 2012

Manual Toyota Corolla 2010 <----------

פורסם
גם זה לא בטוח... ממי יחטפו על הראש?

איך אנחנו יודעים מיהם חברי המועצה שם בענף שמן הזית...?

אולי נותנים לחתול לשמור על השמנת?

הכל יכול להיות.

כאילו לרגע היה למישהוא ספק...

מועצת הצמחים החליפה את מועצת הזיתים כגוף המפקח על ענף הזיתים, אחרי שנתקלו אי סדרים חמורים במועצת הזיתים.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4090311,00.html

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...