Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4134 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

גילוי נאות תחילה, סיכוי גבוה שהשמן הזה הוא תוצרת בית-בד שעבדתי בו (שמן שאן?), אם זה אכן השמן אני מעיד שהשמן הוא אמיתי לחלוטין ללא שום תוספות והקפדנו שהטמפ' במלקסציה לא תעבור את ה-28 (כמובן שלפעמים זה עולה מעל הטמפ' הזאת). כמובן שגם פה יש איכותיות מסויימות. חברות מסויימות מוכנות לשלם יותר ובלבד שהחמיצות לא תעלה על 0.5 וכו'. עדיין מדובר בשמן איכותי ביותר ובבית בד מתקדם.

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)
אני לא מבין למה להכניס את הראש למיטה חולה!!! שמן זית מסופר ?:shock:

שמן זית קונים רק ממישהו שמגדל באפן פרטי, בית בד, שמן שלא נגעו בו בכלל. לדוגמה: אנחנו קונים גריקן של 18 ליטר ב 400 שח בעונת המסיק (אוקטובר) כל שנה. בלי הרבה מחשבות וכאבי ראש :)

אהה הבנתי, ואתה בטוח שהבחור שמוכר לך את השמן בג'ריקן הצהוב מוכר לך שמן אמיתי כי..........?

בוא ואספר לך משהו, לפני שנה ומשהו עבדתי עם חברים במושב במסיק זיתים. עבדנו 4 אנשים במשך 9 שעות כל אחד. בתמורה קיבלתי כמות מסויימת של שמן. הם עצמם הלכו עם הזיתים לבית הבד ובמו עינהם פיקחו על התהליך כי כפי שידוע יש כאן מהילה ורמאויות. המטרה שלשמה הלכנו כולנו למסיק לא בשביל לעשות ביזנס אלא בשביל החוויה. להשתמש בשמן זית באוכל כשאתה יודע שאתה קטפת את הזיתים במו ידייך. זאת הרגשה חלומית.

שכן שלהם שמתפרנס ממכירת שמן הולך לבית הבד עם הזיתים ולא מחכה אפילו בכדי שיפיקו מהם שמן. זה לא סוד גדול. אפשר לדעת בדיוק כמה שמן יוצא מ X ק"ג זיתים. אז הוא הולך, מביא את הזיתים ולוקח שמן כבר מוכן בג'ריקנים. מאיפה הביטחון שהשמן הזה לא מהול?

כנ"ל לגבי הבחור שמוכר לך שמן, מאיפה אתה יודע שהוא באמת הקפיד לראות שלא מוהלים?

עריכה אחרונה על ידי Cerebral Cortex

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם (נערך)

:lol::lol::lol: כי הוא ממשפחה שלי בד"כ, ולרוב גם משפחתי משתתפת במסיק עם המשפחה הגדולה.

שמע חביבי אצלנו בכפרים, אין משחקים וזיופים, במיוחד בכפרים הקטנים שמורכבים מכמה חמולות בודדות ויש להם בתי בד קטנים עם עבודה שקופה ומול העיניים של בעל הזיתים, אין מה להחביא.

תאמין לי, הטעם של שמן הזית הטרי שאנחנו מקבלים בכל אוקטובר, בחיים לא תקבל בבקבוקונים שאתה קונה במגה אחרי 10 פעמים של סינון וזיכוך והוספת טעם וריח !!

קיצור, תנסו לקנות שמן מהכפרים בגליל, יש לנו עצי זית בני יותר מ 5000 שנים!

10432122_511672635627123_27201371749880661_n.jpg

עריכה אחרונה על ידי omar87

SOLD  Manual Black Seat IBIZA 2012

Manual Toyota Corolla 2010 <----------

פורסם

מגדלים עוד משהוא חוץ מסורי?

נבלי? פיקואל? פישולין?

יש לי חבר טוב שמגדל זיתים ומייצר שמן זית בכפר חסידים, לבחור יש במטעים (שהפלצנים הצפונבונים יקראו לזה כרם, אצלי זה מטעים) חלקה קטנה של 10 עצי קלמטה, איזה שמן זית יוצא מזה, ללקק את האצבעות.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם (נערך)
מגדלים עוד משהוא חוץ מסורי?

נבלי? פיקואל? פישולין?

.

אצלנו, הרוב זה סורי ורומאי ממש ישן (כמובן שזה הזן הכי טוב לשמן ופחות לאכילה) , יש כמה משפחות בודדות שיש להם אדמות פרטיות שמגדלות גם נבלי ואולי קלמטה (הסגלגל/שחור הזה) אבל לא הרבה!

עריכה אחרונה על ידי omar87

פורסם

הפיתרון הוא לקנות שמן זית של שופרסל

גם טעים גם אמיתי וגם לא יקר

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
מהיום רק מיונז.

מיונז זה מעולה, כל עוד את עושה אותו לבד עם ביצים ו...שמן זית! :lol:

פורסם
אצלנו, הרוב זה סורי ורומאי ממש ישן (כמובן שזה הזן הכי טוב לשמן ופחות לאכילה) , יש כמה משפחות בודדות שיש להם אדמות פרטיות שמגדלות גם נבלי ואולי קלמטה (הסגלגל/שחור הזה) אבל לא הרבה!

קנינו 5 ליטר ממושב יודפת שבצפון.

שמן מעולה שאוטוטו מסתיים.

על איזה בית בד אמין בצפון אתה ממליץ?

פורסם

אני ממליץ על בתי בד בכפר שעב, סחנין ועראבה ראמה ובכפר כנא. אלה כפרים שיש להם הרבה מטעים של זיתים שבסביבות אוקטובר/נובמבר כול הכפר הולך למסיק ואז מחירי השמן קצת יורדים ואתה יכול לקנות גריקנים שנשמרו בבוידם משנה שעברה (שמן צהוב צלול-שהתנקז טוב במהלך השנה ) בפחות כסף או לקנות חדש ירוק חריף שהרגע יצא מבית הבד ביותר כסף !! בשביל החיסכון, תקנה מבית בד בעונת המסיק !

פורסם

עומר,

אבל שמן ירוק חריף שרק יצא מהכבישה בקושי ניתן לאכילה מרוב שהוא "בוסרי".

נוגי,

לקנות עכשיו את השמן של נובמבר זה מעולה.

מאחר ואין רק סוגיה של ערבוב אלא גם של סוג הזית, איכות הזית, טריות, סירוגיות ביבול (זית נותן עונה מלא פרי-עונה מעט פרי) וכמובן הפרי עצמו, מדובר בפרי שלפעמים מוצלח יותר, לפעמים פחות בדיוק כמו עגבניות,וכו', פשוט טועמים, אם לא בשלוק, אז עם פיסת לחם.

טעים לך? תקנה.

פורסם
עומר,

אבל שמן ירוק חריף שרק יצא מהכבישה בקושי ניתן לאכילה מרוב שהוא "בוסרי".

.

בגירה,

אין כמו שמן ירוק טרי, אתה מרגיש אותו בפה, זה לא סתם שמן, מכיל גם שאריות פרי, ועם לבנה זה כבר חלום, אנחנו גם לפעמים מגישים אותו עם תוספת מלח (ולחם קלוי). זה מנהג שכל המשפחות מגישות שמן טרי לאורחים לטעום בעונה הזו, תפדל לביתי באוקטובר ואתן לך לטעום את זה על המקום, חוויה :)

פורסם

מכיר היטב את טעמו של השמןהירוק, ממש לא אוהב אותו. אני מאמין שזה טעם נרכש וכאשר זה מלווה במסורת משפחתית מילדות אז מתים על זה. ראבאק, יש אנשים שישבעו לך שרגל קרושה זה טעים!

פורסם

בגירה, החיים והמוות ביד הלשון!

המסכן עוד עלול לנסות לטעות רגל קרושה בשביל לראות על מה אתה מדבר!

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

• תוכן חדש...