Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4134 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

גוגל אמר להריח. יש קצת ריח זיתים, אבל אני לא יכול לומר שהוא נעים לי.

גוגל אמר לשים במקרר ולראות אם הוא נעשה צמיגי יותר. נראה שהוא כן.

הוא לא ממש התקרש, אך נראה שהוא באמת טיפה יותר צמיגי. אולי אני מדמיין.

אז למה אני חושד? כי הוא קצת חריף ותכל'ס, לא טעים.

של קבוצת יבנה אגב. נקנה ברמי לוי במחיר של 25 ש"ח ל750 מ"ל.

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

קצת חריף זאת דווקא אינדיקציה מעולה לכך שאכן מדובר בשמן זית.

תשווה לשאר השמנים הנפוצים - קנולה, סויה, חמניות, תירס - באף אחד מהם

אין חריפות כמאפיין.

סתם נפלת על שמן באיכות ירודה. כתית מעולה או רק כתית?

)פירוש רש"י: סטנדרטי או לא ראוי למאכל אדם?)

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אני הפסקתי לקנות שמן זית ודבש בסופר, התחושה שלי היא שעובדים עלינו בעיניים.

זה ממש פשוט וגם לא יקר לקנות ישירות מהחקלאים, מה גם שאותם זה מפרנס יפה יותר וחוסך את פער התיווך השמן של רשתות השיווק.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

איתמר- אתה מוכן לפרט קצת על צורת הקנייה הנ"ל?

זו האריזה, נלקח מקבוצת הפייסבוק של קבוצת יבנה:

1514548_629396117102383_490181686_n.jpg?oh=d939666bcc64b519a7a3d3778a6cd614&oe=55870020

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לא יודע אם יש לזה ביסוס, אבל שמעתי ששמן "אמיתי" לא יקפא. שים את זה במקפיא ללילה ותבדוק, בכל מקרה אמרת שזה לא טעים לך.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

יש לזה תו איכות שמן זית ישראלי של מועצת הצמחים? אם לא קניתי שמן זית באיכות ירודה (אם בכלל).

חפש רק עם התו.

אני בודק כל שנה את המקומות הראשונים של תחרות מועצת הזית ומשם מחפש בסופר, אם אין מזמין בפרטי.

עד היום אני מוצא בסופר לפעמים בחצי חינם ולפעמים בשופרסל. זה סוג של משחק כי המרכולים אוהבים לבטל הזמנות או להחליף שמני זית כאלה ואז צריך לחפש איפה כן משווקים אותם.

לצערי שמני הזית ללא התו אין מחסור במרכולים ויש בשפע כמה סוגים.

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

פורסם

אספ, פשוט מאוד, יש כל מיני שווקי איכרים או כל מיני דוכנים כאלה לצד הדרך, בעיקר בימי שבת. קונים שם.

לחילופין כל אחד מכיר מישהו שמכיר מישהו שמכיר מישהו שמכיר חקלאי שמייצר דבש או שמן, ואם הוא לא עושה אז הוא מכיר מישהו שמייצר.

אני קונה שמן בפח של 5 ליטר (שגם מספיק לשנה+) מאבא של אשתו של חבר שלי, דבש ממישהו אחר מהמושב שלהם.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

aka77 - אכן יש תו של מועצת הצמחים..אבל אולי גם זה מזוייף?

איתמר- דווקא בצפון(חיפה ןהסביבה) לא יצא לי לראות כאלה. אם למישהו יש פרטי קשר של אדם שכזה שמוכר שמן ישירות מבית הבד, אשמח לשמוע.

פורסם

מחיר כזה נמוך - חשד לשמן שהוא לא שמן זית.

"ללכת ולקנות בכפרים" - חבר סיפר לי ששנים הוא רכש באיזה כפר בצפון, עד שיום אחד באחד הביקורים שלו שם, הוא הגיע קצת מוקדם והבעלים אמר לו לחכות על כוס קפה, והנה כבר הפועל שלו ימלא מיכל עבורו. מפה לשם הילדים של החבר ואישתו הסתובבו, שיחקו, דיברו פה ושם והוא מתוך שעמום הלך לחצר מאחור, היכן שמתבצע תהליך המילוי. לתמהונו ראה את הפועל שופך לתוך מיכל הנירוסטה הענקי כמויות עצומות של גאלונים צהובים המכילים שמן צמחי כלשהו, רגיל. לשאלתו מדוע הוא מוהל, השיב הפועל משהו כמו -"אההה, עזוב, אם לא נמהל זה יהיה חזק מדי...".

למותר לציין שבאותו הרגע הוא לקחת את משפחתו ולא חזר לשם מעולם.

שמן כזה, אגב, מהול, יקרש גם הוא אם נניח אותו במקרר (ולא במקפיא) למשך הלילה.

בקיצור: אצל אף אחד לא תדע מה אתה רוכש (גם לא אצל האיכר החביב משוק הטבע הפרחוני של הכפר שחוזר-אל-מקורות-הטבע, זה או אחר) אלא אם תיקח כל רכישה שלך לבדיקה במעבדה, הליך שיעלה לך פי כמה וכמה מרכישת השמן עצמו. גם את שלל תויות האיכות הרי אין בעיה לזייף.

אני מציע כמו איתמר, לנסות ולרכוש רק אצל חבר, חבר של וכו'.

פורסם

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

פורסם

ייתכן ומדובר בשמן צעיר מאוד (הגיוני אם מדובר בסחורה טריה) ואז החריפות היא חלק מהשמן לפחות לכמה חודשים.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...