Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4039 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ליאב תוכל להסביר לי מזה הספוג הזה ?

Peugeot 106 XS 1.4 96' -> Toyota RunX 1.6 03' -> Mazda 3 2.0 08'

HU: Pioneer AVH-8650BT | Amp: Rainbow iPaul 4.300 Skull Edition | Component: Soon | Sub.W: Morel Primo 124

• תגובות 102
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

מצטער שאני לא יכול לערוך,

הבנתי מה הספוג הזה, זה במקום הפלסטלינה (מצטער על הבורות),

ליאב, אתה מסכך אותו עם זה ?

http://www.ebay.com/itm/111235691462

עריכה אחרונה על ידי ChaoscripT

HU: Pioneer AVH-8650BT | Amp: Rainbow iPaul 4.300 Skull Edition | Component: Soon | Sub.W: Morel Primo 124

פורסם
זה 90 ש"ח לשימוש חד פעמי :roll:. נראה לי אני אשאר עם הסינית..

חד פעמי זה בטוח לא כי כבר השתמשתי עם זה פעמיים על 2 רכבים והמצב שלה חדש,

DC10 - אני גם קראתי את השורה הזו ולא הבנתי, זה נראה לי סתם כסת"ח שלהם "שלנו מחזיק פי 4 מפלסטלינה רגילה!" (כמה פלסטלינה רגילה מחזיקה??)

פלסטלינה רגילה אגב לא משתמשים בכולה, אלא בחצי או שליש, ואפשר למחזר אותה לשימוש שני (מנסיון קודם).

CHAOSCRIPT - כפי שכתבתי בהודעה למעלה אני משתמש ב ONR בלבד לסיכוך (15 מ"ל על ליטר מים), החומרים ה"יעודיים" האלו יקרים בטירוף ללא סיבה מוצדקת.

Opel Adam S 2017

פורסם

ממש לא חד פעמי dc, עם כל הפלוסים של המוצר, אם הוא היה חד פעמי לא הייתי ממליץ עליו כ״כ בחום.

על האריזה היה מצויין 15-25 שימושים.

נשמע אופטימי אין ספק, יחזיק חצי? עדיין מושלם.

אחרי שלושה רכבים עם הספוג, הממברנה ממש כמו ביום הראשון שלה.

מנקים מתחת לברז, לוחצים מעט את הספוג לניקוז עודפי מים, מייבשים בצל ומשם לשקית עד הפעם הבאה.

"יאללה בירי".

פורסם

ליאב השאלה היא כזאת,

מה אם אין לי ONR ואני צריך לרכוש במיוחד ? זה 79 ש"ח + 35 ש"ח.

והאם החומר היעודי לא יותר טוב מ- ONR ? אז אולי שווה להשקיע עוד כמה שקלים ולקנות כבר אוטו?

בנוסף, צריך למרוח אחרי התהליך הזה וקס לא ?

איך אתה יודע מתי להפסיק עם הספוג ?

ולגבי הפלסטלינה לג'אנטים, אתה פשוט מרסס SONAX על הצמיגים ועובר עם פלסטלינה ?

אתה שם אחרי זה חומר כלשהו ? או שוטף עם מים וזהו ?

פורסם

לאחר פלסטלינה מנקים את השאריות מהרכב ע"י שטיפה או תמיסת אלכוהול שנקרא IPA (תעשה חיפוש בפורום תמצא ים תשובות)

לגבי ONR זה שמפו רכב בעקרון אז השימוש שלו הוא רב גוני, לא כמו החומר היעודי לסיכוך שעולה פי 2 ממנו ונותן רק תפוקה אחת.

בנוגע ל SONAX לג'אנטים, תשתדל לא לגעת בזה עם ידיים חשופות זה אמנם לא מכיל חומצה אבל לך תדע

Opel Adam S 2017

פורסם

וואי איזה באסה בדיוק הזמנתי שתי פלסטלינות סיניות לפני שבועיים ומחכה שזה יגיע. מחיפושים בפורום הבנתי שהם אחלה.

שווה להזמין את הספוג ולא להשתמש בסינית? זה ממש יקל ברמה ענקית על העבודה?

או שלא קריטי ופשוט בפעם הבאה שאני קונה אז לקנות את הספוג?

פורסם

הסינית אחלה רק העבודה איתה ארוכה יותר, תסתכלו ביו טוב יש מספיק סרטונים שמסבירים את ההבדל מה יותר נוח לדוגמא , פלסטלינה שנופלת לרצפה - זורקים לפח, הספוג אם נופל, שוטפים במים וחוזרים לעבוד איתו.

אם זה שווה זה עניין שלכם, כפי שאמרתי יצא לי תשלום של 60 ש"ח לחתיכה שמספיקה לטיפול של כמה רכבים כך שהמחיר יוצא סביר. (לפחות 4 רכבים)

Opel Adam S 2017

פורסם

ליאב בוא נעשה סדר בדברים כי אני גם התבלבלתי,

לגבי הרכב עצמו (צבע),

אני עובד עם Nano Skin, וחומר ייעודי (לצורך הסדר), השמפו של הרכב שלי הוא Mr. Pink, לא יודע אם יתאים למשימה.

איך אני יודע מתי "סיימתי" את העבודה עם הספוג ?

גם אחריו צריך לנקות עם IPA אחרי סיום העבודה ?

לא צריך לעבור אחריו עם ווקס? (קראתי באיזה בלוג, שאחרי פלסטלינה צריך לעבור עם ווקס).

לגבי הג'אנטים,

מרסס סונקס על הג'אנט, עושה חצי פלסטלינה, לש אותה עד למרקם אחיד, (מרסס עליה גם סונקס?),

ופשוט עובר על הג'אנט ?

לאחר מכן מנקה עם IPA ? (את הג'אנט?)

יש צורך לעבור על הג'אנט עם עוד חומר ?

תודה ומצטער על אי-ההבנה.

פורסם (נערך)

ווקס זה התהליך האחרון שעושים אחרי שהרכב יבש + נקי מכל לכלוך אפשרי (כולל פלסטלינה).

לאיזו משימה בדיוק אתה רוצה את MR PINK? לשטיפה שאחרי הפלסטלינה? הוא יספיק.

אתה יודע כשסיימת את העבודה עם הספוג כאשר אתה מעביר אותו על הצבע ואתה לא שומע רעש מוזר של חול / גרירה, וכשהוא "מחליק" על הצבע ללא התנגדות, כשהרכב מלוכלך אתה תרגיש התנגדות קטנה ורעש כמו של גירוד.

לאחר מכן לשטוף את הרכב עם שמפו או לעבור עם IPA - שטיפה רגילה עם כפפה או ספוג מתאים.

לאחר ייבוש טוב עם מגבת איכותית (כגון UBER), תתחיל למרוח ווקס וכמובן שלא בשמש. רצוי אגב שגם לא לשטוף את הרכב בשמש אלא במקום מוצל, אחרת המים יתייבשו מהר וזה יגרום לכתמי מים, מנסיון לא כיפי בכלל.

הנסיון שלי עם סונקס על הג'נטים זה קודם כל לתת לו 5 דק' לשבת על הג'נט ולעבוד, לאחר מכן לשטוף את החומר ולראות תוצאות יפות ביותר (מתאים ללכלוך כבד ולא לכל שטיפה, אחרת חבל על הכסף), אם יש לך לכלוכים כבדים שלא יורדים, או אבק בלמים שנדבק חזק - תעבור עם פלסטלינה רגילה (כי חבל על ה NANO) היא תעשה עבודה טובה (אבל תתכונן לעבודת כפיים), אני השתמשתי עם סבון לאחר שהורדתי את כל הסונקס מהגלגלים.

אני בד"כ מנקה את הג'נט לאחר מכן שוב עם סבון (בדיוק כמו שעושים על הרכב), ומורח הגנה לג'נטים או ווקס חזק כגון FUSSO, החזיק לי לא רע עד שהשתמשתי ב CITRUS בריכוז גבוה מאוד.

חלק מחברי הפורום מאוכזבים ממוצרים יעודיים להגנה על ג'נט בטענה שזה לא עושה דבר, יש בזה משהו, אבל הפוסו דווקא הקל עלי את השטיפה אחרי נסיעות ארוכות מלוות בלכלוך.

לא לשכוח בשטיפות שבועיות רגילות את הג'נטים לשטוף טוב - לא צריך SONAX בכל שטיפה, רק במקרים קשים

עריכה אחרונה על ידי liav12

Opel Adam S 2017

פורסם

אוקי ליאב,

המר פינק התכוונתי במקום ה- ONR שאתה משתמש.

אז שוב סדר,

לגבי הצבע של הרכב,

• אני עושה Pre-Foem עם CG HoneyDew
  • שוטף את האוטו (אני שוטף עם Mr. Pink+כפפה)
  • מייבש עם מגבת מיקרופייבר של CG
  • מרסס Nanoskin (NA-NSE16) Nano Shock Instant Lubricant Sealant (אלא אם כן יש חומר ייעודי אחר?) עם שימוש ב Nano Skin
  • מה הלאה ?

נסיים את הצבע של הרכב, נעבור לג'נטים .

תודה על העזרה.

פורסם

שטיפה

פלסטלינה

מעבר עם מים להורדת השאריות של הפלסטלינה

ייבוש הרכב

IPA

יישום הווקס

באפינג

פורסם

אבל ה- Nanoskin אמור לחסוך את הקטע של הפלסטלינה לא ?

פורסם
שטיפה - עם שמפו איכותי

פלסטלינה

מעבר עם מים להורדת השאריות של הפלסטלינה

ייבוש הרכב

IPA

יישום הווקס

באפינג

מעבר עם מים ושמפו רכב כדי להוריד את שאריות הפלסטלינה או הלכלוך שיצא.

CHAOSCRIPT הנאנוסקין זה במקום הפלסטלינה, יותר קלה לעבודה, אם נופלת רק לשטוף במים ואפשר לחזור לעבוד איתה (פלסטלינה רגילה ישירות לפח אחרי נפילה לרצפה).

Opel Adam S 2017

• תוכן חדש...