Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4135 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב,

היום כנראה שהמאוורר שלי החליט שהוא מחזיר את נשמתו לסטיב ג'ובס, מדובר במחשב נייד של hp pavilion g6,

כבר שנה שהמאוורר נשמע עובד סתם בלי סיבה (כנראה היה סתום מאבק), והיום קיבלתי הודעה שהמאוורר כלל לא עובד והמחשב יכבה.

מפה לשם פירקתי את הנייד בעזרת סרטון ביוטיוב, ניקיתי את כל האבק בדרך והוצאתי גוש אבק עצום מהמאוורר.

השאלה שלי איך אני בודק שהוא עובד מבלי לחבר אותו חזרה למחשב?

והאם יש טעם בכלל לחבר אותו או מחר לקנות חדש?

ושאלה אחרונה איפה אני קונה מאוורר כזה, חיפשתי ב-KSP ואייבורי ולא מצאתי במלאי דבר כזה.

רשום עליו DC 5V - 0.4A

תודה רבה לכם

פורסם

לקנות אפשר או באיביי או בחברה בשם DCS, זה ספק חלפים של HP בארץ (במקרה השני תתכונן למחיר מופקע). יכול להיות שיש עוד משווקים בארץ, לא יודע, google it.

צריך להיות כתוב על המאוורר SPS או REPLACE WITH HP SPARE, ואז מק"ט, ככה אתה יודע שהזמנת את המאוורר הנכון.

לבדוק מחוץ למחשב - לחבר 5 וולט לגידים שחור ואדום, אבל גם אם מסתובב, יכול להיות עדיין תקול, כי למאוורר יש חיישן שמוסר למחשב מידע על תקינות המאוורר, וחיישן יכול להיות תקול גם הוא, כלומר מאוורר שעובד בצורה תקינה עדיין יכול לדווח על תקלה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

תנסה לסובב את המאוורר, אם מרגיש שהוא מסתובב ב"צעדים" הוא תקין.

אם כבר לא מרגישים את הצעדים והוא נעצר במהירות אחרי שנותנים לו סיבוב ראשוני אז הוא כבר לא תקין.

אם תרצה לרכוש מאיביי, חפש לפי הקוטר והמתח. וכמובן תוודא שצורת החיבור זהה (מבחינת מיקום הברגים)

לפני החיבור וודא שהפלוס והמינוס מתחברים בדיוק כמו המאוורר הישן, כבר נתקלתי במאוורר שהקטבים בו היו הפוכים ממה שהייתי צריך.

אם הם הפוכים, תוכל להפוך אותם ללא חיתוכים. בעזרת סיכה תשלוף את הסופיות הלחוצות מתוך הקונקטור ותכניס אותם בקוטביות הנכונה.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

ממליץ להחליף את המאוורר בכל מקרה. עלות של מאוורר תואם אמורה להיות כמה דולארים בודדים. רק צריך לוודא שהמאוורר איכותי עם מייסבים ובאותו מתח וזרם, עם אותן יציאות של דיגנל למד סיבובי מנוע. כמה שאני זוכר HP משתמשים במאווררים של חברת פנסוניק/נידק.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם (נערך)

כמו שכתבו לך לפני - מומלץ מאד להחליף את המעבד בחדש (חפש ב EBAY את המאוורר לפי הדגם של המחשב הנייד)

מאוורר חדש עולה 14 שקל !

http://www.ebay.com/itm/New-CPU-Cooling-Fan-For-HP-Pavilion-G6-2000-G6-2100-G6-2200-Series-Laptop-MSYG-/361175087597?pt=LH_DefaultDomain_186&hash=item5417b679ed

בנוסף !

אם כבר פתחת את המחשב חובה לשים משחה טרמית בין המעבד לגוף הקירור (משחה מתיבשת בזמן וגורמת למעבד לעבוד בטמפרטורות גבוהות יותר) קנה משחה טרמית ושים שיכבה דקה במקום מה שיש (תנקה את הישנה עם מטלית לחה)

עולה החל מ 3 שקלים

http://www.ebay.com/itm/ES-1g-HY880-TU10-Gray-Nano-Thermal-Paste-For-CPU-VGA-LED-Chipset-PC-2P-NEW-CA-3-/361153568210?pt=LH_DefaultDomain_2&hash=item54166e1dd2

http://www.ebay.com/itm/Thermal-Heat-Sink-Silicone-Compound-Paste-Grease-For-Computer-CPU-Cooling-/321170790316?pt=LH_DefaultDomain_15&hash=item4ac74557ac

יש כמובן יותר איכותיים כמו Arctic Silver 5 אבל גם זה יהיה לך מספיק

בארץ עולה 25 שקל - איבי יותר זול

http://ksp.co.il/?uin=11015

עריכה אחרונה על ידי kobi_g

קובי

:-)

פורסם

טוב אייבורי ו-KSP הנבלות לא רוצים למכור לי, אומרים תבוא עם המחשב נתקן לך אותו.

איפה אפשר לרכוש באיזור ירושלים? אני משתמש במחשב באופן יומיומי ולא יכול לחכות עד שיגיע מאיביי.

תודה לעוזרים

• תוכן חדש...