Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4129 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם,

אני מעוניין בקניית רכב דיזל, אבל אוטומט, וקיים [קיימות] בישראל מעט אופציות לדיזל אוטומט.

התמקדתי על הרנו פלואנס דיזל או סקודה אוקטביה דיזל.

למי מבין השניים הייתם נותנים את סעיף האמינות לשנים הבאות ?

אם קיים רכב נוסף שעונה על הקטגוריה, אשמח שתשתפו. :)

נ.ב

בחרתי בדיזל בגלל חיסכון בדלק ואמינות של המנועי דיזל לקילומטרים רבים.

ודווקא אוטומט, כי אני מוגבל בגלל הרישיון של האישה (מוגבלת לאוטומט בלבד).

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

לא ממליץ לך לרכוש סקודה אוטומטית עקב ריבוי תלונות על אמינות הגיר.

לגבי הרנו פלואנס :

לא שמעתי תלונות ,אני לא סגור על זה שמדובר בגיר אוטומט של ניסן.

ישנה אופציית קיה סיד (גיר 6 הילוכים אוטומט כפול מצמד) ,אך נראה לי שאני היחיד שמדבר על תקלה סדרתית במנועי קיה של חדירת סולר לשמן מנוע ועל כן - לא ממליץ.

כנהג מונית ,גם אני נמצא בדילמה דומה ,ואשמח לשמוע מיודעי דבר על אמינותה של אופל אסטרה (טורבו דיזל) אוטומטית שהיא גם אופציה נוספת.

המתן לחוות דעת נוספות.

עריכה :

תוך כדי כתיבת שורות אלו ,מתקשר אלי קולגה (נהג מונית) ,שרכש לא מזמן רנו פלואנס דיזל אוטומט ,ומספר שנתקע עם הרכב - גיר לא מתפקד ! רכב עם 3500 ק"מ בלבד.

בברכה

מוטי

עריכה אחרונה על ידי MOTIOZ
פורסם

יש אוקטביות עם DSG7 שהוא הגיר הפחות מוצלח, הDSG6 דווקא נחשב מוצלח ואמין.

בפלואנס ומגאן DCI זה גיר רובוטי קלאץ' כפול שנקרא EDC. ממה ששמעתי השילוב הזה מוצלח, אצל ההורים שלי יש מגאן DCI עם הגיר הזה כבר שנתיים, הכול בסדר.

קח בחשבון שהאוקטביה יקרה מהותית לרכישה, התחזוקה יקרה יותר והאחריות קצרה יותר, וגם כנראה ביטוח יקר יותר.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

המידע של רב סרן שמועתי אומר שדווקא הגיר הכפול מצמדים בפלואנס דיזל הוא אמין.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

יש לחבר פלואנס דיזל בבית עם כ150 אלף קילומטר,2012.

הרכב נטחן כל יום והגיר עדיין מתפקד בסדר, קצת מתקשה לעלות לפעמים הילוך אבל באמת שהרכב עובר אונס מהבעלים שלו.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם (נערך)

אוקטביה דיזל באה במספר תצורות:

דיזל 1.6 מאובזר עם פנסי ערפל, בקרת קלים וגיר 7 הילוכים פחות מוצלח, מחיר כ170 עד כמה שאני זוכר

דיזל 2.0 גיר 6 הילוכים מוצלח, אבזור ברמה של 1.2 + מגנזיום ומושבים בד בשילוב עור - מחיר כ190

דיזל 2.0 המאובזר - מחיר כ210 (עוד קצת ואפשר לקחת סופרב דיזל)

דגמי 2.0 מוצלחים מאוד. קשה להשוות עם רנו, כי רנו הרבה יותר זולה במחיר כ135 ומשמעותית חלשה יותר.

אבל מצד השני, למה ללכת על רכבים כאלה. מרצדס e עם גיר פלנטרי - אמינה, חסכונית ועולה רק כ400. יש גם s קלאס, נוחה מאוד ושקטה. מומלץ בחום.

מצד השני, למה ללכת על חצי פתרון? דוג׳ ראם דיזל עם מנוע מכובד מאוד. חזק ואמין מאוד, גיר אוטומטי פלנטרי אמין ומוצלח מאוד.

או במילים אחרות: מה התקציב?8)

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
אם אתה מחפש אמינות פשוט אל תתקרב לאירופאיות, לקיה סיד החדשה יש גיר כפול מצמדים אמין ומוצלח מאוד.

וגם סולר שמתערבב בשמן מנוע . חלק יגידו שהבעיה בממיר הקטליטי, חלק יאמרו שהאשם במסנן חלקיקים ,אחרים יספרו על בעיית מזרקים דולפים שגורמים לכך . אבל במוסך / בחברה יאמרו שזה בגלל נסיעות מרובות בתוך העיר.

האמת : אני לא מבין למה זה קורה .

כשאני פניתי לחברה : מנהל השירות אמר שזה הרכב והממיר - לא באחריות

שוב חברים :

מבקש מידע מבעלי נסיון על אופל אסטרה טורבו דיזל (מתנצל על ההתעלקות בשרשור)

בברכה

מוטי

פורסם
וגם סולר שמתערבב בשמן מנוע . חלק יגידו שהבעיה בממיר הקטליטי, חלק יאמרו שהאשם במסנן חלקיקים ,אחרים יספרו על בעיית מזרקים דולפים שגורמים לכך . אבל במוסך / בחברה יאמרו שזה בגלל נסיעות מרובות בתוך העיר.

כשאני פניתי לחברה : מנהל השירות אמר שזה הרכב והממיר - לא באחריות

שוב חברים :

מבקש מידע מבעלי נסיון על אופל אסטרה טורבו דיזל (מתנצל על ההתעלקות בשרשור)

בברכה

מוטי

על איזה רכב מדובר עם התקלות שציינת?

פורסם

בתור אחד שעבד בתור טכנאי עם פלואנס דיזל ביחד עם עוד 7 8 טכנאים גם הם עם פלואנס דיזל חלקן 2013 חלקן 2011 שגומאות מאות ק"מ ביום לא שמעתי טענות מיוחדות. פעם אחת לאחת מה2011 הלך קלאצ בסביבות 110 אלף קמ.

פורסם
על איזה רכב מדובר עם התקלות שציינת?

ריו דיזל 2012 , כפי שכתב .GABIUBOGI

אתמול התעניינתי במונית קיה סיד החדשה מודל 2013 ושאלתי את בעליו אם הוא מכיר את התופעה והוא הופתע מהשאלה וטען ש"כל דבר ניתן לתיקון" וש"זה עניין של מזל" (ממש לא) .לדבריו הוחלף הממיר הקטליטי בגלל התופעה הזו (אני לא מאמין .אני מאמין שזה נוקה וגם זה לא עוזר).

הרכב שלו גמע 170000 ק"מ ועדיין באחריות .

אני מכיר עוד 4 בעלי ריו דיזל (הדגם החדש עם תופעה דומה).

עכשיו צריך לחקור אם התופעה הזו קיימת גם באופטימה דיזל .

רוב נהגי המוניות לא מייחסים לכך חשיבות וממשיכים הלאה ,אבל זה כבר נושא אחר לדיון.

בברכה

מוטי

פורסם
המידע של רב סרן שמועתי אומר שדווקא הגיר הכפול מצמדים בפלואנס דיזל הוא אמין.

איציק

האם מדובר בגיר AL 4 או בגיר כמו בניסן ?

בברכה

מוטי

פורסם (נערך)

במוסך צודקים. סולר מתערבב בשמן בגלל שבתהליך ניקוי מסנן חלקיקים מזריקים סולר נוסף ברכבי דיזל הזולים יותר. ליקרים יותר יש מזרק מיוחד בתוך המסנן שמזריק סולר בנפרד. זה קורה גם באוקטביה וכד'. תקנות זיהום אויר פנאטיות עושות נזק למנועים.

סולר מזריקים כדי לחמם מסנן חלקיקים ולשרוף את החלקיקים שנלכדו בו. הפתרון לבטל את מסנן החלקיקים ולבטל תהליך ניקוי במחשב.

דיזלים של היום לא אוהבים את הנסיעות בעיר ופקקים.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...