Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4134 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא מבין למה הגרסה הידנית בעלת 85 כוחות סוס והגרסה האוטומטית 105 כוח סוס.

האם יש הבדל מכאני בין שני הרכבים פרט לגיר?

אם אין, מה אפשר לעשות וכמה יעלה לשפר את האוטו כדי לקבל את אותו הכוח?

פורסם

במידה ומדובר באותו המנוע, כנראה שיש הבדל במחשב ניהול המנוע, יתכן ועל ידי צריבה של גרסת תוכנה אחרת ניתן להגדיל את הכח.

בשביל שהתגובות פה לא יהיו בעביר, איזה מנוע יש ברכבך?

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

עדיין אין, אבל אני חושב לקנות ומתלבט רק בגלל שהיא חלשה. אני מדבר על מנוע 1.5 dci.

אני רוצה לדעת בוודאות שאין עוד הבדלים פרט לתוכנה. אם זה רק תוכנה אז בטוח מישהו יוכל לטפל בעניין ולעלות את הכוח.

אם יש הבדלים מכניים, אז כנראה לא סתם יש פחות כוח...

פורסם

*80 כוח סוס

*101 כוח סוס

הבדל בתוכנת ניהול ואם אני לא טועה בגרסא החזקה החזקה יותר קיים גם אינטרקולר

Hu: Stock HU+Grom mst4 Comp: Hertz Hsk165XL Amp: TRU S44 Mono: JBL BP1200.1 Sub: Hertz HX300+Hertz HX300

פורסם
*80 כוח סוס

*101 כוח סוס

הבדל בתוכנת ניהול ואם אני לא טועה בגרסא החזקה החזקה יותר קיים גם אינטרקולר

תוכנת ניהול מנוע זה ברור, השאלה אם זה הדבר היחיד? כי תוכנת ניהול אפשר תמיד לשנות...

בקשר לאינטרקולר זה לא נראה לי הגיוני כי שתי הגרסאות זה טורבו דיזל, איך יכול להיות טורבו בלי אינטרקולר?

פורסם (נערך)

יש מוגדשות בלי אינטרקולר,

לגבי שלך אני לא בטוח אבל זה מידע מויקיפדה לגבי מנועי k9k ושם כתוב שבגרסא החזקה יותר משתמשים במערכת הזרקה של חברה אחרת ומשתמשים בטורבו vgt שיש לו גאומטריה משתנה.

אצלי הרכב עבר עם צ'יפ כבר קרוב ל40000 ק"מ ללא שום תקלות מיוחדת. מ80 ל~105 גיר ידני 1.5

עריכה אחרונה על ידי Unrated

Hu: Stock HU+Grom mst4 Comp: Hertz Hsk165XL Amp: TRU S44 Mono: JBL BP1200.1 Sub: Hertz HX300+Hertz HX300

פורסם

הבנתי, אבל זה אומר שאכן יש הבדלים מכניים...איכשהו בגלל שרכבי דיזל גם ככה עם קילומטרז' מכובד בדרך כלל, אם הרכב גם עובר שיפור ניהול מנוע שגורם לחלקים המכניים בלאי נוסף, זה קצת מלחיץ אותי...

היות ויש הבדלים מכניים, אולי שווה לשקול לקנות רכב אוטומטי ולהסב אותו לידני. כמה יעלה פרויקט כזה?

ואם כבר הסבה לידני, כמה יעלה להסב לגיר 6 הילוכים שאיתו מגיע רכב כזה בחו"ל...?

פורסם

אקצר ואגיד לך שההסבה לידני יקרה, קשה לביצוע ובטח שלא הייתי סומך על רוב המוסכים הישראלים לבצע המרה שכזו.

מבחינת בלאי, צריבת התוכנה אכן תאיץ את הבלאי אך במימדים כמעט בלתי מורגשים.

הפקטור העיקרי בבלאי הוא צורת הנהיגה שלך. אם אתה הולך ללחוץ כמו משוגע רק כי התקנת צ'יפ ובא לך להרגיש אותו, אז כמובן שהבלאי יהיה מואץ.

פורסם

כבעל סובארו אימפרזה WRX לשעבר, כל אוטו שאני אקנה עכשיו יהיה לי ממש חלש.

אבל עכשיו אני חייב אוטו חסכוני עקב מצב כלכלי, אבל קשה לי לוותר על כוח.

כרגע יש לי גולף TDI עם 105 כוח סוס והיא מרגישה יחסית חזקה (עדיין לא כמו אימפרזה כמובן), אבל התפשרתי אז על כוח.

ועכשיו אני מרגיש שאם אני אקנה מגאן בלי השיפור זאת תהיה פשרה עוד יותר גדולה, אוטו עגלה.

בגלל זה רציתי שיהיה לפחות איזה 100 כוח סוס, אבל אני כן מתכוון ללחוץ כי חסר לי ההרגשה של כוח.

בקיצור, המסקנה היא שאין לי מה לעשות. או לשפר אבל אסור ללחוץ בגלל בלאי, או לא לשפר ולהישאר עם אוטו עגלה.

לא ברור לי איזה יבואן מטומטם שמביא גרסה ידנית שונה כל כך מבחי נה מכאנית.

פורסם

מה רע לך בגולף? תהליך מכירה וקנייה יגרור הפסד כספי קל (במקרה הטוב), למה לא להישאר עם הגולף?

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם (נערך)
מה רע לך בגולף? תהליך מכירה וקנייה יגרור הפסד כספי קל (במקרה הטוב), למה לא להישאר עם הגולף?

הגולף מתפרקת לי...

החלפתי כבר CAN-BUS , מצבר , שני מנגנוני נעילה בדלתות , צירייה, רדיאטור, מאוורר רדיאטור , פעמיים ניקוי מערכת קירור, משאבת מים, משאבת בלמים, בלמים, צינורות ברקס, החימום לא עובד טוב ועכשיו גם גיליתי שצריך ראש מנוע (מאבדת מים מהראש).

והאוטו פחות משנה אצלי...

עריכה אחרונה על ידי WRaleX
פורסם

הייתי חושב פעמיים לפני שהייתי מחליף גולף לצרפתייה, שקלת אולי דיזל אחרת גרמניה?

פורסם
הייתי חושב פעמיים לפני שהייתי מחליף גולף לצרפתייה, שקלת אולי דיזל אחרת גרמניה?

אחרי הנסיון הזה עם הגולף, עם כל כך הרבה תקלות, אני לא חושב שאני אהיה מוכן שוב לקחת גרמני.

ובכל מקרה אני לא אוהב את הסקודה אוקטביה ואין יותר מדי אפשרויות אחרות בדיזל ידני.

את הרנו אני גם אוכל לקחת שנתון הרבה יותר חדש ועם פחות קילומטראז' באותו המחיר.

יש סיבה לזה שלא כדאי להחליף לצרפתייה?

פורסם (נערך)

יש הרבה תקלות חשמל, לא האמנתי כמו שכולם אמרו לי עד שאני הבנתי על מה מדובר, חלקי חילוף יקרים יחסית כי אצלי למשל אין הרבה ידני בארץ, כדי להחליף נורה צריך לפרק חצי מהאוטו, מסרק הגה מאוד רגיש, מרים שמשות אוהב להישבר, אצלי הוחלף גיר כי הקודם פשוט נשבר שן וקרע לי את התיבה מבפנים.

הנעה עם כרטיס חכם הדבר הכי מיותר שהמציאו, נכון זה כמו אימובילייזר לכל כרטיס יש קוד משלו אבל אם הוא נשבר ותצטרך להזמין חדש ולתכנת חדש זה יעלה בסביבות 800 שקל פלוס, אני תיקנתי את שלי שלוש פעמים כל פעם 250.

לעומת זאת המנוע די מחזיק מעמד, אין תקלות מיוחדות נוסע חזק. צריכת דלק בנהיגה מתונה מאוד חסכוני.

באיזה תקציב מדובר?

עריכה אחרונה על ידי Unrated

• תוכן חדש...