Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4174 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בניה קלה לא בהכרח זולה יותר מקונבנציונלית. זו טעות נפוצה. בד"כ זה אפילו הפוך.

ככלל אצבע- בתי עץ לא "מחזיקים מחיר". ברנוביץ', אוסטק שמיר ודומיו שקולים לבנייה קונבנציונלית במכירה.

כל השיטות הנ"ל עולות כמו או יותר מבניה קונב' בסטנדרט בסיסי.

כמו שאבחנת נכון, האלמנטים היקרים הם תשתיות (חשמל, אינס' וכו') ואלומיניום (פתחים מזוגגים רבים, רחבים וגבוהים).

השלד עומד על כ-1500-2000 ש' מהעלות למ"ר.

אם אתה לא יכול למתוח את התקציב לסביבות ה-550-600 אש"ח, אני מציע לך בחום לא להכנס לפרויקט בכלל.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם

הייתה לי האפשרות בקיבוץ גם לבנות בית בבניה "קלה " ,כלומר הקיבוץ "נותן " לנו את עלות הפיתוח סדר גודל של כ-100K,

כל השאר עלי כלומר הבניה עצמה.

ירדתי כרגע מהכל הסיפור מ2 טעמים,

האחד, השיוך הוא החוזי מול קנייני.

חוזי:בשיוך חוזי - נחתם חוזה בין החבר לקיבוץ, המסדיר את מערכת היחסים ביניהם בנוגע לבית המגורים. בהליך זה, נותר הקיבוץ בעל הזכויות במגרש, מבחינת מנהל מקרקעי ישראל, ואין כל קשר חוזי ישיר בין החבר לבין המנהל.

קינייני: מקבל החבר מגרש ישירות ממנהל מקרקעי ישראל, בחוזה חכירה לדורות, עליו חותם החבר מול המנהל, ולקיבוץ אין זכויות במגרשו של החבר.

כלומר אם אני במצב של שיוך חוזי אני בונה בית אין לילדי זכות הורשה על הבית משום שאין טאבו "הבלוקים" שלי אבל אליה וקוץ בה הקרקע לא שלי .

הם אפילו יכולים למנוע ממני להוצאי לדוגמה את הבית להשכרה.

חוזה קינייני הוא האופטימלי מבחינתי אך יעברו עוד שנים עד שהוא יוסדר בחוק.

הטעם השני הוא,

עלות הבניה הקלה מול הבניה הרגילה מגיעה לעד 30-40% הפרש המחיר לטובת הקלה , עצם המחשבה שלגור בבית כזה "קל" אותי לפחות לא שכנעה .

פורסם

בכמה כסף יכולים להסתכם היטלים ופיתוח (מים וכו') למגרש עצמו מלבד עלות הפיתוח הנקובה במכרז?

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

• אחראי פורום
פורסם

מים 50-60 אלף

אגרות למינהן כ-7000

רשם משכונות ונוטריון 700-800

מכון בדיקה לבטון 2500

חיבור חשמל 5500-6000.

וכמובן...זה לא נגמר בזה (הדפסת תוכניות, מודד, פיקוח, שמאות, קונסטרוקטור).

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

מול מי אני יכול לברר פרטים לגבי החלקה הספציפית? כלומר, מסביב הכל בנוי ורק החלקה הזו נשארה פנויה ומוצעת כרגע כחלק ממכרז - אולי כבר הוצעה במכרז מהעבר ואף אחד לא השתתף בגלל סיבוך או בעיה כלשהי שלא מאפשרת לבנות בדרך הרגילה?

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם

שלח לי גוש חלקה בפרטי

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם

המלצה חמה

300-400K מספיק לבניית אוהל.

האם הסכום הזה כולל כבר משכנתא??

רד מזה .

אינך יודע כמה עלויות יש בבניה לפני ששמת את הבלוק הראשון.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

ישה - הייתי אומר שנה אחרי שעברת לדירה החדשה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הייתי פעם בסיור במפעל "הארגז" הם מייצרים בצריפין בתים יבילים, החל מסטנדרט של כיתת לימודים הכי פשוטה עם גמרים הכי זולים וכלה בבתים פרטיים באיזה רמת גמרים שרק תרצה, אם לא הייתי רואה את זה במו עיני לא הייתי מאמין, בית חד קומתי 3 חדרים עשוי משני מודולים יבילים, מגיע לשטח כשהמטבח מותקן, חדר השירותים גמור וכל הדירה מרוצפת למעט שורת מרצפות אחת, אחרי שמציבים את המבנה בשטח מגיע רצף משלים שורה, שאר בעלי המקצוע מחברים מים, חשמל, גז ותקשורת ותוך שבוע - שבועיים מרגע שהוא מוצב בשטח הבית כבר ניתן לאכלוס מלא.

פורסם

^ בהחלט פוסט מעניין.

כפי שציינתי, אני מכיר מישהו שפעל בדומה לנ"ל, והביא בית מסין על כל חלקיו למעט ריהוט פנים והרכיב בארץ.

העלות הסתכמה אצלו בכ-300 אלף ש"ח (כ100 מ"ר במפלס אחד).

ממה שהבנתי ממנו, אפשר להוזיל את העלויות עוד יותר.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

• תוכן חדש...