Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4235 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי שאלה טכנית, אני ואבא שלי הלכנו לראות 2 לאון משני אנשים שונים, 1.6 בנזין ידני, בשניהם אבא שלי לחץ על הגז עד הסוף, בכל הילוך וכאילו שום דבר לא קרה, המנוע לא צרח (אפילו הסל''ד לא קפץ, כאילו טנק שבקושי מסוגל להאיץ) ולא היה פרפור. יש הסבר טכני לדבר הזה? אולי משהו שקשור לדפרנציאל? זה אשכרה 100 כוח סוס שלא הצליחו לעשות כלום.

פורסם

100 סוסים בשנת 2002, היום הרבה פחות.

שלא נדבר על זה שמלכתחילה הרכב לא בדיוק "קרע את הכביש", רכב כבד עם גיר טיפש ומנוע חלש, למה צפית?

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם
100 סוסים בשנת 2002, היום הרבה פחות.

שלא נדבר על זה שמלכתחילה הרכב לא בדיוק "קרע את הכביש", רכב כבד עם גיר טיפש ומנוע חלש, למה צפית?

לא יודע, אבל זה 100 כוח סוס. ציפיתי פה או לפרפור קטן או שהמנוע יצרח , אבל כלום לא קרה. תקשיבו אבא שלי אשכרה נסע 2-3 רמזורים עם דוושה עד הסוף.

כשחזרנו לדיזל שלנו, עם 64 כוח סוס, זרק קלאץ' וקצת גז וגלגלים פשוט פרפרו (שלא לדבר על הדחיפה לאחור לכיסא)

פורסם

הרכב יושב על פלטפורמה של גולף למה בדיוק ציפית עם מנוע שהסל"ד המקסמילי נכנס רק ב3800. ככל שהסלד המקסימלי מתחיל מוקדם יותר האוטו מאיץ מהר יותר.

פורסם
הרכב יושב על פלטפורמה של גולף למה בדיוק ציפית עם מנוע שהסל"ד המקסמילי נכנס רק ב3800. ככל שהסלד המקסימלי מתחיל מוקדם יותר האוטו מאיץ מהר יותר.

בהילוך שני רק אחרי 3 או 4 שניות הצלחנו להגיע ל 3 אלף סל''ד ושום דבר לא הורגש, כמו טנק.

אם הגולף מרגישה אותו דבר (שבעצם הם חולקים הכל מלבד פנים ועיצוב), לא מבין למה אנשים קונים את הזבל הזה. הגולף שוקלת במשקל קרוב של 1150 או 1250.

פורסם (נערך)

מוזר. מנסיעה בגולף 2003 ידנית 1.6 16V לרכב ממש לא חסר כח, מאיץ יפה יותר מכל משפחתומטית. אולי סתם הוא העביר הילוכים מוקדם מדי?

ויכול להיות שמה שראיתם זה ה 8V, אם כי לא ידוע לי שהוא עצלן כמו שתיראת (יש אחד בפורום עם לאון 1.6 8V ידני).

עריכה: אבא שלך רגיל לדיזל, שם הכח מגיע מוקדם, מכאן אולי באה האשליה או כמו שאמרתי העברה מוקדמת?

עריכה אחרונה על ידי Ooga
פורסם
מוזר. מנסיעה בגולף 2003 ידנית 1.6 16V לרכב ממש לא חסר כח, מאיץ יפה יותר מכל משפחתומטית. אולי סתם הוא העביר הילוכים מוקדם מדי?

ויכול להיות שמה שראיתם זה ה 8V, אם כי לא ידוע לי שהוא עצלן כמו שתיראת (יש אחד בפורום עם לאון 1.6 8V ידני).

עריכה: אבא שלך רגיל לדיזל, שם הכח מגיע מוקדם, מכאן אולי באה האשליה או כמו שאמרתי העברה מוקדמת?

נהגנו בשנינו ב 16V, רק באחד שאלתי כמה, בשני לא יצא לי להיזכר לשאול כי עברה תאונה דבר שהרחיק אותי ממנה.

בכל מקרה, בכל הילוך (כולל ראושן ותחילת נסיעה) הוא לחץ עד הסוף וכאילו כלום לא קורה, לא גלגלים ואפילו הסל''ד לא עלה, לא הייתה דחיפה בכיסא.

אני יודע שבדיזל המומנט בסל''ד נמוך (1900 - 2400) אבל בליאון הזאת גם ב 3000 סל''ד לא הרגשת כלום, זה אשכרה טנק מהלך.

ואני מדבר איתך שבכל הילוך דוושת הגז עד הסוף והסל''ד פשוט לא עולה

פורסם

למה זבל?

עוד לא הכרתי אף אחד שבודק "פרפור" של הרכב. זה מדד למה בדיוק?

תחפש רכב עם נתונים כמה שיותר טובים.

בתקציב הזעום שלך שמאפשר רכב בן 13 תנמיך ציפיות.

Subaru B4 2.0 2012

פורסם

לי היתה לאון 1.6 ידנית, היה אחלה אוטו שהציג אמינות טובה שלא תבייש אף יפאנית. לא היה חסר לרכב כוח, זה לא רכב מרוץ אבל לא עגלה.

אחלה רכב שבעולם, אני מתגעגע לרכב הזה ומת לרכוש עוד אחת.

רכב זבל? בגולף הפלסטיקה מתפוררת דיי מהר ובלאון לעומת זאת לא. שים לב שהלאון והאודי A3 מבפנים מאוד מאוד דומות.

מה אתה מצפה מרכב ישן? שיהיה רכב מרוץ? זה מנוע 1.6 סטנדרטי, אבל הוא עדיין יותר חזר מהמאזדה 3 האוטומטית שיש בשפע בכבישים (בגלל הגיר הידני).

פורסם

ההנחה היא שאבא שלך רגיל להעביר הילוכים מוקדם מאוד בדיזל ולכן מרגיש לכם חוסר כוח בלאון.

רוב הכוח של מנועי בנזין אטמוספרים מגיע בין 4500 ל 5200 סל"ד בממוצע.

3000 סל"ד שבדקת ליפעמים הוא לא דוגמא לכלום.

רכב שמפרפר זו המטרה שלך? מנוע שצועק?

הרכב שלי עם 150 כ"ס ולא מפרפר בשום מצב כמעט (למעט כביש רטוב ולחיצה מכובדת מאוד על הגז).

קח רכב חלש עם 50 כ"ס, תוסיף לו צמיגים גמורים ותוכל לפרפר בכל רמזור וסיבוב.

מנוע צועק? תשאר בהילוך ראשון ותאיץ ל 50 קמ"ש , אתה תשמע את המנוע טוב מאוד וגם תרגיש אותו ככה.

שוב מה שאתה מספר לא כ"כ הגיוני אני מניח שפשוט הוא העביר בסביבות 2500 סל"ד כל הילוך ולכן הרכב מרגיש עגלה.

מה שתיארת החוסר כוח זה פשוט להיות בהילוך גבוה מוקדם מידי.

נשמע כאילו ציפית למינימום של 1.8 טורבו.

כל כך קר היום שראיתי פוליטיקאי מכניס את היידים רק לכיס הפרטי שלו.

פורסם

קצת פרופורציה- 100 כוחות סוס זה פורד פוקוס 2010

100 כוחות סוס זה I20

105 כוחות סוס זה מאזדה 3 2010

109 כוחות סוס זה קיה ריו 2013

כוחות סוס זה דבר אחד, מה שאתה מחפש זה מומנט.

100 כוחות סוס על משקל כמו 1636ק'ג זה לא 100 כוחות סוס על 767 ק'ג.

בנוסף דיברת על דיזל,בדיזל הקסם הוא מומנט בסל'ד נמוך שלא כמו בבנזין.

יש המון פרמטרים שצריך לקחת בחשבון.

לדעתי אתה צריך לשבת לקרוא קצת ולהבין קצת יותר את המשתנים, תעשה שיעורי בית:wink:.

פורסם (נערך)

TheBox +1

סיכמת את זה יפה!

כ"ס זה לא הכל.

הנה תמונה של תוצאות המנוע בדיינו.

ניתן לראות שאת כל הכוח שלו המנוע מקבל בסביבות 5600 סל"ד - 6000 סל"ד.

(100 כ"ס = 75KW)

על פי נתוני יצרן התאוצה של הלאון 5 דל' ידנית ל100 היא "10.6 שניות".

Untitled.png

עריכה אחרונה על ידי yaari30

כל כך קר היום שראיתי פוליטיקאי מכניס את היידים רק לכיס הפרטי שלו.

פורסם

חברה, אני יודע על איזה מנוע מדובר ומה הכוח שלו, אבל תבינו שבכל הילוך , לחיצה *עד הסוף על דוושת הגז* וכלום לא קרה. בידני!!

אצלנו בדיזל, עם 64 כוח זרק קלאץ' ופרפר. אני לא מדבר שאני בודק רכב לפי פרפור , אבל זה אשכרה 100 כוח סוס, הדבר הזה אמור לפחות לתת דחיפה. אם כמה שניסינו למשוך הילוך הכי הרבה שצלחנו להוציא אחרי כמה שניות טובות זה 3000 טורים.

פורסם
ההנחה היא שאבא שלך רגיל להעביר הילוכים מוקדם מאוד בדיזל ולכן מרגיש לכם חוסר כוח בלאון.

רוב הכוח של מנועי בנזין אטמוספרים מגיע בין 4500 ל 5200 סל"ד בממוצע.

3000 סל"ד שבדקת ליפעמים הוא לא דוגמא לכלום.

רכב שמפרפר זו המטרה שלך? מנוע שצועק?

הרכב שלי עם 150 כ"ס ולא מפרפר בשום מצב כמעט (למעט כביש רטוב ולחיצה מכובדת מאוד על הגז).

קח רכב חלש עם 50 כ"ס, תוסיף לו צמיגים גמורים ותוכל לפרפר בכל רמזור וסיבוב.

מנוע צועק? תשאר בהילוך ראשון ותאיץ ל 50 קמ"ש , אתה תשמע את המנוע טוב מאוד וגם תרגיש אותו ככה.

שוב מה שאתה מספר לא כ"כ הגיוני אני מניח שפשוט הוא העביר בסביבות 2500 סל"ד כל הילוך ולכן הרכב מרגיש עגלה.

מה שתיארת החוסר כוח זה פשוט להיות בהילוך גבוה מוקדם מידי.

נשמע כאילו ציפית למינימום של 1.8 טורבו.

אם הרכב שלך אוטומט, לא מצפה שיקרה מצב שתעשה דברים כאלו בכביש יבש. (אך ורק בגלל הגיר האוטומט)

פורסם
כמה שניסינו למשוך הילוך הכי הרבה שצלחנו להוציא אחרי כמה שניות טובות זה 3000 טורים.

בלי שום קשר להספק מנוע או "כוח" של הרכב:

אם מנוע לא עולה מעל 3000 סל"ד - יש תקלה. משהו לא תקין.

זה לא קשור להיותו של הרכב דווקא סיאט לאון 1600.

• תוכן חדש...